Kang08
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Kang08
MemberSoovitusi?
Kalorid/makrod võiksid kokku lüüa lõpuks.See 500 g ei pruugi ka midagi näidata.Vabalt võib olla kaalu kõikumine.Kuidas vorm üldiselt on? Peegelpilt paranenud?
Kang08
MemberTeen nende väiksemate kangidega. Olen 16, kaalun 55 kg ning olen ligi 170 cm.
Olen võimeline tegema ka palju suuremate raskustega, kuid 12 ning 15 kordset ma lihtsalt ei jõua, sest see on vägagi raske.
Tundub,et sinu prioriteet nr.1 peaks hetkel olema söömine.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kava poolest isiklikult leian,et võiksid võtta mingi lihtsama algajate kava.Hetkel tundub,et sul pole absoluutselt mingit vundamenti all.Kava valimine pole mingi raketiteadus.Kui toitumine on korras,siis sinu seisus peaks hetkel ükskõik mis kavaga arenema.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kang08
Member12 kordset 17.5, 8 20, 6 25 ning 15 uuesti 17.5. Enamagi lihtsalt ei jõua. Kas see sääremarja ka treenib korralikult?
…oot kükki teed 17,5 kiloga? Tühi kang kaalub 20 kg enamasti.Või kasutad mitut kangi vms? Mis su kaal,vanus,pikkus on üldse?
Kang08
MemberEi.
Masinate ja trenažööridega on väiksem võimalus end vigastada. Kui võtad kohe kangi v hantli kätte ja hakkad sellega lahmima, pole keha ja liigesed harjunud sääraseid liigutusi sooritama ja nkn ei osata algul liigutusi stabiliseerida ja õiget asendit hoida. Seetõttu võib kangi ja hantlitega tehes end palju kergemalt vigastada. Trenažööridel ei ole samuti lihased väga isoleeritud, sest üldse paljusid lihaseid on raske isoleeritult treenida. Mis siis veel juhtub, kui algul kohe raskete kangide ja hantlitega, vabaraskustega mässama hakata ja veel raskusi lisama.
Olen Revalis 4 aasta jooksul käinuna näinud seal noori treenimas kolme erinevat treenerit, kes on valdavalt algajatele noortele poistele, kes saali tulevad alati just säärase trenažööridega kava andnud ette vähemalt esimeseks 4-6 nädalaks. Seda ka Siim Kelner, kes praegu saalis töötab, omab treeneripabereid ja on kindlasti asjatundja.
Ära soovita mingit jama. Äsja jõusaali trenniga alustanuna pole just hea kohe pingutust vajavate raskustega kangiga kükke,jõutõmmet,rinnalevõttu,svungi,väljaasteid jne tegema hakata. Keha pole kunagi koormust saanud ja alaselg,õlg ja muu ei oska never end hoida õiges asendis. Enne on vaja teha alaselja keretõsteid,jalapressi,kinnise kangiga surumisi,plokil seljatõmbeid jne
Pole see soovitus midagi nii jama.Svungid ja rinnalevõtud jätaks teemast küll välja,aga kükk,surumine vabaraskustega ja jõutõmme väikse raskusega (kas või tühja kangiga) on täiesti ok ka algajale.Algaja saabki väikese raskusega kätte tunnetuse ja saab sealt ennast edasi arendada.Kui nüüd hakata hiljem masinate pealt ümber harjutama,võib ka väga lihtsalt ennast vigastada,kui ei hinnata oma võimeid korrektselt ja hakatakse tegema umbes samaväärse raskusega mis masinatel.(eelnevalt välja toodud stabiliseerivate lihaste jutt).Ma ise olen sedameelt,et ehitada ennast nullist üles vabaraskustega.Vabaraskuse pealt masinale üleminek on kergem,kui masina pealt hiljem vabaraskuste maailma tundma õppida.Ära nüüd valesti aru saa.Siin pole õiget ja valet,see on rohkem lähenemise küsimus.Algajal ongi tähtis oma keha tundma õppida ja tehnika selgeks saada.Lihtsalt ise leian,et mõne vabaraskusharjutuse kaasamine kavasse ei tee ka paha.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kang08
MemberMis sellel edasijõudnute kaval viga on? No nii algaja ma nüüd ka ei ole, et seda peaksin ainult tegema. Eelistaksin siiski suuremat koormust.
No 3 kuud pole küll mingi eriline staaz.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Muidu kava-kavaks.Liiga palju mõtled pisiasjadele.Võta lihtsalt üks kava ja progresseeru selles.Kaloraaz hoia kergelt plussis.Kogu muusika.Ükski kava ei toida nagunii lõpmatuseni,mingi aja tagant pead nii või teisiti midagi muutma.
