Kang08
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Kang08
MemberNii ma sooviksingi, et mõni kogenenud foorumlane annaks mulle nõu, et mis lihasgruppe, mis päeval koos treenida ja milline peaks kava ülesehitus olema. Kas ma olen õigesti aru saanud et kõigile lihastele tuleb teha 2 erinevat harjtust(Nt 2 biitsepsile, 2 triitsepsile jne? Mis lihaseid samal päeval koos treenida ei tasu jne?Kustkohast selliseid asju võetakse, et on mingi reegel mitu seeriat,kordust või harjutust teha tuleb.Kõik on siiski individuaalne ja oleneb kavast,koormusest,treenituse astmest jne.Endal ka hetkel näiteks kiirem periood ja jaotus on 3 päeva kogukeha(enamasti 3 baasharjutust rind-selg-jalg) ja ühe päeva olen jätnud n.ö “võimlemise” kus teen mingile lihasgrupile lihtsalt pikki seeriaid,käsi,kõhtu jne.Toimib küll,ei kurda.Ise soovitaks ka just mingit kogukeha lähenemist,teed keha mitu korda nädalas läbi.Kui ajaliselt ka kitsas ,siis ei näe isiklikult üldse mõtet algajal mingi “iga lihasgrupp eraldi” splitiga pead vaevata
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Pigem mõni alakeha-ülakeha,või kogukeha lähenemine.Ja tugineda baasharjutustele.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kang08
MemberTere
Olen 16a poiss. Vaadates igalpool netis ringi on kõigil nn peenikesed kintsud ja ei käi üksteisega kokku või siis teksad, mis on natuke kitsamad, on näha kohe, et sul on seal mingi pekk…
Dieet (?)
Dieedist nii palju, et eriti palju ei söö..
Igastahes, tahaksin neist lahti saada, sest varsti on kool ja teksadega näen hetkel kohutav välja.
Kaalun 63kg pikkus 180
Palun aidake mind, suht mark on juba nii käia..
Oi kurja kuis tänapäeva noortel on ikka probleemid.Mina sinu vanusena tahtsin ikka tugevam,osavam ja suurem välja näha.Paistab,et tänapäeval on iluideaal nõrk kriipsujuku.
Ja mis dieedist sa räägid oma 63 kilo kaalu juures.Veidi jõutrenni,asjalik toitumine kõrvale,keha läheb vormi,tervis paremaks,jõudu tuleb.Aga no eks igaüks ise teab mis temale on hea
MemberRinnalihased on arenenud küll ja jalad on ka paksemaks läinud. Samas nagu olen lugenud, siis ikkagi oleks üldtreening hea. Hetkel peeglisse vaadates on isegi esiots enam-vähem ok, aga selg on nõrk, ilmselgelt oleks vaja selg järgi ehitada ja vbl kõhulihased ka.Ära lähene asjale,et on vaja treenida ainult kindlat lihasgruppi.Keha on tervik,tervet keha tuleb treenida.
Olen teinud umbes 3-4 a tagasi ka jõutrenni, aga jälle täiesti suvalt, seega vist peaks võtma mingi algajate kava ja selle järgi veidi proportsionaalsemalt treenima hakkama, või võib võtta juba edasijõudnute oma? Igatahes väga suureks ka kasvada ei taha, samas võiks olla veidikene turskem küll ja veidi lihasmassi juurde saada, sest sellise pikkuse puhul lihtsalt ma näen peenem välja.
Väga suureks kasvamine pole nii lihtne, et valid kas edasijõudnute- või algajate kava ja siis vastavalt sellele arened
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Alustuseks võid proovida jah mõnda lihtsamat kava.Et baasharjutused on tõhusad,siis võid ka sellele kavale silma peale visata http://www.fitness.ee/treeningkavad/1/1/50Kang08
MemberVäike muutus on vist toimunud aga üldiselt jääb asi vast ikka toitumise taha kinni kuna söön ikkagist seda mida ema teeb ja magusat ei söö enam ainult vahepeal mõne tüki skokolaadi aga enamus magusaisu kaotab valgujook peale trenni.
