JungaTroll
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
JungaTroll
MemberPane kuulivest selga, jookse 30km. Saad rõõmustada korrapealt “kaalukaoga” ca 3kg 3 tunniga
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>JungaTroll
MemberEriti jubedaks ja lötendavaks muutub see nahk, kui võtad kiirelt nüüd alla 95 pealt 80 peale. Ja eriti kiire alla võtmisega kaasneb siis ka täiendav lihaskadu. Nahk ei jõua kokku tõmbuda ja nii saadki eriti jubeda tulemuse.
Kui võtsid 4 kuuga alla 10kg ja nahk ei tulnud järgi, siis võttes 15kg veel ca 6 kuuga on tulemus veel hullem. Nii et võta pigem sihiks nt. 1 aasta ikka.
JungaTroll
MemberJooksmine on hea ala, seda on uuritud suht palju. Ja ka energiakulu. Jooksmisel sõltub energiakulu maa pikkusest, mitte tempost (sama raja puhul, keegi ei võrdle mägismaad ja staadioni).
http://www.shapesense.com/fitness-exercise/calculators/running-calorie-burn-calculator.aspxÜldiselt hindavad kellad ja endomondo samuti kalorikulu võrreldes selliste kalkulaatoritega veidi üle.
Kuid põhiline viga või enesepettus, mida tehakse on uskuda üheselt kõikvõimalikke kalorinumbreid, mida kellad jms. näitavad. Selles mõttes, et siis jalgu trampida ja nõuda, et nende kalkulaatorkellade järgi sätitud menüüga tuleks rannavorm. Ja kui ei tule, siis peab mingi vandenõu olema.
Mis puutub trenni rasvapõletuseks siis võin lubada – inimene jaksab rohkem süüa kui sisse söödud energiat maha joosta. Sa võid treenida end oimetuks, ülekoormuste ja vigastusteni, kuid tahtmise korral saab alati kõik ja rohkemgi tagasi süüa. Omal nahal katsetatud.
Kui sa julged, võid proovida süüa rohkem taimset toitu. Koguse ühiku kohta on saadav energiahulk väiksem, vitamiine ja mineraalaineid küllaga.
Ja nagu teised soovitavad, võid tõesti proovida ka mõnda HIIT trenni. Asenda 1 jooks ja üks tavaline aeroobikatrenni HIITiga. Võiksid lisada ka mõne lihastreeningu.
Ilma viimaseta näevad taimetoitlased lõpuks välja nagu riidepuud.JungaTroll
MemberNeed kirjeldatud trennid võiks nädalas kaalu kaotada paarsada grammi rasva arvelt. Samas võib see hulk enam kulutatud kaloreid (ca 3000 nädalas) tulla tagasi ka iga päev mõnisada kcal enam süües. Kõik võib olla lihtsalt tasakaalus hetkel, või siis toimub langus aegamööda, mida sa ehk ei pane hetkel tähele. Näiteks võib kaduda rasva 50-100g nädalas.
JungaTroll
MemberLäätsed, oad jms. – isegi tavapakiga ja kallemaid välismaiseid läätsi (26g valku / 100g) ostes tuleb hind alla 2 eur/100g.
JungaTroll
MemberEsta, kas sa tead kedagi, kes on selle metoodikaga mingit märkimisväärset edu saavutanud? Ma pean silmas enam-vähem täiskasvanud inimest (mitte 12-14 aastaselt alustavat noort), kelle hetke max on 8-10 ja otsustab jõuda nt. 30 lõuatõmbeni? Mul on tunne, et mingil määral peab siiski olema eeldusi või siis hea taust lihaste näol. Ühe aasta jooksul katsetasime sõbraga igasuguseid lähenemisi. Proovisime treenida sh. ka selle metoodika järgi. Kuid katsetasime ka kõike muud – käisime nt. mitme kuu jooksul üle ukse (oli hea võimalus) jõusaalis iga mõne tunni tagant ja tegime mõned lõuatõmbe seeriad, iga päev ca 8-10 seeriat (see oli üks näide). Või siis proovisin püramiide, redelit jne.
Erinevate metoodikatega tuli mõningane edu, kuid 20 lõuatõmbeni ei ole ma siiani jõudnud.
Samas on mul hästi arendatav lihasvastupidavus. Katsetades suurt mahtu, jõudsin nt. lõuatõmmetes 200-300 korduseni/trenn (ja puhta, AF tehnikaga). Kuid ühe seeria max oli ikka enam-vähem sealsamas.
Kord tõusis veidi, kord rohkem, kuid 30 on siiani unistus. Nii et väga hea oleks teada samasugust kodanikku, kes on olnud samas olukorras ja jõudnud sealt 30 korduseni.