MemberPm võiks ikka väsida ka. Pole ju mõtet teha 5×5 kava ja raskuseks näiteks kükis 40kg…
Noo ma pole ju väitnud,et tilulilutama peaks trenni minema,vaid et raskused võiksid olla mõistlikult valitud.Ja mine tea,mõnele on 40 kilo ka raske,see kõik on suhteline.
MemberSee kava on räme ! Ma ei tea , kõva mees kes selle jalapäeva läbi teeb näiteks.
Oleneb raskuste valikust ka muidugi.
MemberMiks veneajal võimeldi, oligi põhjus suurtel kogemustel. Lapsed olid tervemad, polnud sedapalju rühihäireid kui tänastel lastel on, polnud ka ülekaalulisust kuigi ka siis müüdi pirukaid, limpsi ja koolitoit oli ökäää.
Kuule sa võrdled siga ja kägu praegu.Nõukogude laps elas totaalselt teises keskkonnas.Pane see veneaja laps tänapäeva nutiajastusse elama ja ta on samasugune “rühihäiretega ülekaaluline”.Tollal joosti vabal ajal väljas ringi,ei tulnud keegi koju ja ei vajunud arvuti taha.Minu lapsepõlv jääb 90ndatesse ja võib öelda,et isegi siis olid lapsed liikuvamad.
Kang08
MemberKoju jalutades jäi tee peale ka see asjandus, kus lõuga tõmmata. Kuna oli sulailm ja mitte ühtegi pealtnägijat, siis julgesin katsetada. Noh, tuleb öelda, et naersin sisimas enda haleduse üle ja olen üsna kindel, et ilma spetsiaalselt lõuatõmbeks treenimata ei hakka ma küll kunagi seda suutma. Suvel võtan selle käsile ja vaatan, kas saab preili makaronkäest (hah, kellel on koledad mehelikud biitsepsid
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>) asja. Sa lõuatõmmete tegemisel negatiive oled proovinud? Ronid mingi tooli vms peale ja lased ennast aeglaselt alla.Nii saad edukalt seeriaid teha ja lõuatõmme peaks arenema hakkama.Ja miks suvel? Hetkel joosta ei saa,siis just paras aeg lõuatõmbed käsile võtta.
Memberhttp://www.fitness.ee/treeningkavad
…..kraba mingi kava,kas või siit.Pole mõtet ratast leiutada.
Kang08
MemberVeidike ligadi-logadi küsitlus.Soovitan kõigepealt endale selgeks teha,mida toidulisand üldse endast kujutab.
MemberMiks üldse peab midagi haige olema?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ma vaatan sa lammutad ikka täistuuridel.Ise lasin ka päris mitu aastat nii.Nüüd olen asjad nii seadnud,et valusaks jääb midagi harva,vahest veidi kange ainult.Või no jah,kui jõutõmbe päeval veidi lappama läheb,siis on küll paar päeva unine olla.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Muidugi ega lihasvalu on vahest omamoodi mõnus elamus….kui peale iga trenni,siis muutuks tüütuks.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Lihtsalt minu 2 senti…
MemberMa ise maadlen sama asjaga, et nii kui trenni teen hakkab kaal tõusma. Samas mida tugevamat jõutrenni teen seda suurem makaroni isu on
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Päevane kaloraaz jääb samaks ja kaal tõuseb. Ootan huviga mis siin välja pakutakse Sulle
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Millegipärast võetakse vormi hindamisel ainsaks mõõdupuuks kaal.Võiks kasutada ka mõõdulinti,vaadata peegelpilti,hinnata sooritusvõimet jne.Teed jõutrenni,siis see mõni kilo võib tulla ka lihase arvelt pluss loomulik kaalu kõikumine.
…..teemaalgatajalt küsin veel……Kas toit on kaalutud ja kalori pealt ära loetud?
MemberPeegelpilt oleks nagu ok, volte pole tekkinud kuhugi, lihtsalt mulle ei mahu pähe, et rabelen nagu hull ja tasuks siis lisandunud kilod

Toidukogused ikka korralikult kaalutud ja kalorid loetud? Selles suhtes,kui peegelpilt on ok,siis miks üldse “rabeleda nagu hull” ? Kaal on ainult number,peegelpilt võikski olla asi mis loeb.
MemberMiks üldse sellist vastust kirjutada?
Kui oskad aidata kui ei ära kirjuta, okei?
No millist valku võtma pean koheselt pärast trenni?
Aga tegelikult on ju point olemas.Miks paljudel juhtudel joostakse esimese asjana kohe toidulisandite kallale?Toidulisand pole imeasi,mis su lihase maagiliselt kasvama paneb.Vahet pole,kas sööd peale trenni kohupiima,või lased väikse sheigi.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused