kaido leesmann
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
kaido leesmann
MemberKõigepealt lihase ülekoormuse tunned sa ära selle järgi, et lihas ei ole järgmiseks trenniks taastunud. Vahest ka sellest, et raskused seisavad või langevad.
Kindlasti on 2 tõmmet ja 2 max. surumist nädalas palju (reeglina tehakse 1 tõmbetrenn 2 nädala jooksul). Muidugi kõik sõltub ka raskustest.
Kas sul on mingi kindel põhjus miks sa 2xnädalas teed?
Kindlasti oleks efektiivsem nädal kasvõi 3-ks teha. Siis saad ka lihasgruppe natuke hajutada.
Saaks võib-olla midagi täpsemalt öelda, kui teaks, mis on eesmärk? Praegu lugesin välja, et tahad eelkõige areneda surumises?
kaido leesmann
MemberKindlasti ei hakka me saidil foorumites seda arutama.
kaido leesmann
Memberboss00 kirjuta oma nime alt, siis teab ka kes see väike kibestunud inimene on.
Ka sa tead palju on eelarve Eesti MV-l? see ei ole see, et sa teed võitluse 8-le inimesele vaid teed 108-le.
Ja auhindu, medaleid ja karikaid saavad 24 kehakaalu +absoluudid ja tõsteviisid.
Nuta kusagil mujal.
kaido leesmann
MemberTANK kas sa üldse ei loe mis sulle kirjutatakse?!
Ma ei võistle ilma särgita surumises, ma ei võistle korduste peale. Kui ma teeksin seda, siis oleksid ka tulemused nendes asjades oluliselt kõrgemad.
Las keegi teise ala mees teeb rahvusvahelisel võistlusel 250kg. reeglitepäraselt.
Siis tekib võrdlusmoment.
Abistajaid on mul vaja igas tsüklis kusagil 3korda ehk siis 40 trenni jooksul 3 korda.
Ära palun heieta siin tühja seda pakkude ja särkide juttu, kui sa teemat ei valda.
kaido leesmann
MemberNatuke üldist:
Kõigepealt jõutõstmises on paika pandud kindlad reeglid (mida tohib, mida mitte). Vastavalt sellele ma ka treenin ja sean üles oma treeninguid. Kui oleks reeglites kirjas, et teha ilma varustuseta, siis küll ma nii ka oleks teinud. Kui oleks siht suruda ilma varustuseta, siis oleks see nelja aasta tagune rekord ammu üle tehtud ja kordused ka kindlasti suuremad. Paraku on meie ala suund teine. Surutakse max.-i.
Ja just selle peale võisteldaksegi.
Lause, et kulturistid on nõrgad on jokeri poolt lisatud. Palusin ka seda muuta enne artikli avaldamist, sest see tundus solvamisena…
Igal alal on oma spetsiifika. Öelda mis on õige või mis ei ole – seda ei saa teha. Iga ala on lihtsalt eraldi spordiala ja seal on oma taotlused. Võib kulturist öelda mitu asja, mis teda jõutõstmise juures häirib ja vastupidi.
Vastused Vägivaldurile:
1.Kava ma muudan 3-4xaastas (vastavalt tsüklitele)
2.Tavaliselt kavad täienevad (on palju harjutusi, mida ma muudan, midagi toon juurde). On harjutusi, mida ma jätan välja, kuna vigastuse oht on suureneb(eriti enne võistlusi).
3.Hetkel on mul rinnatreening prioriteet. Samas treenin kogu aeg kõiki lihasgruppe (kui on tulemas kolmevõistlus, siis teen tsükleid ka kükis ja tõmbes).
4.Pakk treenib neid faase mida läheb sportlasel vaja särgiga surumisel.
Loodan, et ma ei solvanud kedagi.
5.Pausid on 4-5 ainult särgiga surumisel ja suurtel raskustel. Muidu kusagil 2 min.
kaido leesmann
MemberTere kõigile!
Vabandan, et pole saanud vastata olin Eestist ära.Vastan mõned silma jäänud küsimused:
1.Tank arvas, et suht mõtetu on särke ja pakke kasutada…
Kui sa teed võistlussporti, siis on see hädavajalik. Mingist hetkest on vajalik ka abistajate tiim. Tihti laheneb see sellega, et tehakse trenni ringis(kõik aitavad kõiki)… Aga ilma selleta ei saa…
10-se seeria teen 170kg-ga ilma särkide ja pakkudeta. Suured mehed ei teegi eriti silda.
2.Umbisik küsis miks ma prantsuse surumist või rööbaspuid ei tee.
Rind saab raskel rinnapäeval väga suure koormuse. Küünarnukid ei kannata välja prantslast ja rööbaspuid.
