JungaTroll
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
JungaTroll
MemberLihasmassi kasvuks, löögijõu suurendamiseks.Sama ka selle hommikuse söögikorra asendamiseks, et tõesti ei jõua väga hommikuti süüa.
Kreatiin ei kasvata ei lihasmassi ega suurenda löögijõudu. Kreatiinil on mingil määral mõju lihasmassi kasvule läbi selle, et a) treeningul on võimalik rohkem pingutada kreatiinfosfaadil põhineva energiavahetuse arvelt
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> lihasesse koguneb mingil määral vett rohkem, tekitades mulje, et lihas kasvab. Kui jätta kõrvale vee mõju, siis kreatiinil otseselt ei ole mingit mõju lihasmassi kasvule. Kõik tuleb ikkagi läbi spetsiaalse jõutreeningu. Löögi jõule aga ei ole kreatiinil mingit mõju. Kui rääkida löögi jõust, siis peaks esmalt vaatama, mida selle all silmas pead. Võitluskunstides on üldse 6 erinevat viisi, kuidas oma vastast mõjutada, löökide puhul on erinevad impact ja push tüüpi löögid. Kuid üldiselt on löögijõu puhul esmaseks plahvatusliku jõu treenimine. Kui aga jutt käib impact tüüpi löögist, siis pigem liikumiskiiruse kasvatamisel, samaaegselt õppides maksimaalselt lõdvestama antagonistlikke lihaseid.
Oled sa kindel, et oled ammendanud viimasena mainitud viisid oma löögijõu suurendamiseks?
JungaTroll
MemberTeen trenni alates tänasest selle kava järgi:http://scoobysworkshop.com/schedintermediate.htm
Üks asi mis hakkas muret valmistama, et siiamaani on ennem jõutrenni soojendust tehtud ca 10 minutit hüppenööri vms… natuke vehkimist ja lähebki. Aga selline soojendus töötab minuarust ainult siis kui esimeseks harjutuseks on kätekõverdused, lõuatõmbed vms (ühesõnaga keharaskusega harjutused) mille käigus pole erilist tõenäosust ennast ära vigastada.
Küll aga kui näiteks harjutus algab kohe lendamine hantlitega külgedele mida mina isiklikult kodus teen umbes 15 kilostega, siis natuke kardan et selle hüppenööri soojendusest võib väheks jääda, kui näiteks kodus on olemas sõudetreazöör, kas see lahendaks mure ära, kui näiteks esimesed harjutused kavas algavad kohe raskustega ?
Soojenduse ülesanne laiemalt ei ole ainuüksi lihaste ja liigeste ette valmistamine treeninguks, vaid ka kogu südame- ja veresoonkonna tööreziimile viimine. Selle jaoks on aga hüppenöör ja kõik sarnased liigutused, mis kaasavad suuri lihasgruppe, head. Aeroobse energiatootmise reziimi käivitamist ei tohiks soojendusest päris välja jätta.
Ja kui hüppenöörile lisada ka soojendusseeriad, peaks kõik ju väga ok olema.
JungaTroll
MemberTere,minul on mureks järgmine asi: isegi korraliku toitumise ja järjepideva treeninguga ei suuda ma kaotada nn. rõngast kõhu ümbert. Ülemised kõhulihased on tugevamad kui alumised ja ka rohkem nähtaval. Harjutuste kohapealt nii palju, et teen seeriaid, enamasti 3×25 ja üritan iga päev. Milles võib asi olla? Ja kas keegi oskab soovitada harjutusi alakõhulihastele?
Aitäh:)
Ei ole olemas ülemisi ja alumisi kõhulihaseid. Kõhulihas on üks lihas, mis on lihtsalt tugevdatud sidekoeliste viirgudega. Ja eks ta nii ongi, et rasv ju koguneb kõhu allossa, mitte rinna alla volti. Kõhulihastelt ajab aga rasva ära kükk sinist värvi ketastega kangiga ja pruuni kana liha söömine.
JungaTroll
Memberhttp://www.nononsenseselfdefense.com/
Seal esimene link vasakul: Are Martial Arts Self-Defense? NO
Miks? Sest enesekaitse ei seisne selles, et tänavale ring maha tõmmata ja teineteist oimetuks peksta. Tõelised enesekaitsekursused koosnevad 30% mehepoegadel oma ego mahasurumisest ja häbenemata ohtlikust kohast jalga laskmises, 30% ohuolukorra tuvastamisest ja 30% tehnikast.
