kaido leesmann
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
märts 18, 2011 at 8:02 p.l. in reply to: Eesti üliõpilaste 2011 a. lahtised meistrivõistlused jõutõstmises – juhend #293531
kaido leesmann
MemberKas see üritus on siis sisuliselt mõeldud tudengitele ,kes tegelevadki ainult jõutõstmisega ja omavad vastavat varustust? …Siit teine küsimus ,et miks ei võiks sama asi toimuda lihtsalt ilma varsutuseta? Siis on kõik võrdsed ja mingi kapron särk ei toesta/aita surumist ,vaid sportlane ise – oma liha ja luuga.Alati on võistlustel neid, kes võistlevad ilma varustuseta.
Lihtsalt mingist tasemest alates muutub varustus vajalikuks, kui tahad kaasa rääkida kõige kõrgemas konkurentsis.
Lubatud varustuse kinnitab IPF.
märts 18, 2011 at 1:53 p.l. in reply to: Eesti üliõpilaste 2011 a. lahtised meistrivõistlused jõutõstmises – juhend #293488kaido leesmann
Membermilleks need trikood ja surumissärgid lubatud on ?See küsimus on siin foorumis korduvalt läbi käinud. Uuri natukene ajalugu.
märts 18, 2011 at 11:33 e.l. in reply to: Eesti üliõpilaste 2011 a. lahtised meistrivõistlused jõutõstmises – juhend #293472kaido leesmann
Member…ja kui tihti muudetakse liikluseeskirju?Varustuse koha pealt ma sõna ei võta. Jõutõstmine on tehniline ala ja varustus….lisab veel tehnilisi elemente juurde. Ma usun, et varustus muudab ala vaatemängulisemaks. Kas ta teeb ala ka turvalisemaks? …ütelge teie, kes te varustust kasutate.
Sa ütlesid, et eelkõige hinnatakse kaalukategooria võitjaid, see kinnitab minu hüpoteesi, et wilksi peaks kohendama.
Kas seda peaks IPF tegema? Ei…nemad teevad reeglid nagu iga teisegi spordiala juhid teevad reeglid.
Kui raskejõustikuala sporditeadlastele oleks see põnev teema arvutamiseks ja arutamiseks küll….ja kui nemad on jõudnud nn “laiemat kandepinda soosiva” tulemuseni, siis võiks teha juba hästi põhjendatud ettepaneku ka IPF ile.
Ilmeksimatuks loetakse ainult Rooma paavsti ja seda ka ainult kiriklikes küsimustes.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aile, suurtes organisatsioonides ei käi asi päris nii.
Oletame, et Kohila ja Kernu vald tahavad korraldada jalgpalli MM-i. Sellise ettepaneku võib ju teha. Kernu rahvas võib olla vägagi selle poolt…
Nüüd tuleb leida toetajaid oma ettepanekule FIFA-s. Nii Aasias, Okeaanias, Aafrikas, L-Ameerikas ja mujal. Nad peavad hääletama reaalselt sinu poolt.
See nõuab väga tugevat ettevalmistust, lobby, reisimisi, raha jne.
IPF-s on Kongressil üle 100 hääle, organisatsiooni arengusuunad on paigas. Et neid kõigutada või ümber suunata – selleks ei ole Eestil taga vajalikku mahtu.
Meie harrastajaskond on Eestis mõnisada inimest. Välisvõistlejaid ei ole palju, rahvaarv riigis on väike. See summutab paljuski meie hääle.
märts 18, 2011 at 9:49 e.l. in reply to: Eesti üliõpilaste 2011 a. lahtised meistrivõistlused jõutõstmises – juhend #293454kaido leesmann
MemberKes on ikka tõesti tegija teeb oma asjad ära nii varustusega, kui ka ilma varustuseta.
Kui nüüd IPF-i poolt varustus järsult ära keelata, mis saaks siis nendest sportlastest, kes on 15 aastat treeninud varustusega.
