JungaTroll
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
JungaTroll
MemberSooviksin teadjamatelt nõu, kui reaalne oleks kuua ajaga treenides joosta 10 km? Eesmärk lihtsalt rada läbi joosta. Olen üsna algaja jooksja- alles u 3 nädalat käinud jooksmas. Oodatud on kõik soovitused treeningu ja toitumise osas.Ma sellise ajaga ei püüdnud nullist saavutada 10km. Olen kogu aeg olnud enam-vähem vormis koolist peale, kus 5-6km lipata ei ole probleem. Kuid alles sel suvel hakkasin lihtsalt lõbu pärast jooksma pikemaid distantse. Alguses võtsin lihtsalt ette 10km, edasi 15km, viimati 25km. Rattaga sõitsin 30km, siis aga sõitsin lihtsalt ümberpööramiskohast mööda ja nüüd on distantsid 75 ja 90km. 10km aeg on varuga 45min, 13km ca 1:10.
Selle osaga tahan ma öelda aga seda, et teatud treenituse tasemest ei tundunud olevat suurt vahet, kas joosta 5,6,10 või 15. Lihtsalt jätkasid jooksu ja kõik need distantsid on juba sellised, kus nagunii mingist tempovastupidavusest juttu pole. Küll aga on oluline vahe liigestele ja väiksematele lihastele. Suured jalalihased ja sääred laseks või lõpmatult minna, kuid mulle isiklikult tundus, et valutama ehk väsima hakkasid just väiksemad stabilisaatorlihased. Ja kui sundida end edasi jooksma, siis ühel hetkel annab mingi side või kõõlus veidi järgi, käib valu läbi ja kui seda ignoreerida oled nädalat paar liikumisvõimetu.
Ehk, väikeste lihaste, luude, sidemete treenimiseks läheb palju kauem aega kui kuu. Ehk siis, võid vabalt proovida rahulikus tempos joosta 10km, sest kiiruse limiteerib nagunii ära su hapniku tarbimise võime. Ja kui püsid selles tsoonis, siis pead pikalt vastu. 10km ei ole mingi probleem. Kui aga tunned, et mingi koht annab järgi, lõpeta selleks korraks kohe ja lase kehal puhata.
Teine piir tuleb siis ette minul hetkel alati ca 2t ja 10 minuti juures. Näiteks jooksul üle 20km või rattasõidul ca 70km peal. Selleks ajaks on kulunud ca 2500kcal ja organism on täiesti tühi. Edasi saab liikuda vaid enese sundimise teel. Kuid ilmselt 10km puhul sa sinna veel ei jõua.
JungaTroll
MemberTere! Olen siin esimest korda! Meeldiv tutvuda
Uuriksin teie, kui kogenenumate käest pulsikellade kohta. Tegelen jalgrattasõidu, kiirkõnni, tantsutrenni, ujumise ja laste tagaajamisega
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Sooviksin soetada endale hea pulsikella.
Tõesti, sa ei kirjuta mida sa selle pulsikellaga teeks. Üks vihje on, et jälgiks südame tööd. Pulsikella peamine eesmärk peaks olema ikkagi sportlike tulemuste parandamine. Ja ma pean silmas sõnapaari koos – “sportlik” ja “tulemus”. Ehk saavutada kogusummas parem aeg jooksus, rattasõidus jne. Selle arvelt, et optimeerida läbitud distants ja kiirus versus kulutatud energia. Ehk, sportlase eesmärk on lõppkokkuvõttes kulutada võimalikult vähe energiat ühe ühiku läbimiseks, et selle võrra jõuaks kiiremini kaugemale. Sellest ka kergemad rattad, liibuvad kostüümid jne. Ja pulsikell aitab analüüsida näiteks koos rattavarustusega (kiirus, pedaalide tallamise sagedus, jõud jne) võimalusi läbimaks sama maad kiiremini, sealhulgas muidugi on üheks komponendiks ka treenitav ise ja selle võimete tõstmine.
Liikumisharrastajal aga on enamasti eesmärk vastupidine – põletada võimalikult palju kaloreid. Ja siis loetaksegi neid kella tabloolt ja aetakse taga suuremaid numbreid. Ja usutakse neisse. Ehk, kaloripõletaja puhul peaks ta just võtma eesmärgiks võimalikult “raiskaval” viisil kõike teha. Ja siin on pulsikell suhteliselt halb abimees. Kaloripõletaja peaks eelkõige õppima kuulama oma keha vahetult. Kindlasti võiks kontrollida vahel, kuidas on muutunud rahuoleku pulss, millisele enesetundele vastavad teatud pulsivahemikud ja orienteeruma nende järgi. Kuid kõikvõimalikud lisavidinad a la kalorite mõõtmine jms. on ikkagi püüe luua endale illusioone.
