kunnar
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
kunnar
MemberParalleelini kükki ei loeta minu teada jõutõstmises ära, vähemalt suurimas liigas IPF-s on see nii. Peab sügavamale kükkima. Kuuekesi tõstmist ma ka sellel pildil ei näe, üks tõstab ja ülejäänud on julgestajad. Jõutõstmises lähevad lihtsalt raskused nii suureks, 300+ kg kükk suhteliselt tavaline ja raskemates kaaludes tõstetakse juba üle 400 kg. Kükk on lihtsalt sedasorti tõste kus piiripealsete raskuste juures on julgestajad vajalikud, aga jõutõmbes näiteks saadakse ilma julgestajateta läbi kui jõutõstmise võistlusi jälginud olete
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>kunnar
MemberSeekord on kõva vastane antud, aga eks saab näha
märts 3, 2010 at 1:28 p.l. in reply to: XXXI EMV 2010 jõutõstmises – reportaaz, tulemused, fotod #259557kunnar
MemberKuidas seda siis kontrollitakse, tehakse enne võistlust proovikatsed?Arvatavasti lihtsalt ei lubata teatud raskusest väiksemat algraskuseks panna.
märts 3, 2010 at 1:26 p.l. in reply to: XXXI EMV 2010 jõutõstmises – reportaaz, tulemused, fotod #259555kunnar
Memberminu teadada oli kunagi see et kui meeste klassis võistleda soovisid pidi algraskustega tegema 360 wilksi….Huvitav, Silbaumi lehelt paistab et mitmed mehed on tulemuse kirja saanud väiksema wilksiga, näiteks eelmise aasta avatud klassi absoluut: http://silbaum.net/voistlused/2009/Eesti_m…tmises_2009.pdf
märts 3, 2010 at 12:15 p.l. in reply to: XXXI EMV 2010 jõutõstmises – reportaaz, tulemused, fotod #259544kunnar
MemberHuvitav oleks teada kas nendel võistlustel mingi miinimum algraskused ka määratud on? Et siis mis piirist alates üldse võistlema pääseb?
kunnar
MemberKui rasvmassi tahad, siis kiirsöögi restorane ikka leidub.Pigem probleem selles, et süüakse peamiselt rasvatut kohupiima, kodujuustu ja kanarinda ning siis imestatakse miks kaalu juurde ei tule. Noortel meestel ainevahetus kiire ja trenni teevad ka lisaks, st. energiakulu suur, nad lihtsalt ei jõua endale kanarinda niipalju sisse ajada et kaal tõusma hakkaks. Minu meelest teatud perioodil ei ole burgsi söömine üldse paha idee, sest sealt saab rohkem kaloreid, ja ei maksa siinjuures liigselt karta et kaalutõus ainult rasvamassi arvelt tulema hakkab.
kunnar
MemberMäletan seda puna aega küll – palgapäev tuli siis padujoomine algas. Ei olnud siis mingit eriliselt kõrget moraalsust ja spordis oldi ka üldiselt edutud. Oli taliolümpiamänge kus Eestist keegi ei pääsenud mängudelegi, medalitest pole üldse mõtet rääkida. Murmasuusatamisest ei tulnud kogu selle aja jooksul (~50 aastat) mitte ühtegi medalit. OM-lt ja MM-lt ei tulnud midagi ja vist isegi MK etappidelt mitte ühtegi. EV-s on nüüd võidetud suusatamises kokku 17 medalit. Seitseteist on palju rohkem kui null.
kunnar
MemberSelle kohta ei saa küll öelda, et “söön meeletult”. Kaloreid tuleb kokku vähe pluss silma jäi mingi kanafilee, porgand, rasvatu kohupiim jms. Miks nii lahja toit kui eesmärk juurde võtta?