Kui rahvusvaheline alaliit midagi otsustab, siis ta peab ka vastutama oma otsuste eest. Mingi järjepidevus võiks ju asjadel olla.
Sa ei saa juhtida autot nii, et sa kogu aeg muudad oma sõidusuunda…
Ma ei saa võtta väga tõsiselt neid väiteid nagu: “IPF võiks”, “IPF peaks”…
IPF on piisavalt tugev ja tark organisatsioon, kes teab täpselt miks ja mida ta teeb.
märts 17, 2011 at 10:43 e.l. in reply to: Eesti üliõpilaste 2011 a. lahtised meistrivõistlused jõutõstmises – juhend #293307kaido leesmann
MemberPeaks natukene hoogu igasuguste ettepanekutega.
Ühtegi süsteemi ei rakendata IPF-s ilma, et oleks tehtud sügav analüüs.
Hetkel ei ole leitud paremat süsteemi, kui hr. R.Wilks’i oma. Elame sellega.
Selle üle, kas see süsteem on õiglane või mitte on vaieldud väga pikalt.
Väiksemad kaalud näevad ühte poolt, suuremad teist poolt.
Siis ilmub mõnes kehakaalus välja väga andekas sportlane ja lükkab ümber kõik vaidlused.
Mina usun, et me oleme natukene üle reageerinud selle abs. paremuse selgitamisega.
IPF-is on see täiesti teisejärguline. Antakse küll banketil karikad 3-le paremale, kuid ei ole seal suuri ovatsioone
ega mängita hümne.
Kaalukategooria võitja saab tunduvalt rohkem tähelepanu ja on hinnatud kindlasti kõrgemalt!
Seda enam, kui nüüd on neid ka kat.-e ka vähem.
märts 14, 2011 at 6:13 p.l. in reply to: Tallinna koolinoorte meistrivõistlused lamades surumises 2011.a – juhend #293051kaido leesmann
MemberEelmisel aastal korraldati Rocca al Mare koolis sarnane võistlus. Reeglid olid natukene leebemad.
Kusagil peaksid need tulemused olema näha.
kaido leesmann
MemberPalju õnne Indrek!
kaido leesmann
MemberPalju õnne Arnold!!
kaido leesmann
MemberPalju õnne tublile sportlasele, treenerile, emale, naisele!!!
kaido leesmann
MemberOlen siin foorumites mitmeid kordi seletanud, et miks ma ei taha kavasid avalikult ülesse panna.
Inimeste tahtmised ja võimalused treenimiseks on väga erinevad. See tuleks kõigepealt välja selgitada, enne kui ma kava saadan.
Mul on arvutis kümneid kavasid, mida võiks ju saata.
samuti on kava küsijate tase väga erinev. Seega vajaks iga inimene personaalset lähenemist spetsialisti poolt.
Olen teinud seda aastaid lihtsalt sellepärast, et noorel inimesel oleks võimalik saada kellegi kogenuma tasuta nõuandeid.
Antud kava (80%) puhul ulatub minu kogemus mitmesajani. Seda 14 aasta jooksul.
Olen näinud kuidas seda kava tehakse, olen kümnete inimestega seda koos analüüsinud ning leidnud samuti objektiivseid põhjuseid, kui see kava ei anna soovitud tulemusi.
Nii, et ma ei kavatse vaielda kellegagi ega tõestada midagi, lihtsalt jagan kogemusi.
Teen seda reeglina meili teel, et oleks võimalult vähe vääritimõistmist ning tühja vaidlemist.
kaido leesmann
MemberEi ma ei vaidle üldse vastugi. Ilmselgelt on IPF-sid puhtamad võistlejad.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Laadavõistlused vs. Riiklikult tunnustatud. Jah, kõik õige. Kahjuks on hetkel nii, et olemasolev süsteem ei ole ideaalne aga paremat varianti kellegil väga pakkuda samuti ei ole. Eks see sama asi ole mujalgi.
