JungaTroll
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
JungaTroll
MemberDivesinikoksiid
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Inimese jõudlus füüsilisel tööl langeb märgatavalt, kui dehüdratsioon on isegi vaid 2-3%. Ja ei sisalda ka energiat, nii et aitab kaasa rasvade põletamisele. JungaTroll
MemberSee kükikava on päris tore. Kuid need kõhulihaste harjutused küll sulle sixpacki ei anna. Mitte ükski kõhulihaste eraldi treenimine ei anna. Kahtlemata on need harjutused head kerelihaste arendamiseks, mis on tasakaalu ja lülisamba hea tervise jaoks väga vajalikud. Kuid – sixpacki nendega ei saa. Sixpack tuleb välja ikkagi toitumisega. Kui vähegi võimalik, pigem ikka jookse õhtuti paar kilomeetritki. Ei ole tegelikult mingit varustust vaja ja sel aastal ei ole libedust nagu mõnel aastal, kus klaasjää läigib. Jalutamine on lihtsalt nii nutune kaloripõletamise suhtes – 1km enegriakulu lisaks baasainevahetusele on vaid 0,5*kehakaal/1km. Ehk sa kulutad tunnis isegi tempokalt kõndida vehkides vaid 0,5*63*6=180kcal. Vaevalt, et sul õhtuti tunde aega ja tahtmist ringi trampida on. Sörkida saab edukalt täiesti tavaliste riietega ja jalanõudega (kui ei ole just kontsakingad).
JungaTroll
MemberKüsija peab silmas ilmselt seda, et kas keetes mingi toiduaine omastamine muutub ja sellest sõltuvalt saab energiat rohkem/vähem. See info on olemas, kuid praktikas ei ole küll mõtet selle üle pead vaevata. Exceli abil ei saa praktikas kaalu langetada või tõsta. Toitude seeduvus ja omistatavus sõltub lisaks tervest hulgast asjadest. Kasvõi tänapäeval väga oluliseks peetavast soolestiku bakterite kooslusest. Tapa näiteks antibiootikumidega soolikad bakteritest lagedaks ja koheselt muutub seeduvus ja omistatavus.
JungaTroll
MemberJaksu lõppemise vastu aitabki järjepidev trenni tegemine. Siis oleks ju elu lill kui ühel päeval otsutaks, et võtan 10kg alla ja jooksen õige selleks ühe tiiru ümber Eesti (1270km) ja et ära ei väsiks pistaks põske mingi toidulisandi.
Mingil määral saab väsimust toidu ja lisanditega vähendada, aga jaks ei lõppe ainult energia otsa saamise pärast. Pigem liikumisega kohanematuse ehk treenimatuse tõttu.
Nii et söö normaalselt ja liigu mõistlikult ja midagi erilist peale normaalse toidu ja puhkuse ei ole vaja tarbida.JungaTroll
MemberLase mõnel füsioterapeudil ka üle vaadata. Mõni toetav või stabiliseeruv lihas nt. ei tööta piisavalt. Kuid see enamasti vigastusega seotud. Mul oli vasaku rangluu nihestus, pärast mida abaluud fikseerivad lihased ei töötanud korralikult. Ja vasaku käega sai õlale harjutusi teha poole raskuse võrreldes paremaga, kuid mitte mingit valu kuskil ei olnud. Lihtsalt lihased ei toiminud koos enam.
JungaTroll
MemberNo pooleks tunniks ikka motivatsiooni leiab
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>JungaTroll
MemberSiis on ju vaja lihasvastupidavust ja aeroobset baasvõimekust. Kas on mingi eriline põhjus, miks rühmatreening ei sobi (välja arvatud “mina seal karjas koos teistega ei hüppa”)? BodyPump on vägagi sedalaadi lihasvastupidavusele orienteeritud ja ei pea oma pead vaevama kavade koostamiseks. Tagab ka hea aeroobse vastupidavuse.
Veel spetsiifilisem on aga nt. GRIT Plyo või GRIT Strength.
JungaTroll
MemberRasvapõletajad, mida lubatakse müüa laiatarbekaubana on kordi väiksema tähtsusega kui toitumise muutmisest saadav tulemus. Kõigele, millele saab panna sildi “võib aidata” see ka pannakse ja sinult selle eest raha küsitakse.
JungaTroll
MemberKorrutad ikka ju oma keha rasvavaba massiga?
JungaTroll
MemberKuna jalalihased on suuremad ja tugevamad ja kõndimine on inimesele loomulik tegevus alahinnatakse seda, mida saab jalgade abil teha rasvapõletuseks. Lihtne on ette kujutada end sörkimas tund aega. Kuid vähesed inimesed suudavad teha tund aega kätekõverdusi (hiljutine Guinnessi rekord 2220 tunni ajaga). Juba sada kätekõverdust on enamikule inimestele suursaavutus. Aga kalorikulu võrreldes sajast trepiastmest üles minekuga on ikkagi väiksem.
