Kassisilm
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
aprill 18, 2010 at 8:15 e.l. in reply to: Paluks asjatundlike kommentaare minu tänasele menüüle :) #265533
Kassisilm
MemberEelmise aasta augustis mina avastasin, et ohhoo .. peaks ka enda toitumises muudatusi tegema, ja rohkem liikuma. Kui ma alustasin, oli see algus ikka väga kole – ma ei teadnud mittemidagi ja tõenäoliselt tegin endale väga liiga. Teemaalgataja on oma kavaga rohkem õigel teel, kui mina alguses olin. Vajab lihtsalt nõuandeid. Vb ma eksin ja olen ise väga pealiskaudne.. kõigile ei sobigi ehk selline iseõppimine. Artikleid ja seda foorumit lugedes peaks küll ajaga õppima toituma tervislikult, tasakaalustatult ning regulaarselt, lisaks piisaval hulgal trenni ja minu meelest sellest piisab.
aprill 18, 2010 at 7:46 e.l. in reply to: Paluks asjatundlike kommentaare minu tänasele menüüle :) #265530Kassisilm
MemberMa ei saa aru miks inimene, kes pole mingit uurimustood teinud, hakkab endale toitumiskava koostama? Maksa parem siinsele webtreenerile ja saad midagi paremat kui omalooming… ffs kyll
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Nii pealiskaudne suhtumine. Minu poolest lasku need sportlased, kulturistid ja fitnessistid endale ikka toitumiskavasid koostada.. miks peaks tavaharrastaja kulutama kõigepealt 500 krooni ja siis seda kava ka jälgima, kui tegelikult pole tal seda vaja. Piisab ju kui palju liikuda ja süüa tervislikult, tasakaalustatult ja regulaarselt ning võttagi see enda elustiiliks. Eesmärk on küll pikaajalisem, aga palju sobilikum inimesele, kes alles õpib oma keha tundma ja kes ei vaja sellist tippvormi ning enesepiitsutamist.
Teemaalagataja tõenäoliselt ei julge siin enam sõna võtta, kuna abi ta ei saanud. Tselluliidi vastu aitavad ka muud asjad, kui rasvaprotsendi veel madalamaks viimine.. olen kuulnud midagi kuivharjamisest (?) ja kindlasti aitab ka tervislikum toitumine ning kasulikud rasvad (avokaado, oliiviõli, pähklid?). Mul pole sellega kunagi probleeme olnud, seega ei oska rohkem vihjeid anda.
EDIT: mina soovitaks ikkagi lihastreeningut, näiteks Body Pump`is (lihasvastupidavustreening) ei lähe sinu hirm täide, et kasvavad liiga suured lihased, pigem aitab see lihast vormida ja nahka trimmida.
Kassisilm
MemberNo profiilis on sooks määratud “naine” ju, kas saab veel ebaselgem asi olla?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma loodan, et teemaalgataja tahab olla peenikesem ka muul ajal, kui lõpetamisel? Lõpetamisel saab kanda niikunii pikka kleiti, ja leiab neid väga edukalt ka õhulise keskkohaga. JungaTroll`i soovitus on tore küll, aga mulle tundub, et on tegemist tüdrukuga, kes trenni pole elus väga teinud. Selline äkiline algus oleks siis väga raske. Ma soovitaks võtta pikemaajalisi eesmärke – vaikeselt end harida ja õppida ja treenida. Kuna tegemist on alles 16 aastasega, siis tõenäoliselt elab ta veel vanematega ja on koduse toidu peal..loogiline järeldus, ka see pole tõenäoliselt kuigi tervislik? Ja vanemad pole suurem asi eeskuju olnud tervisliku toidu ja treeninguga. Mina olen ka oma pere “must lammas”, pool oma elu püüdnud lahti murra sellest traditsioonist, kuidas meie peres toitutakse. See ongi pikaajalisem eesmärk – vaikselt kappi nihverdada rohkem köögivilju ja kohupiima jmt, rohkem emaga poes kaasas käia + õhtul koolitükkide vahel teha tiir rattaga või minna jooksma.
