Skip to main content

jrx

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 4,651 through 4,665 (of 4,915 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Magusaisu… #73362
    jrx
    Member

Mina segasin kokku ise müsli ja see maitseb paremini kui poemüsli ja ma tunnen end seda süües ka paremini:

jrxi kilo müslit (kogused väga ligikaudsed):

350 g tavalisi kaerahelbeid

350 g suht “musti” neljaviljahelbeid

75 g mandleid

50 g rosinaid

75 g kuivatatud õunu

100 g linaseemneid

in reply to: tuharad #73341
    jrx
    Member

Lihtne kombinatsioon kükk ja jõutõmme on see, millega ei saa mööda panna tuharate ja reite harmoonilise arengu saavutamiseks. Loomulikult ei ole see kõigi jaoks erinevatel põhjustel parim lahendus. Aga hea lahendus sellegipoolest.

in reply to: Magusaisu… #73333
    jrx
    Member

Ma tahtsin just liitrit shokolaadijäätist. Ja sõin kah :???:”> Aga homsest olen korralik :???:”> Võistlused liiga ligidal juba.

in reply to: Kuidas piimaga lood on? #73310
    jrx
    Member

Nooh… piimavastastel on vahel päris kõvad argumendid ja nad teevad päris kõva kisa ka. Siin foorumis muidugi mitte :???:”>

Ise pean TOTAALSEID piimavastaseid küll napakateks, aga see on minu arvamus. Jõin ka aasta-paar tagasi väga palju piima ja väga meeldis. Nüüd ei ole nagu enam isu ja järgi jätsin siis, kui hakkasin tajuma, et kui joon toidu juurde piima, siis on olemine palju “raskem” ja trenniga peab veel kauem ootama kui muidu.

Praegu joon vahel kui tuju tuleb. Üldiselt on nii, et muudel piimatoodetel nii tahketel kui vedelatel on KINDLASTI kõik piima kasulikud omadused ja VÕIBOLLA pole mõningaid kahjulikke.

in reply to: hapnik #73295
    jrx
    Member

Vastasin sulle sellesse tuunikala teemasse… siis saad must paremini aru, miks niiviisi kirjutan :???:”>

in reply to: tuunikala soolvees #73293
    jrx
    Member

Ah ole nüüd. Foorumis ja au :???:”> Las selle pärast kemplevad suured mehed – siin neid teemasid küll praegu.

Lihtsalt lahmimist ei kannata ja “inimene on tuhandeid aastaid niiviisi toitunud järelikult…” on lahmimine, mis tuunikala kohapealt ei pea paika sellel põhjusel, et reostusaste on muutnud.

Täpsemalt öeldes “ei kannata” on vale väljend – meeldib vastu lahmida seni kuni faktid õigeks saavad. See ongi minu jaoks foorumi “fun” – in disputo veritas, aga mitte see, et kõva mees olen :???:”>

in reply to: Proteiin No1 kuidas on #73289
    jrx
    Member

“Tavaliste” herneste ja ubade SUUR valgusisaldus on suht müütiline. Tavaliselt mingi 5-7 g 100 grammi kohta – see on umbes sama palju kui tavalises leivas.

Pealegi on nende kestades asju, mida inimorganism ei lõhusta ja seega lähvad nad seedimises käärima ja tulemuseks on :???:”>:???:”>

Sellest muidugi saab lahti kui neid enne vees kuhu natuke soodat on pandud leotada. Vähemalt räägitakse nii – ise pole veel proovinud.

in reply to: hapnik #73287
    jrx
    Member

Tere tere :???:”>

Teeme mõisted ja faktid selgeks eks. Psühholoog ei ole arst. Psühholoog on psühholoog. Mõni psühholoog on kliiniline psühholoog, aga isegi tema pole arst. Psühhiaater on arst. Ei arstid ega psühholoogid pole imerohi. Imerohi on Vigala Sass.

Kognitiiv-käitumuslik teraapia on teaduslikult tõestatud (ja need kriteeriumid millegi sellise tõestamiseks on väga karmid ja järjest karmimaks lähevad) efektiivsusega ärevushäirete (ja paanikahäire on üks ärevushäiretest) ravis. Tihti on abi sellest ka ilma toetavate ravimiteta, olgu nendeks siis kas anksiolüütikumid või antidepressandid. Teraapiat teevad psühholoogid.

Ok?

in reply to: hapnik #73174
    jrx
    Member

Ma ei tea… enne antidepressante võiks ikka proovida psühholoogi.

aktivist: need hematogeenibatoonid, mida mina vahel söön sellepärast, et vahel tuleb isu, sisaldavad rauda tegelikult suht vähe ja enamuses koosnevad kondenspiimast (suhkur ja rasv!)

Aga 145 on naise kohta päris hea jah :???:”>

in reply to: tuunikala soolvees #73192
    jrx
    Member

Vaata kallis kaos. Enne kui inimesed rõõmsalt industrialiseerumise järel maailmamerd reostama hakkasid ei olnud ookeanikalades raskemetalli hulgad tõesti nii suured kui praegu ja ürginimesed võisid muretult tuunikala pugida.

Tõsi, ilmselt on nii, et selleks et ainult tuunikalakonservidest raskemetalli mürgistust saada (eeldusel, et ikka ainult konservide sisu sööd :???:”> ) on päris raske. Siiski mina isiklikult väldin pidevat ja rohket tuunikala söömist.

Ja mina eelistaks surra maksimaalselt vanana, vaimselt ja füüsiliselt nii tervena kui võimalik. See on ka üks põhjuseid, miks ma trenni teen eks.

in reply to: tuunikala soolvees #73237
    jrx
    Member

Hämmastav millist jama mõnikord koolis aetakse.

Ning hämmastav, et seda usutakse. Füüsikaõpetaja ei ole füsioloog.

in reply to: hapnik #73235
    jrx
    Member

Hea, et meelde tuletasid! Olin juba unustanud, et see mulle ka maitseb. Kahjuks olen just viimasel ajal tähele pannud, et häid verikäkke on jube väheseks jäänud – need, mis müügil sisaldavad jube palju jahu ja rasva.

in reply to: probleem #73231
    jrx
    Member

Kuldne reegel: soovitatavalt isegi enne, aga kui vaevus püsib, külasta reaalset arsti. Foorum on abi saamiseks liialt umbisikuline.

Kõlab nagu paigast nihkunud diski moodi, aga ma pole arst :???:”>

Mida kindlalt tean on see, et selja ja kaelahädadega jamada-riskida kindlalt ei tasu.

in reply to: Soola piiramine pikalt enne võistlusi! #73229
    jrx
    Member

Üldiselt on jah nii, et kui süüa suhteliselt “tavalist” toitu, siis ise juurde soola panna pole küll mõtet. Eriti veel, kui jood mingeid taastusjooke vms elektrolüütidega süsivesikupulbreid.

in reply to: Tere V.Vähk… #73225
    jrx
    Member

Jah, Mahler on täistaimetoitlane.

Viewing 15 posts - 4,651 through 4,665 (of 4,915 total)