Kang08
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Kang08
MemberPole väga loogiline küsitlus.Vahest puudub “ei oska vastata/muu jne” vastusevariant. Näiteks see küsimus “Kas te olete tellinud/ostnud mingi kava vms.Kui ma pole näiteks midagi tellinud,mis siis?
Mõni küsimus on minu jaoks äärmiselt ebaloogiline.Näiteks Kas Teile sobib rohkem virtuaaltreening või tavaline treening? Mulle on näiteks oluline,et trenn tehtud saaks,muu pole oluline.
Mitte paha pärast,aga siia ilmub ikka neid küsitlusi aeg-ajalt.Mõnede puhul tekib küsimus,mida ikka soovitakse teada saada kui neid andmeid lõpuks töötlema hakatakse.Mis järeldus tehakse?
Ma isiklikult pakun,et selle küsitluse koostaja on igapäevaselt trennikauge inimene.Kui ma eksin,siis vabandust.
Mitte pahaga kõik see jutt,lihtsalt mõned uitmõtted.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 28, 2015 at 6:08 p.l. in reply to: Mis motiveerib Teid treenima ja tasakaalustatult toituma? #380218Kang08
MemberTean, et need on ainult “vabandused” ja nendega kaugele ei jõua, aga kui mul põlv valutab, siis kas ma peaksin läbi valu treenima. Kui õues vihma sajab, siis kas ma peaksin läbi vihma rattaga sõitma? Kust maalt jookseb see piir, mil takistus on ettekääne või tõsiselt aktsepteeritav
Väike näide.Ma vigastasin paar nädalat tagasi kükkides veidike selga.Kas see tähendab,et löön trennile käega ja istun toolil kuni parem hakkab.Ei.Nüüd on hea aeg ülakeha tugevamaks saada ja saab suurema koormuse sinna lükata.Mõtle rohkem “out of the box”.Joosta ei saa,ok.Jõusaalis saad käia,ujuda saad,saad kodus kätekõverdusi teha jne,jne jne.Pane pea tööle,võimalusi on tegelikult ikka palju
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ja pole mõtet nii peensusteni asja paika panna.Kõik kavad,et see päev teen täpselt kava järgi niipalju ja mitte kriipsukestki rohkem/vähem,või sõin üks päev kaloraazi veidi lõhki,nüüd on maailm hukas jne.Võta vabalt,mõtle “out of the box” nagu ma ütlesin.Hoia põhitõed paigas – ära kaloraazi lõhki lase laiemas plaanis(üks päev läheb pole midagi,tõmbad järgmise väheke tagasi ja elu läheb edasi),söö tasakaalustatult,maga korralikult,tee veidi trenni.Kui motivatsioon peale tuleb,paned hagu juurde,kui unisem periood,siis teed rahulikumalt ja ootad kuni vaim uuesti peale tuleb.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 28, 2015 at 3:54 p.l. in reply to: Mis motiveerib Teid treenima ja tasakaalustatult toituma? #380204Kang08
MemberEsiteks kõike seda trenni-toitumisvärki ei saa võtta nagu kohustust.Kui trenn mida teed tekitab vastumeelsust,siis on aja küsimus millal käega lööd.Näiteks kui ma peaks pimedas ja poris jooksma nagu sa kirjeldad,siis ma lööks kiirelt käega.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Võiks olla pisikesed eesmärgid läbi mille saad vaadata oma progressi.Ma mõtlen sportlikud eesmärgid.Näiteks vaatad,et jõuad teha 10 lõuatõmmet rohkem kui eelmine aasta,kükkida suurema raskusega,joosta mingit maad kiiremini vms
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Mis iganes see võiks sinu puhul olla.Teiseks mingi jube jäiga toitumise puhul ma isiklikult lööks samuti kiirelt käega.Mis pagana asi on “patustamine” näiteks
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Mulle piisab,kui kalorid ja makrod-mikrod enam vähem paigas.Vahest võib ka mõne koogi või pizza ära süüa,peaasi,et suurem pilt püsib enam-vähem tasakaalus.Muidugi ma harrastaja ka.Toitu ei kaalu,pingsalt iga kalorit ei loe.Kaalunumbriga probleemi ei ole.Kui vahest läheb väheke üle,tõmbab järgmine päev väheke tagasi,või teeb raskema trenni.Ja mis mind motiveerib? Ma ei teagi,lihtsalt jõle jama on olla kui trenni ei tee
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>My 2 cents
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kang08
MemberTervitus. Olen siin foorumis uus, kuid olen tegelenud jõusaaliga juba päris omajagu ja ka igapäevane töö milleks on siis suht raskete esemete tõstmine ja paika panemine tekitas paar küsimust. Pole eriti mingeid pulbreid ja jooke joonud ja nüüd siis oleks huvi nende vastu kuna lihas kätes- kui ka jalgades ei taha kasvada, arvatavasti valgu võis siis lihtsalt nn toitainete puudus.
