Skip to main content

Kägu

Forum Replies Created

Viewing 10 posts - 16 through 25 (of 25 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: varasem artikkel #124278
    Kägu
    Member

Huvitaks sama küsimus jõusaali kohta. Kas 30 min aeroobset treeningut peale jõusaali on rasvapõletamise eesmärgil pigem kasulik või kahjulik? Jõusaalis käin 3x nädalas ja lisaks sellele teen kord nädalas pikema rattasõidu 1.5..2 tundi u. 130 pulsiga

in reply to: Kohv #122381
    Kägu
    Member

Endorfiinid ei ole meie kehas mingid üleliigsed asjad, mida me poest peaksime ostma, neid toodetakse meie kehas ja need on meile järelikult vajalikud.Kofeiin seda ei ole.

See on küll demagoogia. Sama hästi võiks öelda, et toit on meile üleliigne, seepärast et me peame seda poest ostma. Samuti nagu vitamiinid, sool, kaalium, kaltsium, raud, jne on mõistlikus koguses kofeiini meile kasulik. Muide, kohv pole ainus kofeiini allikas, kofeiini sisaldavaid taimi on looduses palju, liikide arv küünib kuuekümneni.

Seega on küsimus kui palju kofeiini on veel kasulik ja kui palju on liiga palju. Mina arvan, et 1 tass kohvi päevas on pigem kasulik kui kahjulik..

in reply to: kalorite põletamine #121690
    Kägu
    Member

Söömise kohta leidsin päris hea lehekülje http://www.ampser.ee, kus saab arvutada kokku oma päeva jooksul tarbitud kalorid ning analüüsida menüüd (kas valgud/rasvad/süsivesikud on tasakaalus,

Seda analüüsi ei tasu seal väga usaldada. Näiteks soovitab see valgud:rasvad:süsivesikud vahekorda 10-15:25-30:50-60, vahekorrad mida spetsialistid siin soovitavad on 30:40:30

in reply to: kalorite põletamine #121689
    Kägu
    Member

tegelikult minu esialgne küsimus oli: kas on loogiline, et minu kehakaalu juures (85kg) kulub 20 min mõõdukas tempos (u 16 km/h) rattasõidule 212 kcal, 20 min ujumisele 181 kcal ja 20 min kõndimisele u 5 km/h 121 kcal? Mul ei olegi ju vaja täpselt teada, lihtsalt kas see suurusjärk võib olla õige? Tänan.

Seda ei saagi teada. See sõltub inimese keha koostisest. Kellel on rohkem lihast, see põletab rohkem kaloreid, kellel aga vähem lihast see põletab vähem kaloreid. Jõudu!

Jah, suurusjärk on õige

in reply to: toitumiskava #121572
    Kägu
    Member

Kui tahad kaalu langetada, siis loobu müslist, riisist ,pastast, kartulist, leivast, suhkrust, puuviljamahladest. Söö mune, võid ja pekki!

Shokeeriv, aga tõsi.

http://www.epl.ee/artikkel/395634

in reply to: toitumiskava #121475
    Kägu
    Member

Lihtsalt üks äärmuslik näide – et isegi kirurgil kes viib läbi näiteks 6 tunnist keerulist ajuoperatsiooni on võimalik reziimist kinni pidada, kui nt juua vahepeal valmis pro fx valgu-süsivesiku jooki, mis võtab aega 10-15 sekundit. Alati leiab sada põhjust miks ei saa nii ja miks ei saa naa. Iseasi kas see muidugi on nii vajalik.

Ma ei kahtlegi selles, et toitumiskava on võimalik jälgida ja ma ei kahtle ka selles, et sellise kava jälgimine on kasulik. Loomulikult kui muidu kaal ei lange, lihased ei kasva, rasva% ei lange või mis iganes eesmärk on, siis võtaks ka mina selle kasutusele. Küsimus on selles, kas ebamugavused mis kaasnevad toidu varumise, valmistamise, pakendamise, tassimisega, kaaluvad üles tulemuse mis selle eest saab.

in reply to: toitumiskava #121468
    Kägu
    Member

Ja mismoodi siis peaks alustama? Sa kas alustad ja muudad sellise toitumise omal elustiiliks või sa jätkad nagu siiani ning ei muuda seega enda juures midagi.

