Skip to main content

krrrr

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 41 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: jooksmine #309282
    krrrr
    Member

Mis üldine eesmärk on?

Siin on faktoreid nii jube palju. Väga palju asju võivad pärssida tulemusi. Aga kirjuta kõike, mis sa arvad, et vähegi olulised võivad olla ning eks me proovime lahata asja. <_<“>

Eesmärk oleks ikka paremaks saada. Distantse 500-1500 teen üldiselt, rahvajooksudel jne krossijooksudel osalemine. Probleem võibki äkki olla uues treeneris jne, sest tegelikult ma varem lõike polnud nii palju tõesti jooksnud. Aga samas tundsin, et paras. Vahetasin ka kooli, vb pinge sellega. On öeldud ka, et rahulikul jooksul peaks pulss olema u 120-130, mul aga 140-150 ning lõikudel mitte üle 170, mul aga kuskil 180. Ma ei tea missuguse tempoga ma siis tegema peaks. Soojendust tehes läheb pulss juba kuidagi kõrgeks, samas lõdvestuse ajal on hea.

in reply to: jooksmine #309277
    krrrr
    Member

Kas treeneri käest oled nõu küsinud?

Kuidas toitumisega lood on? Eriti trennipäeval.

Treener on öelnud, et lihtsalt läheb äkki kauem aega vms. Minu arust aga kahtlane, pulss kuidagi liiga kõrge joostes. Toitun normaalselt, mingeid lisandeid vms kindlasti ei kasuta. Vaated aga tervislikumad, kui enamusel endavanustest. Alati söön hommikust(kõige tähtsam minu jaoks, paneb päeva täielikult paika), selleks siis kas puder, kohupiim, omlett/keedumunad+salat, avokaado vms, puuvilju/marju. Lõunaks tavalist kodutoitu, nt kana+riis/tatar/kartul+salat. Õhtuti kuidas kunagi, vahest kohupiim/kodujuust, kama, puuvilju, salatit, leiba, juustu, või siis mis kodus tehtud. Trennipäevadel(kooli ajal) ka u 2 vahepala(pähklid, puuviljad). Tarbin ka hapukoort ja üldse seemneid ja pähkleid päris palju. Kindlat plaani nagu ei ole praegu, aga kooliajal täpsed ajad ja siis rutiin sees.

in reply to: jooksmine #270053
    krrrr
    Member

On olemas.

in reply to: jooksmine #269973
    krrrr
    Member

Siiani kõige paremini on läinud/sobinud 500-600m jooksud. Aga samas pole pikemaid väga proovinudki(võistlustel).

in reply to: jooksmine #269970
    krrrr
    Member

trennis käind u 3 aastat. Ja arvasingi, et oskan juba ise teha, tunnetan oma organismi jne..

Point ongi selles, et muidu olin päris hea (Eestis ikka esikümne hulgas), aga nüüd oli tervisega jamasid ja oli paus eelmine aasta. Sain tagasi vormi, aga nüüd läheb allamäge.. kui ise teen.

in reply to: jooksmine #269967
    krrrr
    Member

Olen pikemat aega teinud ise jooksutrenni. Enne käinud ka päristrennis. Probleem selles, et teen igasuguseid asju ja päris normaalse koormusega, kuid tulemused justkui langevad. Tihti on hakanud samast kohast pistma, joostes väsib ära tohutult ülakeha(käed jne). Sügisest plaan minna tagasi trenni(vahetan elukohta) ja treenida treeneri käe all, aga praegu pole selleks võimalust. Eesmärgiks pole alla võtta vms, vormis hoida aga küll. Rohkem siiski areneda, kiiremaks ja vastupidavamaks saada..

Arvan, et olen teinud midagi valesti. Tahaks aga sügiseks saada paremaks. Oskab keegi anda nõu, mida teha ja kui palju?

Olen 16a, tüdruk.

