Karu
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Karu
MemberHeaks abiks oleks selline kreem nagu HELOSAN – antiseptiline ja väga niisutav.
Lähimast apteegist saad, maksab ka vähe, kui on väga hea.
Karu
Member1. Kas keha suurus sõltub väga palju geenidest? Või saab õige trenniga ennast päris bõkiks kasvatada?
Geenidest sõltub kindlasti see, kui kiiresti sa kasvad ning millise kuju saavutad.
2. Mismoodi peaks toituma? Mitu korda päevas ja vähem korraga ning valgurikast toitu? Või on massi kasvatades soovitatav lihtsalt võimalikult palju süüa?
Sööma peaksid kindlasti vähemalt neli korda päevas, massi kasvatades võid süüa üsna palju ja toitaineline koostis ei ole niivõrd määrav kui kaalu hoides. Kindlasti on aga tähtis, et saaksid 2,0-2,2 grammi valku kehakaalu kilo kohta päevas. Lühidalt öeldes: söö palju, aga söö targalt.
3. Kui tihti peaks tegema aeroobset, sest ma saan aru, et aeroobne vähendab lihasmassi?
Ka massiperioodil on kasulik teha mõõdukalt aeroobselt. Näiteks 1-2 korda nädalas nii 15-30 minutit. See ei pärsi juurdekasvu, küll aga on südamele hea.
4. Kas on rahuldavaid tulemusi võimalik saavutada siit võetud treeningkavadega? Näiteks nende algajate omadega?
Siit võetud kavaga on kindlasti võimalik saavutada esmaseid eesmärke, eriti kui algaja oled. Tähtis on teha harjutusi õigesti ning kvaliteetse massi kasvatamisel on vajalik kõvasti treenida. Siiski vaata, et sa end üle ei treeni. Ehk siis taaskord: treeni targalt! Targema inimese konsultatsioon ei teeks paha, kui oled enda jaoks mingi süsteemi välja mõelnud.
5. Ja kas on mingeid lihaseid millele eriti tähelepanu peaks pöörama?
Iga lihas on väga tähtis kehalise arengu juures. Algajana treenides kasuta rahulikult fitness.ee lehel olemasolevaid kavasid, hiljem võta kasutusele midagi spetsiifilisemat.
Ehk sain natuke aidata…
Kui ma kuskil mõne apsaka tegin või ära jätsin, siis teised saavad täiendada.
Karu
MemberEsmapilgul tundub üsna korrapäratu treeningkava.
Kätekõverdused ja kõhulihased õhtul ei tule kasuks, pigem ajad südame õhtul kiirelt tööle ja avaldad lihasele liigset koormust. Trenniaeg olgu trenniaeg ja õhtul puhka ning söö. Minu soovitus oleks jätta kaks puhkepäeva nädalasse, eriti kui kasvada tahad.
Ning kindlasti söö pärast trenni korralikult, mitte lihtsalt igasugust jama.
Karu
Memberesiteks, taastun ma seljavigastusest, ja teiseks, varsti ostan ma just sinukäest toitumiskavaSee paneb küll nüüd “aameni”!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Nice one.
Karu
MemberAjaloost – Arnie. Pole kahtlustki.
Maailmast praegu – Jay.
Eestist – Morozov ja Kalmus
Karu
MemberEi ma olen teinud trenni 1,5 aastat. Mul on kang kõige nõrgem ala, jalad ja kõik muu on täiesti normaalne.. Jõutõmbe ja küki rekordid on normaalsed. Vb on praegu lamades surumis rekord ka suurem, see 60 ma proovisin suht ammu juba. Ma tahaks näha lihtsalt milline see püramiid välja näeks kui ma maximum surun 60, mõtlesin et lihtsalt proovin püramiidi vahelduseks.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Okei, selge pilt.
Aga kahjuks ei oska massipüramiidi koha pealt küll aidata.
Karu
MemberTere!Teen kodus trenni hüppenööriga. Elan kortermajas kõrgemal korrusel, väga palju lärmi tekitada ei saa ja seega hüppan nii, et hüppenööri ots hüppamise ajal vastu maad ei puutu. Hüppamise ajal on jalas ainult liigest toetav side ja sokid, ketse/botaseid ei kanna. Kuid pidevalt on probleeme sellega, et liigesed, päkad ja kõhred saavad hüppamisel põrutada ja valutavad. Kas oskate soovitada mingisuguseid jalanõusid või jalakaitseid, millega saaks nö “vaikselt” hüpata (vastu maad hüpates mütsu ei teki, st pole kõva tallaga), kuid samas kaitseksid liigeseid ja päkkasid põrutuse eest?
