JungaTroll
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
JungaTroll
MemberEhk keegi oskab soovitada. Sooviksin pulsikella, mis mõõdaks ka kulutatud kaloreid? Kuidas see kaloriarvestus tehniliselt üldse käib? Kas pean kella sisse sisestama ka mingi tegevuse, mille ajal kaloreid mõõdab? Või arvestab ta kuidagi pulsiga ja vanusega ja kaaluga jne?Asi selles, et tahaksin kella hoida käepeal TERVE päeva, et üldse aimu saada kui palju energiat igapäevatoimetustes kaotan. Ja seda muidugi ilma, et ma peaksin kella sisse sisestama, et vot nüüd istun ja nüüd astun ja nüüd jooksen ja nüüd rulluisutan jne…
Palju minu soovitud kell üldse maksaks? Soov oleks saada võimalikult odavalt võimalikult hea kell
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>See ei ole võimalik. St. ei ole täpsem sellest, kui rahuolekus arvutad kalorikulu välja statistilise valemiga aktiivse kehamassi järgi ja aktiivsel füüsilisel koormusel kella pealt.
Sest kell ei suuda vahet teha, kas sa jooksed trepist üles või karjud oma alluvate peale või oled Tallinna ummikus ja pulss laes
“>Täpseim viis füüsilise koormuse puhul kellaga kaloreid mõõta on määrata eelnevalt koormustestil oma VO2max väärtused. Ja seda mitte Norra 40 aastaste naiste keskväärtuste järgi vaid ehtsa gaasianalüsaatoriga koormustestil. Seejärel sisestatakse kella (nt. Polar) vastavad vahemikud ja VO2max. Selle järgi suudab kell juba suht täpselt lugeda. Kuid ainult ka koormuse ajal, mitte istudes.
JungaTroll
MemberTere!Varsti, 2 kuu pärast on mul lõpetamine ja ma tahaks olla peenikesem. Ma olen 16-aastane.
Ma olen praegu 172 pikk ja kaalun 61 kg. Tahaksin kaaluda u 55 kg.
Kõige täähtsam polegi just kaalu langus, vaid see, et saaksin kõhust lahti.
Ja jalad võiks ka peenemad olla.
Oskate midagi soovitada?
Ärge laske end segadusse ajada kasutaja nimest. Mulle paistab siit küll hoopis naissoost isik välja. 172 cm pikk 61 kg kaaluv poiss küll eriti ei muretseks sellise kaalu pärast ja eriti “jalad peenemaks” sooviga.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Muidugi, võimalus on.
Aga kui tegemist on siiski naisterahvaga, siis kui juba rasv kõhu peal, on seda ka mujal, ja muidugi jalgade ümber. Ja kahjuks naistel kaob ta sealt ka viimasena. Nii et kahe kuuga midagi ära teha – võimalik, kuid nõuab 60 päevaks mitte ühtki “vääratust” toidus. Lisaks vähemalt 3x nädalas end tugevalt liigutada.
Retsept: kehamonitor->aktiivse kehamassi määramine->kalorid->toit ja mõni intensiivne trenn, nt. BodyCombat. Ja seda 60 päeva.
JungaTroll
MemberLisaks eelpool kõnelejatele. Sellise pikkuse ja nii väikese kaalu puhul, kui endiselt rasv peal, samas lihast vähe tuleks siiski alustada lihase kasvatamisega. Mis aga paratamatult mattub veidi enamgi rasva alla olles positiivses bilansis. Ja kui lihast on kasvanud, võtta see järelejäänud rasv maha. Praegu rasva maha võttes ei jää ilmselt enam midagi järgi. Aga jah, esmalt toitumine korda. 2x päevas võileiva ja jahusousti peal ei kasva mingi lihas.
JungaTroll
Memberhantlitega 15-25 pole pikas perspektiivis midagi teha. Pigem sinna kuni 50kg kantiKasutan ise surumisel 45-47 kg hantleid ka, kuid siiski vaid alguses. Suutlikkuse lähedal on IMHO hantlid ohtlikumad, kui sa soovid neid soliidselt maha panna. Õlaliigese, küünarliigese vms. vigastused on suht kerged tulema. Eriti kuna jutt käib kodusest saalist. 50kg hantleid mürtsuga maha lastes pead ise olema pommivarjendis. Pealegi peavad vähesed rasked hantlid sellisele loopimisele vastu.
JungaTroll
MemberTahtsin küsida, et kas sellisel asjal on mõtet:Keha rasva protsent
See on selles mõttes hea, et sinna saab oma andmeid salvestada ja ta arvutab sulle igasuguseid asju su keha kohta. Rasva%, lihaste massi, kalorite kulutamist jne..