Kui on mingi kergem tsükkel, siis teen ka neid. Aga mitte võistluseelsel perioodil.
Kükki ja tõmmet treenin ka nii (kastidelt ja trikoodega), aga vähem intensiivsemalt (teen aastas võib-olla 2tsüklit)
Kabet mängin ikka edasi.
3.Palju on mu max. ilma abivahenditeta.
Viimase sellise tsükli tegin 2002 ja tulemus on 215kg (kaal 103kg.).
Kui võistlusi on tihedalt, siis ei jõu neid ilma särgita tsükleid teha, kuigi tahaks.
See aasta lõpp võtan asja kätte.
Loodan, et sellest oli natuke abi.
kaido leesmann
MemberMuidugi on kahju nendest, kes ausalt teevad. Aga see punkt on põhikirjas sees ja alaliit peab teadma, mis ta teeb. Eks need riskid olid ju enne teada. Kui alaliit tahab asja ausana ja puhtana hoida, siis tuleb teha rohkem võistlusväliseid kontrolle.
kaido leesmann
Member25-35 vahele ikka. Need keda võistkonna kaupa maha võetakse palju pole. “Lootust” on veel Poolal, USA-l, Valgevenel, Ungaril.
Tuletan meelde, et maha võetakse riigi koondis, kui aasta jooksul annavad positiivse testi kuni 6 sportlast.
kaido leesmann
MemberTestitakse kõiki – ole täitsa mureta. Keegi ei saa siin eelisseisu, kõik saavad täie rauaga.
kaido leesmann
MemberSorry, saatsin aadressile kattai@hot.ee
1 jäi puudu…
kaido leesmann
Member2 aastat tagasi oli pimesoole op. Pimesool lõhkes ja elasin selle mürgitusega 15h. Pärast öeldi, et ca 20% jääb selliste juhtudega ellu. Valu oli enne umbes 5-6päeva. Kogu aeg oli tunne, et olen midagi trennis ära tõmmanud. Op. kestis 3,5h ja pärast olin intensiivis 8päeva. Puhastamine võttis kaua aega.
Igatahes jube valu oli kui lõhkes…
Miks kõik see juhtus? Arstide ebakompetentsus, ei suudetud õiget diagnoosi panna.
kaido leesmann
MemberKõik sõltub sellest kuidas suruda.
Asi algab sellest, millise varustusega surutakse. Kas kasutatakse surumissärke või mitte.
Kui kasutatakse surumissärke, siis on need ka väga erinevad. Neid surumissärke millega ametlikel võistlustel ei tohi suruda nendega surutakse 40-50 kilo rohkem…
Võib võrrelda võistluste tulemuste järgi kus on erineva varustusega surutud.
Parimad suruvad Eestis ilma särgita 230kilo.
Septembris tuleb Tallinnas üks lamades surumise võistlus, kus kõigi võistlejate algraskus on üle 200kilo.
kindlasti jõutakse seal välja üle 250 kilo.
kaido leesmann
MemberAnna oma meiliaadress figureerin sulle mingi kava 2 kuu peale.
kaido leesmann
MemberHakkame siis kusagilt pihta:
1.Selliseid kavasid, kus sa ise kuivad ja max. surumine kasvab (või max. raskused üldse) pole päris olemas.
Seda saab lahendada nii, et et paned oma surumise ja sellega seotud trennid paika ja ülejäänud ehitad sinna ümber
2.Rinda (surumist) peaks tegema ikka 2xnädalas. Ühe korraga ei ole erilist arengut oodata. Näit. esm. ja neljap. sobivad.
3.Jalgu peaks ikka tegema. Kasvõi kergelt. Muidu saad endale sellise “põdrakeha” – ülevalt võimas, alt nagu pulgad. Isegi kui sa kick’i teed ei pane kergete raskustega tegemine su jalgu ega painet kinni.
Arvesta, et surumine ei kasva sul ainult sellest, et teed surumist. Loeb kuidas areneb sinu triitseps, õlg, selg (need lihased töötavad kõige rohkem surumisel). Järelikult tuleb neid ka sama aeg korralikult trennida.
Enne kui kavast rääkida vasta mõnedele küsimustele.
1.Kas sa saad 4 päeva nädalas treenida (trennipäevad ei tohi eriti kõikuda)
2.Palju praegu su surumise max. on ja mida sa ootad?
3.Kui pikalt planeerid mingit tsüklit teha.
kaido leesmann
MemberOleneb milleks seda teha. Kui küki max.-i edasi viia, siis pole see küll oluline.
Niisama trennis vahelduse mõttes on kunagi tehtud. Pole vist mingi 7-8 aastat seda teinud.
Kui suured raskused seljas seljas on, siis on niigi probleeme tasakaaluga, et püsti seista.
-
AutorPostitused