JungaTroll
MemberTere! Sooviks teada, et kuidas saaks kiirelt treenida biitseptseid.Mõtlesin just algatada foorumis teema “rannabiitseps” kuid tundub, et pole vajagi
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Jõusaalides võib järjest rohkem näha mehepoegi rammimas oma biitsepsi kallal. Ma ei ole siiani aru saanud, milleks on ühele keskmisele mehepojale vaja eraldi biitsepsipäeva? Kodukandi jõusaalis on ka vähemalt kaks meest, kes treenivad tund aega vaid biitsepsit – plokiga, kaks kätt. Seejärel kangiga. Seejärel hantlitega. Seejärel uuesti plokiga, nüüd üks käsi korraga. Seejärel masinaga. Ja nii tund aega järjest.
Teine vennike aga võtab ulmesuured hantlid ja tõstab neid nii, et biitsepsile jääb seal suht vähe mänguruumi. Rohkem poolkõvera käega kehaga hoogu andes üles, seejärel kukub hantel vaba langemise kiirusega algasendisse, et sealt hooga üles lennata.
Mille jaoks on head ebaproportsionaalselt pinges biitsepsid, mis ei luba enam käel sirutudagi?
Teab keegi, kas on mingi rannabiitsepsi sarnane võistlus tulemas?
JungaTroll
MemberTere, olen siis nüüdseks nädal aega toitunud vastavalt sellele kavale:hommikul, kuskil pool 8 ajal: leib, light merevaiguga
koolitoit, enne 12 kuskil: riisi mingi kastme vms.
enne trenni, kuskil 3, 4 ajal : kodujuust
väike puhkus vahepeale
peale teist trenni, kuskil 9, 10 ajal : riis, kanafilee+piim
Treenin jõusaalis aeroobse kava järgi
Toitudes üritan vältida soolasid!!
Nimelt probleem selles, et selle nädala ajaga olen kaalust alla saanud 2,5 kg, ja soovitud kaal oleks siis 69.00 vm sinna kanti, kuna on tulemas võistlus ja tahaks saada kaaluklassi -70kg. täna peale trenni oli kaal 70,1kg, kuid kardan, et 1 päevaga , seda kaalu ei saa, jama on ka see, et kaalumise järel on kohe võistlus ja ei saa peale kaalumist vb süüa, võimalik, et jõuab midagi:D
Mida saaks veel homse päevaga ette võtta:D??
Sõltub, mis võistlus. Üks korralik tund aega aeroobset vehkimist lööb kaalu vabalt 1 kg alla. Pärast võib tagasi juua.
JungaTroll
Memberkas on mingit lehekylge vms kust saaks kalorite, rasvade, valkude, süsivesikute suhte..et palju tohin syya kui massi kasvatav periood jne..
JungaTroll
MemberTellisin toitumiskava omale ja trükkisin toiduained siin kalorikalkulaatorisse. Sain kokku 1488 kalorit, millest rasva 30 grammi, valku 117 grammi ja süsivesikuid 178 grammi. Mu Bav on 1437. Eesmärk on rasva kaotada. Palun kommentaare. Kas kõik ikka õige? Tellisin toitumiskava ühe tuttava käest ja võib olla ta pole kõige pädevam:).Kas toitumiskava järgi tuli kalorikoguseks BAViga võrdne kalorite kogus? Kui nii, siis on toitumiskava küll mööda. Kui aga toitumiskavas on kaloreid rohkem ette nähtud ja rasva samuti, võiks ju toitumiskava õige olla küll.
