Kristo0000
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
juuni 12, 2013 at 9:22 e.l. in reply to: vaim ja keha on valmis nüüd kõvasti kaalu langetama #344955
Kristo0000
MemberNüüd löö kalorikalkulaatorisse ja vaata, kui palju suhkrut puuviljades on.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Puuvili küll hea alternatiiv ei ole.No seda nüüd küll, aga kui tal tekib nii suur suhkru vajadus, siis näiteks ühe banaani võiks snäkiks ikkagi süüa?
juuni 11, 2013 at 8:38 p.l. in reply to: vaim ja keha on valmis nüüd kõvasti kaalu langetama #344937Kristo0000
Member3-5 kg nädal lõpetab sind liignahaga. Ja see ei ole lapsemäng, et nii kiiresti saledaks saad. Eks kaalu saaksid langetatud küll selle 3-4 kuuga. Toon näiteks HDTaneli, võid vaadata tema muutumist facebookist. Mis vanematesse puutub, siis lihtsalt räägi neile sellest, et tahad tõesti kaalu langetada, nad peaksid sellest aru saama.Magusa asemel söö banaane,õunu,virsikuid,pirne,ploome jne.
juuni 11, 2013 at 9:21 e.l. in reply to: vaim ja keha on valmis nüüd kõvasti kaalu langetama #344910Kristo0000
MemberMa ei ole küll ekspert, aga olen ka ise ülekaaluline olnud. Esiteks, nagu PlaaTable juba ütles, pekki lihaseks sa ei muuda. Käi jooksmas, tee kardiot jne. Sul peab olema piisavalt motivatsiooni, kui sa tahad tõesti kaalust alla võtta, siis lihtsalt ära söö neid šokolaade enam, vaid võta selle asemel puuvilju, juurvilju, pähkleid, piimatooteid (kohupiimad jne) Peaksid sööma päevas ~2200 kcal, et kaalust vaikselt alla hakata võtma. Toitu tervislikult : Kana,pruun riis, tatar, liha, kalkun,juurviljad jne.Muidugi jälgi, et saad piisavalt valke ja süsivesikuid.
Kristo0000
MemberKristo0000
MemberVeel üks küsimus kõhulihaste kohta : Neid võib treenida iga päev? Kõhulihased on nagunii koguaeg kasutuses, kas see tähendab, et neid võib treenida iga päev, mitte ei pea tegema üle päeva?
Kristo0000
MemberSeda kangi endale kuklale upitamist väga ei soovita.Kui raskus juhtub suurem olema võid nii õlale korralikult viga teha kui kangi üles upitad.Pigem kasuta julgestajate abi,kes sulle kangi õlale aitavad(seal ka väga suurt raskust kasutada ei saa),või siis üks võimalus on ka rinnapinki kasutada kükipuurina(kui sul see võimalus on).Alati kui raskus suurem proovi ka kasutada julgestajate abi.Lisaks saab ka mängida kordustega.Kui ei saa kasutada suurt raskust võib lisada kordusi,võib muuta soorituse kiirust.Võid proovida ka harjutusi mis seal videos soovitatakse.
Kangi asetuse kohta ka üks video.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tänud, kaldun arvama, et kangi asetus ongi mul siiamaani vale olnud, kipub ikka trapetsi peale minema.
Kristo0000
MemberKalorite hulka ka tead?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kristo0000
MemberJärgmine kord kui jõusaali lähen, lasen kellegil filmida ja hiljem analüüsime. Igatahes kellegilt targemalt mul küsida ei ole, kuna nii väike koht, et jõusaalis käib koos minuga ainult paar koolipoissi. Muidugi septembris hakkan käima Kärdlas jõusaalis ja kui ma ei eksi, annab ka Ott Kiivikas seal mingeid treeninguid vahel. Mis kükkidesse puutub, siis ma ei tea kas see ongi tehnika viga, aga väga raskeks ma seda ajada ei saa, sest õlad hakkavad lihtsalt valutama. Ma ei tea kas ma asetan kangi endale valesti seljale/õlgadele või milles asi on. Täna sai tehtud Kang08 poolt välja pakutud 1.päeva ülakeha treeningut, mis on tõesti hea. Massi hakkan lisama suve lõpus, praegu üritan veel natukene rasvast lahti saada. Kõhul seda eriti palju pole, aga rindadel seda ikka jagub. Eks järgmine kord kui jõusaali lähen, teen mõned pildid.
