lifter
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
mai 16, 2011 at 8:13 p.l. in reply to: SINU KÜLJES TRENNIS: (28. OSA): RAMMUMEHED MURUMETS JA MÄNNIK #302562
lifter
MemberSeega sorry, kui aastaga +27kg ja käed +10cm on minu jaoks isegi suhteliselt kesine tulemus. Pekki on Jokil kõvasti, seda näeb ka näost juba ära. Seega sellest 27kg-s on lihast vbl 15kg. Ning sellestki on enamus vana vormi taastamine. MIs tuleb alati kiiresti tagasi.Seega reaalne uus lihas on vbl üldse 5kg. Ehk ei midagi müstilist.
Mine tee Jokeriga neid abistavaid trenniliigutusi edasi.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Enivei see on SKT teema ja meie praegune vaidlus on siin kohatu. Sinu kaitsev positsioon omade suhtes on mõistetav, argumente on nüüd mõlemalt poolelt tulnud ja eks igaüks otsustab ise, mida või keda usub. Edasi jääks teema juurde!
Noorte kaasamine SKT-sse pole ikka see sama. Näiteks Raigogi video puhul tahtnuks hoopis Salu kuulata, kes on tegelik mastermind Saaremaa poiste edu taga. Seni kuni noored on marionetid, on nende trenne ka igav vaadata. Puhtalt raskuste imetlemine ei paku midagi. Asjalik jutt peab ka juures olema, mitte et treenerilt järgmine nädal küsin.
Viimase lõigu mõte polnud kedagi halvustada, vaid pakkuda konstruktiivne kriitikat.
lifter
Member10-15minutit joosta…Muud nagu midagi
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>No 15 minutiga seda ikka ei jookse ära, võttes alguspunktiks näiteks Kaubamaja ja lõpuks Lõunakeskuse. See on 4km puhast jooksu + palju foore, palju liiklust, start ülesmäge jne.
mai 16, 2011 at 5:44 p.l. in reply to: SINU KÜLJES TRENNIS: (28. OSA): RAMMUMEHED MURUMETS JA MÄNNIK #302527lifter
MemberMa pole kellegiga tülis, lihtsalt arusaamad on erinevad:)Mind näiteks häirib see teine möla tunduvalt rohkem, kui noortele ja algajatele üritatakse selgeks teha, et teatud kaubamärk ja teatud toode on imerohi, mis imeväel kõik kasvama paneb. Räägime siis +40kg kehakaalust aastas + 10cm käele aastas +50kg rinnalt aastas jne jne jne.
Nukker on see, et paljud võtavad seda kui sulatõtt ja pugivad omale (3x nädalas jõusaali korral) päevas üle 5-10 erineva toidulisandi sisse.
Kõik kes on treeninud 5 aastat ja rohkem teavad omast käest, et max aastas on saavutada 1-2cm käele Max 1-2kg liha luudele. Selge see, et kui algaja tuleb saali ja pühendunult treenib, siis esimesed aastad on kiirema arenguga.
Kas pole mitte naljakas, et niinimetatud (mina pole seda välja mõelnud) steroidifoorumi niiöelda puhas poiss areneb kõige kiiremini

See pilt ütleb Jokeri puhtuse kohta kõik. Pidagi ikka meeles, et tüüp oli trenni teinud ka siis, kui 80kg kaalus ning arengu kiirus oli nali tal siis. Eks Marekilt ausat sporti õppinud.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Jokeri +50kg rinnalt aastas, +10cm kätele ning ulmeline kaalutõus on süstla otsas ju täiesti saavutatav. Iseasi, kas selliseid elukaid tasub teistele näiteks tuua.
Kiivikas ütles Raudsepa kohta, et tüüp on andekas, suudab 4kg puhast lihast aastas juurde saada. No dieeti pidamata on see number vb natuke suuremgi. Seega päris 1-2kg per aasta pole ka õige.
Minu meelest Margus Silbaum, Peep Päll ja Lauri Nämi vääriksid eelisjärjekorras SKT-sse pääsemist. Ja miks peab SKT vaid sportlastega olema? Võtke Jaan Salu mingis trennis näiteks käeraudade otsa ja vaadake, kuidas noored juhiseid saavad.
lifter
MemberSügisel plaanis juunioride Eesti MV kolmevõistluses osaleda, eks näis mis numbreid siis näitan. Hetkel teen teist nädalat baasi juba.
