LaizeN
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
LaizeN
MemberTere , olen 16 aastane noornees , kaalun 69-72kg ja olen umbes 183cm pikk. Väiksena olin paks , aga vahepeal u.14 hakkasin ranget dieeti pidama ja sain väheke parema kehaehituse aga mitte nii head kui Ma tahan . Mul on keha selline et pekki on kahjuks palju just eriti kõhul , jalgadel ja kätel . Jõusaali pean kohe kindlasti minema , ja siit saan vajalikud treeningunipid treenignukavade alt aga Ma tahaks just Teie käest teada mida oleks paremini teha
LaizeN
MemberSellepärast ongi vaja lugeda, et millega seda toidukorda/aineid asendada saab, näitkes kui on õhtuks karp tuunikala, siis selle saab asendada kanafilee või rasvata kohupiimaga jne..
LaizeN
MemberNimelt on mul selline küsimus, et kuidas on kasulikum treenida, kas väiksemate raskuste ja ”pikemate” kordustega” või suuremate raskuste ja ”lühikeste” kordustega. Loodan ,et väljendasin ennast mõistetavalt kuid selgitan igaksjuhuks täpsemalt mida silmas pean.Pikemate korduste all pean silmas ,et hoiad lihast kauem pinge punktis ( lõuga tõmmates ennast kauem üleval, biitsepsit tehes kauem üleval kätt jne…) aga teed selliste raskustega millega jõuad niimoodi.
Ja lühikeste all pean silmas ,et suur raskus ja ei hoia pinges, niimoodi kiiresti , et lihas on selles pinge punktis ainult korraks aga suurema raskusega selle eest. Et kuidas siis on sellega?
Tänud.
Oleneb, mis su eesmärk on..
Kui tahad jõudu, siis peavad raskused olema suured ja kordused väiksed – 3-6 kordust
Kui tahad vastupidavust, kiirust, siis tee kiired ja plahvatuslikud tõuked/tõmbed ja neid 8-12
Nii olen mina asjast aru saand
LaizeN
MemberLaizeN – saatsin sulle kavad, aga meil tuli tagasi. Kas sul on veel mõni aadress?ma mõtlesin, et unustasid ära, ei tahtnud pinda ka käia
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ise olin unustanud siia vaadata
“>LaizeN
MemberPaluks ka kava
mail : jaak.kalja@mail.ee
kui oleks võimalik, siis paluks, et kava oleks jaotatud 3 päeva peale, ette tänades
“>LaizeN
MemberMa tahaks kritiseerida ÕLG ja siis RIND. Kujuta ette nüüd, kui teed kõva Õla päeval kõvat trenni, mis teed järgmine päev. Kus on vaja Rinda treenida? HAHA sellise toitumiskavaga sa ei saa 1kilo ka juurde.1. Puder hommikuks .
2. 4 – 5 söögikorda ( 2 proteiini kokteilid ) ” seda siis, kui oled edasijõudnud tasemel “
3. Siin on väga palju artikleid Massist ja selle ümber keerlevast jutust – EDU otsimisel .
Kordused lükka saalis 8 peale seeriad 4 peale, siis hakkab asi massi poole liikuma.
http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…amp;textID=4339
^^
Kava mis annab Massi, kui ka Jõudu.
http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…amp;textID=3750
Massi ehitav kava, toimib väga hästi.
Ise olen kehatüübilt peenike, seega pean sööma ja jooma nagu hull. Soovitan sulle ka seda, aitab päris hästi.
Palju õnne, massikava hakkan tegema umbes detsembrist, tänud muidu..
LaizeN
MemberHah, mul pani juhe kokku, sry, teen täiskükke ja otsustasin, et massi polegi vaja, enne kui kõht maas, või on?
Kuna massi kasvatamisega kaasneb ka lisakilod kõhul otsustasin kõigepealt pekk maha vehkida ning siis hakkata otsast peale massiga, lõppude lõpuks on ju siis ikkagi suveks kergem saada sixpacki..
LaizeN
MemberOkei, teen poolkükke ja ei saa aru, mis toitumiskaval viga on?
btw ma ei soovigi enne jõule massi teha..
MIks muidu ma l-carnitini võtan ?
