kikaskilla
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
kikaskilla
MemberPalun kasutaja Promiscuity, ära spämmi siin rohkem. Vaadates su teisi postitusi teistes teemades tundud sa olema toitumise ja trenni teemal kõige “pädevam” sõnavõtja. Lisaks ei ole minu eesmärk mitte kaalu langetada (mida ma olen õnneks juba KÕVASTI teinud ja milles mul on omajagu kogemust juba olemas) vaid hoida kaalu oma kaalu paigas (mõni kilo juurde ei tee ka halba) kvaliteetse lihase arvelt (millest ma kahjuks väga palju ei tea) ja seetõttu tegingi teema. Promiscuity, sinu postitused vaid risustavad seda teemat. Rasva ja majoneesiga läbi-immutatud kartuleid võid kuskil mujal kiirtoidurestos süüa ja propageerida.
kikaskilla
MemberTeie päevad on piisavalt aktiivsed. Ei näe eraldi põhjust aega kulutada. Jõutreening is the key.
Arvan, et see on ka üks visamalt kaduvaid igandeid: rasvapõletus = “aeroobne”.
Aktiivsed jep
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ei ole harv juhus, kui astun koduuksest välja kell 8 hommikul ning tagasi jõuan alles 9 õhtul
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga selge siis. Keskendun rohkem jõutreeningule. See kava on niigi mahukas, et võtab ikka korralikult läbi.
Reedel tegin esimest korda A päeva. Lisasin juurde hantlitega lendamise küljele 3×8 peale õlatõsteid kangiga,
ning vertikaalpingil jalatõsteid 3x max peale cable crunche.
kikaskilla
MemberHIIT ei soovitaks kindlasti teha. Võid pärast mitu aastat veel arsti mööda käia. Aeroobne ikka tuleb kasuks kaalu langetamisel. Soovitaks alustada just vaikselt aeroobsega. Näiteks ülekaalulistele jalgratta sõit on ohutum, kui jooksmine. Ei tee põlvedele liiga jne. Loomulikult kui kõike teha ettevaatlikult ja rahulikult alustada, ei juhtu ka joostes enamasti midagi. Piltide järgi ütleks, et su kaal vist kõvasti langenud? Hetkel nrit ei leidnud kuskil. Ise soovitaks aktiivsust tõsta. Alustuseks kasvõi jalutamise näol. Kui suudad rahulikult joosta, siis lase aga käia. Ise jooksen 30mini rahulikus tempos. Pulss 150-160 vahel.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Selge, jätan HIIT-id tulevikuks. Kuid põhiküsimus siiski oli see, kas tasub/on mõtet teha lihasmassi kasvatamise kõrvalt ka aeroobset trenni, kuna praegu on mu eesmärk kontidele lihast tagasi kasvatada, mitte enam kaalu kaotada ja nälgida. Kiire rehkendus ütleb, et olen kaalu kaotanud viimase 11. kuuga kokku 46kg ringis.
Nahka on kõvasti üle ning tahaks seda tühimikku täita kvaliteetse lihasega, mitte rasvaga.
Olen viimasel paaril kuul teinud just aeroobset trenni, kuid ei viitsi sõtkuda tundideviisi
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Asi ei ole mitte selles, et ei jaksa, vaid pigem selles, et jaksan. Kui sõtkuda tundide viisi ratast kõrge raskustaseme ja kiire tempo peal ning pulss üle 130 ei lähe, siis korraks tekkis lihtsalt mõte, et võiks uuesti HIIT-i proovida, sest igav on sõtkuda 5x nädalas üle tunni, kui pinget enam ei teki. Niisama aktiivsusega ka probleeme ei ole. Kõnnin ja jalutan hästi palju, ning ei harrasta väga istuvat eluviisi. Kuna õpin klassikalist laulmist, on tihti päevad sisustatud tantsutundidega, lavalise liikumisega, laulu- ja kooriproovidega ning ka lavaproovidega ja etendustega teatris. Istumist on kaunis vähe
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Klassikaline laulmine tõmbab ka keha sisemised lihased hästi läbi. Võib arvata, et laul tuleb kurgust ja kõrist, kuid see on 100% vale. Kõris töötavad vaid häälepaelad ning ülejäänud lihased on lõdvad ja ei leia väga kasutust. Kogu töö teevad ära kõhulihased, külje- ja alaseljalihased ning diafragma. kikaskilla
MemberPeanuts have long been considered a likely candidate as a colon cancer-preventive food.