Eks areng toimubki vaikselt,mitte üleöö.Järjepidevus on asja võti.Arengut on hetkel näha küll.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Palju kaalu hetkel?Kang08
MemberEsiteks sa kaalud 62 kilo,peaksid väheke massi koguma kui soovid et lihasmass suureneks.Nii et pigem rohkem kaloreid juurde.Teiseks vaata ,et kavas oleks esindatud kõik baasharjutused (kükk,tõmme,surumine jne).Ning alati polegi kvantiteet oluline.Sa räägid et teed portsu harjutusi ühele lihasgrupile.Võid katsetada ka näiteks fullbody lähenemist,kus teed terve keha nädalas 2-3 korda läbi ja ühe päeva jätad abiharjutustele.Fullbody päevadel on esindatud põhiliselt baasharjutused ja abiharjutuste päeval teed igasugu isoleerivaid harjutusi või pikki seeriaid mingile lihasgrupile.
Kang08
MemberLugesin netist et cheat meal i ajal ei tohiks rasvu ja süsivesikuid koos lõhki süüa? Ehk siis igadugusef burksid ja rasvased suurtes kogustes asjad jäävad ära?
Ära mõtle nii palju.Kui menüü on suures plaanis tasakaalus ja tegu tavalise harrastajaga,siis vahest mingit jama süüa pole probleem.
MemberEks seal oleks kriitikat jagunud neist pooltele kindlasti.
Vaevalt korralikud kätekad olid.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mõni tegi parema,mõni halvema vormiga,mõne vorm oli täiesti korrektne,mõni tegi totaalset porri.2 min. oli sooritamiseks aega,seega päris aeglaselt üks all,kaks üleval ei toimu see värk muidugi seal jah.
Kang08
MemberNõudeid on alandatud, nüüd saad mingi ~70 või ~72 kätekõverduse eest 100p.
Reaalselt võiks 100p saada 100 kätekõverduse eest.Kui ise teenisin,siis 82 tegid SBK lõpuks valdav enamus lebolt ära.70 tegime vahest isegi söögipumpadena 3x päevas.Aga noo jah,ajad muutuvad,normid vähenevad.
Kang08
MemberLõuatõmbed arendavad lõuatõmbamist.Kätekõverdustes annab alati areneda.Kaitseväe testis tuli 82 vist jutti teha et 100 punni saada.Selle võid esimeseks eesmärgiks seada.
MemberMa mõtlesin just et siin kogenenud ja targemad inimesed soovitavad. Kindlasti on siin kasutajaid kes oskavad kaasa rääkida sel teemal. Sry aga debiilne mõtlemine sul see google lahendus. Mille jaoks üldse seda foorumit siis siin pidada, , Selle idee oleksid võinud vabalt omale ka hoida ninatark. Olen enam kui kindel, et kõikidele siin foorumis küsitud küsimustele leiab googlest kah otsides vastuse. Kui mitte eesti keeles, siis inglise keeles.
Väga ülbe suhtumine sinu poolt minuarust.Youtubes on asjad minuarust puust ja punaseks tehtud,martinkink ei öelnud midagi valesti ega halvasti.Ja väidad et peale tööd ei saa saali minna?Ise näiteks teen füüsilist tööd ja lähen saali kükkima kohe,treeningkava peab olema lihtsalt nii koostatud,et läbi ei põle.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kui saal ikka üldse ei istu annab kodus “bodyweight” ka vihtuda,tõmbab ka korralikult läbi.Kang08
MemberVõi hoopiski trenni tegema hakkama?(Mis oleks küll keerukas kuna selleks ei taha sugugi aega jaguda).Mida teie arvate?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kuidas ei jagu aega?Kaua võtab aega üks kolme km jalutuskäik? Kusagil 20-30 minutit.Poole tunniga annab ka enam-vähem asjaliku trenni teha kui tahta.Aja leiab alati,kui piisavalt tahtmist on.
MemberEga see jõutõmme naljaasi väga pole.
Ise tegin ka, meeldis , tegin päris raskega enda kohta, enda arust oli tehnika täitsa hea, kasutasin ka vööd suurema raskuse puhul.