Nii et kui oled harrastaja, siis ära vali kella väga vingete sportlike funktsioonide järgi. Vali täpne, ilus, vastupidav ja riietega sobiv. Peaasi, et mõõdab su pulsi korrektselt, oleks mugav kanda ja kena.
JungaTroll
MemberHarjutuse nägemiseks vajuta pildile!Alaselg on lausa kohustuslik kõhtu treenides, muidu hakkab vist nagu “kössi” või küüru tõmbama? Peaks nii olema?
Kõhtu treenides paratamatult saab koormust ka niude-nimmelihas ja nõrga/treenimata selja puhul hakkab tõesti kiskuma kiiva nimmeosa.
JungaTroll
MemberOn juba mõnda aega mõte hakata mingit trenni tegema. Seni on mind takistanud see “ei viitsi”-tüüpi kiuks. Aga kui ma peaksin sellest kiusksut üle saama, siis mida soovitaksite?Kui rõhk on sõnal “mingit” ja trenn ei ole esialgu oluline, mine tõesti BodyPumpi. Seal võetakse sinul piltlikult öeldes käest kinni ja talutatakse tund aega tõhusalt trenni teha. Mitte ühtki kordust ei lasta vähem teha, sest totakas on ju kuidagi panna kang poole pealt maha (iseasi kui ei jaksa enam). End tuleb vaid kokku võtta kodus täpselt 5 sekundiks – tõusta toolilt ja haarata trennikott. Edasi toimub kõik juba ise – käed panevad riided kotti, jalad astuvad trenni ja trennis tegeleb treener sinu “ei-viitsi”-ga.
JungaTroll
MemberJalgrattasõiduga ilmselgelt kaalu langetada ilmselt pole võimalik. Olen ise 170 pikk ja kaalun 60kg. Kuid jalad on paksud, kõhuga õnneks probleeme pole kuid tahaks saada jalgu paremasse seisu. Kas jalgrattasõit aitab?Samuti nüüd saab soetatud ka sõudetrenazöör, oskab keegi öelda mismoodi ja kuidas hakata kodus tegelema sellega? Mingi kava?
Ette tänades, K.
Mismõttes??? Jalgrattasõiduga pole kaalu langetada võimalik?
Tegelikult ei ole kaalu võimalik langetada mitte ühegi füüsilise tegevusega – praktikas. Seni kuni toitu peale voolab rohkem.
Ära mata raha järjest uutesse vahenditesse, sest isegi lihtne jalgsi käimine aitab. Jalgratas on juba täiesti piisav. Järjest uute treeningvahendite ostuga püütakse pigem pidevalt jätta endale tunnet et liigutakse eesmärgi poole ja hetkel takistab ülesande täitmist puuduv vidin.
Ja/või uus burner on just see, mis imesid tegema hakkab.
JungaTroll
MemberOlen 24a naine ning käin 6x nädalas trennis. Peamiselt Zumba, Bodyjam, Step (tantsuline) ja vahepeal ka Spinningus ning Bodybalancis. Lihastreeningut eraldi ei tee hetkel (Pump vms). Soovin kaalu alandada ja rasva põletada, eriti just vööpiirkonnast. Soovin lisaks trennile mingit nö toetavat vahendit, et protsessi kiirendada ja nägin Thermo Cuti rasvapõletajat. Küsimus siis selles, et kas see toimib ka ikka? Kas selle kasutamise ajal on vaja mingeid kindlaid muudatusi elustiilis teha? Ootan nii poolt kui vastuargumente.. Soovin enne ostu tegemist veenduda, et sellest oleks ikka reaalselt kasu ka.Aitäh vastajatele.
Päris tärklist ei müüda sulle enam kuskil, kui sa just Balti jaamast ei osta. St. kõikide rasvapõletajate jms. reklaamid vastavad täielikult tõele. Selles mõttes, et tooted aitavad põletada rasva. Mõned soodustavad. Enamik aitavad koos treeninguga. Või aitavad koos toitumise muutmisega.
Olen proovinud mitmeid, mitte aga paanilise vajaduse tõttu vaid kogemuse omandamise mõttes. Kõik toimisid. Kuid paraku kui just jutt ei käi nt. DNP-st või mõnest muust rasvapõletajast mille raskemad kõrvalnähud on surm, siis nende abi on marginaalne. Ühe korraliku dieedikuuga saad sa ära teha kordi rohkem kui tabletiga. Enamike leebete põletajate mõju osakaal on 1-5% (vt. nt. CLA uuringutulemused, kus tõepoolest on tõestatud toime poole aasta jooksul …. 1 kilo). Kuid see võimaldab kohe tootjal käia välja reklaamlause “aitab rasva põletada”.
august 17, 2011 at 1:05 p.l. in reply to: Ott Kiivikas Fast Team – Tere tulemast Veteranide Spordiliitu”, uued “Oti” tootesarja tooted ja Team Kiivikas laieneb! #310536JungaTroll
MemberHea küsimus, aga ilmselt see rõõm jääb ära. Ma ise oleks ka kindlasti Tartus huviline. Enne suurvõistluseid eraldi mitu korda Tallinnasse sõita on jube kurnav. Küll ma selle koolituse ükskord ette võtan…kui võistlusspordist loobun
JungaTroll
MemberKüsimus oleks siis fitshopis müügil olevate kavade kohta, et mis seal täpsemalt selle raha eest saab.Toitumiskava on arusaadav aga pigem just see, et palju sealt saadav treeningkava erineb siis nendest siin nn vabakasutuses olevatest kavadest, eeldusel, et varem pole väga jõusaaliga otseselt tegelenud (pigem toetavaid harjutusi mõned korrad nädalas lisaks tavatreeningutele) ning ilmselt oleks mõtekam alustada algaja kavaga. Ehk siis kas asi on raha väärt, et maksta selle eest?

Teine küsimus puudutaks neid tasemeid. Mis neil täpsemalt erinevuseks on. Kas esimene tase on siis (väga mustalt õeldes ja mite solvates kedagi otseselt aga) niiõelda praktikandi tehtud ja viimane tase on siis nagu õppejõu enda tehtud?
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kui keegi siin ei viitsi/oska täpsemalt vastata võib anda näiteks mingi otse kontakti kelle käest seda uurida ja otsus langetada.
Tänan.
Olen kunagi tellinud huvi pärast ühe kava hr. Aderi käest fitness.ee kaudu. Kuid ma arvan, et kava sisukus sõltub suuresti kahest tegurist. Muidugi kava tegija kuid suurem osakaal on ikkagi kava saajal. Algajate puhul ei määra tulemust niivõrd “kavalad” harjutused vaid treenija enda võime tööd teha. Ei ole mõtet panna algaja kavasse väga palju ja väga erinevaid harjutusi. Lõppude lõpuks ei olda nagunii võimelised neid ära tegema kõiki. Mina julgen väita, et ega ka siit saadud kavad mingid imeteod ei ole kuid muidugi on samas nad ikkagi proffide poolt kokku pandud. Edasi ole aga mees ja anna takka ja võta pool süüst kava mittetoimimise pealt alati enda peale
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>JungaTroll
MemberSellest jätkub kauemaks. Paar nädalat enne võistluseid võiks sellest 1 nädal ära elada.
JungaTroll
MemberOlen 25-aastane naine, kes kunagi on tegelenud jõusaali ja aeroobikaga, kuid lapse sünni tõttu treeningutest 1,5 aastaks eemale jäänud. Soovin uuesti hakata jõusaalis käima ja kardiot tegema, kuid seekord veel tõsisemalt kui varem. Ja et sel raskel teel veelgi paremaid tulemusi saada, tahaks hakata kasutama toidulisandeid.Minu eesmärgiks on kaotada rasva ja kasvatada lihaseid (normaalsuse piires muidugi, ramboks ei taha muutuda)
“>Uurisin ajakirja Muscle&Fitness Hers ja sain teada, et peaksin tarbima arginiini 3-5g 3x päevas; BCAA 3-5g 3x päevas; glutamiini 2-3g 2-4x päevas ja lüsiini 1,5g 3x päevas. Seda loomulikult koos trenni ja õige toitumisega.
Ja nüüd siis küsimused:
1) kas selline lisandite kasutamine on õige?
2) millistest Fitshopi toodetest need kõik vajalikus koguses kätte saada?
Väga hea oleks kui leiduks toode(ted), mis sisaldaksid kõiki või osa nendest vajaminevatest ainetest õiges koguses.
Algajatel treenijatel on tüüpiliselt peamiseks arengut reguleerivaks teguriks treeningu maht ja intensiivsus. Ehk maakeeli öeldes, kui käia 2x ndal jõusaali ja teha seal poole jõuga 4 seeriat, puhata nende vahel 5 minutit, ei ole organismil mitte mingeid probleeme taastumise või sellele koormusele vastava arendamisega. Täiesti normaalse toidu puhul saab keha sellega ilusti hakkama.
Muscle & Fitness ongi aga toidulisandite reklaambrošüür.
Püüa jõuda esmalt tõeliste väljakutsuvate koormusteni ja mahtudeni. Seejärel vaata, kas tõesti jääb veel millestki puudu.
Teine asi. Sa võid püüda toidulisandeid lusikaga süüa, kuid su organism peab olema võimeline neid ka kasutama. Kui ta aga peale 1,5 aastat jõudeolekut on veel uinuvas olekus, ei anna märgitud lisandid küll mingit märgatavat tulemust.
JungaTroll
MemberTere.Vabandan ette, kui selline teema on siin juba olnud. Aga ei leia seda uuesti üless. Mis te arvate jooksmas k2imisest sissepakitult. Pean silmas siis, et nt suvel joosta pikkade dresside, pusa ja talvemütsiga. Vb isegi kampsuniga kaalulangetamise eesmärgil. Või näiteks isegi, kui soovitud kaal on käes. Siis ikka edasi joosta vahest niimodi. Kuna nii on raskem joosta ja loogiliselt võttes peaks igasugune raske treening organismi tugevamaks tegema.
Ettetänades,
Sahker
Kui veab, saad kuumarabanduse kui õigel ajal ei lõpeta. Sulle lihtsalt tundub lühikeses dressis joostes, et sa ei higista, sest higi aurab ära.
JungaTroll
MemberTere, olen jõusaalis käinud umbes pool aastat(enne seda käisin ka, kuid paar aastat tagasii). Läksin tööle ja pole umbes kolm nädalat saanud mitte ühtegi metalli tõsta(v.a tööl, kuid tööliigutused ei ole sellised, mis jõusaalis). KMure selles, et 3-nädalaga on silmnähtavalt lihased kadunud, nüüd leidsin alternatiivi päris jõusaalile, on olemas ainult kang ja hantlid ning kõhulihaste pink, oskab keegi aidata sellise lihtsa kavaga, mida saaksin sügiseni teha, siis on võimalik minna jälle hästi varustatud jõusaali. Sooviks teha rinda,õlgu,käsi,kõhtu. Oleksin väga tänulik. Kava võiks olla 2-3 korda nädalas, mitte väga kaua,. sest olen 8-5 tööl.Ilmselt kodus siiski väga suurt kangi ei saa olla (kui on, siis alumised naabrid tulevad teevad selle peagi väiksemaks
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ). Suurt osa ülakehast treenivad kodus lõuatõmbed. Kui raskust jääb puudu, siis nt. ise võtan seljakoti ja pistan sinna 10kg ketta sisse ja tõmban lõuga. Tööd saab suur osa ülakehast. Teiseks võtan sama seljakoti, jalad toolidele ja kätekõverdused. Teine suur osa ülakehast tehtud.JungaTroll
MemberKõik on vägagi individuaalne. Mul on olnud teinekord meeletu väsimus ja sunnin ennast treenima, aga kui juba saalis oled, siis tuleb Tarzan sisse ja poole trenni pealt oled nagu uuestisündinud! Kindlasti on olulisel kohal ka eesmärgid, toitumine jne.
JungaTroll
MemberKas ma kolme kuu pärast suudaksin 3,2 km alla 10 minuti joosta?Kui sind ei panda 3 kuu pärast seina äärde ja ei lasta maha kui sa alla 10 min ei jookse, siis ütleks – ei ole oluline. Olulisem on see, kas sa suudaks ka 5, 10, 15 aasta pärast samamoodi joosta.
Ehk, klassikaliselt (pean silmas seda, et ilmselt tuleb keegi kohe ja ütleb et see on kõik “vana kooli” teema) alustatakse ikka põhja alla tegemisega. On suur kvalitatiivne vahe su enese tervise jaoks ja edasise saavutusvõime tõusu mõttes, millises olukorras sa selle 3,2 km 10 minutiga joostes lõpetad.
Kas see 10 minutit on saavutatud anaeroobse läve üles ajamisega, valu alla surumisega ja peale finišit niidetult maha langedes või on see 3,2 km joon vaid lendstart ja jaksad jätkata sama tempoga ka 6,4 või 9,6 või 12,8 km. Mõnevõrra ettevaatlikuks teevadki viidatud sümptomid. Ehk on saavutuste tõstmise tempo olnud liiga kiire ja vahele jäänud põhivastupidavuse ja liikumise ökonoomsuse arendamine, anda aega liigestele, kõõlustele ja sidemetele areneda?