JungaTroll
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
JungaTroll
MemberVäheke humoorikam vaatevinkel Roberti nõuannetele:
Jah, “mina neid Läänest tulnud nõuandeid ei usu. Et suhkrud ja süsivesikud tuleks ära jätta ja süüa tervislikke rasvu. Ma tean, et rasvas on ikka rohkem kaloreid kui suhkrus. Mina hapukoort küll sööma ei hakka”
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>JungaTroll
MemberAga äkki ei olnud vesi, äkki oli kõik rasv
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma ise lohutasin ka end mõttega, et ah, esiteks alustasid nad sellest, et sõid veel enne esimest kaalumist end lõhkemiseni täis – edasi ju ei tohi. +3kg. Edasi aga nädala jooksul nälgisid ja kõht ja sooled tühjaks. Nii et -3kg. Vesi välja, -2kg. Rasva ka, -1kg. Kokku saldo -6kg esimene nädal.
Tõeline kaalulangus saab näha olema järgnevate nädalate jooksul. Aga … paanika. Kui hakkabki kaal langema samas tempos mingi ime läbi ja viimane tantsusaatest väljuja väljub otse fitnessi võistluste lavale? Deem … ma läheks kadedusest roheliseks!
Hoian pöialt! Ja kui nii läheb, palun mulle ka kohe koht reserveerida rasvapõletuse seminaril! Ausalt, ilma irooniata.
JungaTroll
MemberNeid kodustreenimise pilte vaadates – minule antaks kodus tappa, kui ma laua tõstaks jalgupidi tugitoolile
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Niigi juba pidev virin, sest diivani all on hommikuvõimlemiseks BodyPumbi kang ketastega, nurgas vedeleb lõuatõmbamise toru ja laes on kendo mõõgast triip
MemberKõikide poodide sügavkülmaletid sisaldavad korralikke säästutoite, mis ei ole aga kindlasti kokku hoidmine toitainete osas. Broileri süda, maks, lihasmagu – kõik valgurikkad. Kala on sealt samuti saada väga hea hinnaga, tihti parem kui rimi hullude päevade viimase vindi peal lõhe. Ja muidugi õhtuti piimalett. Muide, viimases Ekspressis oli artikkel vaesest perest, kes elab seapekist ja kartulist. Ok, kuid siiski hämmastas mind see, et kaks noort neiut ja mitte mingit tegevust omav kuid kaht liikuvat kätt omav mees kurdavad et pole ammu enam rohelist söönud. Kuid kast mulda aknale ja seeme sisse? Seda juttu ei usu ma enam mitu viimast aastat, et ei ole aega korralikku toitu süüa ja peab seetõttu batoone närima.
JungaTroll
MemberNatuke liiga suur eesmärk suveks. Ümarakski oleks raske süüa sellise ajaga (st. lihtsalt 15kg juurde). Kuid kui kehatüüp on selline, et algraskus on 60kg, siis suveks 9 kilo lihast juurde … utoopia.
Pealegi 200 kaupa kätekõverdusi tehes … Kindlasti mitte. Kätekõverdusi ja “muud kaootilist” tehes saad suveks paremasse füüsilisse vormi, kuid lihast ehk 0,5-1kg juurde.
Teoreetiliselt on lihasmassi kasvatamiseks vaja olla minimaalses plussis, kuid 60 kilosena süüa 4000 kcal päevas annab vaid kõvasti pekki. Milleks üldse seda vabatahtlikult selga kasvatada?
JungaTroll
MemberKuskil on ka öeldud, et väga palju mõjutab sellises eas uuesti sportima hakkamise tulemusi see, milline oli eluviis lapse ja noorukina. Sel ajal laotud “põhi” annab ka kohe täiskasvanuna tulemusi. Kui aga juba laps oli passiivne, siis 40 aastaselt ei maksa väga 1 aastasi illusioone luua kui jutt ei käi pelgalt iga hinna eest lihasmassi tekitamisest. 4a. tagasi olin 118kg, kuid regulaarselt olin kogu aeg midagi teinud. Mõõtsin siis oma näitajad Vomaxis ja vererõhk oli 140/90. Praegu on kaal stabiilselt 85, kuid eile mõõdetud vererõhk 107/65. Oleks olnud õnnelik ka 120/80 peale. Enne seda kordasin mõõtmisi samuti igal aastal ja esimese aasta lõpuks oli kaalulangus 10kg, vererõhk langes samuti 10 pügala jagu. Nii et päris aastaga uuesti nooreks ei saanud.
Mis puutub perearstidesse, siis kurb aga tõsi. Ka ise olen saanud konkreetselt vastuse minnes kurtma lihasvalu – “ah SPORTI tehes juhtus??? No siis olete ju ise süüdi”. Ja paraku alati tulevad ka noored inimesed minu juurde trennis ja ütlevad esimene asi, mida kõige raviks soovitatakse on katkestada kohe igasugune sportimine. Seda ei räägita 60-70 aastasele ja langevarjuhüpete kohta vaid 20-25 aastastele noortele ka tavalise sörkjooksu kohta.
JungaTroll
MemberSekundeerin samuti. Naine võib ju kodus sõimata kelleks iganes kui käid kaks korda päevas kaalu peal kuid oma isiklikku kaaludünaamikat võiks teada küll. Siis tekib vähem kilkeid “ma olen kuuga kilo alla võtnud” või deprekaid “mõõdud vähenevad aga kaal on sama”. Minu puhul on kindel, et kui päevamenüüs on õunad ja must kohv, siis õhtuks on seedimine tuksis ja kaal lennanud lakke. Üks kord katsetasin üht segu toore munaga õhtul ja selle tagajärgede ravimiseks oli juba kergemat lahtistit vaja. Kaal muidugi kerkis järjest mitu päeva selle peale … Või vastupidi – mõni toit toob numbri mitu kilo allapoole ilusti.
JungaTroll
MemberKõik reielihased, sh. stabiliseerivad lihased saavad väga hea koormuse klassikaliste funktsionaalsete harjutuste abil, mille kuningas on tavaline kükk. Kõikide väikeste stabiliseerivate ja jala asendit muutvate lihaste trimmimiseks aga mine nt. proovi BodyCombatit – see kubiseb kõikvõimalikest harjutustest, kus töötavad ka kõik lähendajad ja sirutajad jms.
JungaTroll
MemberHularõngas lihtsalt harjumus teleka ees olles, parem kui süüa samal ajal ju:D
Ma olen kükke üritanud teha, aga mu põlved väga “kraaksuvad”, kas see põlvedele liiga ei tee? Enne peaks vist soojendust tegema eks?
Eks öeldaksegi, et vaja ka eluviisi muutust. Pigem tuleb siis üks tund teleka eest ära näpistada ja teha üks korralik treening ja pärast võib süümepiinadeta teise tunni teleka ees rõngata olla.
Põlved kraaksuvad aga noorel naisel tihti tasakaalustamata reielihastest, kus patella veetakse oma loomulikult liikumisteelt kõrvale. Või liigesed kuivad vms. Võiks aga korra arsti juures käia. Muidu aga aitab siin ainult jalgade treening ja lihaste tasakaalu ja õigesse pikkusesse saamine. Ei ole ju nagunii mõeldav, et nii terve elu tuleks veeta. Iseenesest nad paremaks ei lähe.
JungaTroll
MemberTahad usud, tahad ära usu. Tahad, usu http://www.pubmed.org uurimust, kus külmalt tõdetakse et siiani pole leitud ilmselgelt, hõlpsalt ja kõrvalmõjudeta rasvapõletajat. Vaieldamatult oli enamikel uuritavatel rasvapõletajatel mõju olemas mida ka agaralt müüakse, mainimata siiski fakti, et korraliku dieediga saavutatav kaalulangus on kordi suurem kui mingit rohelist teed või CLAd krõbistades. Mööndes siiski rohelise tee muid kasulikke külgi või CLA kompenseerivaid omadusi vaese toidulaua puhul.
Oodatult sisaldavad aga kõik rasvapõletajad aga samu mökse – kamaluga rohelise tee ekstrakti, kofeiini, tauriini, CLA-d, karnitiini, cayenne jne. jne. Kes aga jaksab vingema kokteili kokku ajada …
Pool nende põletavast efektist tuleb platseebo arvelt, kus inimene tõmbab tahtmatult või teadlikult siiski nende tarbimise ajal ka muu toitumise trimmi, sest kahju on ju raha maha visata, süües kapsli alla ja seejärel tort takkajärgi. Et küll ära põleb.
JungaTroll
MemberKätekõverdused – sõltub. Kui esialgu on jõudu vaid nii palju, et tulebki välja 8-15 kätekõverdust, siis iga päev neid teha läheb paljuks. Kui aga tavaline seeria jõuab sinna 30-40 kanti, siis võib neid iga päev teha.
Kui eesmärk ei ole lihast kasvatada kätele, siis võid kätekõverduste mahu ajada väga lihtsalt üles nn. redel tüüpi harjutusega – teed 1,puhkad 1, teed 2, puhkad 2, jne. Ehk puhkad nt. põlvili sama kaua kui tegid eelmisi. Nii saab hämmastavalt kiiresti mahu üles ajada ilma et see tapaks. Ma olen hommikuvõimlemises jõudnud üle 800 korduseni nii. Tasakaalustamiseks (triitseps-biitseps, rind-selg) võiksid võtta kätte nt. 5 kg raskuse, toetada ühe käe põlvele ja poolkummargil tõmmata kätt üles selja poole – ehk nagu raskust maast tõstes lihtsalt.