LaizeN
MemberEsmaspäev – ÕLG,ALASELG
Teisipäev – SELG,
Kolmapäev – JALAD, KÕHT
Neljapäev – RIND, KÄSIVARRED
Reede – BIITSEPS, KÕHT
Laupäev – TRIITSEPS, ALASELG
Pühapäev – PUHKUS
TRIITSEPS
rööbaspuudel surumine lisaraskusega – 12, 10, 8, 20(ilma lisaraskuseta)
prantsuse surumine – 10, 8, 6, 20(väike raskus) eelmised seeriad suur raskus
Noodipingil käte sirutamine – 12, 10, 8, 20(väiksem raskus)
Hantliga käte sirutamine kukla tagant – 3×8, 20(väiksem raskus)
RASKUSED LÄHEVAD IGA KORRAGA RASKEMAKS !
Superseeriad lõpus, väiksema raskusega ning maksimaalse kiirusega.
BIITSEPS
Biitsepstõste seistes kangiga – kordused 4, 6, 8 – alusta raske raskusega ja iga seeriga võta raskust vähemaks.
Biitsepstõste kangiga noodipukil – kordused 10, 8, 6. Kasuta lihase liikumise täisamplituudi.
Biitsepstõste noodipukil hantliga ühe käega – kordused 10, 6.
kaldpinnal 1 seeria suutlikuseni.
JALAD
Poolkükk – kordused 10, 8, 6, 4 – jalad olgu paralleelselt, õlgade laiuselt või kitsamalt.
Hacki kükk – kordused 8, 6, 4 – pöiad on sisuliselt täitsa koos, varbad kergelt väljapoole. Kükk tehke maksimaalselt sügav. Raskused üritame ka siin hoida suured.
Sääre painutused – kordused 10, 8, 6, 4.
Jalavahetushüpped kang turjal – 35, 30, 25 (raskused lähevad suuremaks)
Leg curl – 25, 20, 15 (raskused lähevad suuremaks)
RIND
Surumine kangiga kaldpinnal – kordused 10, 8, 6, 4.
Tavaline lamades surumine – 8, 6, 4.
Hantlite lennutamine positiivse kaldega pingil – kordused 8, 6, 4, 20
hantlide surumine pingil – 3×8
SELG
Lõuatõmbed laia haardega ette – 4 seeriat suutlikkuseni.
Allatõmbed plokil kaela taha (mitte väga lai haare) – kordused 10, 8, 6.
allatõmbed plokil rinnale – 10, 8, 6
hantlite tõstmine küljel – 10, 8
Sõudmine istudes – 3×8( raskused lähevad suuremaks)
ÕLAD
„Military“ surumine kangiga (eelistan teha seda istudes) – so kangi surumine istudes – kordused 8, 6, 4
„Arnold“ surumine (hantlitega) – hantlite surumine pöördega – surumist alustatakse peopesad enda poole, lõpetatakse peopesad suunatud väljapoole. Kordused 10, 8, 6
hantlite tõstmine ette – kordused 8, 6 + superseeria
Hantlite tõstmine kõrvale seistes – kordused 10, 8. + superseeria
Õlgade tõstmine kangiga – kordused , 8, 6.
Kangiga poolkükis trapetsile – 12, 10, 8 (raskused lähevad suuremaks)
Kõht
1. Nädal rõhume kõhu massi suurendamisele, st maximaalne pingutus suurte raskustega
Keretõsted pos. kaldega pingil – 8, 10, 12
Jalgade tõstmine ,,rööbaspuudel’’ – 3×15
Neg. kaldega pingil keretõsted, lõpus tallad maksimaalselt üles – 3×10
Jalgade kääritamine pingil, keretõstetega kõrvale, 15kg hantel käes – 3×20
Istessetõus lisaraskusega – 3×15
2. Nädal – rõhume kõhulihaste vastupidavusele ning väljapaistvusele
Sellili varvaste puudutamine sõrmedega 30x
Taldade tõstmine sellili 25x
Vastas küünarnukk- põlv, 2. Käsi välja sirutatud 15x ühega 15x teisega
Külgedel seismine 1min mõlemal küljel
Vehid jalgadega ning samal ajal puudutan põlvi küünarnukkidega 40x
Käed ###### all tõstad jalgu 15x, siis jalgade ringid mõlemale poole 10
2-3 SEERIAT LÄBI !
ALASELG
Jõutõmme suurte raskustega – 4, 6, 8
Kõhuli, vastaskäsi- jalg – 10×10 3seeriat
Kõhuli, käed jalad koos – 3×15
Kitsel raskus kukla taga – 3×15
KÄSIVARRED
Selja tagant kangi tõstmine randmetega 3×15
Pingil randmetega kangi tõstmine 2 seeriat suutlikuseni
TOITUMINE
Enne hommikujooksu 0,5l vett + 1tablett l-karnitini
HOmmik : 8:00
5 munavalge omlett(sink 50g , juust 10% 50g ), lonks oliiviõli, hapukoor, roheline tee + multivitaminid, 1sibul, 1küüslauguküün
Lõuna : 13:00
200g vitamini salatit, 200g kanafileed, peotäis pähkleid
15:30
200g kodujuustu, 20g pärmi, 2 tabletti l-carnitini , roheline tee
17:30 shake – Whey Gold Standard 30g + rasvata piima 250ml
20:00 – tuunikala konserv, porgand, kaalikas + lonks kalamaksaõli
Päeva jooksul joon ära umbes 3 liitrit vett(koos hommikuse poole liitriga)
MIda muuta, mida teha ?
LaizeN
MemberKuna kükk ise koormab juba alaselga ja peale seda teed veel jõutõmmet, ta pole nüüd ebareaalne, iseasi kas sa nii suudad jõutõmbest maksimumi võtta?Poolkükk – kordused 10, 8, 6, 4 – jalad olgu paralleelselt, õlgade laiuselt või kitsamalt.
Miks mitte teha täiskükki?
Täiskükk pidavat põlvi rikkuma, kehvade liigestega nagu mul on ei ole just eriti rõõmustatud täisküki tegemisest..
Kava on arvatavasti tõesti liiga killer, arvatavasti tuleb osad harjutused ära jätta, parandan ning lisan uuesti üles, tahaks teie kommentaari, lisan ka oma toitumiskava
LaizeN
Memberkava on mõeldud 2 viimaseks suve nädalaks, et võtta suve lõpust maksimum, kooli ajal võtan kõvasti lõdvemalt ning usun, et suudan sellega ellu jääda..
Kui selle läbi teen tõstan loodetavasti kõvasti oma motivatsiooni uueks aastaks.
miks on jalad ning alaselg ebareaalne kooslus?
LaizeN
MemberOlen neiu ja sooviksin teada, millal oleks õige aeg alustada fitnessiga?!Mis kategoorias on võistlused?!
Kuidas oleks õige alustada?!
Füüsiliselt on põhi all.
Aitäh
Kohe nüüd ja praegu
LaizeN
MemberToiduainete vahekord ei ole siiski õige, ilmselt jääb puudu rasvast.Ei mul sujub kõik hästi, ma mõtlen, et kui ma nii edasi talitlen ega see pole ajutine ”dieet” vmt?
Rasvast kindlasti puudu ei jää, hommikul pudru eesti võiga + muna hapukuurega + lonks oliivõli lõunaks pähkleid jne
LaizeN
MemberTahtsin paar asja küsida..
Kas selline asi, et nädalavahetusel nö süsivesikutega täis laadimine on ka rasvapõletusele effektiivne?
Lugesin päris paarist kohast, et tuleb mängida nendega, et paar päeva hoian madalal ja siis jälle kõrgel..
Olen hakkanud tegema nii, et esmp.-reede hoian valgud ja süsivesikud 2:1 vb ise veel rohkem, ühesõnaga süsivesikuid minimaalselt.
Ja nv võtan veits rohkem vabamalt, et laen lihased täis vmt..
Tundub mõjuvat. Et ega seal midagi valet ei ole ?
LaizeN
MemberNii palju siis sellest toitumiskavast..
Tunnen end paremini juba peale 1. päeva, söön palju rohkem tundmata, et kohekohe tuleb jälle lisakilo(tavaliselt oli, kui lubasin omale tegelikult normaalse toidukorra)
Koolis on õppimine aina paremuse poole, juba peale esimest päeva.Kõik liigub paremuse poole:D
Täna lasin üle klassi koos õpetajaga matemaatika tarkusi + eile trennis oli energiat naq ratsahobusel seda samust..
AutorPostitused