Või kui keegi viitsib teha konkreetse plaani, ma võin vabalt katsetada igasuguseid hullusi. Kiiret mul pole.JungaTroll
MemberKurjustamine ja mõnitamine ja häbimärgistamine ei ole efektiivsed tõesti. Kuid siiski peab kuidagi muutma mentaliteeti, et üle vöö rippuv kõht on OK või siis äärmisel juhul mitte, aga süüdi on siiski kõik peale iseenda. Kas ma oleks alla võtnud kui vähemalt osaliselt poleks pidevalt peas vasardanud mõte, et paks olla ei ole OK?
Ma osaleks heameelega igasugustes tegevustes, mis süvendaks mõtteviisi, et normaalse rasvaprotsendi hoidmine on elementaarne nagu hambapesu.
Kuidas seda teha olukorras, kus 50% uutest raamatutest on kokaraamatud? Järelikult peab neile ostjaid olema.
Ma ei poolda paksumaksu. Ma ei arva ka, et kui muuta kõik trennid päevapealt tasuta (Edgar, miks sa pole rohelisele kaardile lisanud kõiki Tallinna spordiklubisid), siis oleks probleem kadunud.
Kõik algab ikkagi ühiskondlikust suhtumisest.
Mis oleks aga, kui järgmise “Teeme ära” talgute teema on “Eesti saledaks”? See ei tähenda, et kogu Eesti rahvas end 3 päeva jooksul ribadeks tõmbaks.
See tähendaks, et 3 päeva jooksul muudetakse esimese riigina maailmas üheskoos kogu ühiskondlikku mõtteviisi. Alates eeskujudest, poliitikutest, arvamusliidritest kuni ajakirjanikeni.
Saavutatakse ühiskondlik kokkulepe ja programm, kuidas asjasse suhtuda ja mida teha. Ja keegi ei küsi siin riigilt raha.
Vastupidi, haigekassa hoiaks aastas kokku mõned miljardid eurod.
Aga meil tegeletakse poliitiliste ostukorvide võrdlusega ja hambaraha jagamisega.JungaTroll
MemberNo aga milles probleem! Tee kõiki toite, mida siiani on meeldinud teha. Sa ju tunned ise iga päev, mida tahaksid süüa ja mille järgi täna just isu on. Keegi ei saa sinu tujusid ette aimata ja selline kava lendaks samuti peagi nurka. Kokka ise edasi, aga enne sööma hakkamist kalla taldrikult pool minema teisele taldrikule ja pane külmkappi – järgmiseks päevaks.
Sest kui sa end ei liiguta, siis palju muud siin teha ei anna.
JungaTroll
MemberMinus tekitavad küll veidi hirmu kõik need soovitused alakaalulistele lihtsalt järsult sööma hakata. See, et inimene avastab enda jaoks ühel päeval probleemi mis on eksisteerinud aastaid ei tähenda, et seda saaks nii lihtsalt lahendada. Ma olen ise tuttavate ja sõprade juures näinud kõrvalt selliste “probleemide” arengulugu. Kõik algab vanematest ja lapsepõlvest. Tüüpiliselt laps ei liigu, seega pole lihaskonda ollagi. Isu ka eriti pole, seega pole isegi rasva. Ja lisaks antakse lapsele ka põhitoiduna paar kohukest ja limonaadi. Heal juhul putru, kuid selle võiks serveerida pigem kohvitassist. Nõrga lihaskonnaga käivad kaasas reeglina ka mingid düsbalansid, rühihäired. Ja nagu eespool viidatud, ilmselt seedesüsteem on ka kohastunud selliste nokatäite seedimisele. Ja siis soovitatakse hakata korrapealt sööma nagu puuraidur ja treenima nagu kivilõhkuja?
Loomulikult peab midagi ette võtma, kuid mõeldes kõigile enda nähtud kriipsujukudele kujutan ette, kui kaua selline projekt tegelikult aega võiks võtta. Ilmselt vähemalt pool senisest elust, 15-18 aastase inimese puhul saaks “normaalse” ilmselt 8-10 aastaga.
Ehk siis, esmalt peaks lõpetama üleliigse muretsemise ja võtma midagi konkreetset ette. Muidu on stress mitmekordne.JungaTroll
MemberMa lugesin pikalt veganite kogemustest, need kes 80:10:10 söövad (SV:V:R), need kirjeldasid, kuidas tänu suurele süsikate hulgale püsib kõht max 2 tundi täis, niiet 5-6 toidukorda pävas. Neil hambad lagunesid nagu Tallinna tänavad.
Ise kui 2x päevas sõin, siis käisin nr.2 tegemas u 2 korda nädalas, niiet jälle halb.
Tahakski leida mingit optimaalset tõde, mitte nii, et kui kaal langeb, siis ülejäänud tervis on kõrvaline.
