kunnar
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
kunnar
MemberÕpi klassikalise tõstmise tõsteid ja nende variatsioone. Power clean, power snatch jne. peaksid olema ideaalsed harjutused selleks otstarbeks.
kunnar
MemberVõistlustants näiteks sõltub täiesti kohtunike otsusest ja see on sport. Ükskõik palju “kodutööd ” ei tehtud võidab see, kes paremini silma jäi.Mina jään sellele kindlaks, et kulturism on sport.
Muide, ma tegin vahepeal mõned Google otsingud teema kohta ja sattusin lõigu peale mis haakub hästi selle postitusega:
Sports that are subjectively judged are distinct from other judged activities such as beauty pageants and bodybuilding shows, because in the former the activity performed is the primary focus of evaluation, rather than the physical attributes of the contestant as in the latter (although “presentation” or “presence” may also be judged in both activities).
Allikas on http://en.wikipedia.org/wiki/Sport.
Kardetavasti muutub mõni kulturismi fänn nüüd puhta tigedaks, aga mina seda sinna kirja ei pannud, ärge mind süüdistage.
kunnar
MemberMis näitab kui kauge sa neist asjadest ikka oled
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga sõna võtaks kasvõi raketiehitusel … kuna näinud raketti lendamas.Tundub, et kulturism on sulle väga hingelähedane teema. Kui keegi midagi kulturismi kohta sinu meelest ebameeldivat ütleb, siis selle asemel et argumendiga välja tulla lähed lihtsalt närvi

kunnar
MemberNo kui asja nüüd subjektiivsuse-teooria järgi käsitleda, siis pole ka poks ja kettaheide ja jooksud ja jalgpall jne ka spordivõistluse nime väärt, sest tulemused sõltuvad kohtunikest nii või naa.Poksis ikka väga palju olnud juhtumeid, juhul kui kedagi knock-outi ei lööda, et kumb see nüüd parem oli.
Samamoodi kettaheide meil kõigil meeles kui Erki Nool võitis olümpiakulla. Astus ta selle katse siis üle või ei. Kui oleks olnud kohtunike raudne käsi ees, siis üks olümpiavõitja oleks meil vähem.
Nii on ükskõik milliste jooksudega. Oli nüüd valestart või ei.
Jalgpallis samamoodi kus vahest käib mäng ikka väga palju selle stsenaariumi järgi kuidas kohtunikud selle kujundavad.
See on iseenesest hea point, igal spordialal on oma kohtunikud kes põhimõtteliselt saavad lõpptulemust mõjutada. Siiski väike vahe on sees – kulturismis sõltub võitja määramine ainult kohtunike otsusest, mingit selgelt mõõdetavat komponent ei paista olevat.
kunnar
MemberPri4jom tut doping?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Teil puudub ratsionaalne l2henemine. Kleebin siia v6rdluse kehakultuuriga…
Kehakultuur ehk liikumiskultuur on kultuuri valdkond või tegevus, mis haarab inimese kehalise ehk füüsilise arendamisega seotut. Sellesse kuuluvad kehaline kasvatus, hommikuvõimlemine, töövõimlemine, ravikehakultuur, osalt tervisesport ja rahvasport, ka füüsiline töö jm.
Kui kehakultuur vastandatakse spordile, siis on eristuse aluseks võistluse tähtsustamine; võistlus on spordis oluline, kehakultuuris aga üldiselt mitte. Sport keskendub väliselt mõõdetavale ja võrreldavale saavutusele, kehakultuur aga tervisele ja heale enesetundele liikumisest.
Kulturismis v6isteldakse st see on sport. M6ne jaoks isiklikult on see kehakultuur…
Kui mina otsustan ninaga hernest veeretada ja leian kaashuvilisi ja me korraldame ka v6istlusi….on ka see sport.
Aga väliselt mõõdetav ja võrreldav saavutus? Kulturismis saavutatav ei tundu mulle kuigi hästi mõõdetav. Võitja määramine käib subjektiivse arvamuse järgi. Seda arvamust mõjutavad igasugused asjaolud mida vähemalt minul on raske spordiga seostada. Näiteks võib tuua 1980 Mr. Olympia mille võitis Arnold Schwarzennegger. Paljude arvates hääletasid kohtunikud tema poolt, kuna ta oli juba kuulsus ja selleks ajaks kulturismi populariseerimiseks palju ära teinud. Mitte sellepärast, et ta oli objekiivselt teistest parem. Samas tagantjärgi on midagi raske tõestada, sest mis on objektiivne paremus kulturismis? Äkki ta oligi parim? Või siis äkki ikkagi mitte? Võib veel palju analoogseid näiteid tuua, see ei olnud ühekordne intsident.
Võrrelgem seda nüüd näiteks Usain Bolti võiduga. On selgelt mõõdetav, et ta oli teistest finishis eespool.
