jrx
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
jrx
MemberKiire värskendus:
Näen, et inimesed on blogis diskuteerinud külmetushaiguste üle. Loomulikult alati kõige kindlam variant on end välja puhata. Samas endal subjektiivselt tunnen, et vahel just selliste kergete külmetusnähtuste puhul kerge trenn hoopiski aitab lihtsamini haigusest üle saada. Loomulikult see on täiesti subjektiivne N=1 mõte.
Olen saanud kaalu stabiilselt alla 73, mis ongi väikese eesmärgi ületamine märtsi lõpuks. Keskmine on kuskil 72.5 kandis. Nüüd selle nädala lõpuks loodan näha stabiilselt juba alla 72 olevaid numbreid ja siis vaatab kuidas läheb. Nädal enne võistlust 71 olla tähendaks juba päris kerget viimast nädalat ja see 71 on ka see number, mille loodan 24 tunniga võistlusteks tagasi saada.
Selles mõttes dieediga on läinud hästi ja just ajudele on see kord olnud väga leebe. Isegi mõtlen selle peale, et võibolla pärast võistluseid ei vii kaalu üles, et vahepeal teha mõned maasvõitlusvõistlused kergemas kaalus kui viimasel ajal. Näiteks möödunud neljapäeval reedel võis mu menüüst isegi leida McDonaldsi wrapi, itaalia jäätist, mitu päeva järjest sõin üldse ühe toidukorra kodust väljas jne. Eile õhtul jõin lahjat naturaalset pirnisiidrit (2,5%) ja see oli imehea vaheldus:) IIFYM töötab (If It Fits Your Macros). Ja see ei tähenda seda, et ma näpuga ajaksin kalorites järge, kaaluksin, mõõdaksin. Oh ei. Ilmselt olen selles suhtes tunnetuse paika saanud ja suur abi on ka abikaasast, kellega saab vahel koos toidukordi läbi planeerida ja arutada (ja lisaks loomulikult see, et ta oskab väga hästi ja dieediplaanis samas sobivalt süüa teha:)
Trennide mõttes on jäänud veel loodetavasti intensiivsed kaks nädalat, sest viimased kaks nädalat ei olnud kindlasti nii intensiivsed kui oleks võinud olla. Ott Tõnissaar on Raju majandamisega nii hõivatud, et tema peale ei saa loota, aga VÕIMLA amatöörid, kes Rajuks valmistuvad ja teised treenerid aitavad hädast välja.
Ahjaa – kift uudis on see, et tegemisse on antud minu fännipluusid. Andke teada, mis disainist arvate ja kas ka siin on huvilisi, kes sellist särki võibolla kanda tahaks
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Muide! Täna on viimane päev kõige soodsama hinnaga osta Eesti suurima MMA (sportliku vabavõitluse) SLT Raju 11 pileteid. Kiirelt kiirelt kõik Piletilevisse! 20. aprill Saku Suurhall, päevane amatöörüritus tasuta, õhtul profiklassi matšid (sh minu oma). Tulge põnevat sporti nautima!
jrx
MemberSee on see häda ja õnnetus, et teadus jätab ALATI asjad lahtiseks. See on tõenäosuslikus maailmapildis paratamatu. Aga tavainimese mõistus (või ka mingi teise valdkonna teadlase tavamõistus tavaolukorras) januneb rusikareeglite ja tõdede järgi, sest teadmatusest tekkiv lootusetus ja ärevus on enamike jaoks väga raskesti talutavad.
jrx
MemberKirjanduse ülevaade lihtsalt v?
PubMed.org
jrx
MemberSöö võimalikult päris toitu piisavalt suures koguses. Toitumiskava selle sõna klassikalises tähenduses on minu meelest tarbetu vaev ajule:)
jrx
MemberVastik kevadine külmetus-viirus ikka kiusab. Nüüd siis neljandat päeva on selline nohu, mis on tüütu. Kurguvalu on õnneks üle läinud. Pühapäev-esmaspäev möödusid praktiliselt trennivabalt taastudes, teisipäeval siis kaks kerget trenni nagu siia sai kirjutatud ja plaanisin kolmapäeval tõsisemalt trenniga uuesti alustada, aga siis tuli elu vahele. Ei ole kerge žongleerida kõikide nende asjadega, mis parasjagu käes.