Ei üldistaks. Palju sõltub harjumustest. Söön samuti nii ja ei ütleks, et kõht püsiks täis vaid 2 tundi. Võin vabalt ka 24t söömata olla või jagada aegu nii nagu vaja. Kõik ikka harjumustes ja enese treenimises kinni.
JungaTroll
MemberMõtlesin siiski 3xjõusaal + aeroobne, mitte ainult aeroobne.
Ma pidasin samuti silmas mõlemat. Kumbki ei ole eriline kaloripõletaja. Ikka söögilaud määrab siin.
JungaTroll
MemberÄra väga aeroobsele panusta kui pead silmas rasvapõletust. 1kg reaalse rasva kaotamiseks peaksid lippama ca 200km. Mis ei tähenda, et sa ei peaks aeroobset tegema. Kuid ikka üldfüüsilise tervise heaks. Kui viitsid joosta 10km 2x nädalas, siis läheks jooksmisega 1kg maha võtmiseks ikka mitu kuud. Rõhu ikka menüüle ja tee jõutreeningut ja aeroobset füüsilise vormi heaks.
JungaTroll
Member4x jõusaali trenni nädalas (eriti tingimuslikult “üritan”) ei ole mingi eriline kalorikulutaja. Ja kui suved on poolikud, siis on täiesti normaalne, et nt. aastavahetuse eel jõutakse tagasi suve alguse rasvaprotsendi juurde. Ja siis tulevad jõulud ja vana-aasta ja uus aasta ja … Sisuliselt jäävad alla võtmiseks mõned kuud sügisel ja mõned kevadel.
Kuna kirjeldad 4x trenni nädalas, siis määrab väga palju kogu ülejäänud aeg. 4 trenni nädalas on su nädalast 2%. Mõtle sellele niipidi. Sa ei saagi eeldada, et midagi muutub, kui muudad oma elust 2%.
Mida sa ülejäänud päeva teed? Ülejäänud 3 päeval?
Ja kui sa ei ole 20 aastane noor möllavate hormoonidega mees, siis võib su ainevahetus olla aeglasem. Mina sööks selle menüü järgi end paari kuuga ümmarguseks. Ausalt. Vanust üle 40, midagi pole teha.JungaTroll
MemberMa ei usu, et selline inimene ikkagi mõistab lõpuni oma pakse kliente. Ma pakuks vähemalt kahte põhjust:
1. Psühholoogilised, motivatsioonilised. Inimesed söövad end ikkagi enamasti paksuks mingil põhjusel, mis tuleb “peast”. Stress, kompleksid jms. Ja isegi kui alustatakse alla võtmist, siis kaotatakse mitmeid kordi siht silme eest. Oodatakse kiirelt tulemusi, leitakse vabandusi, oodatakse imesid, usutakse neisse.
2. Füsioloogilised. Inimesel, kes on olnud pikka aega ülekaaluline, on toimunud rasvkoes muudatused. Verevarustus on mitmes kohas rasva sees hääbunud. Võid end mujalt surnuks nälgida, kuid mõne koha pealt rasv ei kao. St. kaob, kuid siis ei ole mujal midagi enam järgi. Ei lihast, ei rasva.Kirjutan seda enda kogemusest, mäletades end ise 120 kilosena. Kõik need tagasilangused, lootuse kaotus, motivatsiooni kaotus. Pidev rasvapõletuse püha Graali otsimine – ehk leidub otseteid.
Ja kui oled normaalkaalu saanud, siis läheb veel omakorda aastaid, enne kui teed oma kehaga rahu ja saad tasakaalu liikumise ja toitumise nii, et ei kuku buliimiasse, anoreksiasse või ei lähe mõnel muul moel lolliks (nt. hakkad end karistama hoopis trennidega).JungaTroll
MemberPostimehe Tervise rubriik võiks vaeva näha ja otsida üles algallikad. Need läbi lugeda, aru saada ja kommenteerida. Mitte teha copy-pastet läbi 3. viite, kus kogu sisu on juba väga minimaalseks lihvitud. Originaal: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2862249/Minu jaoks oli kõige olulisem uuringust lause ” …estimated that an “energy gap” of only 420KJ per day may be responsible for weight gain in 90% of the population …”Ehk, maakeeli – 90% kaalust juurde võtnud inimestel sai määravaks pika aja jooksul vaid 100kcal/päevas üle söömine. Ja selline 11 min jõutrenn võib osutuda piisavaks, et seda vältida. Juhul, kui peale seda 11 min jõutrenni end omakorda ei “premeerita”.Palju on võimalik siis kaalu kaotada? 1kg aastas … Muidugi, abiks seegi, sest kui 21 aastane noor inimene (nagu uuringus) võtaks 1kg aastas juurde, oleks ta 30-selt 10kg ülekaalus.Tuntavaks kaalukaotuseks on aga ikka midagi muud vaja -
AutorPostitused