Konkreetselt pulber ega sheik pole “key factor”.Kui ei kasva,siis tarbi lihtsalt rohkem.Sööd või jood – maitse asi.Enne ja pärast trenni ei pea ka ilmtingimata mingit sheiki jooma.Esmatähtis,et päevane menüü on kalorite ja toitainete poolest paigas.
Btw kui füüsiline töö,siis vaata ka treening üle.Päevad otsa asju tõstad ja rabeled,siis pole mõtet trennis maratonseeriatele keskenduda,või treeningmahtu lakke ajada.(eriti peale tööpäeva).My 2 sents – lühemad seeriad suurema raskusega.Eelkõige baasharjutustel.Hoia trennid mõistliku ajapiiri sees,efektiivsed ja loogilised.
MemberKüsiti, kas lihas nii areneb ja kasvab – areneb kindlasti, pigem ei kasva, aga hakata kohe maha tegema, milleks?
Kui sa minule viitad,siis ma juhtisin pigem tähelepanu sellele “pigem ei kasva” osale.Maha pole teinud,mõttetuks ka ei pea,teen ise ka vahest midagi taolist.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Pigem see,et igal lähenemisel on oma koht “tööriistakastis” .
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Enivei,tundub,et neiul trennid edenevad,seega elu on lill.
MemberCan cycling build muscle? Review says: Yes, it can, but in young adults, higher-intensity intermittent cycling may be required to achieve strength gains.
“It also appears that muscle hypertrophy induced by cycle training results from the positive changes in muscle protein net balance,” researchers conclude.
http://www.suppversity.com | Ozaki, et al. “Cycle training induces muscle hypertrophy and strength gain: strategies and mechanisms.” Acta Physiologica Hungarica (2015).
Pane normaalne link,see viskas kuhugile x-kohta….
Mis ma ise arvan…jah,kõik on võimalik,aga “tegurid” peavad kokku langema.Esiteks,kui intensiivne sul see väntamine on (näiteks spurdid kusagil mägisel maastikul ülesmäge,või ühtlane kulgemine kusagil Kesk-Eestis).Teiseks,kui treenitud inimese peal seda rakendada.Võtta üks keskmise treeningastmega inimene,panna ta näiteks 3x ndl rattaga 10 kilomeetrist Kesk-Eesti maastiku väntama,siis ei saa siinkohal rääkida mingist erilisest lihaskasvust.
Pmt lusikaga saab ka vett kanda,aga ämbriga on lihtsam….minu arust.
MemberOk,kui 100 kükki on max mis neiu suudab,ehk teebki maximumi oma keharaskusega,siis kustkohast need kükid olematu intensiivsusega on? Viimased kükid tulevad ju sel juhul väga raskelt ja suure pingutusega.
Raskus millega jõuad teha 100 korduselise seeria pole just kõige ideaalsem lahendus lihaskasvu vaatenurgast(Hypertrophy).Oli teemaalgataja eesmärk ning sellele toetuvalt ma selliseid maratonseeriaid ei soovitaks.Algajale võib muidugi mingi aeg mõjuda,aga üldplaanis pole jätkusuutlik.
Mitte,et taolised lähenemised pahad oleks v midagi,lihtsalt lihaskasvu silmas pidades.
MemberI can do better, we all can. 1st of all – just read and think, not just type another insult.
Same goes for you….
Tead,MaPo,sa oleksid hea poliitik ….minu arust,keerutada sa oskad.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Nt- “keharaskus – mõttetu” “peab tegema nagu keskmine jõusaalijõmm”…..no please,kes seda siin kusagil väitnud on?
Kui ma väidan,et 100 kükki olematu intensiivsusega pole kõige mõistlikum lihaskasvuks,siis see ei tähenda,et kõik keharaskusega trenn on mõttetu.Igal lähenemisel on koht “tööriistakastis”.Kruvikeerajaga maad ei kaeva lihtsalt.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ok,peace!
MemberVõtta kogu jutust selline “oluline” detail , selle asemel, et midagi toekamat poetada?
