jrx
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
jrx
MemberUus pudingulemmik! Sarnaselt ka varem kirjutatutele teiste degusteerijate poolt võib öelda, et keefiriga segatud FAST šokolaadipuding ja karamellipuding suhtes 1:1on maitsemeelele veel parem elamus eelnevalt proovitutega võrreldes. Konsistents oli ka seni mõnusaim.
Trenn oli täna minu jaoks rahulik, aga lõpuks sain ikka mõned korralikumad sparringuringid ka teha. Tundub, et vaikselt hakkab naasema selline asendamatu kaaslane nagu võhm. Tundub, et nurga tagant ta juba natuke lehvitaks ja ehk julgeb veel lähemale astuda…
jrx
MemberTeisipäeval oli väsimus sees, kolmapäeval tööasjad ei lasknud trenni teha käes on neljapäev ja tuleb üks korralik püstivõitlustrenn täna õhtul:) Edasijõudnute grupis tegeleme hetkel just nagu selliste ebatavalisemate ja üllatavamate tehnikate sulandamisega sellele põhioskuste baasile, millega sügise esimesed kuud tegeletud sai. Loodan ise ka korralikult kaasa teha.
See ja järgmine nädal on veel väga tihe – palju õppetööga seonduvat tuleb kokku võtta, üks endal võetud kaheaastane koolitus hakkab läbi saama (lõputööd vaja esitada jne) ja selle aasta sees veel viimased patsiendid vastu võtta. Järgmise nädala lõpust aga väike puhkus ja siis juba tagasi Tartusse treeninglaagrisse. Jah, tulemas on 25-30. detsember üks korralik MMA-võistlejate treeninglaager, mille tahan täies mahus kaasa teha ja panna sellega korralik algus enda 2013 aasta esimese poole võistlusettevalmistusele. Kindlasti jääb selle võistlemise sisse ka MMA Raju 11 aprillis. Koormusega tuleb ka toitumises natuke muudatusi teha ja vaatama hakata, kuidas just taastumine kõige paremini toetatud oleks. Ilmselt lülitan tagasi FAST glutamiini või Amino Rushi, Omega 3 võtan niikuinii. Puding jääb magustoitudeks:)
Jaanuar tuleb loodetavasti töö mõttes vähe rahulikum ja selle võrra trenni suhtes tempokam:) Blogis kajastan hetkel trenne puhkuseni välja ja kindlasti annan ülevaate ka treeninglaagri elust-melust.
jrx
MemberVäga põhjalik analüüs! ma siis enam Selveri pudingut ei osta
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Tegelikult trennijärgselt see kakaoupuding võiks olla üsna hea:) Aga Selveri karamellkisselli küll mina enam ei osta.
jrx
MemberFAST PUDING. Tänaseks olen seda ära söönud 4 kausikest ja 1 asi on kindel – 2 kausikest korraga tekitab ikka võimsa täiskõhutunde. Eriti kui süüa seda magustoiduks korraliku õhtusöögi peale:)
Selleks, et katsetamine ikka korralik oleks võtsin kõrvale ka kontrollgrupi – Selveri kakaopudingu ja karamellkisselli. Esimesel degusteerimisel segasin pudingupulbri Selveri piimaautomaadist tuleva öko-toorpiimaga.
Vaatame kõigepealt koostist:
FAST protein pudding
Koostis:
Karamell: kaltsiumkaseinaat (piimast), inuliin, aroom, magusaine (sukraloos).
Šokolaad: kaltsiumkaseinaat (piimast), inuliin, kakaopulber, aroom, emulgaatoraine (sojaletsitiin), magusaine (sukraloos).
Analüüs (karamell): portsjon (30g).
Energia 435 kJ/100 kcal, valk 24g, süsivesik 0,5g (millest suhkrud 0,2g, millest laktoos 0,1g), rasv 0,4g (millest küllastunud rasvhapped 0g), kiudained 3,2 g.
Analüüs (šokolaad): portsjon (30g).