Hetkeseis ehk jõuperioodi lõpu poole olnud näitajad:
Kükk: 210kg (vöö + Titan THP sidemed) @86kg
[Parimad seeriad 5x170kg vööga ja sidemeteta ning 5x190kg mõlematega]
Surumine: 120kg (pausiga) @ 85kg ja 135kg (pausita) @84kg
Jõutõmme: 210kg (vööga ja põlvikutega
) @85kgPlaan oli kevadel võistelda, kas üliõpilaste omadel, Tartumaa koolinoorte meistrikatel või isegi SELLi mängudel, aga ühelegi neist kohale ei jõudnud. Seetõttu hoidsin surumises pea 3 kuud ühe korduse vormi, lõpuks tõi see kaasa aga jõunäitajate kadumise. 120kg ja 135kg pole mingid punnitatud katsed, vaid lihtsalt keset trenni proovimised. +5kg olnuks kindlasti sees nii pausiga kui pausita, kui vaid tarvis olnuks. Küki puhul on mul see reegel, et kükin täpselt nii palju, kui tõmmata jõuan. Ehk selg on piduriks.
Mälestuseks siis eelmise aasta (2010) SELLi mängude tulemus (esimene ja ainus võistlus siiani):
Kükk: 185×1, 195×0, 195×1
Surumine: 130×0, 130×0, 130×0
Jõutõmme: 200×1, 210×0, 210×0
@78,2kg
See oli mul 2010. aasta üks viimaseid kükke. Pärast seda tuli enam kui 6 kuud perioodi, kui vaevu kükkida sain/julgesin. Igal juhul võistlusel kasutasin enda jaoks suurt Titani tõmbetrikood nii kükis kui tõmbes ja surumises Super Katana nr 42 (üsnagi) uut särki. Särk oli viltu seljas ja kirja ei õnnestunud midagi saada. Ära võtta ja uuesti selga panna ka ei julgenud, kuna keha oli parajalt higine. Eks sellised kogemused õpetavad.
Loodetavasti teeb keegi sellesse teemasse novembri lõpus ka postituse, nii, et meelest ei läheks võrrelda.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>lifter
Membermida ma saan sellest jooksmisest,kui ma jooksen igapäev Tartu kesklinnast lõunakeskuseni, ilma suurema puhkuseta??Mine kas või laululava taha jooksma, kesklinn -> lõunakas on üks halvemaid teid üldse jooksmiseks. Ebamugavad ristmikud, asfalt, palju inimesi liikumas.
lifter
MemberMa ei saa aru, miks Postimees seda kajastama pidi?uudis pärineb 24tundi.ee keskkonnast, mitte postimees.ee lehelt
[ja igaks juhuks lisaks, et see oli kõigest viide… muidu Sakala, Virumaa Teataja, Valgamaalane jne omavad sama viidet… ideeliselt pole see hetkel parem, kui Postimehe süüdistamine reklaami trükkimises… absurdne, sest kuidagi peab asi raha ka teenima tagasi…]
lifter
MemberTänan kõiki huvilisi ja õnnitlejaid! Panin Youtube videod üles ja lisasin kiirelt ka kommentaarid.Minu poolt ka siis õnnitlused!
Aga videosid vaadetes tekkis küsimus. Nimelt mõlemad katsed surusid sa enne, kui “press” käsklust kuulda oli.
Video ja audio pole sünkroonis või päriselt juhtus nii?
MemberTaavi tegi Eesti läbi aegade suurima kogusumma?
[325+250+335=910kg]
See aasta on üldse 900+ tegijate suhtes lahke olnud. Alex meistrikatel, siis Margus eile ja Taavi täna.
Kaks jõutõstjat peaks riigis kindlasti veel olema, kes 900 alistada suudavad.
[Elar ja Rait]
Igal juhul Taavile, Margusele ja Erkkile palju õnne ilusate tulemuste puhul!
lifter
MemberKirp, Viksi ei osalenud?
lifter
MemberKalasabaga ei tasu üldse mässata, kui ei ole seda enne piisavalt harjutanud nii peale panema- võib samuti valesti pannes anda täiesti vastupidise efekti vajalikule.Ma küll ei ütleks, et tavaline spiraal mingilgi viisil lollikindlam on. Halva sidumise korral võib isegi hullemini ära libiseda.
Ahsoo. Su “kasutage põrget, argpüksid” jutt käis siis rohkem varustuseta tegijate kohta?
“>
Ma kõigi katseid ei näinud muidugi: oli endagagi piisavalt tegemist, aga üllatas see tehnika küll nii paljude puhul, kui ma nägin.
Wilkside kohta, et ilmselt oleks targem olla oma kaalu kõige raskem mees kui kõige kergem. Oma tempoga ma järgmiseks reedeks -83 ei mahu, aga see pole ka eesmärk.
Silbaum abivalmi inimesena näitas mulle kunagi Sparta Fitshopis jah, kuidas kalasaba siduda. Olen seda siiani ka kasutanud tavapärase spiraalis sidumise asemel.
Ikka. Me hetkel räägimegi ju nkn varustuseta võistlusest ja julgen kahelda, et kunagi üldse trikoo selga tõmbad võistlustel.
Põrke kasutamise juures on siiski üks drawback, lõppu peab ka kükkida jõudma.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Muidu võrdlus põrkega ja põrketa küki vahel on umbes sama nagu pausita ja pausiga surumise vahel.
lifter
MemberKusjuures ma olin isegi üllatunud kui nägin, kuidas jõutõstjad võistlustel kükkisid. Aeglaselt vajamineva piirini ja siis üles tagasi.Kui ca 2% kehakaalu langus põhjustab 20% jõu languse, on see küll paha.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Wilkse tuleb küll juurde, aga ilusam oleks ju hoopis numbrites suuremaid tulemusi näha. Homme teen siis kiiruslikku surumist kergelt ja pühapäeval proovin küki ja surumise algraskuseid.Jõutõstjatest kükkis vist Mumm ainsana trikoota, kuid ka tema kasutab tavaliselt võistlustel trikood. Enivei, ei ütleks, et ta aeglaselt kükkis.
Mis puudutab trikood, siis see kisub tasakaalu kõvasti rohkem välja kui sidemed. Sa mainisid, et sidemed võivad põrkega tasakaalust välja viia. Nüüd mõtle, mida trikoo teha võib. See on vastus, miks osad jõutõstjad trikooga aeglaselt kükivad.
Mummi viimane katse kuskil 49:20 peal. Enne seda kunagi on su enda katsed ka.
Ps. Kehakaalu 87kg juures on üks kilogramm kogusummas väärt 0.6499 wilksi. Seega kogusumma 500kg annab näiteks 324.95 wilksi.
Võtad 2kg kaalu alla, siis 85kg juures annab 500kg kogusumma 329.15 wilksi. See on suht sama, mis teha 506.5kg@87kg.
Ütleks, et dieediga pigem kaovad wilksid.
Ps. sidumise kohta on üks hea video, küll 2.5m sidemetega, aga annab aimu ikka.
Nichols Tread Technique peaks olema kõige efektiivsem viis. Bow Tie’d ära proovi, 2m sidemest lihtsalt ei jätku selleks piisavalt.
Muidu guugeldades “põlvesidemed kalasaba” selgus, et Silbaum on sind kunagi isegi õpetanud.
“>lifter
MemberViksi tuleb ja võidab ära ka. Kuigi tal seljavigastus praegu. Esmaspäeval üle 210 kükki ei proovinud ja täna piirdus ka tõmbes ainult 220’ga. Mees ilma sidemeteta kükkinud 230kg ja praegu on tal vorm veel parem, et rohkem kükkida. Ütleme nii, et mees surub 6. mail vähemalt 150kg rinnalt.
“>
Aga ise mõtlen ka kükkides sidemetele ja valule. Sellepärast teen ka algraskusega küki ilma sidemeteta, et saaksin tulemuse kirja.
See oli nüüd Kirbule küll jõhker motivatsioon.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Sidemete koha pealt pole aga ühtegi head soovitust anda. Aeg on see, mis paneb nendega harjuma. Ja aega sul hetkel pole.
Muidugi kui sportlikku viha võistlustel piisavalt tekib, siis vaevalt, et viitsid sidemetele mõelda. Ükskõik kui valusad nad on.
lifter
Memberpaar kuud jalatrennist pausi ja kahe nädalaga jõuad samale tasemele?võibolla tõesti, kui oled algaja…
Defineeri algaja.
Ei teinud jalgu peaaegu üldse eelmise aasta juunist selle aasta jaanuarini.
[Kuue kuu peale vb 5-6x jalapressi ja kolmel korral neist eelnevalt hästi kergelt kükki. Kergete raskustega taastavat jõutõmmet just jala treenimiseks ei nimetaks]
Jaanuariks olin selja enam-vähem vanasse seisu tagasi saanud ja hakkasin uuesti kükkima.
Nii, võrdlusmoment.
2010. aastal oli absoluutselt parim seeria 5x165kg@80kg põlvesidemetega. Seda kuskil kevadel tehtud, juunis vb suutsin sama asja 150 kiloga.
Selle aasta Jaanuaris hakkasin siis uuesti kükkima. Esimese kolme nädala seeriad olid sidemeteta sellised:
1. 5x5x130kg
2. 5x5x140kg
3. 5x5x150kg
Kõik kolm 5×5 trenni tundusid rasked, aga olid tehtavad. Siis edasi põlvesidemetega trennid.
4. 5x4x170kg [polnud ühtegi julgestajat võtta]
5. 3x5x175kg
6. 5x185kg ja 4x190kg [selle trenni parimad seeriad]
Kõike seda @83-85kg
[põlvesidemed annavad kuskil 20kg juurde mulle, esimene kord kasutasin Fasti pehmeid punaseid, edasi aga Titani THP]
Seega 6 nädalaga olin teinud 20kg parema vormi kui kunagi varem. Areng toimub puhates.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma ei ütleks algaja tüübi kohta, kes 2.5x keharaskuse trikoota ära kükib. Või tegelikult, kui ma olen algaja, siis võin sind ka ju algajaks nimetada!
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Hetkel on aega möödas (2 kuud ja enamgi), kükis meie vahe üle 20kg võrdsetes tingimustes olla ei tohiks. Kui sedagi on. [sinu kasuks]
“>Läks natuke OT jutuks, vabandused teemaalgataja ees.
lifter
Memberoleks päris naljakas kui terminaator vananeb
“>Väliselt võib ju vananeda küll. Kasutab ju inimese kudesid. Ja kui kaua aega õlitatud pole, siis “Oh, my back!” ka võimalik
MemberKükke hakatakse ära lugema siis, kui õpid normaalseid sügavaid kükke tegema. Niipea kui teed minegi poolikuid ja piiri peal, saabki olema paras loterii kas loetakse ära või mitte. Kükk peab olema ikka nii, et põrandalt pükstega tolmu pühid….
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kui alt “põrget” kasutada julgetaks, ei tekiks üldse seda teematki. Aga enamus on arad kükkides, lastes hästi aeglaselt alla ja sihtides täpselt paraleeli. Nii ei tule sügavus ära ja ei jõuta ka tõusta.
Lausa naljakas on vaadata, kui põlvesidemetega aegluubis kükitakse. Kardetakse, et sidemed põlvi murravad.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Väike video sellest, kuidas 800 naela kükitakse vööta ja põlvesidemeteta.
Julgen oletada, et kui see tüüp peaks vaid paraleelini kükkima varustuseta (mitte alla ega üle), ei tuleks isegi 700 naela ära. Põrke efekt lõppes jõutõstjate mõistes veerandküki asendis.
Põlvesidemetega kükkides saab “põrke” kätte juba natuke kõrgemalt + sidemed annavad palju stabiilsust juurde. Sealt need 20-30kg [vb enamgi] lisakilo ka tulevad.
Fasti punased on väga pehmed, endalgi kapis vedelemas ühed. Nad on head vb kuni 150kg kükkides, annavad aimu, mida sidemed teevad. Suuremate raskustega aga oleks rohkem toetust tarvis põlvedele + tekib harjumus tugevalt siduda. Fastid aga venivad juba maksimaalselt välja keskmisel või isegi nõrgal sidumisel, mis lõppeb sellega, et kükkides nad ei aita + sügavust on väga keeruline saavutada. Side peab ikka natuke järgi andma, muidu pole temast kasu.
Vaatasin su üliõpilaste MV tehtud 165kg katset, hakkad liiga vara tõusma, samuti olid jalad välja keeramata (põlved lendasid kokku). Eeldan, et sul on üks jalapäev veel enne võistlemist. Hangi kaks spotterit igaks juhuks ja tee sidemetega kükke tunduvalt alla paralleeli. Saad tunde kätte, et mida alla poole kükid, seda kergem alt tõusta. Ja kiired kükid, muidu mõtled põlvesidemetele ja valule, mitte katsele.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ps. Arvatavasti tulen ka võistlema ja olen su konkurent. Viksit ei püüa, aga kui hästi kükid (170+), võib teise-kolmanda koha peale madistamiseks isegi minna.
“> -
AutorPostitused