Skip to main content

JungaTroll

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 91 through 105 (of 789 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Merlini -40kg. #378890
    JungaTroll
    Member

Kiirkõnniks saab asja nimetada, kui tempo on üle 7km/h. Alla selle on lihtsalt kõndimine. Ja eelkirjutanul õigus – 8-10km võiks päeva jooksul niisamagi liikuda, see ei lähe trenni alla. Ise tulen spetsiaalselt Viljandi-Tallinn rongilt iga päev maha 1 peatus varem ja peale tööd samasse peatusse tagasi 3km+3km et lihtsalt jalgu liigutada. +päeval ka paar jalutusringi tööpauside ajal. Tavatrennid lähevad sinna ikka siis otsa.

in reply to: Jooksmine #378711
    JungaTroll
    Member

Jah, loomulikult tuleneb see kõvemast pinnasest. Iseenesest muidugi kõval pinnasel ei ole häda midagi, maailma paljudes paikades kust võib leida ulmejooksjaid on pinnaseks tegelikult kuivanud savi või kalju. Ja jalanõusid neil ka ei ole või on mingid kummitükist tehtud sandaalid.
    Eurooplase jalg on lihtsalt üldjuhul täiskasvanuks saades nii degenereerunud et laialt on levinud müüdid et asfaldil ei tohi üldse joosta ja jooksmiseks on vaja pehmeid tosse.
    Paraku võtab jalgade õigesse konditsiooni saamine aastaid pidevat tööd. Mul läks pea 10 aastat enne kui olen nüüdseks sealmaal, et võin joosta suvaliste jalanõudega (minimalistlikud, tavatossud, saapad – mida iganes) kus iganes – ka asfaldil 30-40km ilma muredeta.
    Kuid see tuli kõik läbi põdedes kannakõõluse põletikke jms liiga kiirest distantsi suurendamisest.
    Kui su soov on kindlasti joosta aga jalad ei talu, siis ma soovitaks retsepti: tee pikemaid distantse, kuid harvem. Pidevalt lühikesi tehes hakkavad probleemid akumuleeruma ja lõpetad nagu mina või nagu ka ise kirjeldad.
    Mu probleemid hakkasid lahenema ja distantsid pikenema kui jooksin iga kord küll lõpuni välja (valudeni) kuid lasin siis jalgadel täielikult taastuda. Ja vahepeal püüdsin viia konditsiooni lihased ja liigesed – tasakaal, pikkus, jõud.
    PS. Jooksmise puhul ei määra põletatud energia kogust mitte tempo vaid distants. Jookse maad, ära jookse aega.
    PS. Kirjeldatud 3-4x ndl 7 km joosta tõesti kehakaalule mingit nähtavat mõju ei avalda. See teeb keskmiseks päeva lisakuluks vaid 200-300kcal. Kolm viilu leiba.

in reply to: Spagaat #378710
    JungaTroll
    Member

Mis on selle kõige eesmärk? Kui end venitada vaid sellel eesmärgil ja ühekülgselt, siis ei mõju see hästi.

in reply to: Annika Pärteli BLOGI #378642
    JungaTroll
    Member

Tere!

Hommune pikk jooks on ka nüüd tehtud ja CEP-ide tagasiside: miks ma varem neid avastanud juba pole??? Jooksu ajal olid nad samuti väga mõnusad, jalad olid soojas ja peale jooksu ei kisu säärelihased krampi, samuti ei ole jalad nii väsinud kui ilma joostes. Minult on küsitud korduvalt siin foorumis ka seda veresoonte teemat ja no kui nüüd CEP-id on mul nö ära testitud, siis võib arvata, et selle probleemi puhul nad ka toimivad. Igal juhul julgen soovitada!

in reply to: Liigsed kilod #378474
    JungaTroll
    Member

Kui asi oleks pudrus ja võileivas ja normaalses lõunas ja õhtusöögis, siis peaks kaal langema. Ma pakun, et tegelikult on asi kõiges muus, mis nende kõrvalt märkamatult juurde sööd. Maiustused, näksid jms. Piisab, kui sel juhul need ära jätta ja kaal hakkab kukkuma.