Kui sa eelnevat juttu lugesid, siis nägid et mina sain ilma selleta hakkama. Kindlasti peab oma toitumist muutma, aga see ei pea olema nii radikaalne. Mida keerulisem ja tülikam on kava, seda suurem tõenäosus on, et sellest ei suudeta kinni pidada. Näiteks võtame lõunasöögi: et toitumiskava jälgida, pead sa juba eelmine päev sellele mõtlema, toiduained varuma ja õhtul või hommikul söögi valmistama. See pole alati võimalik ja ongi kava untsus. Kontori inimesed käivad tihti ärilõunatel või arutavad töö asju lõunal kolleegidega. Sinna ei võta ju oma toitu karbiga kaasa.. jne

Minu puhul toimib normaalse toidu söömine praegugi, kus mu eesmärk on lihaste kasvatamine ja rasva% alandamine. Selle aasta jooksul on rasva% alanenud 16%-lt 12%-le ja eesmärk on see alla 10% saada. Kindlasti aitaks 5x päevas spetsiaalsete, isevalmistatud toidukordade söömine sellele kaasa ja kiirdendaks protsessi, aga mul pole sellega kiiret kuhugi ja seega minu arust ei tasu see ära. Seepärast jäägu karbist toidusöömine sportlaste ja kulturistide pärusmaale, kes tahavad toitumisest ja treeningust viimast võtta.

P.S. See on lihtsalt minu arvamus ja minu kogemus enda keha vormimisel ja ei pretendeeri mingile absoluutsele tõele. Tore oleks siit lugeda ka spetsialistide arvamust.

in reply to: toitumiskava #121462
    Kägu
    Member

hommikul:

veidi müslit piimaga + kohupiim(~125g) jogurtiga

lõunal:

tavaline söögikohtades pakutav söök: riis, keedu kartul + kanafilee, karbonaad, kotlett jne ja klaas mahla või keefiri

õhtul:

ise tehtud toorsalat (kapsas, tomat, kurk, kanafilee, paprika, sampinjonid) ja joogiks vett.

Sellise menüüga peaksid alla võtma küll, kui seda järjepidevalt jälgid. Kui sa veel füüsilise aktiivsuse ka lisaksid, siis peaks kaal veel kiiremini langema hakkama.

Minuarust on hommikusöök isegi liiga lahja. Lõuna kohta on selline kommentaar, et piimatooted ja liha ei sobi kokku – asenda keefir veega. Mahlad on ka minuarust mõttetud, selle asemel võiks hoopis puuvilju süüa

in reply to: toitumiskava #121459
    Kägu
    Member

e-ee … vata,mul pikkust sama palju,kaalu na-a-atuke vähem(107kg) ja vanust 42.Ja probleemi nagu ei ole.Seetõttu täpsustaks –

mis sa tahad vähendada kaalu või rasva osa oma kehakaalus,s.t. rasvaprotsenti?

btw,toidukava saad siit

Kui inimene oleks 180 cm ja 114 kg ja see mass oleks põhiliselt lihased (rasva% väike), siis oleks tegemist kõva kulturistiga ja arvatavasti ei küsiks ta sellel moel nõu siin foorumis. Arvata on, et nagu minulgi oli (183 cm ja 118 kg) on probleemiks rasv. Minul näiteks oli vöö ümbermõõt 115 cm

in reply to: toitumiskava #121450
    Kägu
    Member

Mul olid umbes sarnased näitajad 4-5 aastat tagasi kui teemaalgatajal, kaalu isegi paar kilo rohkem. Praeguseks olen oma ideaalkaalu saavutanud, 73 kg ja selles kaalus püsinud paar aastat.

Kaalu langetamisel kasutasin sellist menüüd:

hommikusöök:

2 võileiba ja 2 võisaia (hiljem 2 võileiba ja 1 võisai) lahja singi, kanafilee, soola lõhe või tuunikalaga + kurki-tomatit-salati lehti sinna veel juurde. või asemel kasutasin vähese rasvasisaldusega margariine (Keiju, jne). Sinna juurde kohv ilma koore ja suhkruta

lõunasöök:

tavaline lõunasöök, mida söögikohtades pakutakse: kartul/riis/tatar + guljass/kana filee/karbonaad/kotlet/vms + toorsalatid. sinna juurde vesi

õhtusöök:

valmis poe toorsalat (vitamiinisalat, hiinakapsa-krabisalat, kapsa-porgandisalat, kreeka salat, vms) 200g. vahel sinna juurde veel krevette või vähisabasid. õhtu jooksul veel mõned puuviljad (välja arvatud banaan ja viinamari)

päeva/õhtu jooksul jõin ka u 2 liitrit vett, eelistasin mullidega, maitsestatud vett

Selline oli menüü tööpäevadel, nädalavahetusel lubasin sellest ka kõrvalekalgeid, aga ei õginud ka kohutavalt.

Lisaks toidu jälgimisele kõndisin kiires tempos iga päev hommiku poole 1 tund.

Sellise kavaga langes kaal alguses 1-2 kilo nädalas, hiljem aeglasemalt.

Praeguseks on see kava natuke muutunud, sest tegelen jõutreeninguga. õhtusöök on toekam ja valgurikkam plus üks söögikord on lisaks peale trenni

Viewing 10 posts - 16 through 25 (of 25 total)