Ja tundub, et vigastasin selga, nüüd juba pea pool aastat möödas, ja pole terveks saanud.
Vb, juhtus see hoopis rinnalevõtu või kükiga, aga ei tahaks väga uskuda.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Minu seisukoht on,et on olemas halb tehnika,valesti valitud raskus,vähene soojendus,s.tt mobiilsus.Olen elus tõmmanud ära rinnalihase,õlga vigastanud,palju muid väiksemaid vigastusi veel ja võin öelda ,et omast lollusest,mitte et rinna-või õlaharjutused pahad asjad oleks.Kui muidugi on tervislik seisund nagu teemaalgatajal,mis ei lase antud juhul tõmmet teha ,siis see on juba teine asi.
Aluseks võiks võtta (jätta) teema algataja ja temaga seotu. Isegi kui arutelu natuke laiendada.
Ta ei plaani ilmselgelt jõutõstjaks hakata, mitte et see oleks kuidagi negatiivse alatooniga vaid see lihtsalt ei ole tema teema. (Miks jõujõmmid puudutatuna tunnevad end? Ilma, et neid rünnatud oleks)
Kutt soovib lihtsalt olla keskmisest paremas vormis.
Miks kohe jõutõstjaks? Baasharjutuste kasutamine ei tee inimesest jõutõstjat.Kükid,tõmbed,surumised ja teised baasharjutused on lihtsalt ülitõhusad.Ja kui sa minule vihjasid,siis jõujunn ma pole,samuti mitte “ülekaaluline harrastussportlane”.Kõht ei ripu ja rahvamaratoni võin ka läbi teha kui isu peaks tulema
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ja nagu ma juba ütlesin,et kui tervislik seisund ei toeta,siis muidugi eemale hoida harjutusest, või kasutada väiksemaid raskusi.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ok ,peace!
Kang08
MemberTeine mure, seoses tööga olen ma 3 nädalat tööl, 1 nädala kodus. Töö nädalatel on mu tavaline treening aeg 18- 21:00’ni. kodus olles ei ole mul lihtsalt aega saali minna. Muretsesin sinna hantlid, et midagigi sel nädalal teha saaks, et kasvõi vormi hoida. Aga kodus trenni tegemine on suht koht piiratud ettevõtmine minu jaoks. Kas selline treenimine üldse oleks mõeldav?Aga otseloomulikult.Pluss igasugu keharaskusega harjutused,kus hantlit võib edukalt kasutada lisaraskusena.
Aga mis on normaalne kaal jõusaali inimesele?
Usalda enesetunnet ja peegelpilti.
MemberHuvitav blogi,alati mõnus lugemine.Jätka samas vaimus
MemberArvan, et enamus siinseid ‘tee jõutõmbeid’-nõuandvaid-mehi on oluliselt kehvema visuaalse pildiga, suurema rasvaprotsendiga, ei ole nii ‘esteetilised’ vaadata kui tema. Huvitav oleks näha..kas eksin. Kurivari?lifthard?Martinkink?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> väljakutse;)
Fit olema ei tähenda siiski võimalikult suurt raskust tõsta jõudma, eksin?
No arutame siis mis on “fit”.Pmt kui oled superlean,siis oled fit? Aga saab siis väita et kõik jõutõstjad,rammumehed on kehavas vormis?Minu jaoks on fit näiteks see kui tervis on korras,jõuan energiliselt oma igapäevased toimetused korda saata,trennis on energiat ja üldse on hea olla.Ja jällegi,mis sellel jõutõmbel siis sinu arust viga on,väga hea harjutus ju.Rasvaprotsent mul võibolla tibake kõrgem on,aga enda puhul polegi nagu eesmärk seda väga madalaks ajada(olen ka päris madalal protsendil tiksunud).Enda jaoks on keha piisavalt vormis ja olen rahul.Ja võimalikult suur raskus on ka suhteline mõiste.Kui ma näen postusest ,et inimesel oleks võimalik veidi raskust lisades veelgi areneda,siis ma lihtsalt avaldan arvamust,igaüks tehku kuidas heaks arvab.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>AutorPostitused