veebruar 2, 2011 at 3:24 p.l. in reply to: kas RASVAPÕLETAJAD ja ROHELISE TEE tabelitd mõjuvad ka lihaskasvule HALVASTI?? #288720JungaTroll
MemberNo sellele kellegile trennist võid edasi öelda, et vend vähk on neid rohelise tee kapsleid kasutanud viimased 3-4 aastat ja hetkel on maailma kolmas. Kuulake vähem igasuguste “spetsialistide” nõuandeid. Roheline tee viib soolad ja igasuguse muu saasta kehast paremini välja ning lihaste arengut ei piira see kuidagi!Ma kardan, et Vend Vähk on maailmas kolmas mitte rohelise tee kapslite pärast vaid tahtmise ja raske töö ja raudse distsipliini pärast. Vaevalt, et ta oleks maailmas kolmas kui ta käiks jõusaalis roosasid hantleid tõstmas ja ajaks burksi näost sisse
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Küll aga on Vend Vähk samas ämbris sarnaste müügimeestega, kes loovad ostjale illusiooni põhjuslikust seosest “mina kasutan kaupa X”, “mina olen maailmas esimene” ja siit järeldus “kaup X on põhjus, miks olen maailmas esimene”. Muidugi, see müüb
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Muidugi, mingi mõju neil kapslitel on. Kuid, eelkõige joonduge ikka Vend Vähi tegude järgi treeningul, mitte ärge kopeerige ainult seda kapslineelamisliigutust
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>JungaTroll
MemberOkei, ma eeldan, et minusse peaks puutuma artikli teine osa, sest alustuseks, madala intensiivsusega aeroobne treening minusse ei puutu (spinn ei lähe ilmselt madala intensiivususega treeningu alla?), söön ma 5x päevas (hommik, lõuna, õhtu + 2x vahepala, sh mune ja piimatooteid) ja alati tugeva hommikusöögi, jõutrenni teen nädalas 2x.Aga küsimus ikka seoses süsivesikutega, kui ma trenni teen õhtuti (18-20), siis kas on vastuvõetav õhtuti süsivesikute tarbimine? Kas eesmärgi täitmiseks peaks pigem hoida all rasvade või süsivesikute tarbmine?
Tänud!
Ilmselt tuleb alustada küsimusest, et kuidas see rasvaprotsent mõõdeti? Mis vahendiga? Kas lähteandmed sisestati õigesti? Ega mõõtmise ajal paksu dressi seljas polnud? 19% rasvaprotsendi puhul kindlasti enam 1,5 cm rasva kõhul olla ei tohiks. Eeldatavasti on see % ikkagi umbes 22-25% nagu naistel sellisel juhul normaalne.
Edasi,
1. BodyPump ei ole jõutrenn ja ei kasvata lihasmassi. On lihasvastupidavuse treening. Kulutab küll tõesti suht efektiivselt kaloreid.
2. See, kas spinning läheb madala intensiivsusega treeningu alla või mitte, sõltub sinust endast. Madala intensiivsusega on ta siis, kui jääd pulsivahemikku alla 140-150. Sama kehtib ka tegelikult BodyPumpi kohta. Paljud naised võtavad kangile raskused, mis eriti higistamagi ei võta. Paljud ütlevad seejuures põhjuseks “aga teised vaatavad imelikult kui ma nii palju tõstan” – mille peale ilmselt mehed iial ei tuleks raskuste valimisel.
Jämedalt võttes, tehes 4-6 trenni nädalas, kulutad sa neis 1200-2000kcal/nädalas. See teeb rasvana jämedalt 100g/ndl max. Suveni ainuüksi trenniga seega max 1,6 kg rasva arvelt ehk paar protsenti. Kõhulihast selline tempo veel välja ei too.
Ülejäänud tuleb teha dieediga. Toitumiskava koostades pane paika vajalikud toitained järjekorras: rasvad, valgud, süsivesikud. Vt. norme nt. http://www.toitumine.ee
1. Rasvad – grammides jämedalt sinu kehakaalu numbriga võrdselt ehk 62g
2. Valku – korruta kehakaalu kilod 1,3-1,4-ga. Saad 86g
3. Ülejäänud süsivesikud ehk norm – 86*4,2 – 62*9. Kalorinorm on sul ca 2600 jämedalt, seega süsivesikute arvele jääb 1681 ehk 374g.
Kui sa teed iga päev trenni, siis peavad need süsivesikud ka iga päev olema sobivad. St. sa pead valima, kas eesmärk või süüa kommi. Kui magusavajadus paar kord nädalas tungiv on, siis on toitumises midagi viltu.
JungaTroll
MemberOn see üldse võimalik, et ma saan omale kunagi sellise keha või võib see ainult unelmaks jääda?Jah ja ei. Sa ei kirjuta, kui palju end liigutad. Kui su päevaplaanis ei ole regulaarseid raskeid treeninguid, on vastus sõltumata toitumisest – ei.
Löö oma kalorid ise kokku, vt. toitumispäevik http://www.fitness.ee.
Seejärel jalad selga ja iga päev trenni, nii et veri ninast väljas. Pildil oleval naisel on rasvaprotsent ca 12-15%, heade geneetiliste eelduste puhul võib isegi olla vaevu-vaevu füüsiliselt tervisliku piiri peal. Või siis fitnessist võistluste eel.
