Skip to main content

jrx

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 4,831 through 4,845 (of 4,915 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Ülakeha kava (mida arvate?) #70287
    jrx
    Member

Kangi tõmbamise lõua alla asemel soovitaks pigem lõuatõmbeid.

Kui ei jõua, siis jõnksuga lõuatõmbed/tõstetud lõuatõmbed/hüppega lõuatõmbed.

Kui jõuad siis lisaraskusega lõuatõmbed (väga edukalt saab hantli jalge vahele võtta).

in reply to: aeroobne vs jõud #70284
    jrx
    Member

Selle kavaga ei tohiks koormata, sest teed ju iga päev ainult kokku 10 tõstet kahes seerias ja kahe seeria vahepeal veel puhkad ka palju.

Üks nõuanne veel nii selle kava kohta kui üldiselt. Alati kui tõstad, siis ürita pingutada KÕIKI lihaseid (eriti suuremaid). S.t. kui surud rinnalt, siis pinguta ka jalgu, kindlasti kannikalihaseid, kõhtu jne.

in reply to: Üks Harjutus Päevas programm. #70251
    jrx
    Member

Kannatust :o

Tegelikult plaanin seda ise testida paar kuud ja uurida ja mõtiskleda selle ümber ja vaadata… kui niigi VIST esimene inimene Eestis olen, kes seda teeb, siis tahaks korraliku arusaamise asjast saada enne kui teistele hõiskama hakkan.

in reply to: Arnold 20 aastasena #70248
    jrx
    Member

Vitamiin S aitab :o

in reply to: Üks Harjutus Päevas programm. #70177
    jrx
    Member

Tavaharjutajale , kelle treening baseerub kulturismil, võib see kava olla liiga raske. Esiteks füüsiliselt , teiseks on raske omaks võtta kava , kus ei ole miljon harjutust igale biitsepsi osale.Samas just sellistele oleks see kava kõige kasulikum, eeldades, et baasharjutste tehnika on korralik. Jõutõstjale ei ole see midagi uut ega erilist.Westside max effort päev on põhimõtteliselt sarnane , pluss veel paar harjutust.

Vot seepärast unistangi ja propageerin mina maailma (kavu ja mõtteviisi), kus tavaharjutaja treening EI baseeru kulturismil. Tavaharjutaja jaoks on see (kulturismil põhinev treening) mõttetult vormi asetamine funktsioonist kõrgemale ning liiga ühekülgne. Mõttetult aeganõudev ning mõttetult täpsust nõudev toitumise ja üldise rezhiimi suhtes, et tulemused arvestatavad oleksid.

Ma ei arva, et One-Lift-A-Day oleks just SEE programm (jõu jaoks küll päris hea) aga üks teine on, mida ma siia foorumisse veel käind ei ole :o

in reply to: Toitumine pikemal bussisõidul #70174
    jrx
    Member

Ma käin võistlustel kogu aeg nii, et oma moon kaasas! Jutt sellest, et kohupiim ja kodujuust NII ruttu halvaks lähvad on jama. VÄHEMALT 24’ks tunniks võid vabalt kaasa võtta jogurtit, kohupiima ja kodujuustu. Päris piima jah mitte. Osta kaasa paar kanakintsu (kui need liiga rasvased pole sinu jaoks). Lisanditega tuunikalakonservid on väga head (Happy Tuna jt.) majoneesiga, tomatikastmes, aedviljadega jne. Need on tavaliselt ka karbis, mida saad kätega avada. Koori kaasa ka mõned porgandid (pane kilekotti või säilituskarpi – ei kuiva ära. Kõik eelpoolmainitud soovitused on ka head. Joogiks soovitan TEED.

in reply to: Kuidas saada rasva kõhupealt minema? #70101
    jrx
    Member

Keegi ütles hea lause, et tavaliselt läheb rasv ÄRA sealt kõige hiljem kuhu ta kõige varem tuleb.

in reply to: Kuidas saada rasva kõhupealt minema? #70097
    jrx
    Member

No ma ei tea… 60 kg numbrina sinu pikkuse kohta nüüd küll palju pole. Soovitada niiviisi hoobilt oskan ainult seda, et ära söö mõttetusi nagu saiakesed, krõpsud, koogid-kommid. Tervislikku toitu nagu juurviljad-puuviljad, kohupiimad-kodujuustud, hea (kas taine looma või linnu) liha võiksid selles vanuses ikka tarbida nii palju nagu hing ihaldab.