Nimelt tulid hommikusse JA õhtusse tööasjad, millest ühega ei olnudki võimalik ette arvestada ja teise olin lihtsalt unustanud, seega pidin ära jätma nii hommikuse kui õhtuse treeningu.
Aga pole halba ilma heata – tegelikult on töörohketel ja trennivabadel päevadel mõnes mõttes hoopis lihtsam hoida sobivat kaloridefitsiiti. Nii varieeruva treeningu suhtes nagu sportlikus vabavõitluses tehakse on väga raske planeerida ja hinnata reaalset energiakulu.
Näiteks teisipäeval sõin hommikuks peaaegu 500 g kohupiima (250 g 8% ricotta maasikapastat ning 250 g maitsestamata batoon), peale päevast treeningut sõin 250 g 8% ricotta banaanipastat ja ühe õuna ning peale õhtust treeningut sõin kanaliha želees, natuke grillkana, värsket spinatit ja kirsstomateid.
Eile sõin hommikul ca 500 g aedviljasegu, millele lisatud natuke seemnesegu (kõrvits, linaseeme, päevalilleseemned) juustuga, lõunaks õun ja natuke näksisin sinki ja juustu ja õhtul sõin ühe lõhekonservi sinepiga (tundus kuidagi õige). Lõuna ajal võtsin koguni ruudu šokolaadi (Kalevi uus pashamaitseline šokolaad on päris hea kui valge šokolaad meeldib) ning ühe kommi.
Ja täna hommikul kaal esimest korda selle ettevalmistuse ajal alla 73 kg! Vähemalt midagi toimib. Täna õhtul teen endale ilmselt ühe korraliku Fast Pudingusegu karamell + šokolaad. Juba tükk aega on isu, aga olen unustanud keefirit ja piima osta:)
Nüüd proovin neljapäevasest trennist vähemalt korraliku koormuse kätte saada. Asjakohaseid pilte ei leidnud, seega teen seda mida alati tehakse: naljakad pildid loomadest!

jrx
MemberOhhoo, ma ei teadnudki, et see eesti keeles välja on antu. Hea raamat ja lõbus ka:) Aga samas Wansink ju just rõhub sellele, et tühja kõhtu tajuma ei peaks – kuidas kommenteerid JungaTroll?
jrx
MemberInvention – natuke liiga üldine nõu, antud juhul tähendaks see ju 63 g rasva päevas ja 126 g valku päevas. See on ca 1200 kcal ja siis lisa soovitad süüa süsivesikutest, et siis kuskil 500 grammi süsivesikuid lisaks?
Antud juhul soovitaks ma küll rohkem tõsta kaloraaži KA rasvade-valkude arvelt, nt 100-120 g rasva päevas, 200 g valku päevas ning 3-400 g süsivesikuid.
jrx
MemberEi tea… 1500 kcal miinust kuue päeva peale ära jaotatuna ei ole ikka väga palju. Aga iva on muidugi sees – võibolla nädala sees natuke rohkem söömine võimaldaks vähem isu sellel ühel päeval. Ei tasu unustada ka seda, et ega see sissesöödud 1500 kcal magusat lupsti üheselt ei imendu. Selle koguse päeva peale laiali jaotamine muidugi teeb selle hõlpsamaks…
jrx
Memberjrx
MemberTäna hommikul kaal plaanipärane 73.9 kg, kuigi eile jäid trennid põhimõtteliselt vahele. Lülitan regulaarsesse tarbimisse tagasi FAST glutamiini, et paremini vastu pidada. Eelmise nädala treeningkoormus oli üle paari nädala jälle täitsa kobe ja treenigute kvaliteet ka. Nagu ütlesin, käisin reedel Auras mullivannis vedelemas ja natuke ujumas õhtul, laupäeval kaks kerget trenni veel otsa ja laupäeva õhtuks oli päris kobe väsimus sees. Üldiselt on minu puhul hea näitaja see (ja paljud nõustuvad), et kui trennis mingite suvaliste kohtade peal hakkad tundma, et saad natuke haiget, siis on paras trenn pooleli jätta, sest õnnetus hüüab tulles
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Lendasin peaga vastu puuriseina (õnneks oli poksikiiver peas) ja minut pärast seda väänasin natuke ühe jala varbaid. Aitas küll. Väsimusest andis märku ka pühapäeva hommikune nohu-kurguvalu kombinatsioon nii et pühapäeva võtsin trennist täitsa vabaks. Eile õhtul andsin kerge trenni oma koduklubis VÕIMLA ning täna nohu püsib, aga lähtun üldtõest:Kui “külmetus” on kõrisõlmest allpool, siis trenni teha ei tohiks, aga kui ülalpool, siis võib.
Seega lähen teen kasvõi juba päeval mõned kerged ringid varjupoksi / poksikotti, vaatan, mida räägib hea sõber ja abiline Vahur Ull ning võibolla saab kellegagi ka pisut maadelda.
Õhtul viin läbi MMA treeningu taas koduklubis. Mõnede amatöörvõistlejate võitlusvorm on palju teravam juba kui minul:) See ühest küljest motiveerib ennast nendega ühele tasemele viima ja teisest küljest näitab, et meie klubi treenerid sh mina ise teeme head tööd.
Jaanuaris õnnestus teha üks korralik võistlusettevalmistusnädal Tallinnas sõprusklubis 3D Treening. Tänased pildid ongi sealt – esimesel pildil koos osaga eesti brasiilia jiu-jitsu eliidist, mõlemad mustad vööd Martin Aedma ja Priit Mihkelson, lisaks Tallinna treener Ronald Stimmer ja Tartu püstivõitlustreener Kaspar Kraav, kes viimasel ajal oma maasmängu kõvasti arendanud on.
Teisel pildil kõige parem klassikalise poksi personaaltreener, kellega treeninud olen – Kristjan Enno. Temaga sai võetud kaks eratundi Artjomi Teppi poksiklubis. Keda huvitab just vanakooli stiilis poksi treenimine, siis soovitan Kristjaniga ühendust võtta – ta on Facebookis kergesti leitav ja minu kaudu saab ka kontakte. Tõelises Rocky stiilis keldrisaalis tegi ta mulle treeningud, mille jooksul sai korralikult võhmale ja samas kõvasti poksitehnikat ja koordinatsiooni ka paremaks. Ütles ka, et tal on praegu aega ja vaba ajagraafikut, et eratundidega tegeleda, et kui on huvilisi, siis võtke temaga ühendust ERITI kui poks huvi pakub ja oleks tahtmine võtta mitu tundi.
jrx
MemberGMasteril õigus. Kontrolli südant koormustestil, kuigi tõenäoliselt on tegemist lihtsalt harjumatu järsu laktaadi tõusuga.
jrx
MemberIse vastan.
Linaseemne õlist saab valdavalt alfa-linoleenhapet (ALA), kuid mitte eikosapentaanhapet (EPA) ja dohosaheksanoehape (DHA)
Seega oluline on teada, et ALA, mida leidub taime –ja pähkliõlis, ei saa olla asenduseks EPA-le ja DHA-le, mida leidub kalas ja kalaõlis.
Avaldan kiitust initsiatiivi eest! Ausõna noh! Rohkem foorumikasutajaid võiks niimoodi käituda
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jrx
MemberJap, on korras, ei nulli ja päeva peale 200 g šokolaadi + pakk küpsist on väga normaalne “petupäeval” ja psühholoogiline kasu, mida enda lõdvaks laskmisest saad on ka väga oluline!
Chill ja tunne elust mõnu:)
Kui midagi muutub, küll jõuad korrigeerida.
jrx
MemberMa arvan, et 170 cm pikkuse juures ongi ebarealistlik madalamat kaalu soovida võibolla… see võibolla ei sobigi kokku sinu kehalise ja vaimse tervisega.
Praegu tundub ju kõik tegelikult üsna korras olevat.
jrx
MemberSee ei ole loogiline mitmes punktis.
1) Vastus küsimusele – “jah, on mõte küll. Paljud toitumisplaanid planeerivadki eksimised sinna sisse ja psühholoogiline heaolu on väga oluline.”
Aga üldiselt tahaks ikka küsida, et mis on “piiramatult”? Väga tõenäoline on see, et nädala sees piirad oma toitumist mingi kandi pealt liigselt ja sellest ka need “laes isud”. Võimalik, et sulle sobiks nt paremini nii kehale kui vaimule, kui natuke magusat oleks nädala kestel, mitte ei keerleks ainult kõik selle ühe “petupäeva” ümber.
Kui tahad reaalsemat abi saada – too siia ära oma nädala umbkaudne toitumine (koos selle magusapäevaga), kaal ja pikkus ning eesmärgid.
-
AutorPostitused