kalmer87
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
kalmer87
MemberVõtaks hea meelega toitu kaasa kooli, aga seal sellised, kes kohe hakkavad midagi ütlema
. Muidu hommikusöök kell 7.30 ja koolis 12.05. Mida teha? Aitäh!Ma ei kujuta ette, millist vastust sa sellisele küsimusele loodad siit foorumist saada…?
Sul on põhimõtteliselt 3 võimalust
a. ei tee teistest välja / selgitad neile oma eluviisi seoses toitumise ja treeninguga
b. ei söö koolis / leiad selle aja ja lähed sööd kodus
c. lähed koolist / klassist söömise ajaks ära
Kas sa ise selle peale ei tulnud?
Või sa lihtsalt tahtsid mingisugust lohutust ja julgustust?
Eks meist paljudele siin on lähedased ja tuttavad seoses ekstreemsete hobide, soovide ja eluviisidega pinda käinud (umbes, et on sul neid lihaseid niipalju vaja või pead sa neid suutäisi nii täpselt lugema
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ). Tuleb lihtsalt üle olla, teada mida SINA tahad ja teha seda/jõuda sinna.Vot.

kalmer87
MemberSelline küsimus toore muna kohta, et kui palju on seal valke, rasve, süsikaid ja kcal? Ja mida teie arvate nende toorelt joomisest peale trenni?Muna (toores) – 55g
100g tootes keskmiselt:
143kcal
0,3g süsivesikuid
10,3g rasva
12,5g valku
Toorel kujul ei soovitata üldiselt salmonelloosi kartuses mune tarbida.
Toores muna ja munaproduktid võivad olla salmonelloosi allikaks. EE: “Salmonelloos. Salmonella perekonna bakterite tekitatud soolenakkushaigus… Inimene nakatub salmonellasid sisaldavat toorest või ebapiisavalt kuumutatud kanamuna või liha süües…” Seepärast tuleks mune säilitada temperatuuril 7 °C või madalamal ning mitte süüa mittekvaliteetseid mune. Munatoitude valmistamisel tuleks jälgida, et kogu munamass oleks kuumenenud vähemalt 60 °C.
kalmer87
MemberProovid mõtteid trennist eemal hoida ja millegi muuga tegeleda – sõpradega väljas käija, lõõgastuda, elu nautida. Üks hetk tekib jälle suur tahtmine trenni minna – hakkad sellest puudust tundma. Ja siis mõtled, et enam ei olegi kuidagi sellist rõvedat tüdimust ja kurnatust. Oled end selles suhtes taaskäivitanud.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>kalmer87
MemberMiks peale nelja ei söö enam?? Ära söö parem üldse, või noh hommikul üks porgand. Et siis liitun eelmise postitusega, et MÖHHMis te norite nüüd, inimene on lihtsalt asjatundmatu. Vähemalt on soov midagi ette võtta.
See mõjub küll (väga) lihasele, kui sa vähe sööd. Nimelt kui sa annad regulaarselt palju vähem energiat kehale, kui keha tegelikult vajaks, siis keha lülitab sisse nn. kaitsemehhanismi ja hakkab ennast ökonoomsemaks (vähem energiat tarvitavamaks) muutma, et sind elus hoida. See tähendab, et põletatakse ära nii rasva kui ka lihasmassi. Ühesõnaga muutud väikseks ja tõmbud kokku nagu rosin.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Lihastreeninguga on küll mingil määral võimalik kehale “öelda”, et “mul läheb neid lihaseid vaja, ära neid päris ära söö” aga mis puutub valikusse sinu elus ja terve hoidmise ja lihashunniku vahel siis keha valib alati esimese.
Pigem söö terve päeva jooksul, regulaarselt 2-3 h vahedega ja mõõdukalt või pigem vähem. Ära seagi oma eesmärgiks niiväga kõhtu pungi täis süüa vaid tea, et niikunii sööd paari tunni pärast jälle. Niiviisi toimib dieet paremini.
Kui tahad jõusaalis lihasmassi kasvatada siis ilma korraliku toitumise ja piisava energia ning valgu koguseta ei ole see mitte mingit pidi võimalik. Pead tegema valiku.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Edu!
kalmer87
MemberÄhh… ei mina sellesse usu.Pigem 20%, 40%, 40%
Hetkel mul dieet käsil ja kaloraaž kuskil 2500kcal. Rasvu saan päevas ikka umbes 100g või rohkemgi. Valke mingi 200-250g. Ülejäänud siis süskarid… mingi 100-150g.
Minu meelest ei ole mõtet nende süsivesikutega ka liialdada. No ütleme nii, et las igaüks teeb nii nagu tahab, aga minu jaoks töötab selline lahendus kõige paremini.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mis sa siis sööd, liha ainult?
MemberMina mäletan numbrit 40g. Rohkem korraga (ehk ühe toidukorraga) inimene omastada ei suuda, s. t. ülejäänud hakatakse muuks ladestama. Seega kindlasti ei tasu rohkem korraga süüa kui tahad kaalu alandada. Mina söön päevas ~142g valke ja maksimaalne kogus korraga on ~38g.normaalse testosteroonitaseme tagamiseks vajavad mehed umbes 100 grammi rasva ööpäevas!