Tänan! Väga hea lugemine. Ei ole see maapähkel nii üdinist halb midagi.
kikaskilla
MemberMa nüüd enam ei saa aru, kas kasutaja Promiscuity trollib või mitte?
kikaskilla
MemberSügiskülv võiks lõpetada desinformasiooni levitamise, siiski. Olgu tal mis nimi nüüd tahes. Enesekriitilisus appi. Su eelistused ja foobiad vahetuvad nüüd juba mitu korda kvartalis. Hetkel siis liha.
See näidismenüü, tundub esmapilgul, süsivesikuterohke (leiva, eelkõige – sõltuvus?) ning valguvaene.
Miks maapähkel “lauspask” on?
Selge, rohkem valku, vähem leiba.
kikaskilla
MemberJah soovitame hiiti algajatele. Pärast on sada tervise muret kallal. Kuna trenn on intensiivne ja suure koormusega.Pigem võiks kogukeha trennidega veidi vundamenti alla laduda ning kerget aeroobset teha ning siis tasapisi HIIT-i peale mõelda.…
Siis pigem mitte HIIT-e teha? Aga küsimus siiski õhus, kas on mõtet teha kahel puhkepäeval siis aeroobset?
kikaskilla
MemberMa poel jah lugenud esimesi poste.
Aga sel juhul sul võhma tundub olema. Pealtnäha on 5 trenni nädalas enamikele ülejõu käiv koormus, kuid me ei näe reaalselt millise pühendumusega ühe trenni subjekt teeb. Kui ikka kükib ühel trennil maksimaalselt, siis vaevalt, et järgmised 4 trenni kuigi jõulised tulevad ja nõnda kokkuvõttes pole 5 trenni palju, lihtsalt 1 raske ja 4 kergemat.
Muidu HIIT-i osas ei arva paljud, et midagi imelist see teeb. Loogika on sel teemal lihtne.
Esiteks, võiks oletada, et äärmuslikes tingimustes (näiteks vee temperatuur 100C) juhtub midagi erilist, ja HIIT viib keha sellisesse töösse, mis on äärmuslik ja äkki siis oletada, et see tõesti on tervisele hea. Näiteks ka vesi hakkab aurama 100C juures, ja mullid tekivad, HIIT on ka sarnane siis ,et midagi erilist see annab. Võiks arvata nii.
Teiselt poolt aga, vahet pole, mis moodi kalorid ära põletatakse, seda ütleb lihtne raamatupidamine.
Kui on huvi HIIT-i proovida, siis miks mitte. Ise olen ka aeg-ajalt teinud vahelduseks.
Ja kuskil ei olnud mul kirjas ka, et ma teeksin 5x nädalas jõukava. Plaan ikka teha seda 5×5 kava 3x nädalas. Esimene nädal 1. päeval A trenn, kolmandal päeval B trenn ning viiendal päeval A trenn. Teine nädal vastupidi, B-A-B. Nende päevade vahele saaks ju aeroobset panna. Ja HIIT-il ning tavalisel LI aeroobsel on oma erinevused.
kikaskilla
MemberToitumise osas sa teed õigesti, et esmalt teed, ja siis analüüsid. Treeningu osas sa teed aga vastupidi, planeerid esmalt. Teoreetiline planeerimine on vigaderohke ja praegu ka plaanisid 5 trenni nädalas. Liiga koormav ju. Mida sa HIIT-i all mõtled ja kas oled seda teinud ldse ennem ja kui intensiivselt sa seda teha tahad ja kas varem jooksu/rattaga üldse tegelenud oled või? 30 min HIIT-i on ikka korralik põnts algajale.
