jrx
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
jrx
MemberROAR, ära lase end mingist tobedast moest mõjutada. Tegelikult on hea füüsiline vorm alati populaarne igas vanuses ja heas füüsilises vormis meestel ei ole jalgade vahel vahet, mis “kokku ei käiks”
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jrx
MemberTegin jälle natuke MMA-analüüsi ja ühtlasi liigutasin selleteemalised jutud uuele aadressile. Uus artikkel ka Lyoto Machida vs. Phil Davis matšist. Head lugemist!
Üsna pea kirjutan siia trennidest ka
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jrx
Memberdzonny, kahjuks on lugu nii, et kui tahad tasuta nõu, siis saad kaasa ka inimeste suhteliselt tsenseerimata arvamuse asjast.
Seda, kas selle arvamuse peale tasub solvuda või sellest õppida või seda lihtsalt eirata – see on juba sinu otsustada.
jrx
MemberMa jään ka lapsega koju
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Käruga joosta ei riskiks mina ka. Aga pikad jalutuskäigud asendavad taastavaid jookse küll ma arvan.
Aga nagu ütlesin – mina ei näe tempotreeningul hetkel mõtet. Kilomeetrid oleks vaja täis koguda. Kui 3x12st ei taastu ära, siis tuleb tempot maha võtta alguses.
jrx
MemberDraw – ei ole sinuga nõus tempotreeningu suhtes juhul kui treenida ainult 3x nädalas. Kui üle 10 3x nädalas tundub palju, siis tuleb joosta kolmel korral 10
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma näen mõtet tempotreeninguks alles alates sellest kui jooksutreeningud on 4x nädalas. Siis võiks ka seda olla üle nädala nt kord 1 ja kord 2x nädalas
jrx
MemberSee sõltub ju üldiselt eesmärkidest ja toitumisPLAANIST. Kuna sinu plaan on “üldiselt tervislikult toituda iga 3-4 tunni tagant”, siis mina ütleks, et lase samamoodi edasi AGA kui kõht tühi ei ole, siis jäta üks see 3 tunni pärast toidukord ära ja söö alles 6 tundi peale “cheat meali”
jrx
MemberOskate öelda mis võib minusuguse inimese kaloraaz olla, et kaalu säilitada? Oskan vähemalt kuskilt otsast proovima hakata
Ma alustaks proovimist kuskilt 3000st keskmiselt päeva peale nädalas.
jrx
MemberJa kõige tõenäolisemalt sa lõppkokkuvõttes päris iga päev seda jäätist ei taha ka siis enam…
jrx
Member
Rämpstoit?
Igatahes… see rasvade süsikate koos söömine… Kui sa sööd nt 4x päevas, siis on su nädalas 28 einet. Oletame, et 1 neist on cheat meal – see on 1 28ndik e alla 4%. See ei mängi nii suurt rolli, kas sa selle 4-6% sees sööd süsivesikuid ja rasvu koos või mitte.
jrx
MemberSee ühel päeval rasvu ja SV väheks ei pruugi nädala lõikes midagi tähendada.
Cheat meal idee “töötab” ainult siis, kui on mingi väga kindel ideestik või plaan kuidas süüa (mul tundub, et sul hetkel ei ole) ja see on siis see eine kui sa sellest hälbid.
Taimetoitlase jaoks on jaanipäeval šašlõkisöömine “cheat meal”.
Et siin ongi küsimus, et mis on see plaan, mida sa järgid, mida sa siis “cheatid”. Kui sul seda plaani ei ole, siis pole jäätis ka “cheatimine”
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma ei mõtle seda üldse kuidagi pilavalt või halvasti. Olen ise kasutanud nii “cheat meal” kui “cheat day” ideed, aga hetkeks olen sellisest mõtlemisest loobunud, sest tundsin et selline sildistamine tegi palju asju hoopis raskemaks.
jrx
MemberMa saan aru loogikast selliste jooksukavade taga, aga ma arvan, et sulle kes sa võistled ja kogemus olemas ei ole see väga mõttekas.
3x nädalas, millest 1x tempo, 1x taastav, 1x pikk on väga loogiline.
Aga see hoiab eriala (jooks) mahu ikkagi suht väikesena. See 1x nädalas 8km rahulikult nt on suhteliselt mõttetu. Kui on puhkust vaja, siis võiks pigem üldse mitte joosta
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kui on aga vaja taastavaid jookse, siis võiks neid teha nt hommikuti ja vähem korraga (nt 4km), aga seda kolmel hommikul (nt TRX päevadel) – kohe 4 km võitu mahus.Samuti nende aegade juures, mida hetkel välja jooksed ei ole minuarust see “tempotreening” kriitiline. Anaeroobset ja lihasvastupidavust peaksid (?) TRX-ist saama. Milleks tempojooks, mis ei ole mahult suur? “Pikk” jooks poolmaratoni distantsik valmistumisel on niikuinii enamasti mingi 15-16 km eks? Vahel harva võistlusdistants.
Seega arvan (täitsa omaenese tarkusest, millest suurem osa on ikka üldine ja muu spordialaga seotud ja jooksuasi rohkem harrastaja tasemel ja kogemuslik), et sa saavutaksid paremaid tulemusi nt joostes 3x nädalas nt 14 km, 12 km, 16 km ning kui auru jääb üle, siis mõnel TRX päeva hommikul ka 3-4 km rahulikult. Ühe täieliku puhkepäeva nädalas võiks ka muidugi jätta.
jrx
MemberKeeruline lugu… 3x nädalas peaks olema piisav küll. Eks lõpuks ka raske öelda MIKS täpselt mingi asi juhtus.
Ühest küljest ma soovitaks sulle lihtsalt kilometraaži suurendada mõneks ajaks… võib olla ka 3x nädalas, aga siis olgu 3x 15 km (näiteks). Aga seda loomulikult AINULT juhul kui see sulle liigestele ei hakka.
jrx
MemberKuidas sa tead, et sul on homme plaanis cheat meal kui sa ei tea mida see endast kujutab? Kust sa üldse ideed oma toitumise kohta saanud oled?
jrx
Member“Võhma” on erinevat. HIIT treenib küll, aga 21 on selline distants, mille puhul pole tähtis ainult “mootor” vaid ka “veermiku vastupidavus”.
Maratonisõber ilmselt ütleks ka, et aeroobse baasi juurde ehitamine tuleb läbi progresseeruva mahu, aga HIITiga mahtu ei kasvata.
Jõudu!
jrx
MemberOt mis su üldine kilometraaž on? Vanuse olen ka unustanud, kuigi enne oled ka postitanud…
Lihaskrambid lõpupoole viitab ikka seda, et sellel koormusel pole distantsiga harjunud…
-
AutorPostitused