Edu trennides ja vaata ikka muid võimalusi peale jutsu ja karate ka kui “kaklemine” huvitab :o

in reply to: aeroobne vs jõud #70078
    jrx
    Member

Võimalus 1: Jäta natukeseks ajaks “traditsioonilised” rinnaltsurumisharjutused ÜLDSE kõrvale (kuuks umbes) ja tee igasuguseid muid mitmeid lihasgruppe hõlmavaid ülakehaharjutusi – tee kätekõverdusi (tõstetud jalgadega), kõikvõimalikke “push presse” – püsti selja tagant kangi üles tõukamist keha abiga ja keha abita, eest keha abiga ja keha abita, lõuatõmbeid, rööbaspuudel surumisi, võimlemisrõngastel surumisi (kui on ligipääs) jne jne.

Võimalus 2: Mängi seeriate ja raskustega. Annan ühe näite sulle, mis kuu ajaga peaks maksimumile tulemuse andma: tee rinnaltsurumist vähemalt 3 kuid parem kui 5 korda nädalas. Iga kord tee kaks viiest seeriat. Esimene viiene peaks olema umbes 85-90% 1RM ehk siis sinu puhul 72,25-76,5 kg ja teine natuke kergem 75-85% 1RM (63,75-72,25 kg). Seeriate vahepeal puhka niipalju kui vaja (s.t. umbes 5 minutit:). NB! Iga kord muuda raskuseid! Näide:

1. päev: 5×72,5 ja 5×70

2. päev: 5×75 ja 5×65

3. päev: 5×72,5 ja 5x 72,5

4. päev: 5×77,5 ja 5×70

Ma loodan, et riskid katsetada. Anna teada kuidas läks! NB! Kava nõuab konsistentsust. Kui iga nädal vähemalt kolme päeva sisse ei pane, ei tule ka tulemusi.

in reply to: Nisukliid jogurtiga #70065
    jrx
    Member

Ma pigem sööks külma toitu kui teeks mikros.

Aga noh see on ilmselt maitse asi ja kui (toidu)paranoiline keegi on.

Mul on hommikune esimene laks tavaliselt ikka 0-2 võileiba (ilma võita muidugi:D) ja pool pakki kohupiima oma kokkusegatud (suht “mustad” 4-viljahelbed, röstimata kaerahelbed, linaseemned, kuivatatud õun, mandlid, rosinad) “müsliga” ja törtsu jogurtiga.

in reply to: aeroobne vs jõud #70061
    jrx
    Member

See aeroobne ei tohiks nii hullusti sulle ületreeningupõntsu panna, aga ettevaatlik peab muidugi olema.

Kuigi mina teeksin hoopis nii, et E;K;R teeks saali ja 15 minutit sooja ja pärast 15-30 minutit jahutust sõltuvalt tujust. T ja N teeks anaeroobset võhmatrenni (mida ma juba mitmes teemas kiitnud olen :o a la see programm http://www.trainforstrength.com/Endurance1.shtml ) ja L ning P puhkaks täielikult VÕI kuju tunne on hea siis, teeks ühel nendest päevadest täieliku 1-1,5 h aeroobse sessiooni.

in reply to: Instrumendid #70049
    jrx
    Member

Ma ei saa tõesti aru millest nii pöördesse läksid. Kõik on chill.

Kui vaid oleks nii, et kõik säilitaksid enne postitamist “normaalse suhtumise” ja enne küsimist “normaalse analüüsivõime” :o

in reply to: vitamiin #70047
    jrx
    Member

Kas 10aastasele ei peaks lastedoosid-lastevitamiinid minema?

Seda ja siis, et üldiselt soovitatakse vitamiine vahetada ja loomulikult ka mingi aja tagant pausi teha (noh… eestis ilmselt terve suveaeg kui võimalik

:o )

in reply to: Mis mind hirmutab :S #70046
    jrx
    Member

Kõige hullem minu arust on see, et ei enamus kehalise õpetajaid koolides ega instruktoreid sõjaväes pole sellistest asjadest kuulnudki :o

Ikka tahetakse “korralikku” sirge kehaga ülestõusu.

in reply to: Instrumendid #69976
    jrx
    Member

Duh, see sõltub jõusaalist ju!

Viewing 15 posts - 4,831 through 4,845 (of 4,915 total)