kuuliks
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
veebruar 25, 2010 at 2:02 p.l. in reply to: Ketogeenne dieet, ketoos, ketoosi saavutamine, ketoosiseisundi diagnoosimine #206457
kuuliks
MemberMa olen lugenud seda kuidas ta 2003. aastal Eestikateks valmistudes keto-dieeti kasutas.Ainus, mis teda sel ajal vaevas oligi see enesetunne, sest igaüks vist teab, mida tähendab alguses sv puudumine.
veebruar 25, 2010 at 2:01 p.l. in reply to: Ketogeenne dieet, ketoos, ketoosi saavutamine, ketoosiseisundi diagnoosimine #207052kuuliks
MemberKüsige M.M. käest, ta räägib teile täpsemalt.Ta vastas selle peale, et ärge pidage, energiat jääb puudu.
veebruar 25, 2010 at 10:18 e.l. in reply to: Ketogeenne dieet, ketoos, ketoosi saavutamine, ketoosiseisundi diagnoosimine #218920kuuliks
MemberMind huvitab veel see, et miks te tahate üldse seda dieeti pidada ? See on ju minuteada loodud raviks epillepsikustest lastele. Seega võib ju väita, et dieet on üsna äärmuslik?!Mitte loodud neile, vaid nemad võivad ka seda pidada ravimise eesmärgil.
Rückenberg ju kirjutab, et see on väga efektiivne meetod rasva põletamiseks. Äärmuslikuks võib pidada vast seda kohta, et sv on minimaalselt, muud pole häda miskit.
veebruar 25, 2010 at 10:13 e.l. in reply to: Ketogeenne dieet, ketoos, ketoosi saavutamine, ketoosiseisundi diagnoosimine #218927kuuliks
Member1. muidugi pole seda kava raske kokku panna, kui teha kava, kus sööd kodujuustu ja selle kõrvale juua 30g õli !
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Mina üritasin ja mul läks ikkagi keeruliseks see, sest need 30g süsivesikud tulevad väga kiiresti täis ja ainult õli juua ka ei tahaks väga. Ühesõnaga, minu jaoks oli seda raske kokku panna.
2. Võetud kindlasti keskmise järgi, kuid see on selline väike number, et kui inimestel oleks kõikumist kasvõi 10-15% siis see teeks ainult +- 3-5 g süsivesikuid. Kuid neid testiribasid peaks tõesti kasutama, et veenduda ketoosi olemasolust.
3. Kaloraaži kohta ütles, eelmises teemas kõvasti sõna võtnud, monkeyroll (vist oli nimi nii), et temal oli kaloraaž tavalisest -200kcal väiksem, kui ta selle dieediga tegeles, ja laadimisperioodil kaloraaž positiivne.
(Monkeyroll tundus tark olevat selle ketostiili koha pealt, kuid väga kiirelt läks närvi, kui inimesed ei saanud dieedist aru ja pakkusid süsivesiku rikkamamaid toite ning avaldasid natukene kriitikat, aga see selleks. Ta võiks veidi rahuneda ja endiselt siin teemas sõna võtta ning asjalikke soovitusi jagada
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> )See monkey tundus olevat lihtsalt ”targutaja”, ise asju teadmata. Näris isegi vanameister ROtteri kallal.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 25, 2010 at 10:12 e.l. in reply to: Ketogeenne dieet, ketoos, ketoosi saavutamine, ketoosiseisundi diagnoosimine #218903kuuliks
MemberKa mind hakkas see dieet huvitama, kuid siiski, ennem ei taha sellega alustada, kui olen asja endale korralikult selgeks teinud. Ei ole väga pädev siin teemas veel, kuid minu arvamus on, et võid süüa küll, kuid pead siiski vaatama, et iga söödud 1g valgu kohta sööksid 1,5g rasva ning samas jääksid süsivesikud alla 30g. See kodujuust, mida mina söön on 300g pakis ja terve paki peale sisaldab see 7,2g süsivesikuid. Ei tundu väga hullult olevat, kuid samas mine vaata seda lukku pandud teemat, seal üritasin ühte toidukava teha, kus oleks piisav vahekord rasvadel ja valkudel ja ka süsivesikuid alla 30, siis selle kokku panemine oli küllaltki raske, sest juba mandlites ja hapukoores on piisavalt süsivesikuid, kuigi mõlemad on just head rasvade allikad.Ehk kui sööd kodujuustu, siis sealt saad süsivesikuid ja lisaks palju valke, millele oleks sinna juurde vaja kõvasti rasvu.