Praegu treeninud suhteliselt enesetunde järgi ja üritanud jooksu huvitavamaks muuta. Nt 1 x nädalas: 2km soojenduseks, võimlemine,jooksuharjutused,kiirendused(ülesmäge/allamäge veidike), hüppeid või hüpits, +lõdvestus; 2x nädalas: rahulik jooks u 6-8 km+võimlemine; 1x nädalas 4km(sees 5-6 kiirendust)+2 km rahulikult, lisaks hüpitsat, hüppeid vms. Kindlat kava pole, teen kuidas pähe tuleb.

in reply to: Taastusjook peale anaeroobset treeningut. #180135
    krrrr
    Member

kas keegi seletaks seda kakaoteemat? paraku ei oska inlise keelt nii hästi..

in reply to: Jalgrattasõit #159074
    krrrr
    Member

e-ee …

minul kasvas eelmisel aastal rattaga HIIT’i tehes reie ümbermõõt 64cm pealt 72 cm peale …

nii et jõudu,

in reply to: jooksmine #157496
    krrrr
    Member

Aga kuidas ma peaksin toituma?

Alla kindlasti võtta ju ei taha, pigem juurde.

in reply to: jooksmine #157462
    krrrr
    Member

Loomulikult võid kui tase on vastav. Su enda pakutud kava peaks töötama küll, samas kui sa soovid arenbdad keskdistantse, peaksid keskenduma just nende distantside jooksmisele.

Näiteks:

1) 2km soojendus ja 4x400m 90% oma maksimaalsest 400m ajast + 4x200m maksimumkiirusel (puhkepausid 2 korda pikemad kui jooksuajad, näiteks kui 400m läbid 70sekundiga, siis puhka 140 sekundit)

2) 1km soojendus ja 3x1000m 80% oma 1000m jooksuajast

3) 1km soojendust ja 10x200m 1000m tempoga

Võid ka proovida igasugu muid toredaid intervalle, oluline on protsessi nautida ja teha oma treening huvitavaks. Pea meeles, et kui tõesti ei suuda ennast sundida mõni päev intervalle tegema, sörgi niisama või sõida ratast.

Olgu, aitäh

in reply to: jooksmine #157413
    krrrr
    Member

mõtlen teha vist 2 x nädalas hiiti, aga kas võib alustada ka teisest kuust,mis programmis ette nähtud?

+ veel aeglane pikem jooks, ujumine, rattasõit jne. muidugi puhkepäevad on kaa,sest kardan ületreeningut.

in reply to: jooksmine #157384
    krrrr
    Member

HIIT esialgu korra nädalas piisab, muidu lõhud ennast veel ära. Sestap ka kavva peale intervalltrenni puhkepäeva jätsin, kui korralikult teha, siis võtab ikka taastumine aega küll.

Eespool toodud kava arendas mul siiski pikamaajooksu tulemusi (10km ja rohkem), samas ka keskmisest lühemate distantside (1000-2000m) tulemused paranesid märgatavalt.

mõtlen teha vist 2 x nädalas hiiti, aga kas võib alustada ka teisest kuust,mis programmis ette nähtud?

in reply to: jooksmine #157355
    krrrr
    Member

Soovitame küll.

ja kui tihti ?

kas nii sobiks :

E: taku hiit + peale seda hüpped

K:pikem aeglane jooks ( u. 5-6 km ? )või lühem tempokas jooks nt 2-3 km (sellele eelneb soojendusjooks).

R:taku hiit + ka hüpped vms ?

in reply to: jooksmine #157349
    krrrr
    Member

aga nagu taku Hiit’i vist te üldse ei soovita ?

in reply to: jooksmine #157344
    krrrr
    Member

Rattasõiduga saab arendada küll südame tootlikkust ja kopsumahtu aga jooksusammu koordinatsioonile ei mõju hästi.

selle lause teist poolt olengi kuulnud,seetõttu küsisin.

Autor
    Postitused
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 41 total)