Tänan,
Merle
Võrkpalli tossud näiteks. Samuti teised sisespordi jalatsid.
Karu
MemberTere!Kõigepealt olen 16 aastane, 186 cm pikk ja kaalun 75 kg. Rinnalt surun max 60-65. Et tahax teha püramiidi rinnale aga ei tea täpselt kuidas see siis välja näeks. Lugesin siit foorumist et on olemas eraldi mingi jõupüramiid ja massipüramiid. Tahax teha massipüramiidi rinnale lamades surumises. Kas oleks keegi lahke ja kirjutaks mulle kuidas see välja näeks ja mis raskustega oleks normaalne, olgu öeldud et max surun 60-65.
Ette tänades.
Hmm.. Sinu jutu põhjal tundub mulle, et oled alles vähe treeninud?
Ehk siis see max raskus on küll kuidagi väike sinu kohta. Võibolla eksin.
Aga antud juhul soovitaksin hetkel sul veel natuke lihtsamalt kava järgi treenida,
et saaksid jõudu juurde. Ei ole õige kohe asuda püramiide tegema, kui lihas
veel eriti arenenud ei ole.
Karu
MemberPaneme siis juba kõik oma imelikud küsimused siia xDMinu järjekordne küsimus:
Kas selline endatehtud shake oleks mõeldav:
500 ml rasvata piima (0.05%) , supilusikas kuhjaga kakaod ja teelusikatäis kreatiini ?
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mulle meeldib leiutada x)
Ja kust piisav valk tuleb?
…Või annab siis nullpiim tõesti nii palju valku?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Karu
MemberSuurimad tänud, kes on kaasa mõelda ja vastata viitsinud.Mis õhtust trenni puudutab, siis siin on psühholoogiline efekt ka. Tuleb lihtsalt kiirem uni
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Näikse, et kehakaalu indeksi (25) kohaselt, olen veidi ülekaalus. Lootustandvama poole pealt lahutab mind normaalkaalust vaid paar kilo (183/83-84kg praegu). Eks koduse inventari võimalused ammendavad end kindlasti üks hetk, kuid jõusaali tõttöelda eriti ei kutsu. Kui selline stabiilne ajaline ressurss tekib, eelistan pigem mõnd pallimängu. Aeroobse trenni ja rasvapõletamise funktsiooni peaks kenasti täitma.
Aga õhtu eel siis võib olla jah üks kohupiim või kodujuust. Või oleks mahu-efektiivsem tarbida (piimaga?) valgupulbrit? Küllastumus ei teki äkki nii kiiresti. Kuigi siin vist jälle omad probleemid?
Söö rahulikult õhtul 4% kodujuustu või siis kohupiima. Väga hea on!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Lisaks hea tunne magama minna, kui selline väike aga hea piimatoode kõhus on.
Karu
Member-kui oled ülekaaluline, siis väike tagasihoidlik näljanäpistus on omal kohal.Mitte, et ma nokiks, aga allavõtu ajal ei ole vaja tingimata nälga tunda.
Mul on koos vahepaladega 6 toidukorda päevas, kordagi nälga ei tunne, küll aga on enamasti selline hea
ja kerge tunne kehas.
Ja kaal kukub…
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Lihtsalt tahtsin lisada, et uusi tegijaid mitte hirmutada näljaga.
Karu
MemberTere!
Lihtne küsimus tekkis.
Kui ma rasvapõletusperioodil jõutrennist vabal päeval ehk siis puhkepäeval näiteks õhtul hiiti teen,
kas valk-süsivesik-kreatiin sheik (võtan seda pärast igat jõutrenni) on õigustatud?
Või oleks parim, kui pärast seda enam ei tarbiks midagi?
Minu oma loogika ütleb, et kui ikkagi tahan, et lihasmass ei väheneks rasvapõletuse ajal, siis peaksin
ka pärast sellist õhtust treeningut võtma sheiki, aga mida arvavad targemad?
Õhtune aeg tähendab siis seda, et korraliku söögikorda pärast seda enam kindlasti ei tule.
Tänan!
Karu
MemberCoral Club on superhea!