kaido leesmann
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
kaido leesmann
MemberLoodan, et kõik kes tahtsid said kava.
Paljud kava kohta tekkinud küsimused on vastatud siin eelnevalt.
kaido leesmann
MemberAitäh!
Järgmine kord teen paremini:)
kaido leesmann
MemberRandmetugede kasutamine randmeid nüüd nõrgemaks küll ei tee…
Loomulikult kergete raskuste juures pole see nii määrav.
Ma hakkan neid kasutama siis, kui kang on raskem, kui 130kg.
Kui kang on 250kg. või rohkem, siis ma ausalt öeldes ei kujuta ette, kuidas sa ei kasutaks. Suurte raskuste juures on nad väga olulised.
Tiitlivõistlustel tuleb 100 mehe peale oma 2-3 meest, kes ei kasuta neid.
Randemed ei jää sellest nõrgemaks. Randmetele tehakse ka eraldi lisatrenni.
kaido leesmann
MemberVaata Kimberi klubi, see on jõutõstmise traditsioonidega klubi ja usutavasti saad sealt ka abi. Tean, et seal on ka vastava kvalifikatsiooniga treenerid.
kaido leesmann
MemberSuurenda järk-järgult raskuseid. Ega see kolm nädalat pole mingi fiks. aeg.
Sa ise tunned oma keha kõige paremini.
Alusta kergelt, 2 nädala pärast tõsta koormuseid.
2004 lõigati mul kõht lõhki. Arstidelt sain väga erinevaid soovitusi treenimise kohta. Keegi ütles üldse ei tohiks teha, keegi ütles aasta ei tohi.
Alustasin kerge aeroobse treeninguga. 6nädala pärast võtsin kangi esimest korda kätte. Tegin 50%-ga. kahe nädala kaupa läksin edasi. 3kuud pärast kangitrenni algust olin uuesti eluvormis.
Mingi hetk on kindlasti see oht, et tahad ruttu kõike tagasi teha – sellest võivad tulla vigastused, ülekoormus jne.
Jälgi seda!
kaido leesmann
MemberMa usun, et iga tõsisem tegija on sarnaste probleemidega kokku puutunud.
Olen ise 18 kuud tarbinud bioglükasimiini (mul läksid põlved läbi). Hetkel ei valuta midagi, aga täidan rasketel surumistel, tõmbel ja kükil alati kindalaid rutiine: seon sidemetega käsi ja jalgu, kasutan rihma, kasutan rasketel trennidel triokood või särki.
Alati kava seda kahjuks ei võimalda…
2001 maadlesin õlahädadegaja küünarnukkidega, pidevalt olid samad sümptomid, mis sinulgi…
Andsin aega täielikuks taastumiseks aega.
Vahest on probleem selles, et puhkepäevadel ei puhata, aga tehakse vaikselt midagi (pallimängud, jooks). See lööb välja hiljem, trenni käigus.
Mingi hetk peaksid kindlasti loobuma 5×5-st. Ega läbi valu tehes nagunii ei ole sellist arengut nagu planeerisid.
kaido leesmann
MemberMinu saadetud kava on mõeldud eekõige lamades surumise arendamiseks.
Sellega kaasneb kindlasti ka teiste eelkõige surumisega seotud lihasgruppide (triitseps, selg, õlg) jõunäitajate kasv.
kaido leesmann
MemberSoomes ilmub selline ajakiri nagu Voimanstaja. See on päris mahukas (ca30 lehekülge), trükitud heale paberile. Ilmub 1xkuus ja antakse välja Soome Jõutõsteliidu poolt. http://www.suomenvoimanostoliitto.fi
kaido leesmann
MemberMina teeks ühte surumist ja vaheldumisi 3xkangi 1xhantleid.
kaido leesmann
MemberMõlemad on baasharjutused. Jõu koha pealt on kindlasti kangi surumine oluline. Samas kang lõhub rohkem õlga, küünarnukke. Mul saab pidevalt kael viga. Seeriate arv võiks olla 4. Tavaliselt nende viimaste seeriatega tekivadki vigastused.
Aga sa võid ju vaheldust teha 3 nädalat kang, siis 1 nädal hantlid.
kaido leesmann
MemberVõtan sõna sinu kolmanda punkti kohta.
Ma ei tea, kes on su tuttav jõutõstja ja kust pärinevad tema faktid. Aga see on selgelt loll jutt.
Eesti Jõutõsteliit viib läbi dopingukontrolle aastast 2003. Seni on need kõik osutunud negatiivseteks. See muidugi ei tähenda, et sportlased ei kasuta steroide. Aastal 2005 hakkasime tegema võistlusväliseid kontrolle, mis on kindlasti efektiivsemad. See aasta kasvatame just selliseid kontrolle.
Tean Eesti ja maailma tipust inimesi, kes ei tarvita streroide. Tean sportlasi kes on kunagi tarvitanud, siis lõpetanud ja on ikkagi edukad. Muudatud on treeningsüsteeme, kasutatakse rohkem erinevaid toidulisasid, võetakse välja maksimum nendest asjadest, mis on lubatud.
Nii et see on võimalik.
Kahjuks tundub selline tee (ilma streoidideta) eriti noorsportlastele lihsalt liiga pikk.
Vahest on probleem rahas. Noor inimene ei saa 2-3 tuhat krooni kuus alale kulutada.
kaido leesmann
MemberJah üks proov maksab 6200.-.
Kui võtta neid rohkem, siis läheb natuke odavamaks (kohale tuleva EADK töötaja arvelt).
kaido leesmann
MemberÜks dopingproov Eestis maksab 6200.-.
Kui näiteks keegi Eesti jõutõstjatest vahele jääks väljaspool Eestit, siis alaliidul tuleb maksta mitmetuhande eurone trahv.
Positiivne kontroll tähendab 2-aastat võistluskeeldu. Teine vaheljäämine tähendab eluaegset.
kaido leesmann
MemberKui mingit põhjust ei ole (vigastus või saali varustus puudub kükipukk), siis teeksin ikka lahtise kangiga. Ma ei ole kusagil küki arendamise kavades näinud Smith’i.
Igal juhul lahtine kang.
kaido leesmann
MemberOlen isegi ennast seal vigastanud.
Kui ikka raskused väga suureks lähevad on kõik võimalik.
Samas on palju kergem ennast lahtise kangiga vigastada muidugi.
-
AutorPostitused