Aga ma ei tea, kui täpsed need arvutused on ja ma ei tea, kas pikemas perspektiivis on sellist asja mõtet täita või mitte..
Võrdlesin enda andmeid sinna sisestatult Omroni BF508 8 punkti abil mõõtva kaaluga. Erinevus oli 1% piires. Kuid nii nagu kaalu, nii ka selliste tabelite puhul põhineb kõik seal kasutatavate valemite statistilisel täpsusel. Ehk, kui oled nende valemite välja töötamisel aluseks olnud valimi keskmine, siis näitavad suht hästi.
Kindlasti aga sobivad need progressi ehk muutuste jälgimiseks.
JungaTroll
MemberNo kui koolis sügisel kehalises jooksma hakkasime , siis muutus põlv natuke valusaks ning kükkimise alguses on ka tunda, kuidas põlv natuke nagu oleks valus. Jalad on mul suhteliselt nõrgad ka.Põlveliiges on üks keerukamaid liigeseid õlaliigese kõrval. Üldnimetus “põlv natuke valus” võib tähendada väga palju erinevat. Ilmselt peaksid kirjeldama oma probleemi reaalsele spordiarstile, siin foorumis vaevalt sulle keegi diagnoosi oskab/julgeb panna.
Siin saab anda ainult rusikareeglina soovituse, et kui tegemist ei ole patoloogiaga, siis üldiselt parandab põlveliigese olukorda ikkagi vaid järjepidev jalgade treening. Mida rohkem põlveliiges liigub (mõistlikkuse piires) ja lihased tugevnevad, seda paremini liiges toitub ja lihased põlve kaitsevad. Küll aga tuleb siis treeningute puhul koormuse ja harjutuste osas nõu küsida treenerilt.
JungaTroll
MemberMul on nõrgad põlved ja kardan, et põlved ütlevad üles, kui kükin. Kas oleks soovituslik side ümber panna ? Kus taolist sidet saada võiks ning kuidas see sidumine välja peaks nägema, kas otse põlve peale seon tugevalt kinni ?Esmalt, kust sa võtad, et sul on nõrgad põlved? Ja mida sa selle all silmas pead? Et kas on nooruses vähese või olematu liikumise tõttu arenenud menisk ja kõhred või nõrgad põlveliigese sidemed? Või käisid ikka koolis kehalise kasvatuse tundides korralikult ja liikusid veidi muul ajal ka kuid hetkel on lihased nõrgad? Või on tegemist mingi põlve patoloogiaga?
Nõrkade lihaste tõttu küll sidet ei soovitaks, pigem järjekindlalt hakata arendama jalalihaseid, mis annavad põlvele tuge.
JungaTroll
MemberLeidsin Internetis müügil olevad toidulisandid:http://www.treenikodus.ee/index.php?page=s…1&Itemid=26
http://www.treenikodus.ee/index.php?page=s…t&Itemid=26
Kas neid oleks ikka ohutu tarbida ? Mingeid kõrvalmõjusid ei võiks olla ? Poleks just meeldiv, kui kuskile mingid imelikud punnid tekkivad või till läheb väiksemaks.
Kirjutada kreatiini kohta: “Toode mis on nii täislik, toites millegagi võrreldamatult iga Sinu lihasrakku. Midagi nii tugevat, mis lihtsalt ei tungi vaikselt läbi rakuseinte, vaid purustab need lihaseid suurendava kreatiini lainega. Toode mis on teerajajaks, sisaldades endas uut super-anaboolset glutamiini, mis toetab intensiivset lihaskasvu ja kiiret taastumist”
No andke andeks
“>Sellel kirjatsural on ikka olnud väga hea fantaasia, et sellist sõnavahtu lüüa. Kreatiinil on jah veel teaduslikult tõestatud mõju, glutamiinil aga isegi mitte. Glutamiini seos treeningutega on tuletatud sellest, et kataboolsete protsesside puhul selle tase veres muutub. Sellest on järeldatud, et selle lisamine omakorda peatab neid, kuid seda 100% tõestada ei ole suudetud.
JungaTroll
MemberSee küsimus tekkis mul sellepärast, et hakkasin mõtlema erinevate bodypumpi treenerite peale. Inimene, kes on intensiivse treeningkoormusega BP-i treener, tõenäoliselt enam eraldi jõusaalis ei käi. Samas on treenerid enamasti väga atleetliku kehaga ja suure lihasmassiga, tänu millele jõuavad vabalt rinnalt 10 kg ja rohkem suruda 5 minutit järjest (pean silmas just naistreenereid – meestreenerite raskused on veelgi suuremad)./–/
Kui aga hakkan sellise teguviisi peale mõtlema, siis esiteks võib keha minna naise kohta liiga muskulatuurseks (minu jaoks, arvamusi on kindlasti erinevaid) ja tehes treeneritööd BP-i alal oma algselt jõusaalis suureks pumbatud lihastega, samal ajal enam mitte jõusaalis käies.. siis lõpuks kaob ju lihasmass jälle ja raskused ka vähenevad.