Ma ei taha kulturismi ja kulturiste sellega halvustada, et ma seda spordiks ei pea. On palju inimtegevuse valdkondi, mis ei ole sport, kuid mis ikkagi tegemist väärivad. Lisaks nõustun sellega, et kulturismis peab tulemuse nimel suurt vaeva nägema.
kunnar
MemberMitte iga asi mis füüsilist pingutust nõuab ei ole sport. Näiteks metsatöö ei ole sport. Kuidas saab tegevust, mille eesmärgiks hea välja näha, nimetada spordiks? Spordi eesmärk on ikkagi “citius, altius, fortius”.
Artikkel pealkirjaga “Bodybuilding And The Olympics: An Ongoing Controversy” on netis mitmel pool üleval. See küll toetab argumenti, et kulturism on sport, aga siiski on seal on üks huvitav lause:
The stumbling block is the International Olympic Committee and the OPC, who state simply that according to their criteria, bodybuilding is not a sport and there has no place in the Olympics.
Tõin selle välja ainult sellepärast, et näidata, et mitte ainult mõned üksikud hullud ei mõtle nii, vaid see on ka mõne komitee seisukoht.
kunnar
MemberSoovitan sangpommi investeerida. Minu meelest ideaalne treeningvahend kodustes tingimustes treenimiseks. Mugav, kompaktne, paned kuhugi nurka seisma kus ta ei võta palju ruumi. Ise kasutan seda küll maksimaalselt 1 päeval nädalas üldfüüsilise jaoks, ~15 minutit sangpommi harjutusi võtab korralikult võhmale.
kunnar
MemberHästi öeldud , ma ei näe erilist vahet selles , mis toimub missivõistlusel ja kulturismivõistlusel.Ja järelikult võiksid missivõistlused kuuluda olümpiamängude kavva!!!
kunnar
MemberLiigitan kulturismi rohkem show alla. Kindlasti peab kulturismis tulemuse nimel palju vaeva nägema, aga see ei muuda kohe kulturismi spordiks.
kunnar
MemberAga iluvõimlemine, iluuisutamine, vettehüpped?Minu meelest samuti mitte eriti sport, kuigi need on isegi olümpiaalad. Vähemalt võistlemine nendel aladel nõuab suuri oskusi. Kui näiteks iluuisutamises käpuli käid siis häid punkte ei saa. Kulturismis analoogset “käpuli käimise” ohtu ei paista olevat.
kunnar
MemberArvan samuti, et kulturism pole sport. Põhjus selles, et võitja määramine pole objektiivne. Spordis on tulemus täpselt mõõdetav. Näiteks võitja on see, kes jookseb kiiremini või kes tõstab suurema raskuse pea kohale. Mitte nagu kulturismis kus tulemuse otsustab kohtunike subjektiivne arvamus. Isegi male on rohkem sport, paned vastasele mati ja kellelgi pole midagi kobiseda.
kunnar
MemberAnd so what? Mis selles imelikku on ???Et nagu tavaline asi, et mitu aastat midagi tegema ei pea ja pühendad ennast spordile??? Head sponsorid peavad olema, muidu võib nälga jääda.
kunnar
MemberNii tehakse kükke: http://www.youtube.com/watch?v=JGC_AS8GEY0
Pole vaja ei kükipuuri, spottereid, spetsiaalset ülikonda, vööd, põlvesidemeid, mitte midagi.
kunnar
MemberMa pigem küsiks, kellele ei ole?Mulle ei mõjunud. Ostsin Tai Kane monohüdraat kreatiini, üle poole purgist tarvitasin ära. Areng oli täpselt samasugune enne alustamist ja pärast lõpetamist. Mitte mingit vahet ei tundnud. Kreatiini purk vedeleb siiani kapis jalus, peaks prügikasti viskama.
august 26, 2009 at 6:05 e.l. in reply to: Lihaspinge, lõdvestamine, foam rolling, trigger-pointid ja vahtkummirullide ostuvõimalused #215497kunnar
MemberSMR e. self-myofascial release.Massaaž. Ole loominguline – tennispalli nt. väga abiks:)
Hea link koos piltidega kuidas tennise palli massažiks kasutada: http://laurensfitness.com/2008/02/24/tenni…r-knew-you-had/. Esimene osa on teooria, teine ja kolmas osa konkreetsed näited. Olen ise kasutanud ja abi saanud, ühest konkreetsest valust sain imekombel päevapealt lahti. Kuigi jah iga vigastuse vastu see siiski ei aita.
Paistab, et vahurulle kasutatakse selleks otsarbeks isegi rohkem, aga kahjuks neid kuskil müügil ei ole ja spordiklubides pole ka näinud. Selle koha pealt on meie spordiklubidel veel arenguruumi.
AutorPostitused