Lisaks tahaks teada kas on üldse võimalik teha kükke, kui ei ole kõrgemat kohta kuhu kangi panna. Päevadel, kui käin kohaliku kooli treening saalis, siis seal ma ei saa kuhugi seda kangi panna, ainult surumispingile. Kui ma panen military pressiga selle endale seljale, siis eriti suure raskusega kükke teha ei saa.EDIT: Kas võib ka asendada sellega?
Kristo0000
Member182 cm, 71kg ,15
Kristo0000
MemberJama kuidagi…..
Ma lambist puusalt…
1 päev:rinnalt surumine,pos kaldega surumine,lendamine/rööbaspuu,lõuatõmme,hantli tõmme küljele,biits kangiga,….
2.päev:military press,kitsalt surumine/prantsus,lõuatõmme,kangi tõmme vastu kõhtu,biits hantlitega….
1.päev :kükk,sirgete jalgadega tõmme
2.päev :jõutõmme,jalapress,säär
Neid variante on palju muidugi……
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ja mis nende ingl.keelsete nimetustega on,noored üldse eesti keelt ka kasutavad veel w
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Mõnes teises foorumis ka loed teksti,siis pooled sõnad lauses ingl.keeles et “fancy” oleks v ma ei tea mis eesmärk sellel on.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tänud, hakkan homme sellise rutiiniga tegelema siis. Aga nagu varem mainitud, ütlen harjutused inglise keeles, sest ei tea kuidas neid eesti keeles kutsutakse. Enamus harjutused olen teada saanud youtubest ja bodybuilding.com leheküljelt, mis on inglisekeelne..
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>EDIT: Kuidas selle jõutõmbega on? Olen lugenud et soovitatakse teha ainult üks seeria suurte raskustega. Kas see on kasulik? Või teen ikka 4×8 või 3×10?
Kristo0000
MemberÜlakeha treeningu mõtlesin sellise :
Algatuseks soojendus
Rinnalt surumine 4×8
Military press 3×10
Dumbbell press 4×8
Incline dumbbell press 4×8
Dumbbell flyes 3×10
French bench press 3×8
Barbell rows 4×8
Dumbbell curls 3×8
Barbell curls ( Dropset ) 4x max (Ilma puhkusetta, iga seeriaga raskuseid väiksemaks)
Lõuatõmbed 4×8
KardioEDIT: Raskused vaatan homme jõusaalis ja panen siia kirja. Alakeha kava tuleb varsti.
Kristo0000
MemberNojaa,ma lugesin sul sealt barbell row välja ja mõtlesin seda harjutust.Selle praeguse harjutuse võiksidki asendada minu pakutud “barbell rowga”,või t-kangi tõmmetega.
Vabandust, vabanudst. Ajasin barbell rowi barbell curliga segamini. Ja trenni lõpuks tegin ka 3×8 dumbbell curl, raskuseks oli 13kg
Kristo0000
MemberTriitsa teeb nagu nalja ühe kangiga – nt.kitsalt surumine ja prantsuse surumine.Seljale lisaks lõuatõmbed.Ja kui ühe 22se hantliga jõuad küljele tõmbeid teha,siis 30se kangiga vastu kõhtu tõmmete puhul tundub,et raskus liiga väike seal.Rinnale teeks sinu puhul 1 horisontaalse surumise (lamades/hantlitega),ühe positiivsel kaldel ja ühe lendamis harjutuse otsa.Vahest ka rööbaspuud sisse kompunnida.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tänan nõuande eest. Üritan tänase päeva lõpuks panna kokku ülakeha treeningkava ja siis teile seda näidata. 30-se kangiga vastu kõhtu tõmmetest tundub, et sa oled millestki valesti aru saanud. Ei tõmba vastu kõhtu, seisan püsti, käed tõusevad koos kangiga kaelani ja siis alla tagasi.
Kristo0000
MemberHmm,kas sul kõik ülakeha päevad taolised? Pmt rind ja õlg saavad siin korralikult vatti,selja osa jääb lahjaks.Hantli tõmme nt 22kg ja kangi tõmme vastu kõhtu ? 30ga ??? Rinnale surumisharjutuste maht liiga suur,ühtegi lendamist ka pole.Military press kusagil kava lõpus(mul oleks õlg suht küpse juba selleks ajaks) Ja triitsale-biitsale teed teisel ülakehapäeval,või kuidas sul on üles ehitatud see süsteem?
Ei ole kõik sellised, biitsad saavad hea koormuse barbell rowist ja lõpuks teen lihtsalt hantlitega, aga triitsad jäid puutumata, sest pole sellist võimalust. Hetkel käin lihtsalt kooli treeningsaalis, kus on ainult surumispink ja hantlid. Läheb raskeks. Järgnevatel päevadel hakkan käima korralikus jõusaalis. Ma ei tea mida sa hantli tõmba all mõtled, aga 22kg jah. Üks jalg pingil ja vastaspoole käsi tõmbab hantli maast rinnani. Lendamised on teisel ülakeha päeval.
Kristo0000
MemberParim nõuanne: don’t do it! Vali golf või muu spordiala, kus raha ka liigub!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kui oled fanaatiline noor nagu enamik, siis mina oma ja teiste kogemuste põhjal soovitaksin keskenduda arengule, mitte trennile. Ehk kedagi ei koti (võistlustel), kui palju sa nädalas trenni teed või jõusaalis aega viidad. Loeb tulemus! Kui raskused pidevalt ei suurene ja lihasmass ei kasva, siis on jama. Peab treenima targalt, mitte palju!
Alati pole vajalik mingi oksendamiseni superseeria, aga ka mitte väikse raskusega 20 seeriat sipsimine.
Vajalik on töötavat kava ja järjekindlust. Arenguhüpe ei tule üleöö, samas peaks treening mingites parameetrites siiski pidevalt muutuma.
Teine nõuanne ühtib paljuski esimesega. Enamik ületähtsustab toitumist, nagu on öelnud ka Indrek Otsus raamatus “Kulturism ja Fitness”.
Jälgi, et saaksid piisavalt valke, rasku, süsivesikuid, samas ei pea grammi pealt mõõtma ja üle mõtlema. Ehk osta kohupiima ja mune ja muud vajalikku, mida kätte saad. Aga ära raiska raha a la granaatõunale samal ajal kui enda aias õunad kasvavad, sest esimeses pidi olema õudsalt palju kasulikke aineid. Mis ma tahan öelda, et need imetillukesed kasutegurid ei taga arengut, kui suures plaanis on asjad paigast. Näiteks pole oluline, kas sa sööd kalkuni, kana või broileri liha. Po**ui see aminohappelise koostise väike erinevus. Või raiskad raha pruunile riisile kui võiksid süüa ema tehtud kaerahelbeputru…
Kõige tähtsam siinkohal on saada täis päevane toitainete kogus!
TRENN paneb lihase kasvama, mitte toitumine. Toitumine aga kas soosib või takistab trenniga saavutatud efekti avaldumist. Ehk tee endale selgeks, mis on efektiivne mahu hulk, intensiivus ja sagedus treeningul. Jälgi, et treeningud progresseeruksid.
