Skip to main content

kenza

Forum Replies Created

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Selg on valus #180055
    kenza
    Member

Saun ei ole hea seetõttu, et Su keha on ikkagi võitluses põletikuga…palavikuga või haigena Sa ka ju sauna ei lähe:)! Lihtsalt sauna minnes paned südamele suurema koormuse ja võid põletiku pisut hullemaks teha, pluss oht pärast sauna külmetada! Hetkel peaks soojad kamsunid ja sallid Su lemmik sõbrad olema:)!

Massaaž aitaks küll kindlasti pinges lihaseid lõdvestada, aga samas, kui Sul ikka tõeliselt põletik on, siis Sa ei pruugi massööri puudutusi taludagi. Massaaž on ikka mõeldud vähe teiste olukordade puhul ja mina antud juhul ikka ei soovitaks. Mäletan, et kui ise selle põletikuga kimpus olin, siis mulle töö juures (töötan spa´s) pakuti ka, et mine massaaži, aga sisetunne ütles kohe, et see antud hetkel ei sobi:)! Mul väga hästi aitas 3-4 järjestikust päeva sooja maavahamähise võtmine (parafiin-osokeriit).

Aga kokkuvõttes tee kõike seda, mis Su sisetundele meeldib:)! Veelkord kiiret paranemist!

in reply to: Selg on valus #179892
    kenza
    Member

Arvan ka, et oled raskusi liiga kiirelt tõstnud, kui just enne tugevat jõusaali põhja all pole! Näen ka enda trenni saalis tüdrukuid ja naisi, kes kiirelt vanadele olijatele tahavad raskustes järgi jõuda – siit minu küsimus, et kas soovid siis 5 kuu pärast 40 kiloga kükkida?! Hea on ikka harjutusi ennem tehniliselt viimse detailini tunnetama õppida. Sellises tempos raskusi tõstes ei saa see aga kuidagi võimalik olla, kui just ülima talendiga tegemist pole!

Sinu kirjelduse põhjal on tegemist tugeva närvipõletikuga. Igaljuhul sellise kiirgava närvi valu puhul on soovitav võtta valuvaigistit (nt Ibumax 400) ja seda kaks nädalat jutti ka siis, kui juba vahepeal paremaks läheb – valu kannatada pole mõtet. Kui läheb päris hulluks (mida võib juhtuda), siis perearstilt ehk saab midagi kangemat ka, aga mu mehel töötas just paremini ibumax kolm korda ööpäevas. Üleüldiselt ka ennast hoida ja rahu anda ning sauna vältida! Võid proovida ka näiteks parafiin-osokeriiti. Massaazi jällegi on vastu näidustatud.

Pst! Valuvaigisti alla kindlasti korralik söök, et maole liiga ei teeks. Edu ja kiiret paranemist.

in reply to: Põlveprobleemid #161943
    kenza
    Member

Terekest, selline probleem siis, et alates sellest kevadest (aprillist-maist) vaikselt ka BP-ga tõsisemalt tegelema hakatud (alguses 1x nädalas, hiljem 2x, muu trenni kõrvale, harrastan veel jooksu, ujumist, harvem jõusaali). Aga nüüd juulikuu algusest põlvevaludega kimpus. Kahtlustan, et just bodybumpist, kuna muu trenni osas pole juba aastaid midagi drastiliselt muutnud. Et siis just nendest BP kükkidest ja/või väljaastetest ehk, kas kellelgi on kogemusi? Spordiarstile praegu puhkuste aegu ka järjekorrad, niiet olen nüüd juba 2 nädalat täitsa kodune ja trennid vahele jätnud.. mida teha?? BP iseenesest väga meeldis ja tunnen juba väga puudust..

Heipa!

Mina isiklikult ei usu, et BodyPump Sulle liiga teinud on. Ise mängisin 12 a korvpalli ja lõpetasin, sest jäin ka põlvevaludega väga hätta. Ma ei tea küll, mis Sulle põlves haiget teeb, aga minu puhul oli tegemist põlvekõhre kulumisega. Sain edaspidiseks eluks soovituse mitte joosta ja tegeleda selliste põlvedele kergemate asjadega nagu jalgrattasõit ja ujumine. Hakkasin kaks aastat tagasi BP tegelema ja alguses olin kükkide ning väljaastete osas vähe krampis, aga õige pea sain aru, et põlvede seisund pigem hoopis paremaks läinud! Nüüd kasutan korralikke raskusi ja teen kõik harjutused nii nagu peab – öeldakse ,et palju on ka peas kinni! St käi arsti juures ikka ära, aga samas jägi sise tunnet, sest mind tehti arsti poolt ka haigemkas, kui ma hetkel olen:)! Edu!

in reply to: banaan :D #120706
    kenza
    Member

Mind lausa hämmastab siinai inimeste hirm rasva söömise ees!!!!!! Kuule uurige natuke inimese keha toimist ja siis saate ru,et rasv on sama oluline, kui süsivesikud ja valgud. Paljud vitmiinid on ju rasvlahustuvad! Hea näide: Jood piima, aga sellest kaltsiumist seal pole midagi kasu ,kui neid kuskil lahustada pole ja nii ei jõuagi need Sinu organismi!

Banaan on ka väga hea ja sobib sportlastele. Soovitatav on teda süüa hommikul või päeva esimesel poole. Ennem trenni sobib ka hästi süsivesikute allikaks!

Edu kõigile !

in reply to: Natuke nõu vaja! #118796
    kenza
    Member

Aitähh kõigile nõuandjaile! Võtan kõik arvesse! Päikest

in reply to: Äkki targemad aitavad? #83415
    kenza
    Member

Aitähh…köigile,kes te siin kaasa-aitasite! Jorsiku kommentaar tegi eriti nalja! No olen ikka naiseliku kehaga ja ega jöusaal polegi pöhi treeningu eesmärk. Rassin pöhilise osa ikka bodypumpis vöi aeroobikas ja siis lihtsalt natuke rauda juurde..aga jah..kandiliseks töesti ei taha minna…ja päris algaja pole ja loodetavasti midagi väga valesti ei tee…Tegelikult on väga pikk korvpalli karjäär selja taga ja yht teist ikka tean isegi jöusaali harjutustest. Lihtsalt vigatsuse töttu olin aasta spordist täiesti eemal ja loomulikul asendus osa lihasmassist rasvaga….mida nyyd siis ära kaotada tahaks:)!

Loodan ,et läheb önneks..aga veelkord suur aitähh nöua ja heade soovide eest:)!

Päikest!

in reply to: Äkki targemad aitavad? #83327
    kenza
    Member

Aga on see siis öige viis ,et rasva kaotada ja vormi saada vöi peaksin ka ikka suuri raskusi kangutama?

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)