Siin esitan ka teise küsimuse: Kuidas suhtuksite peenikesse, trimmis lihastega BP-i treenerisse, kes teeks ehk mõnevõrra väiksemate raskustega?
Olen BP (mees)treener ja käin jõusaalis just seetõttu, et hoida ülal lihasmassi. Sest samal ajal olen siiani negatiivses dieedis, eesmärk on olla eeskuju ja langetada rasvaprotsent 9-10% peale. Ilma jõusaalita kukub ka lihasmass kolinal koos rasvaga. Nii et naistel ei tohiks seda hirmu küll olla, et BP mingi lihase kasvatab.
Samas, alustades BP treenerina suureks pumbatud lihastega, siis raskused siiski BP-s ei vähene eriti. BP-s on oluline ikkagi lihasvastupidavus.
Peenikeste, trimmis lihastega BP treener? Seni kuni treener ise pingutab, on ok. Pigem on äärmiselt ebameeldiv treener, kes röögib “pinguta veel jne.” ja samas on näha, et tal ei ole endal selg niiskegi.
Enda raskused:
soojendus: 15 kg
kükk: 40-47kg sõltuvalt, kas treenin sel päeval tugevalt või on lihtsam päev
rind: 30-37kg
komb: 30-37kg
triitseps: 25-30kg
biitseps: 15-17kg
väljaasted:24-32kg
õlad: kang 20kg
JungaTroll
MemberOtsisin küll, aga mina vähemalt ei leidnud. Minu küsimus on kreatiini laadimisperioodi kohta. 5 päeva jooksul peaks iga päev võtma 20 g kreatiini, aga kui mu esimene kord oleks kusagil kell 7 enne hommikusööki, teine enne trenni umbes kell 10 ja kolmas peale trenni umbes kell 12, kas siis selline suhteliselt lühikese aja jooksul suures koguses võtmine mõjub kuidagi halvasti? (tahan kindlasti teha laadimisperioodi, mitte koheselt enne ja pärast trenni võtma hakata).Tänud ette!
Vt. raamatut Sports Nutrition: Fats and Proteins, Judy A. Driskell. Seal on eraldi peatükk lausa kreatiinile pühendatud. Täiskasvanu, 70kg kaaluva inimese keskmine lihastes sisalduva kreatiini kogus on 120g, keha on võimeline aga hoidma kokku 160g. Päevas kulutatakse normaalolukorras 1-2g.
Parim kreatiini laadimise tehnika uurimuste järgi on 20g/päevas, soovitatavalt 5g kogusteks jagatult, 5-7 päeva jooksul. Mõned uurimused soovitavad tarbida laadimisperioodil 0,3g kehakaalu kg kohta päevas ehk siis 15-30g vastavalt 50-100kg inimesel. Sellisel moel suureneb lihases kreatiini hulk 10-40%. Seejärel, kui laadimisperiood on lõppenud, ei ole mõtet sellist kogust enam sisse ajada, vaid jääda 3-5g/päevas juurde.
JungaTroll
Membervahest poes muud pole siis ostan seda tavalist rasvata,aga se paljalt pole kõige parem ,et keegi äkki soovitab millega seda hea süüa on
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
ja siis äkki mõni teab palju yhe tavalise kanamuna munavalge ja munakollane umbes kaaluda võib?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma kunagi juurdlesin ka selle üle. Vägistasin endale sisse 6 pakki kohupiima päevas. Siis aga mõtlesin “out of the box” ja tirisin 25kg rasvavaba piimapulbrit koju … aasta oli 1995.
JungaTroll
MemberMida syya peale trenni,mida saaks tavaliselt toidupoest jne,kuna valku eraldi ma tellida ei saa,ema ei taha,et keemiat tarbin,kuigi r22gin talle,et see on looduslik.Maagi Ekstra kodujuust maitsestamata jogurtiga, 300g tops, 41g valku/tops. Talleggi fileerull, 20g valku/100g. Muna. Kuid enne kui hakkad sisse ajama valku, veelgi enam, valgupulbreid, kontrolli et su rasvanorm tuleks päevas täis. Rasv on oluline hormoonsüsteemile ja kolesterool on vajalik testosterooni tootmiseks. Paljalt pulbritest toitudes oled kohe rasvapuuduses. Nii et vahele ikka ka tükk sealiha, head rasvast kala ka. Ja salatit oliiviõliga.
