jricca
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
jricca
MemberToitumiskava
Ma ütlen kohe ära, et ma ei loe makrosid, kuna hetkel on idee süüa ja trenni teha teadmata ajani. Mida ma kindlasti proovin täis saada on kcal (trennipäeval 3000+) ja valgud (100+). Aga et see toitumiskava postitus oleks huvitavam ja nii palju kui võimalik pakkuda erinevat infot minu toitumise osas, siis loeme makrod ära.
_________
Pärast ärkamist lähevad vitamiinid sisse (B12 2-3x nädalas, D-vit iga päev, kelp 2-3x nädalas). B12 on üks vitamiin, mida veganid peavad tarbima lisaks, kas toidulisandina või rikastatud toitude näol. D-vit on nii enne kui ka pärast suve kõigile põhjamaalastele must have vitamiin toidulisandina. Kelp annab joodi, mida saab ka nt jodeeritud soolast; kui ma ei peaks nii palju soola kasutama, siis võtan kelpi juurde. Rohkem ma toidulisandeid ei võta. Kõik mu vitamiinid on pärit veganicity.com lehelt. Seal on tihti soodukad, nii et soovitan teilegi.
_________
Pärast seda panen täistera kaerahelbed keema. Enne seda söön sisse teelusikatäie tumedat melassi, kaks teelusikatäit jahvatatut linaseemneid ja ühe parapähkli. Tume melass on väga hea raua- ja kaltsiumiallikas; linaseemnejahu (linaseemned peab ära jahvatama või ostma jahu kujul, et tuua välja efektiivsus, seemnete kesta ei suuda meie seedesüsteem seedida) katab asendamatu oomega-3 rasvhappe alfa-linoleenhappe (ALA) päevavajaduse; parapähkel on hea seleeni allkas ja üks pähkel katab päevase vajaduse.
Puder on üsna lihtsakoeline: vesi, helbed, sool, viilutatud banaanid, kaneel ja kõrvitsaseemned (hea rauaallikas). Kõrvitsaseemned on mu raua viinud pilvelõhkujate kõrguseni, täiega soovitan, kui olete rauaallika otsingul. Harilikult lisan ka viilutatud kiivi (C-vit annab parema kick’i rauale), kuid poes polnud küpseid. Vett lürbin kõrvale.
678 kcal
24 g valke
21 g rasve
84 g süskareid
_________
Lõunaoode on tavaliselt mingisugused pähklid või mandlid, riisigaletid maapähklivõiga, puuvili ja pool omletist. Selle koguse teen pooleks. Pool söön enne lõunat, teise poole söön pärast lõunat, kuskil kella 15.20 vms ajal. Omlett on umbes-täpselt 2 miljonit korda parem, kui süüa värskelt, otse panni pealt tulnuna. Kui kaasa teha, tuleb ohtralt tomatit toppida, siis on mahlasus olemas.

559 kcal
24 g valke
22 g rasve
70 g süskareid
________
Lõuna erineb harilikult iganädalaselt. See nädal teen rohelised läätsed, külmutatud juurviljad, tükeldatud apelsin ja tükeldatud avokaado. Pmst apelsin on mu kiiks, mida topin pastade, pajaroogade jne sisse. Mulle haigelt meeldib. Kõik see läheb pooleks, pool toidust söön ühel päeval ja teise teisel päeval. Juurikaröst on mu lemmik saialaadne teema, aga ma ostan seda ainult alega, sest pea 1.5 EUR paki eest on overkill mu jaoks.
??:” data-emoticon=”” src=”/uploads/emoticons/default_unsure.png” title=”
??:” /> Kuid see on pmst alati alega.
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_biggrin.png” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />747 kcal
32 g valke
17 g rasve
92 g süskareid
_________
Pärast lõunat läheb sisse teine pool, mis jäi lõunaootest järele.

610 kcal
23 g valke
22 g rasve
92 g süskareid
Kui teen trenni, siis enne trenni tõmban banaani sisse. Õhtu jooksul söön ka ühe ära. ~89 kcal ja 22 g süskareid juurde.