Kassisilm
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Kassisilm
MemberSind juba 5 lehekülge aidatakse, põhjaliku toitumiskava koostamine on ühele inimesele tülikas ja pikk protsess. Pealgist, kui keegi selle sulle valmis teeks.. sa ei õpi sellest. Parem võta nüüd end kokku ja loe, mida kirjutatakse toitumisest. Vb õpid sa seda aastaid, vb leiad endale sobivad meetodid ja suudad neist kinni pidadad – ja ei lähegi päris aastaid. Palju artikleid leiad sa juba fitness foorumist, vaata ainult artiklite alla. Ja teemasi toitumisest on siin ka väga palju – neist peaks piisavalt näpunäiteid saama.
Sa oled vist harjunud, et ema kõik sinu eest ära teeb, et sa nüüd siin mõnele kõrri kargasid. Mh?
Sul oli minu meelest seda motivatsiooni endaga ju tegeleda? Kõik ei tule üleöö. Tarkused on ka üks osa sellest mis tulema peaks, mitte ainult asjad mida võib süüa, mida mitte.
Kassisilm
Membernaisel aga on juba kõik 27% juures nähaKui sa nii ei mõelnud, siis oli see jah täitsa vale sõnastus
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>M6mmiLiis`i kõhulihased olid minu silmis naise kohta väga head, mina lihtsalt harrastajana tahaks ka midagi sellist.
Enda rasvaprotsenti ei tea, rääkida selle seosest kõhulihastega ei oska. Aga palju ta olla ei saa ilmselt siis.
Nüüd hakkavad siis kõik oma kõhulihastest pilte üles riputama?
Kassisilm
MemberARK-ist on võimalik taodelda mingi tõend või kaart mille alusel võib niikaua sõita.See oligi see ajutine juhiluba, millest ma rääkisin ja mis ei olnud ilmselt vastus, mida ta ootas.
Maksab see vist 250 krooni – riigilõiv, ja kehtib 2 kuud. Poole nädala pärast pole väga mõtekas seda küsida vist, kui just tööl ei vajata autot.
Niiet seaduste järgi on kõik õige, võimalus on ju olemas sõitmiseks. Lihtsalt see 250 krooni…
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kassisilm
MemberLiiklusseadus ja minu arusaamad ütlevad, et sa oleks pidanud saama ajutise juhiloa. Vb oleks seda pidanud eraldi küsima?
Ee, see vist maksab ka, päris palju, nüüd sain teada.
Kassisilm
MemberPalju selles viineris “liha” ikka on.
Minu sarkasm oli vist liiga raskesti tabatav
MemberEi olnud kuskil juttu palju ta enne dieediga alustamist sõi. Ja kui ma kirjutasin 2500, ma kirjutasin sinna ette “näiteks”. Mul on tuttav, kes alustas dieeti üleöö, minnes 2500 kcal pealt 1200 peale.
Aga ma arvan, et ainevahetust saab veel aeglasemaks ka, kui süsvesikuid toidus veel vähemaks võtta ja sellega kõik kiudained ka toidust välja lülitada. Mina saan jah rohkem süüa, kuna ma ikka söön süsivesikuid.. sorry jah, sellega panin tõesti mööda. Aga neelaku kasvõi nisukliisi veega alla, aga oma kiudained peab ta ju kätte saama!
Kassisilm
Member1) Oleneb kas treenid jõusaalis või kodus. Kodus nii lihtsalt see ei tule. Jõusaalis saab sind treener aidata ja treeningkava koostada. Mina sellekohapealt ei tea midagi.
2) Saad näiteks arvutada siin – Kalkulaator. Ma arvan, et see on selle traditsioonilise valemi järgi. Mina seda ei kasuta, mul käib asi excelis.
3) Toitumiskava on targematel inimestel siin lihtsam hinnata, kui kirjutad ka millal trenni teed. Ehk siis sellised kiiremad süsivesikud ja valgud jäävad peale trenni reeglina. Samuti ilmselt nurisetakse su õhtusöögi kallal.
Edu!
Kassisilm
MemberNo see on juba OT ja ei aita kuidagi teemaalgatajat, aga eks seda homme siis näha ole.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Edu küsimärgile! Et see entusiasm püsiks

Kassisilm
MemberTundub nagu senimaani oleks tehtud uurimusi, kus on küsimus “kas tarbite vähemalt 50 grammi liha päevas?”. Kui ainuke liha minu toidulaua oleks viiner, vastaks ka mina jaatavalt. Seegi ju liha, punane ka veel pealekauba. Pidid need alles algelised uuringud varem olema.
MemberAitäh, olen nüüd hulka targem. Ilmselt olen sellealase info seni silmist mööda lasknud.