Seepärast oli minu meelest cubs224 soovitus siiani parim – sõita palju ratast ja käia jooksmas + lisaks mitte ajada mac`i ja hessi burgereid ja friikaid sisse, samuti pidada piiri magusaga. Elustiil ju vajab muutmist, mitte ainult hetkeline muutus, et lõpetamisel ilus olla.
Kassisilm
MemberKuigi jah, 55kg 16a noormehe kohta, sellise pikkuse juures on minu meelest pisut väheTeemaalgataja on naine, ma vaatan
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kassisilm
MemberMul olid väga äärmusliku näited tõepoolest (pean silmas neid suppe ja hamburgereid). Aga teemaalgataja Anxu`le soovitan küll karbiga toit kaasa võtta. Olen ise nt ka eelmisel õhtul valmis teinud karbitäie, kui pole parasjagu mõnest toidukorrast alles jäänud. Kuna pole olnud võimalust kohapeal toitu soojaks teha, siis läheb ta ka külmalt kenasti alla. Kahjuks ideid väga jagada pole, kuna muud polegi kaasa pakkinud kui näiteks kana/riisi/köögivilja, kiireks vahepalaks enne trenni näiteks kala/lehtsalati/leivaviilu, samuti olen näiteks mingis topsikus jogurtit võtnud, mille enne veel fooliumisse mässisin. Aga sedamoodi jätkates võib kaasa võtta üsna paljusid koduseid toite, lõunani säilivad enamus asjad täitsa normaalselt. Palju hullem on tõesti nälga jääda.
EDIT: Minu meelest poleks paha ka näiteks poest läbi hüpata, kui võimalus on. Nt kodujuustu müüakse ju väga mugavates topsikutes. Ise olen pargis puu varjus salatit söönud, kuna muud ei jäänud lihtsalt üle.
Kassisilm
MemberNo mulle öeldi juba väiksena nt selliseid asju: “mis sa sellest leivast näsid, söö parem sooja toitu” ning tõsteti ette normaalne kõhutäis. Ma ei tea kui oluline on söömise juures toidu temperatuur. Aga.. kas sa proovisid lihtsalt tähti närida sellise väikese detaili kallal? Sooja toidu all mõtlesin mina ikka näiteks suppi, ühepajatoitu, hamburgerit või kasvõi poe kulinaarialeti salatit… Vb oleks olnud õigem öelda “soolane toit”(?), aga leib on ka ju soolane! Ma arvan, et sa said aru küll, mis ma tegelikult mõtlesin.
Kassisilm
MemberDaemonium on karm jah, õiglane ka muidugi. Aga ma prooviks vähe rohkem soovitusi anda. Näidist toitumiskavast mulle küll ei meeldiks omada/tuua näiteks, kuna inimese toidulaud oleks palju varieeruvam ja kui kõik oleks paberil valmis ja olemas, ei viitsiks enam ise vaeva näha.
Aga alles eile ma avastasin, et Toidutare.ee-l on väga hea kalorikalkulaatror. Erinevalt teistest, mida ma näinud olen, saab seal näiteks koostada oma nimistu enam kasutatavatest toiduanetest, samuti lisada ise pakendilt näpuga jälge ajades uusi aineid. Kuigi ma seda kasutanud pole, tundus et päris arukas. Paljud kalkulaatrorid annavad ka protsendid süsivesikute, valkude ja rasvade osakaalu kohta. Ampser.ee kaloriarvesti on hea, kuna näitab ära mitu % mõni söögikord moodustas sissesöödud toidust päeva jooksul + seal on ka muud head. Peeter Karask peab oma blogi näiteks, kus iga nädal riputab üles toitumiskava, kindlasti on kellelgi sellest kasu. Ma muidugi leidsin sealt selliseid asju ka nagu kalapulgad.