Selles suhtes, et pisteline dopingukontroll ei saa kunagi pakkuda 100% puhtust võistlejate hulgas – samas ei ole reaalne, et kontrollitaks ka kõiki sportlasi. Samas on teada tuntud fakt, et on võimalik ka dopingukontrollidest läbi saada hea ajastuse korral.
Asja lõpptulemus on see, et jääb kohati mulje, et alati on patustajaid võistlejate hulgas ning ebavõrdsuse tunne võib tekkida igal hetkel. Kunagi ei saa 100% kindel olla kellegi puhtuses – isegi siis, kui isik on kontrolli andmise hetkel parasjagu puhas. Ei ole ju miskit olla 9 kuud keemia all ning raiuda karmi trenni ning siis paar kuud puhas olla ning võistlustel kristallselged proovid anda.
Tean, et mõne arvates on see paranoia, kuid olgem ausad. Doping on liiga levinud asi tippspordis, et sellest lihtsalt roosade prillidega üle vaadata ja “loota”, et seda ei ole nii palju liikvel.
Samas on see paratamatus igas spordialas ning selle üle täpsemalt vaielda suht mõttetu. Jääb mulje nagu mul IPF-ga mingi kana kitkuda. Tegelikult kõik väga hea ja tore ning loodan ka vbl mõne aasta pärast IPF-s võistelda.
Kuid miks teised liigad on vägagi ahvatlusväärsed on see, et võimaldavad piiramatut enesületust. Keemia või mitte – paljud treenivad lõpptulemuse jaoks ning nende jaoks on doping tavaline vahend nagu kõik muugi. Samuti on neis liigades suured auhinnafondid, mis aitavad ka rahalises mõttes sul hakkama saada.
Mis puutub keeldudesse teistes liigades võistelda. Noh, kõik põhjused on arusaadavad, kuid see ei tähenda, et nad oleksid põhimõtteliselt veenvad. Riiklikul tasandil tunnustatud liiga ei tohiks küll nüüd oma sportlaste puhtust piiritleda puhtalt rahaliste vahenditega. See kõlab juba väga tobedalt. Raha paneb rattad käima – mõistan ning saan kõigest aru. Kuid asja põhimõte on sellegi poolest tobe. Kontrollime siis kui raha on ja teiste liigade mehi ei taha, kuna neid peaks kindlamini/tihedamini kontrollima?
Aga mul hakkab jutt laiali valguma juba.
Artikkel nagu ennist mainisin on hea.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Hetkel jah loodan, et mingi aeg tekivad ka ametlikud Raw võistlused, kus varustuse kasutamine keelatud. Ei tohiks olla midagi eriti võimatut selle organiseerimises ning üldjoontes tunnustamises liiga poolt. Ei tohiks olla ju raske teha eraldi võistluskategooriad kus hindamine varustusevaba soorituse eest.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Palju sõltub sellest, kui tõsiselt võideldakse puhta spordi eest. Kui palju usutakse, et see on võimalik.
Ma usun, et IPF on selle suhtes tõsine organisatsioon ja keegi “ei mängi seal võitlust puhta spordi eest”.
Nii EJTL, kui ka IPF on võtnud kindlasti luubi alla sportlased ja riigid, kes on niiöelda “riskigrupis”. Väga palju tehakse võistlusväliseid teste, et ennetada pettusi.
Aga õnneks on aeg niipalju edasi läinud, et sellised sportlased pole enam kangelase staatuses vaid varga staatuses. Nad “varastavad” ju omade tagant ja see on solvav kõigile.
