kalmer87
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
kalmer87
MemberTäitsin ka ära, loodan et on abi!
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>kalmer87
Member185cm
78kg
23a
kalmer87
MemberKorraga on raske – üks takistab teist ja teine esimest. See on nagu kahes erinevas suunas püüda joosta, võimatu.
Siiski on arvamus, et algajate puhul mingil määral võib olla võimalik, siis peab lihtsalt proovima energiakulu ja energiatarbimise enamvähem balansis hoida (kergelt miinuses). Aeroobset vast pole mõtet väga pikalt teha (võib hakata lihast sööma), proovida siis juba intervalltreeningut ehk. Valku peaks korralikult sööma ja muidugi rasket rauda liigutama. Mõistagi ei saa sellisel juhul oodata suurt rasva vähenemist ega ka suurt massi lisa, kui üldse kumbagi.
Effektiivsem on kindlasti neid kordamööda teha. Kasvata lihas ja siis proovi rasv pealt ära põletada, samal ajal lihast säilitades.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kuigi omast kogemusest võin öelda, et olen teinud aeroobset (tavalise jooksu näol) ja jõusaali-treeningut koos ning olen suutnud sellega jõunäitajaid suurendada ning lihast kasvatada samal ajal mitte väga rasva arvelt kaalus juurde võttes. Alguses muidugi suurenevad need jõunäitajad ka väga lihtsalt.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>kalmer87
MemberVaata TÜ Spordihoonesse.
kalmer87
MemberNaine.
??:”>kalmer87
MemberHera80 on üks populaarsemaid valgupulbreid. Palju söövad, ma ka!
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kaerahelbed on süsivesikute allikas. Söö kõrvale parem kohupiima või jogurtit või võileib juustuga vms.
kalmer87
MemberKui näiteks kiire on kas võib 50g helbeid toorelt veega näiteks alla lasta ? + kõrvale kodujuust, banaan vmsPoes on selliseid helbeid ka kuhu valad lihtsalt keeva vee peale ja valmis. Iseasi muidugi, et mis toiteväärtus neil näiteks täisterahelvestega võrreldes on. Suht selline löga tuleb ka, minule väga ei maitsend aga kui kiire ajab asja ehk ära.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Need mida mina sõin olid AXA kiirkaerahelbed. 35g pakk (erinevad maitsed) 100g kohta 360kcal, 63.4g sv, 10.7g valku ja 5.2g rasva.
kalmer87
MemberSelle igapäev ühepalju ühesuguse tempoga jalgsikäimisega harjub organism 4 nädalaga ja edaspidist arendavat toimet organismile ei oma. Samuti muutub ökonoomsemaks ja aeglustub organismi ainevahetus ning üleliigne toidust saadud energia ladestub ikka rasvana.See on küll puhas jama mida sa räägid.
Värskes õhus kõndimine on organismile igati kasulik tegevus.
MemberGlükoosivajadus ei tähenda, et te peaksite inimese kombunnitud glükoosi manustama. Täisteravili, juurvili jne annavad kehale lõppkokkuvõttes glükoosi sellise tempoga, nagu meie organismid sellega harjunud on ja sellises koosluses nagu kehal vaja on.Energiaks tuleks kasutada eelkõige sellise toitaine allikaid, mis on kehale kergemini kättesaadavad. St süsivesikud energia katteks.
Valgud energiaks pikemas perspektiivis ei ole hea valik. Rasvad…on parem variant.
Vabandan, kui väljendasin ennast valesti – ma ei mõelnudki glükoosi manustamist, vaid glükoosi kui algprodukti vms.
Mõtlesin just, et näiteks mingil teoreetilisel äärmuslikul juhul oletada, et kogu energia (va vajalik valgukogus) saada rasvadest või siis teisel äärmuslikul juhul (süsivesikutes) mis siis juhtub? Kuhu maani rasvadest saadud energia ja süsivesikutest saadud energia on võimelised üksteist katma ja mis osas ning mahus on kehal just vaja konkreetselt ühte või teist.
MemberÜleliigsed süsivesikud lähevad rasvaks, ükskõik, kas nad on söödud hommikul, lõunal või õhtul. Enamus inimesi läheb kas kooli või kontorisse ja sealne töö ei nõua kiiret energiat süsivesikutest. Süsivesikuid on vaja enne ja pärast rasket füüsilist koormust ja vajadusel ka koormuse ajal.Kasutaks juhust ja küsiks siinkohal teadjamatelt.