Aga toitumise kohta nii palju, et baasainevahetuse kalkulaator annab su vajalikuks kaloraažiks 2600 kcal. Süsivesikudi nt 50%, rasvu 30% ja valke 20% kaloraažist. 2200ga peaksid jah paarsada grammi nädalas kaalust alla võtma, aga kas see on mõttekas, kui sa kaalud 71 kg 182 kgse pikkuse juures? Kasvueas pane rõhku kasvamisele, mitte rannas neiudele sikspäki demonstreerimisele.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Lisaks veel, et ära raiska liiga palju raha toidulisanditele. Need moodustavad samamoodi vaid mingi väikse protsendi suurest pildist ja suurem vahe avaldub ka vaid siis, kui kõik muu on paigas. Mingi elementaarne valgupulber võib muidugi olla. See ei pruugi minna kallimaks kui pakk magusat kohupiima pärast trenni.
Kogu see postitus on kirjutatud heas usus, et sellest võiks sulle kasu olla ja selle eesmärk pole sind kritiseerida, vaid et sa ei teeks samu vigu, mida enamik algajaid. Teinekord on lihtsalt resoluutne väljaütlemine vajalik, et point kohale jõuaks.
Et foorumlased saaksid sind rohkem aidata, võiksid siia panna oma täpse kava(harjutused, seeriate arv jne) pluss täpse toitumise (mis kell, mida ja kogused).
Edu.
Tänan postituse eest, see oli väga abistav. Ma ei tee seda lihtsalt sellepärast, et naistele enda sixpacki rannas demonstreerida, vaid lõpptulemuse ja parema enesetunde pärast. Ma olen pool oma elu olnud paks ja see on ka põhjus miks ma ennast lõpuks kätte võtsin. Tean, et enda pikkuse kohta kaalun veel vähe, aga suve lõpuks üritan saada veel selle viimase peki maha ja peale seda bulkima hakata.Jõusaalis ma ei sibla lihtsalt ringi, tulemused on märgatavad. Siis kui ma trenni tegema hakkasin, käisin jõusaalis 2 korda nädalas, kuna kooli kõrvalt ei jätkunud lihtsalt aega. 2 kuuga langes kaal 75 kilo pealt 68.2 peale. Kõiki harjutusi mis iga päev teen ma ei hakka siia kirjutama, ehk teen kunagi blogi.
Kuid tänane trenn oli selline ( Vabandan, et ei oska enamustele harjutustele eestikeelseid nimesid anda)
Soojenduseks kerge boks ja rinnalt surumine 50% õigetest raskustest
RInnalt surumine 4×8 50kg ( Raskus on sellepärast nii väike, et pole väga kaua lükkand, alguses kui jõusaalis käima hakkasin ja rabelesin, sain õlavigastuse)
Dumbbell press 4x (10,10,8,6) 18kg
Incline dumbbell press 4x ( 12,10,8,5) 15kg
Military press 3×10 22.5 kg
Barbell rows 4x ( 10, 10, 8, 5) 30kg
Dumbbell pullover 3×10 14kg
Dumbbell rows 4×8 22kg
Lõpuks 3 seeriat m-100 kardiot.
Söön 5 korda päevas, 3 korralikku söögikorda, 2 snäkki.
Hommikusöök on tavaliselt umbes kell 10. Söön ühe banaani, kaks muna, kausitäie kaerahelbeputru ja tass rohelist teed ilma suhkruta.
Lõunasöök kell 3, peale trenni. Täna tegin : Pruun riis (100g), kanafilee (100g), tunde järgi brokkolit ja porgandit ja natukene kapsa ja tomati toorsalatit. Joogiks 30g valgupulbrit 250ml veega. 1 Banaan.
Õhtusöök on tavaliselt kell 8, söön tavaliselt riisi ja kana, tatart või kana, kana vaheldub vahel kalkuni või sealihaga. Köögiviljad ja pähklid. Väldin puuvilju. Vahel saab ka kartulit ja liha söödud või kana võisaia (täistera sai). Vahel teen ka kanafilee wrappe.
-
AutorPostitused