Vastasel juhul, kui ületad selle 30g piiri (umbkaudu), siis lihtsalt ei teki ketoosi seisundit ja kehal pole energiat võimalik saada ketokehadest- seega hakkab arvatavasti kas valku ümber sünteesima(?) energiaks või asub lihaste kallale.
Ära 100% puhta kullana võta, kuid arvan, et tõetera on sees
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mulle on kõik juba teada, lihtsalt hakkas huvitama konkreetselt KODUJUUST. Üks rääkis siin, et piima tõttu ei tohi, kuid samas see on hea valguallikas. Sv on seal vähe. Mina ise eelisan hapukoorega Ekstra kodujuustu, mis 100g kohta annab ju vaid 2 grammi ringis. Hapukoor 3 grammi ringis.
veebruar 24, 2010 at 2:29 p.l. in reply to: Ketogeenne dieet, ketoos, ketoosi saavutamine, ketoosiseisundi diagnoosimine #219272kuuliks
MemberMa pakun, et enne trenni köögi – juurviljad; kodujuust vmt ei tee küll tohutult hullu, kuna trennis kuluvad nad nagunii ära, ja trenn ka vähe lootustandvam..Ei tee küll tohutult hullu, aga? Ikka parem kui sel ajal kodujuustu siis ei tarbiks?
veebruar 24, 2010 at 1:49 p.l. in reply to: Ketogeenne dieet, ketoos, ketoosi saavutamine, ketoosiseisundi diagnoosimine #236275kuuliks
MemberKuna üks isik keeras lolliks, kelle pärast teema lukku pandi, siis pole mujale kirjutada. Vajan ROtteri abi, kas kodujuust on lubatud keto ajal või siis mitte.
veebruar 23, 2010 at 4:24 p.l. in reply to: Ketogeenne dieet, ketoos, ketoosi saavutamine, ketoosiseisundi diagnoosimine #258660kuuliks
MemberMulle tundub, et saad õigesti aru, tunnen ise samamoodi. Kui söön sv-ikuid siis trenn lippab parema tundega, kui olen sv-sid liiga vähe söönud või üldse mitte söönud, siis trenn tundub raskevõitu. Pakun, et seal on mingi seletus stiilis- süsivesikutest saadud energia on trenni jaoks hõlpsamalt kasutatav kui toidurasvast loodud energia. Või on mingi muu seletus? Näiteks äkki seletus stiilis- keto meditsiiniline seisund takistab sooritusvõimet, kuna organismis on nii ja naa asjad?Nii igatahes jõutrennidega tundub olema, et raske on, kui pole süsivesikuid all.
Ka siin foorumis öeldakse, et jõutrennide jaoks ei pidavatki keto hea olema:
http://forums.fitness.ee/index.php?s=&…st&p=199361
Hea või mitte, minuarust on tunne nõrk siiski jõutrennis, kui süsikaid pole all. Asi võib loomulikult olla ka enesepettuses, et mõtled ajuga asju valeks, ja asjad ongi nii seejärel.
Mul just vastupidi. Kui pole ntx süsikaid saanud, tundub mulle aeroobne hullem kui jõutrenn.
veebruar 23, 2010 at 4:21 p.l. in reply to: Ketogeenne dieet, ketoos, ketoosi saavutamine, ketoosiseisundi diagnoosimine #258659kuuliks
MemberOled sa KetoStixiga vaadanud, et oled “ketol”? või veresuhkrut mõõtnud??Olen glükomeetri omanik juba mitu aastat. Tean, millal on v/s madal või kõrge.
Vahel piisab ka 2-st näljapäevast, et veresuhkur madal oleks. Juba siis on vastik tunne. Kui ntx inimene, kes lahmib sv näost sisse ja hakkab kohe rapsides ketot pidama, siis tal võib tõesti esimestel päevadel silme eest lausa must olla.
Miks sa arvad, et sina oled kõige targem?
veebruar 23, 2010 at 4:02 p.l. in reply to: Ketogeenne dieet, ketoos, ketoosi saavutamine, ketoosiseisundi diagnoosimine #258648kuuliks
MemberIseenesest selline ekstreemne dieet. Natuke lugesin ja sain targemaks selles osas. Ei ole plaanis sellist asja kunagi ette võtta.Saan ma õigesti aru, et see pole ilmselgelt mõeldud inimesele, kes teeb igapäevaselt trenni? Süsivesikutefoobikutele ei soovita küll raskeid trenne igapäevaselt.