Ma ei ole ka parim inimene rääkima, kuidas süüa. Kuna praegu ootan kannatamatult stipendiumi ja palka, siis pole raha, et poest tuua midagi, mille järgi väga vajadus on. Lepin sellega, mis kapis/sahtlis/sügavkülmas leidub.
Siiski mõned kerged ideed, mis minu menüüs lemmikute hulka kuuluvad:
1) Kodujuust, pakub palju võimalusi. Mina lisan tilli, kurki, redist..
2) Täisteraleib + lehtsalat, peale nt keedetud muna, tuunikala, till
3) Kohupiim apelsinilõikudega
Lõunasöök, mida pole raske endal karbiga kaasa võtta
1) Pruun riis, köögiviljad + kana, kala
Mõned asjad, milleta mina poest väga ei lahku
1) Täisteraleib, täisterakaerahelbed
2) Latikas, tuunikala, lõhe jmt + mõnikord kana
3) Kodujuust, kohupiim, keefir + vb jogurt
4) Külmutatud köögiviljad – kuna paremat varianti mul pole
5) Värske kraam nagu puuviljad, värsked juurviljad, lehtsalat, kapsas, porgand, redis
+ siit foorumist saab palju häid ideid
Kuna minu peamine probleem on samuti ebaregulaarse söömine, siis saan aru sinu murest, et pole alati aega sooja toitu süüa. Aga.. teist väljapääsu pole, kui tuleb lihtsalt see aeg leida. Siin väga ei viitsita nõuandeid jagada, mis on valesti ja mida paremini teha, kuna kõik probleemid on alati samasugused.. inimesed kirjutavad tüdimuseni soovitusi ja järgmisel hetkel ootab neid uues teemas sama mure. Ma olen ka selles rollis veel.. õpin ja katsetan, ja annan parima, et väga kehvasti välja ei kukuks see söömine.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kassisilm
MemberMa küsiks, et milliste spetsiaalsete arvutitega sa oma füüsiliste tegevuste energiakulu arvutasid? Väga palju inimesed ülehindavad ennast. Nt istuva töö puhul on suurt aktiivsust võimatu saavutada – see kaasneb raske füüsilise töö + väga intensiivse treeninguga nt 6-7 korda nädalas.
Mina käin näiteks 8 korda nädalas trennis, aga kuna olen tudeng, siis võin enda aktiivsusastmeks lugeda “keskmiselt aktiivne”
Kassisilm
MemberMiks sa nii vähe sööd?
Kassisilm
Memberkas sellise treeningkoormuse puhul on magusavajadus õigustatud?Kirjutaks seda ka, et magusavajadus ikkagi pole õigustatud. Sest tegelikult õige toitumise korral su keha seda ju ei vaja. Kas üks meetod selle jälgimiseks on GI-indeksi jälgimine? Mina seda igastahes ei tee, kuna kõige rohkem on mind aidanud see, kui püüan valkude/sv/rasvade osakaalu stabiilsena hoida. Teiseks, kui ma olen palju liikunud, aga toitumine on olnud puudulik.. siis tulevad need isud ja ära ei kao enne kui tüki aja möödudes, kui ma aga vahepeal neile järgi annan..siis ei kaogi ära. Kõige lihtsam magusaarmastajale on koju lihtsalt mitte magusat osta, kuid võtta näiteks sünnipäeval tükk head kooki. Kui sünnipäevaline pole ise viitsinud koogiga vaeva näha, siis jätaks ma ka selle võtmata ja küpsetaks ise.. need harvad korrad tasuvad end ära kuna pärast pikka ootamist maitseb see veel paremini.