Eriti noorte tüdrukute retsept on siiani pea eranditult olnud – “lõpetasin magusa söömise”.

in reply to: Küsimus treeningu kohta- kas nii lihas kasvab? #378356
    JungaTroll
    Member

See trenn, mida kirjeldad võib nimetada kergeks hommikuvõimlemiseks. Kõige tavalisemas rühmatrennis teevad nt. naised ühes harjutuses ainuüksi üle 100 küki. Tublimatel on 30kg, mitte nii tublidel 15-20kg lisaraskust juures.

Või siis maht arvutatuna kordused x raskus – kükkide puhul siis 200kg. Võiks olla 2000kg ehk 10x rohkem.

Teised harjutused on veelgi väiksemate lihastega ja need annavad veelgi vähem mahtu.

JungaTroll
    Member

Ma ei saa ausalt öeldes aru neist inimestest, kes räägivad – mingit toitumiskava ei saa kasutada, sest pean arvestama elukaaslase, lastega, jne. Oletades, et sinu dieet hakkab välja nägema nagu normaalne ja tasakaalustatud toitumine. Kas siis elukaaslane soovib jätkata pizza, burgeri ja jäätise söömist hommikuks, lõunaks ja õhtuks? Ja lapsed nõuavad oma friikaid ja viinereid ja koolikotti lähevad kaasa kartulikrõpsud ja limonaad?
    Miks üldse peaks keegi nii sööma? Ja kui jätkabki, siis kuhu te lõpuks välja jõuate kui sina võtad 15kg alla ja elukaaslane näeb endiselt välja nagu heas toitumuses hüljes? See hakkab suhet nii või naa lõhkuma.

Parem on ikka muuta oma toitumist koos. Kui vaatad siinsamas foorumiski praeguste Eesti tippfitnessistide blogisid, siis isegi karmil dieediperioodil näevad need menüüd vägagi normaalsed välja.
    Kui keegi sulle just toitumiskavana mingit kurikuulsat vahtrasiirupi-sidrunimahla dieeti ei teinud.

in reply to: Palun heade inimeste abi uurimustöö jaoks! #378261
    JungaTroll
    Member

Viimane küsimus on vildakas. Miks sööte valmistoitu? Ja saab valida ainult erinevad põhjused miks sööd. Kuigi, vastuse saab andmata jätta.

in reply to: Intermittent fasting #376928
    JungaTroll
    Member

Rasvaprotsent sõltub ainult suhkrute ja sissesöödud mürkide kogusest.

Rasv mida ise sisse süüa ei anna keha rasvaprotsendile grammigi juurde. Aga rasv, kalorite järgi, on suhkrutest 2 korda suurem.

Põhjus on lihtne miks – ei eksisteeri protsessi kus toidust saadud rasva keha töötleks ümber keharasvaks. Sellist protsessi ei eksisteeri. Ehk võid süüa isegi 4000 kalori väärtuses rasva päevas, aga keharasva sellest juurde ei saa (selline kogus muidugi tekitaks muid probleeme…).

Uskumatu tüüp. Teadmata midagi, ajab lihtsalt jura. Sõltumata teadmistest võiks ju vähemalt elementaarset tervet mõistust omada. Kui seda ka pole, siis ma hääletaks selle poolt, et nummi teeks enda peal näitliku katse ja toituks rasvast ja valgust mitmekordses koguses ja näitaks, et ei lähe ise rasva.

in reply to: Intermittent fasting #376875
    JungaTroll
    Member

Lisaks enda kogemusest. Ei pruugi olla põhjuslikku seost, kuid …

Sõin 2 aastat nüüdseks praktiliselt 1x päevas. 1. aasta rangelt 1x päevas.
    Selle aasta talvel aga arvan, et ühe mõjuna hakkas tunda andma tõesti mõningane ainevahetuse aeglustumine õhtuks.
    Külmatunne muutus väljakannatamatuks. 0 kraadi juures tekkis õhtupoolikul väga vastik lõdisema võttev külmatunne isegi paksude riietega.

Samas, kui peale lõunat sõin, siis seda ei esinenud nii tuntavalt.
    Võib aga ka olla, et mõningane külmatundlikkus on tekkinud juba väga madalale langenud rahuoleku pulsist, istudes 38-40. Lamades kuskil 35.