Lootust on siis, et Body Pump`ist jõusaali ümberkolimine mulle väga traumeerivaks ei kujune. Homme saab selgust.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Küsimärk, ei saanud vist veel ühele oma küsimusele vastust. Päevase kalorihulga mida tarbima peaksid saad nii, et liidad BAV (baasainevahetusele) selle enrgiahulga, mida päeva jooksul liikumisele kulutad. Kokku saad päevase energiavajaduse. Kui tahad kaalust alla võtta, siis lahutad sealt nt mõnisada kcal, ehk siis selle 10% mida krms ilmselt mõtles. See, mis alles jääb, selle sööd sisse. Kunagi oli üks spetsiaalne arvuti ka, aga minu meelest see natuke liialdas.
Kassisilm
MemberAitäh, arusaadav. Nüüd ma mõistan kuidas ma kergelt pääsesin.
Küsimärk – mina algajana jõusaali minnes usuks seda kava, mis siin portaalis algatajate kavana on. Seal, kus ühe päeva kavas on kõik lihasgrupid läbi võetud. Vb kui minna spetsiifilisemaks ja suuremate raskuste peale, siis ei nihverda enam siit-sealt natuke ja oleks mõistlikum jagada päevad ära erinevatele lihasgruppidele? Kui mina ka nüüd tahan minna jõusaali, siis kas ma pean tõesti võtma kava, kus ühel päeval on läbi võetud kõik lihasgrupid. Minu jaoks tundub see ka imelik, aga ehk on see siis õige.
Kassisilm
MemberKuidas saada aru ületreeningust?+ Mina märkasin seda ka veel, et kaal ei taha ka enam langeda pinguta palju tahad toitumise ja cardio-treeninguga. Teiseks, liigestele hakkab liiga tegema (põlved hakkasid valutama).
Kassisilm
MemberTema baasainevahetus (BAV/BMR) on ~1300 cal päevas ja kaalu hoidmise norm ~1600 cal päevas — aga et alla võtta, pidi ta juba dieedi alguses sööma väga BAV lähedaselt, mis tähendab põhimõtteliselt 100-grammiseid lõunasööke.Kas dieeti on tark alustad nö lataki ja nüüd olen dieedil, lihtsalt üleöö oma söömine drastiliselt muuta nt 2500kcal pealt näiteks 1300 peale? Mina arvasin, et kasulikum on järkjärgult vähendada, vastasel juhul ongi lõpuks piir ees ja enam alla ei lähe. Ja kui uuesti suurendama kord hakkad, tuleb hoopis tagasi.
Teiseks, kui hästi läheb, hoian mina oma söömise ka 1300-1500 vahel, trennipäevadel rohkem ..ja minu lõunasöögid ei ole kunagi 100 grammised. 1200 kcal annab ka end korralikult täis süüa. Mida ta siis sööb?
Kassisilm
MemberAlles oli mingi sarnane teema, kus oli ka mingi link antud. Link
Inglise keelt oskad?
Toitumine? Kas kiiruse arendamiseks on mingit omalaadset nippi toitumises vaja? Või on mõni toiduaine, mis seda suurendab. Loe üldiselt muid teemas siit, saad päris palju teada.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kassisilm
Memberviiendaks: jaota toitained umbes selliselt energiaväärtuse järgi valgud: umbes 1,5g keha kg kohta, rasvad umbes 1 g keha kg kohta,ülejäänu kata süsivesikutega.Nii ekstreemne soovitus inimsele, kes jõusaalis ei käi, või üldse.. keskmisele inimesele. Ma arvutasin välja, et (vähemalt minu puhul) teeb see suhteks süsivesikud 30%, rasvad 40% ja valgud 30%.
Mina näiteks tegin asja endale nii lihtsaks, et võtsin exceli ja tegin tabeli, piisab ainult kui toksin näiteks iga nädal oma vähenenud/suurenenud kaalu sisse ja ta viskab mulle kõik arvud ette (mitu g ma mida sööma peaks BAV põhjal ja mis suhtes on see mu kehakaaluga jne jne). Oleks ma ainult nii hoolas ja viitsiks seda kasutada ka.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga suhteks võtsin süsivesikud 50%, rasvad 30% ja valgud 20% ja mulle annab ta hoopis teised suhted, mis on mulle palju sobivamad. Mina usaldan sedapidist meetodit ja tavalisele inimesele on see vist mugavam ka – ma usun.
Aga muidu nii hea postitus, mida aluseks võtta ja loota, et kõik sellise murega inimesed ka seda märkaks.
Mina isiklikult arvasin, et igasugused ekstreemsed juurvilja ja 13. päeva dieedid jmt on ammu unustatud – niipalju on räägitud nende kahjulikkusest ja mittetoimimisest.
-
AutorPostitused