Treeningkavad nõuavad nö eelmängu, et esmalt elad sisse rutiinile, alles siis hakkad ktma planeeritud rutiini ja koormusega. Näiteks esmalt tehakse esimesel nädalal lihtsalt üks HIIT-trenn. Et näha palju üldse võhma on, ja siis ollakse väsinud järgmised 5 päeva ja ei treenita. Seejärel järgmisel nädalal tehakse 2 trenni ja ülejärgmisel 3 ja alles siis hakatakse 5p nädalas trenni tegema, mida esmalt kava sees kirjutati ja plaaniti. Ja kui ära väsib aeg-ajalt siis tõmmatakase tagasi 3 trenni*nädalas reshiimile ajutiselt jne.
Et kavadega pole nii, et planeerin ette teha 5 trenni nädalas ja hakkan homme täitma. Arvan, et sinu teoreetiline treeningplaan hetkel on elukauge ja võiksid lihtsalt vaikselt alustada ja tuua siia analüsimiseks seejärel tulemused. Nagu toiduga teed ilusti.
Tänan vastuse eest muidugi, kuid mulle jääb tunne, et sa pole mu esimest postitust lugenud. Viimased 2 kuud ma ainult aeroobse peal praegu elasingi, et saaks need viimased 5kg maha, enne kui end uuesti üles ehitama hakkan. Tavaline värk oli 5x nädalas teha 60min ratast 7/8 raskustaseme ja 87rpm peal (pulss jäi 120-130 juurde). Peale ratast ka elliptilist trenažööri 30-40 min. Tihti oli ka päevi kus ei olnud palju aega ning tuli teha HIIT treeningut tavalise madala intensiivusega trenni asemel. HIIT koosnes 1 min kõrget intensiivsust ja 2min madalamat intensiivsust 30 min jooksul.
Ja seepärast ma ka küsisin – mis TE siin arvate, mitte et “A, ma nüüd täiega panen kõik puhkepäevad kardiot täis ja mõtlesin et jooksen ka iga hommik 5km”
kikaskilla
MemberNii, täna tuli kaloraaž umbes 2600 kanti.Makrod umbes nii: 300g süsivesikuid, 109g rasvu, 150g valkeHommikusöök (kell 7.15):Neljaviljapuder – 200g (40g kuivainet) – 140kcalLeiburi Rukkipala – 2 viilu – 150kcalSingiviil – 2 viilu – 50kcalTere Võideks – u. 20g – 100kcalTomat – 1 keskmise suurusega – 25kcalVahepala(kell 11)Keedetud muna – 2tk keskmised – 130kcalLeibur Kodune Sepik – 2 viilu – 80kcalMaapähklid – 20g – 115kcalPiim 2.5% – 400ml – 225kcalLõuna(kell 14.15)Keedukartulid – 290g – 252kcalFelix Mulgikapsad – 250g – 225kcalTomat – 1 keskmise suurusega – 25kcalPiim 2.5% – 250ml – 140kcalVahepala(kell 17.00)Farmi Lahja Kohupiim Rosinatega – 200g – 250kcalMaapähklid – 20g – 115kcalPiim 2.5% – 100ml – 56kcalTere dr. Hellus Haps Marja Hapupiimajook – 100ml – 77kcalLeibur Kodune Sepik – 1 viil – 40kcalÕhtusöök(kell 19.00)Ahjukartul – 150g – 165kcalSealiha – 100g – 260kcalKaste – 100ml – 80kcalToorsalat – 1 kausitäis – 30kcalEnam vähem nagu oleks juba
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Esmaspäeval on mu tavaline jõukas kahjuks kinni, aga peaksin proovima siis mõnda muud kohta. MyFitnessi jõusaalides oli vist proovikülastus 3€? Aga küsimus, kas on mõtet puhkepäevi aeroobse trenniga sisustada?Näiteks, E,K,R teeks jõukava, ning T,N teeks 30min HIT trenni ratta peal (1min intensiivselt, 2min vaiksemalt) ?