Ei tea.
    2 aastase eksperimendi tulemusena võin öelda – toimib. Aga kas see midagi väärt on?
    Kas peab püüdma elada nagu koopas, kui toit on normaalselt kättesaadav? See ei tähenda, et peaks sisse ajama kõike, mida toidutööstus pakub. Kuid juurikad on igas poes olemas, kas peab nende söömises siis tingimata 24h vahet pidama?

in reply to: Intermittent fasting #376769
    JungaTroll
    Member

Toimib küll. Katsetasin ka kuni 48 tunniseid nälgimisi. Kuid 48 tunniste puhul hakkas küll juba lihast kaduma. Avaldus nii mõõtmiste tulemusena kui ka jõunäitajates. Kuid 24 tunnine on ok. Samas, nagu eelpool öeldud, maitse asi. Mingit erilist eelist ei anna. Ja kui pikalt teha, siis võib tekkida tüdimus sellest kõhu lõhki söömisest. Alguses on tore mõnusalt süüa nii palju kui jaksab (kuid mitte sodi muidugi), kuid lõpuks tüütab ära, et pärast kõht väga täis.

in reply to: Suveks trimmi #376470
    JungaTroll
    Member

Noortel inimestel annab igasuguste kommide ja saiakeste söömise lõpetamine kohe tunda. Nii et ainuüksi sellest võiks pilt kiirelt paraneda. Rambo, vt. siiski küsijat – alla 15 tüdruk. Ma väga ei panustaks sellel puhul mingile erilisele lihaskasvule.
    15 minuti kava puhul sõltub sellest, mida see kava endast kujutab ja millise koormusega harjutusi teha. Ma kardan, et 15 minuti puhul peaks üldse mingite tulemuste saavutamiseks siiski tegema midagi suhteliselt ekstreemset ja kontsentreeritut. Kui 15 minuti jooksul teha lihtsalt mõned harjutused, siis mina midagi erilist küll lubada ei julgeks. Võiks ju ikka mõned minutid rohkem näpistada.

in reply to: Kaalu kaotamine #376385
    JungaTroll
    Member

Kui sa räägid õigust ja sisuliselt nälgid nädala sees (2000kcal), siis on loomulik, et reedeks oled suht tühi. Kehast on kadunud hulk vett ja süsivesikuid. Ja piisab, kui siis laupäeval end “laed”, tulebki laupäeva õhtuks see paar kilo tagasi. Võtad ka pühapäeval vabalt ja teed tasa selle kaalukaotuse rasva arvelt, mis nädala sees saavutasid.
    Piisab, kui laup-pühap sööd 1700kcal üle oma normi mõlemal päeval ja kaal seisab isegi kui nädala sees oled näljas. 1700kcal on nt. pakike pähkleid + 2 õlut + mõni küpsis vms. “vabalt”.

in reply to: Spordikreemid #376215
    JungaTroll
    Member

Jutt vist käis sellest kaalulangetusest enne võistlusi. Et mis kreeme nad kasutavad ja kiirelt ulme kaalu alla saavad.

Rasvast ei räägitud selles saates küll midagi. Keegi on ise käinud oma mõtetega rada vesi välja enne võistlust->kaal alla. Siit edasi jääb kõlama vaid kaalu langetus. Ja ehk saab siis rasva ka alla.

Siiski mitte. Enne võistlusi aetakse ikka välja vesi ja kõik, mis üldse vett kinni hoiab kehas. Tavainimesel pole küll mõtet sellele panustada, sest lõpuks peab ikka tulema tagasi vähegi normaalsemasse olekusse ja kõik see kaal tuleb ka tagasi. 10kg kaalust alla saada ühe päevaga on ilmselt tõsine katsumus nagu ka selles saates näha oli. Kuid 3-4kg saab alla igaüks 3 tunniga. Pane soojad riided selga ja jookse 30km. Oledki 3 kilo kergem paari tunni pärast.

in reply to: Spordikreemid #376149
    JungaTroll
    Member

Samalaadne asi oli viimase 60+ ajakirjaga,mida juhtusin lugema. Ilus ja mõistlik jutt sibulast, küüslaugust, ingverist. Nende koostisest, tarvitamisest jne. Ja siis …. lõpus lõik kus räägitakse seda müüti, et lahti lõigatud sibulat ei tohi kasutada sest imeb kõik bakterid endasse. Loed/vaatad saate/artikli ära, tundub kasulikult veedetud aeg. Ja siis tuleb lõppu selline purakas ja hakkad mõtlema et palju siis sealt kõike muud üldse uskuda võib.

Viewing 15 posts - 91 through 105 (of 789 total)