Muidugi need, kes päevas näiteks 2,5kCal sisse söövad, ei saa endale 100g rasvu lubada. Küll aga saavad need, kes 3-4+ kCal teevad.
Kui 1g rasvu annab ca 9kcal, mismoodi siis jutt saab olla 100g rasvast 3-4kcal korral?
Sul on ikka terminid täiesti sassis…
MemberÜleväsimus, tüdimus, kurnatus, jõuetus, söögiisu muutus, peaavalud/iiveldused.
Trenni oli vägahalb teha. Nädalane puhkus ajas asja jonksu.
MemberKõige paremad trennid on üldiselt olnud siis kui on juba enne jõusaali minekut selline enesekindel ja jõuline tunne. Lähed ja paned.
Vahel, peale pikka päeva, on ka selline loid ja lontis tunne – siis lihtsalt teed trenni lõpuni, saunast läbi ja koju magama.
MemberNo keskmiselt siis 300Kcal/100g ja pakk on tavaliselt 400g = 1200 halvasti paigutatud kilokalorit
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aritmeetilist keskmist sa vist võtta ei mõista aga see selleks.
kalmer87
MemberSa ajad nüüd kasutajaid sassi, suhkurt ei söö ma juba aastaid. Näpukas tuli jah sisse, 2400kCal mõtlesin
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Sportlikust huvist ükskord uurisin eesti tooteid. Tõepoolest, mingid hiinakad olid, kus kalorsus ca natuke väiksem, umbes 300+Kcal/100g vs Eesti 400+. Kuna pakk 400g, siis tuleb sinna 1,6 kanti. Kuna pelmeene ei söö, siis võin eksida, aga siia kanti need mubrid peaksid küll tulema.
Ei tea mina, kus sa need andmed võtad.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Need, mis mina olen söönud:
NIMI KOGUS KCAL/100g
Cluinare 400g 191kcal
Eestimaised pelmeenid 350g 205kcal
Tallegg Kanapelmeenid 350g 238kcal
Uvic 400g 207kcal
Mafia 1000g 220,3kcal
Rakvere 1000g 278kcal
Vici “Head Isu” 1000g 221kcal
Virtuosso 400g 238kcal
Ehk siis keskmiselt tuleb toidukord (350-400g) mingi 750-800kcal = 1/3 päevakogusest.
kalmer87
MemberTavalise kodujuustu asemel proovi seda, mis murakamoosiga on – hullult hea. Pole tõesti küll nii puhas valguallikas kui mõned analoogsed tooted aga selleeest maitseelamus.
Member1 pakk keskmisi pelmeene on ju ~2,4kCal või rohkemgi. See on minu terve päeva kalorite norm! Seetõttu ma neid ei söö.Kui te tahate kaalust juurde (võimalikult väikse rasvaga), siis peaksite päevast bilanssi ju imeväikses plussi hoidma. Keksmine mees ehk 2,8-3,0Kcal? Kuidas teile need pelmeenid ja kalapulgad menüüsse mahuvad?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Sinu päeva norm küll 2,4kcal ei ole.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Teelusikatäis suhkrut on juba 20kcal. Ma ei kujuta ette mida sa üldse oma loogikaga siiamaani süüa oled saanud.
Pakk pelmeene (300-400g) annab kuskil 700-800kcal, mis on 1/3 sinu päevasest normist.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>kalmer87
MemberHarjutustepank ja treeningkavad on fitness.ee lehel täiesti olemas – Tööriistad all.
Kui su eesmärk on rasvast vabaneda siis käi jalutamas, jooksmas, sõida rattaga, aeruta – liigu mitte ära pumpa bitsepsi.
Toitumist on väga raske analüüsida sellise kirjelduse peale, umbes et vahest söön seda vahest teist.
Vähemalt sööd regulaarselt see on hea. Kui rasva on kogunenud, siis tõenäoliselt sööd tsipa palju korraga, see on halb (VÕI liigud liiga vähe).
Toidulisanditeks ma usun, et sul pole praegu põhjust. Tundub, et su toitumine on piisavalt mitmekülgne, et saada sealt oma vajalikut toitained kätte. TOIDULISANDID EI TEE IMET! Toidulisandid on enamjaolt selleks, kui tavapärasest toitumisest on miskit puudu. Kui siiski oled põikpäine ja tahad miskit proovida siis kõige elementaarsem on vadakuvalk segatuna miski süsivesikuga (näiteks dekstroos) peale trenni, taastumiseks. Uuri fitshop-st.
Edu.
MemberKui sa juba tulemusi näed, siis tee seda edasi, mis nende tulemusteni on sind viinud.
Kui progress aeglustub võid vaadata toitumise ja treeningu uuesti üle aga ära üle mõtle.
Lihtsuses peitub võlu..
Edu!
MemberOsadel inimestel on geneetiliselt ka tumedamad silmaalused. Selle vastu väga ei aitagi midagi, vähemalt mitte need kreemid.
Päevita jume peale, see varjab need ära või lihtsalt kannata ära.
Kui sul neid enne esinenud pole, siis oleks tark pöörduda ehk arsti poole.
-
AutorPostitused