Pigem mõeldud inimesele, kellele trennitulemused nii olulised pole ning hoolib pigem oma välimusest, et rasva põletada?
Mina teen 9-10 trenni nädalas ja minuga pole veel miskit juhtunud. Küll ma olen olnud alles mõned päevad ketol, kuid varem on olnud igasuguseid oppe, kus olen nälginud ja elan ikka veel.
veebruar 23, 2010 at 2:56 p.l. in reply to: Ketogeenne dieet, ketoos, ketoosi saavutamine, ketoosiseisundi diagnoosimine #258622kuuliks
Memberseega kokku tuleb valk + süsivesikud + mingi 40g rasva päeva peale???Hardcore ketogenic…
veebruar 23, 2010 at 2:21 p.l. in reply to: Ketogeenne dieet, ketoos, ketoosi saavutamine, ketoosiseisundi diagnoosimine #258613kuuliks
Membermul on selline rumal küsimus, et kas lattet võib juua ketogeense dieedi ajal? seal ju palju piima, või jääda siiski vahukoore juurde?Parem võta siis juba cappucino või tõesti vahukoor.
veebruar 23, 2010 at 2:19 p.l. in reply to: Ketogeenne dieet, ketoos, ketoosi saavutamine, ketoosiseisundi diagnoosimine #258612kuuliks
Member1. toit lisaks valku4. toit lisaks köögivilja
No proovime. Kahjuks täna tulin juba liiga hilja siia, et hommikune jäi nagu ta jäi. Õhtused korrad aga ees veel.
veebruar 23, 2010 at 2:54 e.l. in reply to: Ketogeenne dieet, ketoos, ketoosi saavutamine, ketoosiseisundi diagnoosimine #258483kuuliks
MemberNo mina sõin ntx:
1. toit: toorsalat
2. toit: 1 praemuna, kuhu valasin hapukoort ja kodujuustu, salatiks paprika jatomat
3. toit: kodujuust hapukoorega, marin.kurk
4. toit: vii juustu võiga+hapukoor
kuuliks
MemberSellist päeva lõikes tsüklilist keto toitumist on minu arvates suht mõtetu teha. Sellega sa tiksud lihtsalt kogu aeg ketoosist sisse-välja ning korralikkult ketoosi ei saagi (2 nädalat on ligikaudu korralik üleminek). Selliselt on sul palju suurem oht lihast kaotada ning energia puudust ja “aju hägusust” tunda sest tegelikult sa oled ketoosis mingi väikese osa päevast (peale jõutenni siis). Peale sellist einet mis ei ole hea ketogeenilise suhtega (liiga palju valku või süsikaid) oled sa kindlalt ketoosist väljas ning veresuhkur on juba niipalju kõrgel, et keha saab signaali, et siiski-siiski saab valku ja süsikaid põletada, ei ole vaja keto-kehasid (rasvastt) energiaks teha. Sel juhul on tegu lihtsalt madala süsivesikutega dieediga, sest tegelikult ketoosis oled sa päeva jooksul mingi paar tundi ainult…..Tee vähemalt siis CKD (tsükliline ketogeennedieet). Sellise keto-toitumise eesmärk on samal ajal max-raskuste lähedaste raskustega jõutrenni teha ning vaikselt jõudu kasvatada. Nädal aega oled korralikult ketoosis ning nädalavahetusel 2 päeva teed tagasilaadimisi-superkompensatsiooni. Loe Lyle McDonaldi blogi, tema tegi sellist asja väga efektiivselt.
Siis võid nädalavahetustel oma kodujuustusid suurema hunniku sisse ajada, sest CKD ajal ongi nädalavahetustel valk (whey+kaseiin) ja süsikate laadimine, ning rasv on peaaegu nullis.
Aga kui sa tegelikult stabiilselt kiirest tahd rasva kaotada, ning kindlasti mitte lihast kaotada, siis ei ole vaja niimoodi ketoosist sisse -välja tiksuda. Kui stabiilselt ketoosis ei ole, siis on alati alakaloraazi puhul kehal lihtsam lihast/valku põletada kui rasvast keto-kehasid teha. Kui keha ainevahetus on korralikult üle läinud keto-kehade põletamisele, on tunduvalt lihtsam ajule ja lihastele rasvast keto-kehasid “toiduks” teha ning ei põletata lihaseid, ning ei teki energia puudust , sest rasva varusid ikka on
AutorPostitused