Edit: Varsti selline tunne et peaks mingi blogi tegema
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>kikaskilla
MemberHeh, eks see tahke söömine ole raske jah
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Eile tuli juba 2200 täis. Aga kuidas muidu näiteks jogurtitega on? Näiteks Farmi Leiva-pähkli jogurt? Või on selle sees liiga palju ebavajalikku? (suhkrud, E-ained jms jura?) Muidu kaloreid saaks ühest 400ml topsitäiest küll
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>kikaskilla
MemberKui siin ühes vahepalas on sul kohupiim. Võid peotäie lisada pähkleid, aitab valgul imenduda.
Tänud! Ostsin ühe paki maapähkleid. Seal on kaloreid, rasvu ja valkusid korralikult (y) Muidugi paarikümnest grammist piisab? Pole mõtet tervet pakki korraga sisse ajada.
kikaskilla
MemberTänan vastuste eest. Eks ma katsun oma kaloraaži vaikselt tõstma hakata. Eile sai õhtul suppi natukene rohkem söödud ning päeva lõpuks tuli 1900kcal ära.
Täna katsun süüa umbes 2000kcal.
Hommikusöök (kell 7.15):
Neljaviljapuder – 200g (40g kuivainet) – 140kcal
Leiburi Rukkipala – 2 viilu – 150kcal
Singiviil – 2 viilu – 50kcal
Tere Võideks – u. 20g – 100kcal
Tomat – 1 keskmise suurusega – 25kcal
Kurk – 10 viilu – 15kcal
Vahepala (kell 11.00)
Keedetud muna – 3tk väikesed – 150kcal
Leibur Kodune Sepik – 3 viilu – 120kcal
Lõuna (kell 14.00)
Kanafilee – 130g – 125kcal
Maahärra Aasiapäraste vürtsidega köögiviljad – 170g – 60kcal
Pruun riis keedetud – 155g – 170kcal
Piim 2.5% – 1 tass – 115kcal
Vahepala (kell 17.30 – enne trenni)
Farmi Lahja Kohupiim Rosinatega – 200g – 250kcal
Maapähklid – 20g – 115kcal
Õhtusöök (kell 20.00)
Felix Värskekapsaborš – 350g – 120kcal
Piim 2.5% – 1 tass – 115 kcal
Fazeri Must leib – 1 viil – 78kcal
Kuid nii mõlemasse vahepalasse võiksin lisada juurde ka jogurtit/kohupiima või kodujuustu? Suppidega teen nii, et söön viimased ära, mis kapis veel on,
pole ju mõtet raha raisku lasta
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga kindlasti panen endale kaussi rohkem kui varem.Edit – Uuendasin tänast menüüd täpsete koguste ja toitudega.
kikaskilla
MemberTere! Tänan vastuse eest. Tõsi, peaksin suurendama enda valgukoguseid ja üldse toidukoguseid, kuid mind painab praegu lihtsalt mure,
et kui ma järsku nüüd üleöö jälle korralikult sööma hakkan, mida keha sellest arvab? Kui jõusaalitrenni teha, siis otse loomulikult läheb
vaja kaloreid, et lihasmassi kasvatada, kuid kuna keha on olnud mingi 11 kuud suures defitsiidis, siis lihtsalt väike hirm, kuidas keha reageerib.
Lisan kaks trennijärgset pilti ka, et oleks aimu kaugel ma praegu olen.
-
AutorPostitused