Energia 405 kJ/95 kcal, valk 23g, süsivesik 0,9g (millest suhkrud 0,5g, millest laktoos 0,1g), rasv 0,6g (millest küllastunud rasvhapped 0g), kiudained 4,1 g.
Lisandus siis piima või keefirit 300 ml.
Selveri kakaopuding (topsi kaal ca 160-180 g)
Koostis: Piim (68%), rõõsk koor, kirsitäidis (kivideta) (kirsid 86%, modifitseeritud tärklis E1244, happesuse regulaator E330, säilitusaine E202, želeeriv aine E440,), suhkur, kakao 6%, maisitärklis, vanilliin.
Energia (100 g): 145 kcal, valgud 2 g, süsivesikud 15 g, rasvad 8 g.
Selveri karamellkissell (topsi kaal ca 160-180 g)
Koostis: piim, suhkrusiirup, taimne vahukreem (piim, hüdrogeniseeritud taimne rasv, rõõsk koor, piimavalk), pohlamoos (vesi, pohl, suhkur, pektiin, säilitusaine E202)), maisitärklis, stabilisaator (E339, 1422, 1414), lõhna- ja maitseaine, sool
Energia (100 g): 164 kcal, sellest valgud 2,1 g, süsivesikud 25,4 g, rasvad 6 g
Otsus: Kindel võitja koostise poolest on proteiinipuding. Ükskõik, kas seda siis teha piima või keefiriga. Korralik valgulaks.
Vaatame nüüd praktikat (mida teha oli vaja):
Selveri magustoitudel ilmselgelt kaas maha ja lusikas sisse. FAST pudingut proovisin lihtsalt kausis valmis segada ja siis seisma jätta nagu õpetus soovitas. Muljed: šokolaadi oma annab sama koguse juures paksema konsistentsi kui karamell. Karamell on millegipärast valget värvi. Parem on segada kahvli kui lusikaga ja kõige ühtlasem puding tuleb üldse saumikseriga (selle peale tuli kallis abikaasa, aitäh). Mõned minutit seismist ja valmis. Konsistents on tõesti meeldiv, aga ma olen ka alati igasuguseid tarretisi-pudinguid armastanud.
AGA MAITSE? Noh… selle üle ei vaielda eks.
Kindlasti viimaseks jäi Selveri karamellkissell. Hetkel minu lemmik on ilmselt karamelli FAST puding tehtud keefiriga. Piim jättis karamellimaitse liiga läägeks. Šokolaadi maitse oli ka hea, üldse mitte nii magus. Aga samas natuke iseloomutu – tahab tõesti justkui marju või midagi kõrvale saada. Ehtne kakaopuding oli maitselt ikka ehedam. Eks katsetan nende pudingupulbritega edasi.
Nädal algas muidu hästi – kvaliteetne poksitehnika treening Ott Tõnissaarega. Kandsin FAST uut särki, aga seekord on M suurus minu seljas ikka nagu telk. Riietus on vist jõusaalihärgadele suunatud ja minusugusel pisikesel pole üle muud kui leppida. Kaal on püsinud 74 kg kandis, see on hetkel täitsa OK.
jrx
MemberRasside vahel on suured erinevused. Näiteks neeger tuli tunduvalt hiljem puu otsast alla ja tänu sellele on tal juba ürglihased olemas
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma millegipärast arvan, et neegril kasvavad lihased kiiremini ka, kui seda valgel inimesel.
See ei olnud naljakas.