JungaTroll
MemberÜldiselt on lõuatõmbeharjutusi väga raske sooritada, käed libisevad kergelt maha ja randmed ütlevad kiirelt ülesse, leidsin kuskilt kapist nahkkindaid mis mõneks ajaks töötasid ideaalselt, aga nüüd paistab et kulusid ära ja ei tööta enam.Samuti on ka raskused suurenenud ja on hakanud randmetele tunda andma… hakkasin randmepaelu randmete peale panema ja kasutan endiselt nahkkindaid,
aga mida konkreetset oleks soovitada et oleks parem lõuga tõmmata ja hantleid tõsta ?
Tugevda randmeid ja lihaseid.
1. Triitsepsi sirutustel plokiga kasuta pideme asemel köit (enamikes saalides olemas)
2. Tee lõuatõmbeid rippudes rätiku otsas
3. Tassi kettaid, pigistades kaks ketast kokku
4. Lao kivimüüri
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Randmete ja haarde test: võta siledad metallist kettad (kummikettad püsivad isegi peos) ja püüa tõsta sõrmede vahel neid pigistades ja veidi hoida. 2x20kg kettad – tugev, 2x10kg – rahuldav. Alla 10kg – nõrk.
JungaTroll
MemberSuur aitäh põhjalike vastuste eest!See on suur väljakutse, selles pole kahtlustki. Nagu ma aru saan, siis mõistlik on leida mingi klubi, kes su tegevust toetaks. Kas või nii palju, et lubaks pärast koolituse läbimist esimesi trenne andma hakata. Sest kui kolme kuu jooksul kuskil oma videot teha ei saa, siis on ka kehvasti. Mul on hetkel kaks koduklubi. Tartus Tartu Ülikooli Fitnessklubi ja Tallinnas Tantsuakadeemia.
Postitusi lugedes tekkis mul veel paar küsimust. Nimelt kas filmitavat tundi võib anda ikka eesti keeles? Need, kes seda kontrollivad pole ju eestlased ning kuidas nad siis hindavad mu juttu treeningu ajal? Visuaalse pildi järgi?
Ja kui palju see kõik kokku maksab kui toetavat klubi juhtumisi ei leia?
Teoreetiliselt on võimalik alustada ka klubis, kus ei ole veel ühtki BP instruktorit. Ja EV seaduste järgi võivad spordiklubi teha kaks suvalist inimest, kes tulevad kokku. Eraisikuna minu teada aga LM kursustele ei saa, sest trenni andmiseks sõlmib LM lepingu ka klubi kui juriidilise isikuga. Eraldi leping sõlmitakse lisaks instruktoriga. Kuid ühegi instruktorita klubi puhul pead sa algkursuse läbima puhtalt, et sul lubataks 3 kuud trenne anda video jaoks.
Filmitav tund on loomulikult eesti keeles. Ja seda hindab muide Marit Riis Fittest klubist, Tallinnast. Või siis Piia Helsinkist, kes jagab nii palju keelt, et saab aru asjast.
Kursus maksab minu mäletamist mööda 1500-2000 kui teed Tallinnas. Urmas Kamdron peaks teadma paremini. Edasi peab klubi maksma igas kuus litsentsitasu per treeningkoht per stiil, see on sõltuvalt asukohtade hulgast erinev. Ja lisaks pead sa igal kvartalikoolitusel maksma kvartalikoolituse eest.
JungaTroll
MemberVõib-olla on sellest kellelegi veel kasu. See on üks tasuta jagatav programm, mis aitab kodustes tingimustes oma keha arengut jälgida. Ta arvutab ka mingeid tulemusi, keha rasva% ja kalorivajadust jms, aga minu jaoks on põhiline olnud siiski kaalu ja ümbermõõtude jälgimine.Ma olen ise nüüd paar kuud trenni teinud ja mul oli väga hea meel, kui ma sellise asja leidsin.
Alguses oli mul sellega väike probleem, aga kasutajatugi oli hästi kiire ja sõbralik. Ja lahendasid mul suht ruttu ära asja. Ja kasutada on seda tõesti hea. Mul küll kohe motivatsioon tõusis kõvasti.
Link on siin: http://www.tervislik.net
Vast on veel kellelegi kasulik..
Kontrollin iga nädal Omroni BF 508 monitoriga ja see tabel andis vähemalt minu puhul hämmastavalt kokkulangeva (alla 1% vahe) tulemuse.
-
AutorPostitused