Kindlasti tekib ka meil RAW võistlusi rohkem. Lihtsalt hetkel ei taha me siin Eestis ette tormata IPF-i arengutest.
kaido leesmann
MemberVaevalt, et kui sa mõne muu liiga “klouni” IPF-i tood siis ta surub sul kohe 50% vähem. Pigem suruks ta kõigist rohkem ning kui veidi peaga mõtleb siis võtab ka esikoha ning kellegil pole mitte midagi öelda selle suhtes.Muidugi on üleüldse naljakas arvata, et IPF-s kõik mehed puhtad on ja võistlus ausam kui muudes liigades. Pigem vähem ausam kuna alati on võimalik, keegi kasutab aga vahele ei jää. Samas kui muudes liigades võid olla enam kui kindel, et kõik kasutavad seega pole kellegil eelist teineteise eest. Võidab see kes suurema numbri üles surub ja kogu moos.
Eks see ole tõesti muidugi iga mehe enda valik kus osaleb jne. Näiteks mina ei suudaks küll puhtalt ja naerusui võistelda kui tean, et paljud mehed, kes rohkem suruvad, teevad seda abivahenditega.
Nagu Imre Vähi klassikalise kulturismi võistlus, kus ta lausa kuulis riietusruumis esikoha meest uhkeldamas, et küll tuli võit kergelt ja hea, et kontrolli ei kutsutud kuna oleks kindlalt vahele võetud. Masendav ju lausa – kui tead, et oled naturaalselt parem, kuid lihtsalt süsteem ei saa jagu patustajatest.
Aga jah. Artikkel hea ja kõik mõistetav.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kohe kindlasti on IPF-s sportlased puhtamad, kui mõnes muus liigas. Liiga põhimõte iseenesest juba eeldab seda. Kõik kes tulevad IPF-i võistlema ja on midagi kasutanud on petturid, kellega liit tegeleb. Enamikus teistel liigades on see lubatud ja keegi kedagi petturiks ei pea sellepärast. Standard ja ootus võistlejale on kõrgem IPF-is!
See mida see artikkel lahti seletab ongi see, et võistlused jagunevad ametlikeks võistlusteks ja “laadavõistlusteks”.
Päeva lõpuks loeb ju see, kes neid tulemusi tunnustab. Kui see on ainult nende sportlaste ring, kes seal ise oslevad, siis on seda ilmselgelt vähe. Riiklikul tasemel on ju asjad üheselt selged.
On ainult üks ametlik liiga.
veebruar 4, 2011 at 8:59 p.l. in reply to: Eesti Jõutõsteliit teavitab sportlasi, treenereid ja klubisid #288962kaido leesmann
Memberaga kui keegi korraldab võistluse ja paneb sellele nimeks nt “EESTI KÕVEM MEES” ja aladeks on kükk, täringuveeretamine, lamades surumine ,hinge kinnihoidmine ja jõutõmme. Kuidas EJTL reageerib sellisel võistlusel osalemisele. Puhtjuriidiliselt pole ju tegemist jõutõstevõistlusega ja sellel osalemise eest karistamine oleks sama kui karistada EJTL sportlast, kes tõukab maakonna meistrivõistlustel koduvalla eest kuuli.Täringut võib veeretada, hinge võib ka kinni hoida, aga kõik mis puudutab jõutõstmist, selle suhtes võtab EJTL kindlasti oma seisukoha.
EJTL eesmärk ei ole karistamine vaid võrdsete võimaluste loomine kõigile EJTL-is võistlevatele sportlastele.
kaido leesmann
MemberRebane, sa olid siis ju täitsa laps veel, kui sa Robocopis tööle hakkasid
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Palju õnne juubeli puhul!!
veebruar 2, 2011 at 1:28 p.l. in reply to: Valminud on Eesti Jõutõsteliidu ametlik kodulehekülg! #288699kaido leesmann
MemberNo nt. raskesport.ee võtab ka kajastada (ja on ka kajastanud) läbi ametlike kanalite liikunud uudiseid ka jõutõstmise kohta.Päris huvitav leht. Pole seal varem käinud.
Ma usun küll, et sinna tasuks saata JT uudiseid!
-
AutorPostitused