Skip to main content

kapott2

Forum Replies Created

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Massilisaja võtmine, kui trenni ei tee #333681
    kapott2
    Member

Eesti parim neuroloog olevat teda uurinud ning terveks tunnistanud. Perearstil andis vereanalüüsi, mis oli korras. Ükski arst ei kirjutanud talle saatekirja, et üldse seda jama edasi saaks uurida. Vbl on tal sooleussid, et kaal langeb?

Huvitav, et neuroloog. Igasugusest kaalulangusest ei maksa muresse langeda. Tasub mõelda, mis elus muutus, kui kaal langema hakkas ja kas tegu on kiire langusega. Viimasel ajal alkoholiga liialdanud? Mingil põhjusel on stress? jne jne

Kui kaalu langemisele mingit elumuutusest tekkinud põhjus ei leia, siis mina soovitan perearsti juures põhjalikumad analüüsid teha või siis parem veel hematoloogi saatekiri võtta.

in reply to: Massilisaja võtmine, kui trenni ei tee #333294
    kapott2
    Member

Mis arstide väitel ta täiesti terve on, ehk kas peale perearsti veel keegi teda uurinud on?

in reply to: Selja eelisarenduskava aerutajatele #327015
    kapott2
    Member

Kõige targem on kuulata päris aerutamise treenerite juttu, kes oskavad ka õigeid jõuharjutusi ja nende reziime soovitada. Võib olla leidub siingi mõni, aga ma veits kahtlen.

in reply to: Treening Tartu Jooksumaratoniks #194326
    kapott2
    Member

Distantsi võid ju nii ka arvestada, et joosed mõned korrad mingi kindla tempoga omale teada oleva pikkusega ringi ja siis arvestad selle ringi pikkuse ja kulunud aja järgi oma edasisi sarnasel kiirusel läbitud distantse.

Teine odav variant (ma ei tea kas on odav), olen näinud sammulugejaid, millega saab ka läbitud distantsi vaadata, iseasi kui täpne see on, sest et sammu pikkus ju varieerub.

Samas pole vastupidavusala pulsi järgi treenimisel distantsi ja kiirust vajagi ju teada. Kui teemaalgataja on spordiga alustaja ja aasta eesmärk on täispika maratoni läbimine, siis mina tema asemel tegeleks vaid nn põhja ladumisega. Teeks koormustestil kindlaks aroobse läve ning hakkaks selles mahtu koguma. Üle aeroobse läve treenimise plaani ei hakkakski harrastaja tasemel välja nuputama vaid kasutaks kiiremateks trennideks rahvaspordiüritusi, näiteks jooksu hararstamisel järvejooksusid või siis orienteerumispäevakuid (kui kaarti veel lugeda ei oska, siis on need ka väga head madala intensiivsusega mahu treeninguks).

in reply to: Treening Tartu Jooksumaratoniks #199420
    kapott2
    Member

Tere,

kõige parem koht koormustesti tegemiseks on minu kogemuse järgi kliinikum. Kui sealsed järjekorrad liiga pikad tunduvad, siis võid VOmaxisse ka minna.

Treeningute kohta hinnangu andmine on keeruline, sest et pole teada treenija tausta. Esmapilgul paistab mahu ja distantsi võrdlusel täitsa paras tempo olevat, aga sellele saad kinnituse alles siis kui oma pulsitsoone tead ja pulssi jälgida saad. Käi koormustestil ära (kui raha on, lase koos hapnikutarbimisega test teha) ja kui sul varem pulsi järgi treenimise kogemust pole, siis lase arstil seletada, mis pulsiga sa oma põhivastupidavust peaksid treenima.

Praeguse treeningpäeviku väljavõtte kohta ütleks, et venita kindlasti iga treeningu järel ja mina mõtleksin selle sauna sobivuse peale 1 päeval (pühapäev on sul tsükkli 1 päev), aga see sauna mõju on täiselti inimesest sõltuv. (Minul teeb lihase väga pehmeks ja järgmisel päeval pole üldse mõnus rattasõidule või jooksma minna, enne puhkepäeva on aga saun täitsa omal kohal. )

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)