Killhoven
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Killhoven
MemberMuidu on jah enam-vähem va õlg. Tee nagu soovitati. Näiteks istudes hantlitega surumine, press ja silumiseks seistes lendamine.
Killhoven
MemberSiin on jah see probleem, et kiputakse fragmente teiste kavadest üle võtma kuid need töötavad ikka enamasti terviklahendustena. Hea koht failimiseks.
Loomulikult on kavad sarnased, sest otstarbekad ja tervislikud toiduained on ju samad.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Killhoven
MemberNii nüüd on juba 3 nädalat mõõdas teema algatamiseks ja tänaseks olen suutnud maha võtta peaaegu 8kg kaalun nüüd 88.7.Siit on nüüd kõvasti lihast läinud. Ma soovitaks sul endale kavad tellida kui tahad tõsimeeli asja käsile võtta.
MemberMinu “vahepalad” ehk siis pisut väiksemad söögikorrad: kella 11 paiku 140g kodujuustu (1/2 pakki) + 1 õun/pirn ca 150g ning 16:30 kandis 1 keedumuna ca 60g + 200ml mahla + 1 õun/pirn ca 150g.
Killhoven
Member1 pakk keskmisi pelmeene on ju ~2,4kCal või rohkemgi. See on minu terve päeva kalorite norm! Seetõttu ma neid ei söö.
Kui te tahate kaalust juurde (võimalikult väikse rasvaga), siis peaksite päevast bilanssi ju imeväikses plussi hoidma. Keksmine mees ehk 2,8-3,0Kcal? Kuidas teile need pelmeenid ja kalapulgad menüüsse mahuvad?
MemberPalju sa sealt singist valku saad? Kuidagi vähe tundub söögikorra kohta.Uuendasin tabelit. Päris hea kogus on seal valku (11g singist, 7,5g piimast = loomsed ning 9g helvestest ja 3,9g teraleivast = taimne). Kell 11 tuleb pool kodujuustu (140g, valku 21g) + 1 õun selga jne. Tellitud ja töötab võimsalt.
Ei ole nõus väitega, et kvaliteetveisesink on mõttetu. Ma söön lõuna ajal 100g sealiha ja õhtul 100g rasvast kala. Punane liha 55g singi näol on omal kohal.
Killhoven
MemberKopeerin sulle enda varahommikuse menüü: täisterakaerahelbed 60g (“Helen”) + Piim 250g (“Tere” 2,5%) (= puder) + 2 viilu teraleiba (“Täisteraleib”, Leibur) 64g + fileesink (“Veiserind”, Rakvere) 55g + kohvi 250g.
Toiduaine Kogus Valgud Rasvad Süsivesikud Kcal
Kaerahelbed 60 9 4.02 40.2 239.11
Piim 250 7.5 6.25 11.75 137.05
Teraleib 64 3,9 0.9 29.25 144.24
Fileesink 55 11 0 1 49.20
Kohvi 250 250 0.67 0.67 0.67 11.73
Killhoven
MemberTäistuuridel joostes põletab keha lisaks rasvale ka muud kuna energiavajadus niivõrd suur. Küll aga on joostes üldine kalorite põletamine niivõrd palju suurem, et isegi kui rasvu põletatakse protsentuaalselt vähem kui kõndides – on lõpptulemus ikka suurem rasvakadu.Küll tuleb siinkohal arvesse võtta toitumist. Kui sa iga päev jooksed metsikuid koguseid ja täie pasaga siis põletad küll palju kaloreid, aga nagu öeldud siis mitte kõik ei ole rasv, mis põleb. Seega liiga palju sellist aeroobset pole ka hea. Lõhutakse energia saamiseks ka lihaseid ja tühjendatakse glükogeeni varusid.
Minu arusaam asjast. Vbl vale… parandage siis
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Täpselt minu arusaam. Intensiivsema jooksuga kulub energiat rohkem ning ainevahetus on veel pikalt peale jooksu aktiivsem. Mis siis, et jooksu ajal ei põletata rasva nii hästi kui aeglasel “lonkimisel” (60-70% max SLSist). Suurem energia kulu tähendab (konstantse toitumise juures!) suuremat energiadefitsiiti ja suuremat rasvakasutust selle “augu” lappimiseks hiljem. (hr. Otsus)
Mina jooksen näiteks keskmise pulsiga jämedalt 160 (samas max vaid 175) ning mis on minu puhul ~85% laest (220-30, personaalset pole mõõtnud). See aitab ka lihaseid hoida kui “raskem” treening. Toitumine on viimase peal (tellitud kava). Energia bilanss on ca -250 kuni -500 Kcal päeva kohta. Jooksen 3x nädalas, keskmine kiirus ca 11km/h ja distants 6,5km (35min).