kunnar
MemberMa arvan et ta mõtleb klassikalise tõstmise harjutuste variatsioone ning abiharjutusi mida on näha siin:http://exrx.net/Lists/PowerExercises.html
Igasugused power snatch’id, hang pull’id, power clean’id jne…
Ahh krt, power clean ja power snatch olen isegi teinud (proovinud), ei teadnud et neid eesti keeles nii nimetatakse. Ajuvabad nimetused küll välja mõeldud, ma esimese hooga mõtlesin et rebimise tõmme on nagu jõutõmme ainult et haare on lai nagu rebimisel.
kunnar
MemberRäägitud on jõutõmbest, kükist, rebimisest, rinnale võtust.Aga miks keegi ei räägi rebimise või tõukamise tõmmetest?
Tükk maad rohkem “plahvatust” kui jõutõmbes ja vähem tehnilist pagasit nõudev kui rebimine ja kangi rinnale võtmine.
Kuidas need harjutused üldse välja näevad? Äkki olemas mingi youtube näide vms.?
kunnar
Memberhttp://mma.ee/wp-content/uploads/2010/01/1…utlined_web.jpg Siin tundub küll hästi näha. Võibolla sõltub plakati suurusest ja vaatamise kaugusest…Sry et vana asja esile toon, lihtsalt sattusin praegu juhuslikult peale
??:”> Krt ma praegu vaatasin mitu minutit seda pilti ja ei leidnud ega leidnud kuupäeva üles! Mitu korda lugesin plakati hoolikalt läbi, ülevalt alla ja alt üles. Kõik väiksemas kirjas sponsorite logod lugesin ka 4-5 korda läbi, enne kui avastasin et kuupäev oli keskele sigrimigri sisse ära maskeeritud. Nagu ilmutust oleks lõpuks näinud
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>kunnar
MemberVaatasin, et Aimar hoidis kangi kõrgel trapetsi peal, mitte all nagu jõutõstjad tihti teevad. Miks nii? Kas võistlustel ka kang sama kõrgel?
kunnar
MemberSelle koha pealt olen nõus, et käsi eraldi pole vaja teha sest need saavad piisavalt koormust ka surumiste ja tõmmetega.
Muidu ikka räme maht tuleb kokku. Ei tea kui tugev sa oled, kui algaja raskused kasutusel siis ehk taastud ära aga muidu läheb minu meelest liiale. Eriti hull paistab kaks korda nädalas jõutõmme 5×5.
5×5 kava ei tähenda ilmtingimata, et iga päev peaks tegema kõiki harjutusi 5×5. Võiks teha näiteks esmaspäeval kükke 5×5, kolmapäeval teed väiksema raskusega 2×5 või siis eeskükke 3×3 ja reedel teed oma max raskusega näiteks kaks kolmest või kolm kahest vms. Umbes sellist treeningu malli nimetatakse Texase Meetodiks muide. Võib-olla võiksid seda uurida. Baasharjutuste kasutamise poolest võiks see meetod sulle sobida ja samas on taastumise seisukohalt mõistlikum.
kunnar
MemberSärk peaks olema piisavalt suur, sest kitsast särki on peale trenni higisena raske seljast ära saada. Võiks olla normaalne varrukatega särk. Maika särk on halvem, jätab osa seljast ja õlgadest paljaks ja kui veel higine ka oled võib kükkimisel kang seljas libiseda.
Püksid peaksid sellised mis ei segaks kangiga kükkimist. Ehk kui tegemist pikkade pükstega siis peaksid need olema venivad. Talvel on saalid külmemad ja siis on pikad püksid paremad.
Jalanõud peaksid olema tugeva tallaga. Tavaliste tossudega ei saa normaalselt kükke teha. Kõige paremad on spetsiaalsed tõstekingad, need on küll kallid aga samas oma hinda väärt.
kunnar
MemberMul oli sama probleem. Paranemine võttis ikka kuid. Lõpuks massaaz ja kerged puusa ning jala harjutused (palju jalatõsteid ette, külgedele jms.) aitasid, staatilistest venitustest kasu ei tundnud.
AutorPostitused