jrx
MemberNonii. Eelmise nädala treeningkoormuseks jäigi teisipäeval natuke müdistamist MMA-trennis, siis sinna otsa veel üks trenn anda. Reedel 10 km suusatamist, millest kogemus oli väga positiivne – jätkasin oma suusatehnika arendamist kohast, kust see eelmine aasta pooleli jäi. Ootasin väga väga palju hullemat. Lisaks pühapäeval natuke kerget maadlemist trenni andmisega koos. Ühtlasi õnnestus pühapäevaselt trennijärgselt ära maitsta FAST puding. Esimene kogemus on positiivne, õhtul ehk jõuan pikemalt kirjutada sellest protsessist ja siis loodan ka keefiriga ära proovida:)
jrx
MemberKuid vastus teisele küsimusele, et kas pead oma suutäisi lugema. JAH, ABSOLUUTSELT! See tekitab sinus stressi ja tekitab soovi kõigele käega lüüa? Pole midagi parata, sa pead tegema valikuid. Kui su eesmärk on vormi saada (sel juhul ilmselt hetkel sa seda pole), siis ei ole igapäevane tervislik toitumine veel loomulik osa su eluviisist. Seega, jah, et sinna jõuda pead sa lugema suutäisi. Kuni jõuad selleni, et ajus kujuneb välja pilt õigetest kogustest, oskad oma kehast aru saada ja sa ei ole endaga enam konfliktis.
Ei ole absoluutselt nõus. Töötan igapäevaselt inimestega, kellel selline lähenemine kõik raskemaks muudab.
jrx
MemberVedelik on ülivajalik trenni ja toitumisega seotud eesmärkide saavutamisel.
Mida tähendab “ei suuda” – ei suuda tõsta pudelit suuni? Ei suuda neelata?
jrx
MemberJääme ootama Roberti argumenteeritud vastulauset.
jrx
MemberPalun aadressi?
Mille aadressi? Võistluste? See on lingis kohe alguses kirjas. Kohtumiseni!
jrx
MemberTaaskord on selline nädal, kus ma eile andsin kaks trenni jutti ja selliseks mu selle nädala trennikonto vist jääbki. Heal juhul jõuan reedel suusatama ja pühapäeval taas trenni andma. Õnneks on rütm tekkimas selline, et paljudes enda antavates trennides saan ka ise natuke kaasa teha, sest õpilased on juba nii heal tasemel:)
Laupäeval võib mind leida MMA amatööride võistluselt 3D Liiga. Üritus algab 13.30 ning on tasuta! Soovitan kõigil MMA huvilistel tulla vaatama, kuidas inimesed oma esimesi võistluskogemusi omandavad:) Tartu VÕIMLAst võistleb päris mitu poissi, aga seekord on nad teiste treenerite valvsa hoole all, sest mina olen erapooletu ja täidan kohtunikukohust. Emotsioonid võin valla lasta alles siis kui võistlus läbi.
Eilses MMA trennis, mida läbi viisin, aga tegelesime muuhulgas sellise tehnika kasutamisvariantidega nagu “lendav põlv”. Video ütleb selle kohta rohkem kui ükskõik millised sõnad:
jrx
MemberMinu meelest ei ole OK. Sööd liiga vähe. Ja ma jätaks need valgukoksid praegu ära. Kui muretsed katabolismi pärast, kasuta pigem aminohapete segu.
jrx
MemberVähem muretsemist, rohkem aeroobset!
See 50 ml/kg on küll sinu vanusegrupis “tavainimesele” tõesti väga hea, aga võiks olla veel natuke parem:) Dieeti on tõesti lihtsam pidada väiksema koormuse juures. Ma soovitaks katsetada mitte täis-ketoga vaid sellise koormuse juures vähemalt 1x päevas ikka normaalselt aedvilju + natuke tärklist (riis, kartul vms) süüa. Soovituslikult õhtul.
jrx
MemberMa teeksin läbi päeva submaksimaalseid seeriaid. Ehk ntx 1 negatiiv iga pooltunni tagant. Iga päev.
jrx
MemberOma treeningpartnerile anna küll kohe süüa, muidu kukub kokku varsti.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Arch, Mairon ongi selline mees, et vahepeal tegi jõudu ja sõi peekonit kondenspiimaga (ilma liialdamata) ja siis tulid kilogrammid (küll raskelt) juurde, aga läksid kohe varsti ära ka:D
Funktsionaalses mõttes on aga mees päris tugev oma pikkuse kohta ning sellisel kehatüübil on kahevõitlusalades kindlasti omad eelised:)
-
AutorPostitused