Skip to main content

Kristel Koitla

Forum Replies Created

Viewing 16 post (of 16 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Miks võtame sügisel kaalus juurde ja kuidas seda vältida. #351956

Kehakaalu seisukohalt on üsna keeruline sellist analüüsi teostada, kuna kaalukõikumises osaleb väga palju erinevaid faktoreid: elukorraldus, stress, töö- ja peresuhted, motivatsioon, toitumine jne.

Ometi ma usun, et valgusteraapia võib teatavat mõju avaldada, kuna fakt on see, et pimedal ajal meil ei ole nii palju energiat kui valgusrohkel suvel. Aga ega ka talved/sügised pole vennad – võrdleme kas või seda ning eelmist aastat.

Olen hindu natuke uurinud ning tundub, et on salonge, kes pakuvad valgusteraapiat seotuna mõne muu teenusega või siis on neil kõrgem hind teatava miljöö tõttu – nende poole tunni hinnad algavad u 20 eur-ist.

Terviseasutustes (nagu näiteks Ida-Tallinna Keskhaigla Hea Tervise Keskuses) on 30 minuti hind 4 eur ning ostes 10 korda, on see veelgi odavam. Ise käisingi seal 10-11 korda katsetamas, med-õed teadsid rääkida, et seal käib inimesi väga harva. Tundus, et hommikune ärkamine muutus küll veidi lihtsamaks ja enesetunne oli ka hea. Samas, irooniana olid mu teraapia ajal ka väljas veel väga päikesepaistelised ilmad ning oma doosi valgust sain kätte ka hiljem kui pärast seansse tund aega koju jalutasin. Ilmselt oleks pidanud alustama novembris.

On veel üks võimalus nimetatud teraapiat kasutada – osta omale spetsiaalne lamp (koju või tööle), ma usun, et see võib olla üsna efektiivne ning selleks ei pea spetsiaalselt kuhugi 30 minutiks lihtsalt istuma minema.

Kui kellelgi on veel valgusteraapiaga kogemusi, siis ootan huviga arvamusi.

Rohkem rõõmsaid inimesi ka talveperioodiks!

Viewing 16 post (of 16 total)