Trennis tõmbad oma lihased trimmi ja kulutad lisaks kaloreid, et vähegi toitumine tasakaalus hoida versus äärmine nälg.
Sel juhul on vastus – jah. Kuid mõni aasta läheb aega, et tulemus oleks lähedane sellele, mis on pildil.
JungaTroll
MemberTervist!Mure järgmine: viimased paar nädalat olen tähendand, et on jube väsimus ja selline loid olla, jõusaali saan ilusti tehtud ja ei ole eriti porbleemi oma asjade ära tegemisega eks see rohkem ole meil tahtejõus kinni. Mure rohkem selles, et sellise väsimusega on tunda, et areng on aeglasem ja tuleb varasemast rohkem pingutada. Ei usu, et tegu on ületreeninguga, sest olen väiksest peale harrastand kõvasti sporti teha ja toitumine on ka paigas(toitumiskavaga), ise olen 20 aastane ja trenni teen hommikul jooksen 3-6km siis lõunal tegelen erinevate aeroobsete tegevustega ehk siis trennid – rohkem selline personaalspordi inimene. ja õhtul on jõusaal. Ehk siis teen 2-3 korda päeva trenni. Jooksu ja jõusaali teen E-N ja nende päevade sees ka ka 2 korda tuleb 3 kord trenni ära. Jääb siis R-P nendel päevadel üritan puhata ja ilusti välja magada ja üritan 1 korra jooksmas ka käia – muidugi olen noor ja pidutsemist tuleb ka ette.
Küsimus oleks justkui põhjalik, kuid tegelikult väga pealiskaudne. On väga suur vahe, millised need treeningud on oma mahult ja intensiivsuselt. Hommikul 3-6 km joosta – sõltub tempost. Keskmine linlane läheb iga päev nii kaugele jala tööle ja ei ole vahet kui selle ka aeglaselt sörgiks nii et nahavahe oleks soe.
“Erinevad aeroobsed tegevused” on väga abstraktne mõiste. Jõusaal – mahud?
R-P puhkus – kuidas see välja näeb? Voodis teleka ees või aktiivne, taastav?
Sellest, et sul on mingi toitumiskava, ei järeldu, et see toitumiskava vastaks ka su vajadustele. Kavaks võib nimetada ka seda, et “kahe minuti pärast lähen külmutuskapi juurde ja võtan midagi”.
Mina alustaks kolmest asjast:
1. treeningpäevik. Minimaalselt: maht, hinnang intensiivsusele, koormused
2. toitumise kontroll vastavalt reaalsele treeningmahule ja vastavalt ainevahetustüübile. Ega see ei koosne ainult põhitoitainete vajadusi katvatest toitudest (valgupulber, taastumispulber) – vitamiinide ja mineraalide puudus?
3. perioodiline enda jälgimine ka rahuolekus (rahuoleku pulss). Tee kindlaks enda rahuoleku pulss puhanud olekus (kus tunned, et oled “värske”) ja kontrolli perioodiliselt, ega see ei muutu ja kas on mingi kooskõla “väsimustunde” esinemisega
Ja loomulikult kasutad sa sellise sageduse juures treeningute jagamist tsüklitesse?
JungaTroll
Memberkui mul pole süsivesikupulbrit maltot peale trenni võtta kas sobiks nt 3 keskmist kodu õuna süsivesikute saamiseks 30g?Kui just konkreetselt õunte kohta küsid …
Siis konkreetselt on õunte kohta ka öeldud et võrreldes mitmete muude puuviljadega on need suhteliselt happelised. Ei pruugi sobida. Kui aga gaasitama ei pane ja kõhuvaevusi ei tekita, miks mitte.
Banaan ja viinamari muidugi selles osas paremad, banaan ka oma mangaanisisalduse poolest.
JungaTroll
Member1. Teen meeleldi süüa ja tahakski teada, et siin kirjutatakse, et tuleb süüa ja süüa, aga kui ma tahan alla võtta samas kaotamata seda viimast lihasmassi mis mul on vaid just ehitades juurde, millise toitumiskavaga ma peaksin alustama üldse?2. Teine ja veidi totter küsimus oleks, et kuna enesehinnang on alati ka üsna tähtis olnud ja käed on mul nõrgad siis millised on suhtumised algajatesse jõusaalides üleüldiselt? Ei suru ma rinnalt ja ei ole ka muid harjutusi üldse elus teinud väga hästi viimased aastad.