Jalgade teemasse: ma leidsin pooljuhuslikult Christina Alev`i 2008 aasta mõõdud siitsamast Fitness.ee-st, ma mõni cm temast igast küljest väiksem, aga pehmem nii või teisiti. Kuna ta on tõesti tähelepanuväärne (ja ma olen teda ise ka näinud klubis), siis on see nagu hea allikas põhjaks. Kõik ju räägivad kaalust, ma just soovitaks projekti alguses kõik mõõdulindiga üle käia.
Kassisilm
MemberKõik soovitavad alati toitumis/treeningkava tellida. Mina soovitan just mitte tellida (kohe), enda jaoks on palju harivam ise uurida ja pusida ja kuna sa oled varem kergejõustikuga tegelenud, siis usun, et tead spordist, liikumisest ja toitumisest üsna palju (või on vähemalt põhi all). Tasapisi muutused kipuvad minu meelest püsivamad olema kui muutused üleöö. Alguses piisab ka kindlasti sellest, kui jätta räpstoidud ja magus kõrvale, süüa regulaarselt ja liikuda palju jala/treppidest/mitte kasutatada busse jne. Vb avastad, et meeldib isegi kiirel päeval hommikul pooleks tunniks välja jooksma minna, või õhtul. Terviserada on väga hea. 2-3 tundi nädalas lihastreeningust vist piisab.
Muscle & Fitness Hers Kevad 2010 number on mul ka kodus, kui oleks kodustreenimiseks veel jaksu, oleks kindlasti väga asjalik. Paar korda aastas selle numbri eest välja käia pole üldse hull.
Kassisilm
MemberMulle tundusid ka, et mul liiga suured jalalihased. Aga kui pekk põlema hakkas.. sai selgeks milles asi on. Lihtsalt kui on pekk ja lihas mõlemad.. siis see tundub jah liiast.
Objektiivust? Ma võtsin mõõdulindi kätte ja avastasin, et ikka väga peenikesed on veel suurte kõrval.
Kassisilm
MemberTere Anxu!
Aga vb sa jätkaks seda blogi siinsamas teemas? Või hakkab pidevalt update`tud teema “Anxu projekt” teistel närvidele käima? Ma ei tea.. Aga mina hakkan sulle seal blogis siis nii kaasa elama, et proovin alates homme hommikust järjekordselt (st järjejärjejärje.. kordselt) ka enda söömist regulaarseks saada, ettevalmistused tegin just tund tagasi ära.
Teoreetiliselt see mõjub, praktika on natuke raske jah.
Edu!
Kassisilm
MemberTeine säästab oluliselt energiat. Sedamoodi püüdis treener meid laagris jooksma õpetada, kui oli vaja läbida pikki vahemaid. Paraku minu jaoks see ongi tavaline sörkjooks. Loogiliselt võttes, kuna teine säästab oluliselt energiat, siis järelikult esimene kulutab seda rohkem..
Kassisilm
MemberKhm, ma segan jälle. Ma ei käi jõusaalis, aga body pump`is käin ja õlavalu käib mul üle nii kuis parajasti õlal tuju on – nii ma arvasin. Õlalihaseid tehes polnud nagu midagi, aga rinnalt surudes oli õla esiosas väga valus. Treenerile rääkisin ka muidugi. Ajaga ma õppisin jälgima kuhu maani võin minna nii, et valus ei hakka. Kui ma vahepeal piire ületan jälle, tuleb valu tagasi. Tõenäoliselt oli asi halvas tehnikas.. et rinnalt surudes lasksin küünarnukid täisnurgast (keha suhtes) liialt alla või tõmbasin pea liiga kõrvade vahele. Kui raskust lisan (või uus kava käes on), on seda jälle raskem jälgida ja valu on uuesti platsis.
Nüüd küsimus, kuigi me tegeleme erinevate asjadega, kas saab meil olla sama probleem?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Minu õlas teeb liiga esiosa, vasakut kätt ei saa selja taha painutada jms. Vb küsid mõnelt treenerilt, kuidas selle tehnikaga on.. rinnalt surumisel ise ei näe ju kui alla oma küünarnukid lased.AutorPostitused