Üks paremaid koduseid kogu-keha kaloripõletajaid ja ka treenijaid on kosmonaut. Seal sees on kusjuures kõik need harjutused mida üles lugesid. Kätekõverdused, plangud, kõhulihased. Tee 20 minutist kasvõi 10 kosmonaute ja kalorikulu praeguste harjutustega võrreldes on kümnekordne.JungaTroll
MemberMuna keeb ju 10 min max, praadimiseks 6 min max. Selle ajaga jõuba ise vaevalt pesemas käia?
JungaTroll
MemberKa kodujuust ei ole rangelt võttes ju liha ja kala üksühele asendus. Samas on köögiviljad samuti aminohappeliselt täisväärtuslikud, erinevalt laialt levinud eksiarvamusest. Siiski erinevad kõik toidud ju veidi oma koostiselt. Võtmesõnaks peaks olema ikka mitmekülgne toitumine. Kui ei lülita erilise põhjuseta midagi oma toidust välja, siis ei peaks küll eriti pead vaevama.
Kui aga soovid täielikult liha ja kala välistada, siis uuri, mida peaks taimetoitlased sel juhul silmas pidama. Materjali on väga palju.JungaTroll
MemberSellise ambitsioonika plaani puhul sõltub palju ka praegusest vanusest ja füüsise olukorrast. Keskealisel ei ole rasvapõletus sama lihtne kui noorel. Ja ilmselt sellise tempo puhul tuleb tuntav osa rasvapõletusest tekitada ka liikumise ehk treeninguga. Siin peab vaatama, et treeningplaan üle jõu ei hakkaks käima ja asi ülekoormuse ja ületreeninguga ei lõpeks.
JungaTroll
MemberSiin on ju sada vabandust. Et ongi nii, et täiesti vältimatu on minna sinna tanklasse, täiesti kindlasti PEAB sealt koogi ostma ja siis on kõik teised süüdi, et ostad sealt selle koogi ja ära sööd?
Ja mida tähendab, kahjulik eine? Mis teeb selle koogi kahjulikuks? Et seal on see suhkur? Kui seal ei oleks sees suhkrut, siis oleks see ju võileib?
Ja kui ei ole viitsimist või oled väsinud, siis jäta see kook tegemata.Figuurile ei tee ükski kook midagi, kui süüa seda mõistlikes kogustes. Kui sa piisavalt liigud, siis üks väike kook küll liiga ei tee. Keskmise koogilõigu kaal on ju max 100g. See võiks küll ära mahtuda.
JungaTroll
MemberMa olen ise rühmatreeningute treener. Ja võin öelda, mida treener arvab inimestest, kes tulevad trenni ja ei jaksa kõike kaasa teha. Annan ka HIIT trenne ja seal on eriti normaalne, et jõutakse enda piirini, igaüks jõuab lõpuks.
Ma ise mõtlen selliseid inimesi vaadates – ja tean, et tõelised trennisõbrad arvavad samamoodi – “väga tubli, et ta tuli kohale ja teeb!”. Ära vaata neid, kes on trennis. Mõtle neile, kes ei tulnud ja koju vedelema jäid. Juba kohale tulles oled parem kui need.Söömasööstudest. On hämmastav, kuidas inimesed järjekindlalt teevad vastupidi sellele, mida peaks tegelikult eesmärgi saavutamiseks tegema. Eelkõige, KA MINA ISE! Kui mõnikord tundub olukord täiesti lootusetu, siis tihti on esimene reaktsioon pigistada silmad kinni, visata asi nurka ja hakata end lohutama millegi muu tegemisega. Teades siiski kindlalt, et see on kõige kindlam viis MITTE IIAL kohale jõuda. Olles õppinud end nii tundma, sunnin ma end lihtsalt tükikese haaval edasi liikuma. Kuni ühel hetkel näen, et asi edeneb. Siis tekib lootus ja motivatsioon.
Näiteks – käin ise õppimas ka võitluskunste. Ja kui näed mõnda videot mõnest geniaalselt andekast tüübist, siis tekib tunne, et ma ei jõua ju iial sinna. Mis ma ikka rabelen. Kuid siis lõpetan sellise mõtlemise ja lihtsalt lähen ja harjutan ja harjutan ja harjutan. Midagi ikka külge jääb.
Või siis, mul on üks vana maja maal. Selle taastamiseks tuli ehitada maja alla uus vundament, tassida välja vanad muldpõrandad – arvutused näitasid, et kokku tuleb labida ja käruga ühest kohast teise tõsta ca 150 tonni pinnast. Ja neid hetki on olnud lugematu arv, kus ma mõtlen et ma suren enne maha kui valmis saan. Lähen teen midagi muud. Kuid saan aru, et see oleks ainuke kindel viis, et ma tõesti mitte iial seda valmis ei saa.Nii et kui püüad alla võtta, siis enda lohutamine söömisega on kõige kindlam viis et mitte kunagi oma soovitud kaaluni jõuda. Püüa edasi liikuda, kasvõi vähehaaval.
-
AutorPostitused