3. Kas mul on mõtet esialgu üldse ronida jõusaali või saan ma ka mingid asjad tehtud kodus (hantlid on muretsetud, 10kg) ja kumb oleks soovitatav, kas kodus või jõusaalis?
4. Rahakott mul väga leebe ei ole, mingeid toidulisandeid või eriti spetse kavasid vist ei ole mõtet esialgu tellida enne kui tõsine sõltuvus tuleb?
Ja siis lõpuks, et mingi kava moodi soovitus või kasvõi suunavad lingid mingitele teemadele kus on sarnaseid küsimusi varem arutatud oleks vägagi meelepärane. (Tegu ei ole 1 päevase uusaasta lubadusega, mis kohe hüljatakse). Nii, ehk sai põhiline jutt kirja. Üks nõme harjumus ka juurde, et olen suitsetaja, kohutav harjumus, aga pole jagu saanud.
Aitäh.
Treeningkavade ostmisesse suhtun ma positiivselt, kuid toitumiskavade koostamist ja ostmist ma ei poolda. Õigemini, neid võib kasutada kui rahakott puuga seljas ja/või kasutada neid vaid ettekujutuse saamiseks normi järgi arvutatud toidukogustest. Üldiselt toitumise osas peaks võtma kohe eesmärgiks suuta ise end reguleerida. Alusta toitumise kohta lugemisest lehelt http://www.toitumine.ee. Juhul, kui su kaal on hetkel stabiilne juba mitmeid kuid, siis on vaja keskenduda toidu mitmekülgsusele ja täisväärtuslikkusele ja vaid veidi vähendada kalorsust. Kui kaalu aga vaikselt juurde tiksub, siis võiks tõesti kasutada mingi aja toitumiskava, kuid vaid ettekujutuse saamiseks, kui vähe tegelikult inimesele vaja on.
Nii palju kui mina olen paljusid erinevaid jõusaale külastanud, siis ma ei ole üldse tähele pannud mingisugust suhtumist üleüldse. Igaüks tegeleb seal oma asjadega. Võib-olla on asi aga ka selles, et ma ise tegelen seal oma trenniga ja väga ringi ei vahi. Samuti olen ma kõikidele oma klientidele rõhutanud, et mitte kellelgi ei ole õigus arvustada kellegi kava, tehnikat, raskusi, kordusi vms. seni kuni ta täpselt ei tea, mis otstarbel kodanik seda harjutust teeb.
Treeningkava võiksid aga tellida küll, kuid juhul kui sul on veidigi aega ja arusaamist jõutreeningust, siis võid võtta suvalise algajate kava kasvõi iga jõusaali seina pealt. Vähemalt enamikes külastatavates saalides olen ma näinud selliseid seintel. Ma tahan lihtsalt öelda, et algajate kava on suhteliselt lihtsakoeline, koosneb lihtsatest harjutustest. Peale kava ostmist võib tekkida pettumus – maksin palju raha ja mulle saadetakse harjutused, mida ma isegi tean.
Paraku mingit imet ei tee ükski kava, kogu töö tuleb sul ise ära teha nii jõusaalis kui köögis.
Viimane soovitus – võid mõelda alustamist hoopis mõnest kangiga rühmatreeningust. Eriti nt. BodyPump imiteerib 1:1 klassikalist jõusaali lihtsat kava, kus läbi käiakse kõik lihasgrupid, õiges järjekorras ja õige tehnikaga. Suunitlus on lihasvastupidavusele. Kuid harjutuste tehnika kehtib 100% ka üksi jõusaalis.
Ja koos on alguses lihtsam ning viilida raskem – konkreetne kell ja aeg, kuhu ei saa hiljaks jääda.
JungaTroll
MemberMilleks treeningkava koostamiseks inimese nägemine vajalik on?Ma pidasin silmas seda, et alati püüan ise eriti juhul, kui inimene peab end algajaks, vaadata üle ka tema tehnika ja anda vajadusel soovitusi. Kontrollida kava täitmist, vaadata üle raskused, kuidas neid käsitletakse jms.
Või ma ei ole täpselt aru saanud, mille eest siis neid kavasid tellides makstakse? Niisama võiks ju neid vorpida põhiprintsiipe silmas pidades automaatselt. Algaja puhul on ju olemas lausa programmijupid. St. sellisel moel koostatud kava küll seda hinda väärt ei ole.
-
AutorPostitused