Hüppenöörist võiksid aga osa mahu suurendamiseks asendada pigem kasvõi raskuseta kükkidega või siis ühe jala kükkidega – amplituud suurem, lihaseid rohkem haaratud, jõuab mahu suuremaks ajada.
PS. Sellist asja nagu “suur kont” ei ole olemas. Sama pikkusega inimeste luustiku kaal erineb max paari kilo võrra.
JungaTroll
MemberVaatangi. Kuid tihti ärkavadki teemad ellu peale soojendamist ja saavad paremaks nagu eilne hapukapsasupp
MemberVaata http://www.budopunkt.ee või veel parem, mine kohale. Vana tegelebki ainult võitluskunstide varustuse müügiga ja oskab sulle head nõu anda. Vastutab ka ise oma kauba kvaliteedi eest. Olen sealt hunnikute kaupa asju ostnud.
Kuid ära mõtlegi kotti ilma kotikinnaste ja käesidemeteta taguda. Kui peale koti muuks raha ei jää, siis osta pigem head sidemed ja õpi enne esimese matsu andmist neid korralikult siduma. Sideme ülesanne ei ole rannet kaitsta, seda pead ikka löögitehnika raames õppima. Sideme ülesanne on kaitsta käelaba, sõrmeliigeseid ja sõrmeluude vahelisi sidemeid, mis su pihku koos hoiavad.
Kott võiks olla aga ca pool oma keha raskusest vähemalt. Pikkus vali selle järgi, kas soovid ka jalalööke harjutada või mitte.
Leidub ka kotte, mida ei pea panema lakke vaid saab ka põrandale panna.
JungaTroll
MemberTrenni kohta küsimus – miks sa kasutad kõige väiksemaid lihaseid, mida saab veel trenniks nimetada – kõht ja keha keskosa? Sa sunnid ju väikese osa oma kehast tegema ära kogu keha töö kalorite põletamisel. Sa oled piisavalt noor, pane oma ainevahetus korralikult käima ja tõsta rasvapõletusvõime korralikule tasemele. Üks põhjus, miks rasvkude ei taha väheneda on see, et kehal on seda vaja hormoonsüsteemi töös hoidmiseks. Kui koed on passiivsed, siis tuleb kvaliteeti kompenseerida kvantiteediga ja rasvkoe poolt toodetavate hormoonide piisava hulga tagamiseks ei lasta seda ära põletada. Vaja on keha käima saada. Selleks tuleks aga kogu keha käima ajada. Mida vähem on võimalik (aega, viitsimist vms) oma keha jaoks teha, seda lihtsamaid ja kogu keha kaasavaid baasharjutusi tuleks kasutada. Kui sul on 30 minutit aega, siis miks mitte teha 30 minutit sügavaid kükke hularõnga asemel? Pane tööle keha kõige suuremad lihased.
Teine asi – enamik energiat kulub ikkagi igapäevatoimetusi tehes. Pane endale sammulugeja peale ja vaata, palju päeva jooksul kokku tuleb. 2000-3000, sest enamik aega istud, liigud bussiga, trammiga, autoga? Sel juhul võib siin olla üks põhjus – keha on enamik aega praktiliselt passiivne. Püüa kokku ajada 10000 sammu päevas lisaks trennile ja tulemused peaks hakkama ilmnema.
JungaTroll
MemberMina olen seda masinat näinud kahes kohas – ühes jõusaalis, kuhu ta ilmselgelt ei kuulu ja tallanud seda sõbra juures kodus. Tegemist on kodukasutajale mõeldud masinaga, mis ei kannata pidevat tallamist. Mõeldud korraga ca 20-30 minuti kerge trenni jaoks.
Jõusaalis kasutasid seda aga spordihärjad soojenduste jaoks ja sellel on nõrk tallalaudade konstruktsioon. Need vajutati väga kiirelt lääpa ära. Edasi murdusid liigendid alt ja keskelt.
Kodus tallamisel aga tundus, et masin ei kannata korraga nt. tundi kõrge koormusega (raskus 8-9-10 peal) tallamist. Pärast seda õhkus hooratta juurest kuuma ja lõpuks hakkas kogu seade kriuksuma. Ilmselgelt oli seda sellele aparaadile liiga palju.
Kui aga päevas max 45 minutit tallata ja kehakaal ei ole 100kg, siis võiks asi päris paar aastakest kesta küll. Ükskõik kumma tingimuse mittetäitmisel tundub aga, et väga pikka elu aparaadil pole.
-
AutorPostitused