Kas süsivesikutest saadud energiat vajab keha AINULT füüsiliseks koormuseks või on sel ka muud otstarbed?
Ise olen kuulnud, et lisaks intensiivsele füüsilisele tegevusele vajab näiteks aju ja närvisüsteem glükoosi energiaks.
Mis vahe on üldse rasvadest saadud energial ja süsivesikutest saadud energial? Olen kuulnud, et rasvade kasutamine energiaks nõuab korralikult hapniku, sellepärast ei ole see intensiivse füüsilise koormuse ajal võimalik. Aga kui rääkida mitte liikumisest ja lihastööst vaid organismi energiatarvitamisest terviklikult.
kalmer87
MemberKuidas ma selle kcali saaks võimalikult täpselt välja arvestada? Söön ju igapäev erinevalt, kuidas kunagi.. Hommikul 2-3 musta leiba juustu/vorsti/köögiviljaga või siis putru, vahest harvem muna + kohvi 1-2 tassi. Lõuna (kl 10-12 tavaliselt) praad, enamasti kartul ja mingit sorti lihakaste või liha. Peale ujumist kohupiima. Koju jõudes soe toit mis on sisuliselt iga päev erinev. Üldiselt liha suht vähe, kuna pere eriti ei söö + veel kohupiima, leiba/saia nt min. 3 tundi enne magama jäämist.Ise õpin kokaks, seega süüa peaks alati olema..Ma ise olen kasutanud näiteks seda lehte aga Fitnessis on Tööriistade all ka Kaloriarvuti. Natuke tegemist on aga päris täpselt on nii võimalik teada saada.
MemberMiks?Kui inimesel juhtub samal ajal olema ka ettevajunud kael (palju arvuti taga istumist), suurendab see kaela tagaosa pinget veelgi.
No kui on selliseid probleeme, siis tuleb muidugi ikka mõistusega asja võtta ja mitte endale liiga teha.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>kalmer87
MemberTean inimesi, kes võivad päevas igat saasta sisse ajada ületades calorite inimliku piiri, kuid midagi ei muutu.Õnnistatud inimesed.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>kalmer87
MemberKui mõtled rasvavolte külgede peal siis põleta rasva vähemaks.
Selleks pead toidust vähem energiat (kcal) saama, kui päevas kulutad. Väga palju vähem ei ole samuti hea. Kui näiteks iga päev tarbid 500kcal vähem energiat, kui ära kulutad, siis võtad nädalas kuskil 0,5kg alla. Mõistagi ei ole see 100% rasv aga suures osas.
Teine võimalus on energiakulu tõsta, selleks on sobilik aeroobne treening (jookse, sõida rattaga, kõnni, uju, sõua…).
kalmer87
MemberEga sellist ühte head kava vast polegi. Proovi mõnda ja vaata milline sulle rohkem sobib ning see võtagi, sellest alguses vast täitsa piisab. Ajapikku hakkad aru saama millised harjutused töötavad ja millised mitte (see on mõneti individuaalne), siis saad ise muuta ja proovida midagi uut ja nii. Baasharjutused nagu näiteks kükk või lamades surumine võiks muidugi kindlasti kavas olla. Kui raha rohkem siis võid ju ka spetsialistilt tellida kava.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Palju sa kcal poolest päevas sööd? Koguse poolest palju ei pruugigi tegelikult palju olla, eriti kui aktiivne inimene oled. Selleks, et lihas kasvaks pead sa toidust saama rohkem energiat, kui ära kulutad (kuid mitte palju rohkem, siis lähed lihtsalt paksuks).
Kreatiin pidavat jah jõudu juurde andma, kuid olen kuulnud, et alguses pole seda isegi väga mõtet võtta, kuna alguses pidavat areng niigi hea olema.
Lihase- ja jõutreeningu seisukohalt on väga tähtis valgu kogus toidus. Kui see pole piisav (soovitatakse vähemalt 1,5g keha kg kohta), siis võid toidulisandina valku juurde süüa. Ise võtan näiteks peale trenni taastusjoogina suhtes 1-2 valku ja süsivesikuid segatuna vee või piimaga.
-
AutorPostitused