LauraSB
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
oktoober 3, 2012 at 5:44 p.l. in reply to: Soodsad tervisetooted, superfoodid ja kust saab soodsat quinoad #325935
LauraSB
MemberRimis on norm hinnaga ökoapelsin ja -sidrun, sellist asja võib vabalt koos koorega süüa.
Ma söön-joon nagunii koorega aga tavaliste tsitrustega saan ilmselt koos sellega sadu gramme pestitsiide.
Miks koos koorega?
LauraSB
MemberMa uurin perearstilt nii ox-LDLi kui ka APO-E testi kohta, see peaks olema näidustusel haigekassa poolt 100% tasustatav..kuigi eelmisel korral kui arstiga rääkisin, polnud ta oksüdeerunud LDL-st kuulnudki. Ei hakanud ta aega rohkem raiskama, aga proovin teda veel moosida
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>LauraSB
MemberMinu CRP oli < 3.. vist alla 2 midagi tavaliselt.
Selle granaatõunamahla paki peale, mida juba pikemat aega joonud olen (4U vms), on väga äkki tekkinud silt, et sisaldab suhkrut. See oli enne ainukesena klaasi valades sellise usutavama koostisega
MemberC-reaktiivset valku ehk CRP-d mõõdeti eelmisel aastal päris mitu korda aga pakun, et seda ox-LDLi on Eestis vist päris keeruline mõõta.
LauraSB
MemberIlmselt küll, jah. Neile, kel alatalitlus, vist isegi soovitatakse seleeni..
LauraSB
MemberMa sõin neid pähkleid paraja peotäie. Urmas, kas sa kasutasin ise Vemmat?
LauraSB
MemberJagasin lihtsalt kogemust ja siin polegi midagi solvuda. Minus näiteks ei tekita usaldust apteekides pakutavad vitamiinid, kuna sealt saad suure tõenäosusega sünteetilist kraami ja mina neid oma suust sisse ei julge ka ajada. Ühe apteekri väitel võid saada nn. looduslikku preparaati, milles looduse osakaal jääb 10% kanti.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Milles vitamiinitarbimisega seotud kahjulik kogemus seisnes?
Tegelikult pidasingi silmas sünteetilise vitamiini tarbimist. Nendega on vist nii, et osad sünteetilised vormid on isegi okei kuid enamus kas ei toimi või tekitavad pigem kahju. Looduslikke vorme on vist üldiselt raske üledoseerida aga hiljuti tarbisin igapäevaselt parapähkleid, mis on suure seleenisisaldusega ning tekkis kerge kilpnäärme ületalitlus, koos kõigi selle sümptomitega. Juhuslikult sattusin lugema, et seleen osaleb kilpnäärme hormoonide ainevahetuses. Ei pretendeeri absoluutsele tõele aga peale seda kui pähkleid ei söönud kadus kuu aega kestnud halb enesetunne. Mõõdukus on mõistlik nii või naa..
MemberAitäh vastamast. Ma tõesti ei taha kedagi solvata aga sellised programmid ja turustamise meetodid ei tekita minus eriti usaldust. Ma küll väga ei süvenenud, mis kujul vitamiinid Vemmas olid, aga olen kogenud, et kontsentreeritult mingi vitamiini tarbimine võib rohkem kahju kui kasu tuua. Oma peaga oleksingi küllastunud rasvu piiranud, koogid jmt välistanud ning muu samaks jätnud.
Munade kohapealt olen ka veel suure küsimärgi ees. Enne (analüüsi) sõin kogu aeg umbes 4-5 muna nädalas, poolvedelana. Nüüd söön soovitatud 2.
Mind ka hämmastab arstide “pädevus”. Ta isegi ei vaadanud mu hea-halva kolesterooli suhet, küsisin ise, et huvitav kas mu kõrge HDL-i tase peaks mind kuidagi rahustama.
Sattusingi eile lehtisema raamatut, kus väideti, et kui üldkolesterool jagada hea kolesterooliga ning suhe jäi alla 3-e siis südamehaiguste risk on madal, 4 oli vist veel okei ja üle 5 oli halb (umbes nii). Kas keegi seda oskab kommenteerida? HDL on mul ka alati kõrge olnud..
Ja kas letsitiini kohta on mõtet edasi uurida?
-
AutorPostitused