Aga mis ma öelda tahtsin on see, et
1) Selline lähenemine hoiab lihast palju paremini (ilmselt isegi ei taandarenda) kui ideaalses aeroobes faasis (@60-70% max SLSist) kulgemine, mis selgelt pärsib lihaskasvu;
2) Kulutab palju rohkem energiat sama ajaühiku kohta ehk trenn on samaväärne (energiakulu seisukohast) selgelt pikema lonkimisega;
3) Kehaline võimekus (toores jõud, vastupidavus) paraneb erinevalt lonkimisega, sest tegelikkuses ma pidevalt jooksen natuke parema ajaga ning mis omakorda võimaldab 35minuti sisse järjest pikenevat distantsi mahutada (jooksen SLSi järgi). Siin ei ole “lage” ja alati on arenguruumi erinevalt rahulikust jooksust, kus kiputakse sama distantsi sama ajaga jooksma ja arengut põhimõtteliselt ei toimu;
4) Ainevahetus on kiirendatud veel palju tunde peale jooksu (HIIT puhul isegi kuni 24h), mis veel omakorda aitab rasvast vabaneda.
Nõudeks on jah korras toitumine. Vastasel juhul pole asjal mõtet. Täpselt sama moodi nagu ideaalses rasvapõletuse faasis loksumine ei aita midagi kui toitumine paigast.
Killhoven
MemberÜhesõnaga negatiivse kaloribilansiga ehk kaalu langamise perioodil tasub joosta nii kõvasti kui suudad, et põletada maksimalselt energiat. Sest siin minnakse niikuinii keha rasvade kallale ja kokkuvõttes kulutatakse rohkem. Nagu mina olen asjast aru saanud.
Killhoven
MemberUskumatult täpselt on mõned inimesed võimelised oma päevast energiakulu ja toidust saadavat energia hulka välja arvutama .
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Krt 200 Kcal vahe tuleb juba sellest kas skoorisid või mitte ja +/- 100 sellest ,kui kuum tükk juhtus parajasti olema. Ja see toiduainetest saadav energia hulk on ka väga suhteline . Suht mõttetu teema see kalorites näpuga järje ajamine .Mida sa räägid? Mul on kõik sellised toiduained (tooted), mille sisaldusi olen väga täpselt võimeline jälgima. Samuti koguseid. On ka teada mõnede üldiste tegevuste kulud, mille peaks siis bilanssi arvestama. Siit järeldades võib väga vabalt päevase söögi +/- 50-100Kcal paika panna.
Ma arvan, et jämedalt +/- 100Kcal ümardades on vägagi mõtet järge ajada. Umbmäärase toitumisega ei saa sa aru nende vahekordadest või miks kaal nii või naa teeb. Kontroll puudub.
E: minu küsimus on ikka õhus.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Killhoven
Memberja gaasiline vesi on kah täiesti saast?
Killhoven
MemberTermilisel töötlemisel jällegi kaob D vitamiin munavalgest.. üldiselt pidi töödeldud muna parem olema kui toores?
Killhoven
MemberÜtleme kui rasvaprotsendi langetamisel oleks paras ööpäevane defka 250-500Kcal ehk 1-2kg kuus, siis kui suurt positiivset binlanssi peaks lihasmassi kasvatamise ajal hoidma? Ma saan aru küll, et vajalik hulk x2 ja lihas kasvaks kõige kiiremini, aga ma mõtlen kuidas võimalikult vähe rasva juurde tuleks. Imselt siis paarsada pluss kilokalorit ööpäevas vms?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Killhoven
MemberÜks huvitav artikkel teemal HIIT grupp vs kõrge ühtlase koormusega grupp. Tuleb välja, et rasva kao seisukohast on HIIT siiski natuke parem.
??:”>Samas jälle räägiti, et ainult HIIT pidavat südamele kahjulik olema. Oi jah, nagu ikka
Killhoven
MemberLugesin diiagonaalis esimesed lehed + viimase läbi ja päris konkreetset vastust ei saanudki.
Nagu ma aru saan, siis antud tegevus arendab hästi jõudu ja sprintimisvõimet. Muu hulgas saab ka hästi rasvast vabaneda. Sama peaks tegema ka “minu” trenn. Tõesti, kui eesmärgiks oleks näiteks 100m aega parandada, siis oleks intervalltreening etem. Samas see pole täpne eesmärk.
Rasva põletuse seisukohast kulutan mina ehk rohkemgi. Muidu jõukas käin 3x nädalas. Jala lihased on mul ülakehast paremini arenenud ja seetõttu pühendan jõusaalis neile kah natuke vähem energiat.
AutorPostitused