You can do better.
Üks on aga kindel, kui sa ei ole just üliandekas jõutreeninguga alustaja, tee oma kehale just keharaskusega “selgeks”, kuidas mingid liigutused käivad, mitte ära hakka leiutama max raskustega. Ja sõltuvalt inimesest, võib see algbaasi omandamine väldata kuid ja kuid, enne kui oleks mõistlik minna tõeliste raskuste kallale. Pealegi – kiiret ei ole sellega kuhugi.
Vaidleb keegi vastu?
Jah,jutu point on õige,aga jällegi ,keegi pole rääkinud max raskustest,vaid liiga madalast intensiivsusest.
MemberKusjuures, siin on “targemad” vastupidi kirjutanud : et see suuremad kordused koos väiksemate raskustega võivad olla edasijõudnutele arendavaks.
Minu point on VAID see, et lõpetaks selle kõikide ühe mõõduga mõõtmise ja retseptivabriku, mis iga “haiguse” vastu sama rohtu soovitab, vaikselt koomale tõmbaks.
Mitte mingi imeline “rep-range” pole asja (lihasmassi kasvatamise) “võti”,vaid tööraskuse-töömahu suhe.High-rep lähenemiste puhul kaasneb tavaliselt ka korralik töömaht.Mingi 100 küki puhul olematu raskusega on asi päris kaugel “tööraskusest”,ehk intensiivsus on väike.Teiseks kes on need “targemad”,keda ja mida sa võrdled siinkohal?
Ühe mõõduga….jah,sellega olen nõus.
Memberhigh rep leg training can work wonders and lead to extremelyfast muscle gain. Most times I keep the reps at around 20-25, but sets of up to 50 or even 100 reps can work quite well also. Tom Platz built some of the freakiest legs ever seen and was a huge advocate of extremely high rep leg training. I’ve had the pleasure of discussing training with Stone Cold Steve Austin a few times and he has also noted that he was a big fan of squatting for high reps somewhere in the range of 30-50.
Tom Platzi ja algajat neiut võrrelda on nagu võrrelda siga ja kägu.Intensiivsuse koha pealt.Ja ma ei ütle siin,et kõrged kordused ei tööta,vaid see asi peab selleks piisavalt intensiivne olema.Kust see piir algab pole vist tõstatud,aga kui neiu teeb 2 kiloste hantlitega 100 kükki,siis ma ei usu,et see on piisav intensiivsus mingiks märgatavaks lihaskasvuks.Jah,kui ta on algaja staadiumis,siis võib olla piisav,edaspidi ei usu……
MemberKuigi ma olen seda siia foorumisse juba mitmeid kordi postitanud.Väga hästi seletab lahti minuarust.
MemberTänud. Kui ma teen nt. 100 tavalist kükki 4kg raskusega ja otsa 5*20 kükist üleshüppet – kas siis lihas kasvab? Või mis see kogus ja raskus ikkagi võiks olla näiteks, et Sa ütleksid, et potensiaali on, et sellise mahu juures lihas areneb ja kasvab?
Kusagil pole mingit tabelit,mis ütleb kas sellise intensiivsuse juures konkreetselt SINUL kasvab või mitte.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Oleneb treenituse tasemest,staazist jne.Algajale,kes elus vähe liigutanud näiteks võib piisata…..Ma isiklikult sellist kükimaratoni ei korraldaks.Miks teha 100 kükki 4ja kiloga? Miks mitte 30 kükki 40 kiloga….näiteks? Sinna otsa 5×10 kükist üleshüpet 4ja kiloga otsa…..NÄITEKS
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Puhtalt näited,aga kui ikka konkreetne soov lihast kasvatada,siis võiksid raskuste-korduste vahel leida mingi kuldse kesktee.
Memberehk et kui ülejäänud toitumine on korras, siis võib seda enne trenni omale lubada?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Misasi on ülejäänud toitumine? Toitumine on toitumine.Kui paned selle toru sinna menüüsse,siis kas kalorid ja makrod jäävad tasakaalu? Seda ei oska keegi sulle otse öelda ju.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Iseenesest see üks toru on tavalisele harrastajale kökimöki,aga üldises plaanis….
MemberTeemaalgatajale….Tee seda,mis sinu puhul toimib.Kui näed,et kõik toimib,siis milleks üldse pead vaevata küsimuse üle “mis on trenn ja mis mitte?”.See ei anna ju konkreetselt midagi. Kui eesmärgid saavad täidetud,siis on kõik hästi.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused