Janika Aavamägi
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
aprill 7, 2014 at 6:10 p.l. in reply to: LELKV 2014: absoluutne võitja on Rückenberg! Videokokkuvõte! #363559
Janika Aavamägi
MemberImre albumis oli pilte küll
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 7, 2014 at 3:50 p.l. in reply to: LELKV 2014: absoluutne võitja on Rückenberg! Videokokkuvõte! #363549Janika Aavamägi
MemberJuba lähitundidel saavad avalikuks Fitness.ee ametliku fotograafi pildid Lōuna-Eesti karikavōistlustest. Ühes nendega ka Taivo Seppa pildid, seega püsige lainel, sōbrad
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Janika Aavamägi
MemberSel laupäeval: VI Reval Cup & Tallinna lahtised meistrivõistlused
Pealtvaatajatele on üritus tasuta!
VI Reval Cup ja Tallinna lahtised meistrivõistlused toimuvad eelseisval laupäeval, 12. aprillil Spordiklubis Reval–Sport.
Võistluste algus 12. aprill kell 14.00.
Võistluspaik: Spordiklubi Reval-Sport, aadress Aia 20, Tallinna kesklinn.
39 sportlast on võistlema asumas sel laupäeval kuuendatel Reval Cup võistlutel. Esindatud on kulturism, klassikaline kulturism, bodyfitness, meeste physique ja bikiini fitness.
Võistlus on heaks hüppelavaks neile, kes soovivad kunagi osaleda Eesti meistri- või karikavõistlustel. Selle võistluste parimatel avanebki võimalus osaleda aprillis Eesti kevadistel karikavõistlustel.
Kõikide pealtvaatajate vahel loositakse välja Reval-Spordi 30 päevane priipääse ja auhindu Fitshopilt. Pealtvaatajatele on üritus tasuta!
Tutvu võistlejatega: VI Reval Cup ja Tallinna lahtised meistrivõistlused
Võistluste korraldaja on Spordiklubi Reval–Sport koostöös Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liiduga.
Võistlusi toetavad: Tallinna linn, EKFL, Reval–Sport, Fitness.ee, Fitshop.ee.
aprill 7, 2014 at 5:59 e.l. in reply to: LELKV 2014: absoluutne võitja on Rückenberg! Videokokkuvõte! #363491Janika Aavamägi
MemberAplaus publikule!

aprill 3, 2014 at 3:37 p.l. in reply to: 30. EKV kulturismis ja fitnessis! ABS võitjad: Janar RÜCKENBERG & Reet REIMETS #363215Janika Aavamägi
Member30. Eesti karikavõistlused kulturismis ja fitnessis
26. aprill 2014
Salme Kultuurikeskuses
Eesti karikavõistlustel võistleb Kimberi Klubi esindav ja Simmo Sikuti käe all treeniv Karin Kitt.
Bikiini fitness +172cm
Karin Kitt, Kimberi Klubi, treener: Simmo Sikut
Pildil Gea Taalvelt (vasakul) ja Karin Kitt (paremal)
Piletid Piletilevist – Registreeru võistlustele – Tutvu võistlejatega: EKV 2014
Eelregistreerimise viimane päev on 14. aprill 2014.
aprill 3, 2014 at 9:32 e.l. in reply to: 30. EKV kulturismis ja fitnessis! ABS võitjad: Janar RÜCKENBERG & Reet REIMETS #363195Janika Aavamägi
26. aprill 2014
Salme Kultuurikeskuses
Eesti karikavõistlustele tuleb võistlema 2013. aasta juunioride Euroopa meistrivõistluste kuldmedalist Endla Vaher. Endla võistleb 26. aprillil Salmes naisjuunioride fitnessis. Endla treener on Lubomír Hečko.
Naisjuuniorid fitness
Endla Vaher, Reval-Sport, treener: Lubomír Hečko
märts 30, 2014 at 8:08 e.l. in reply to: 30. EKV kulturismis ja fitnessis! ABS võitjad: Janar RÜCKENBERG & Reet REIMETS #363045Janika Aavamägi
26. aprill 2014
Salme Kultuurikeskuses
Avatud on meesjuunioride physique kategooria!
Meesjuuniorid physique
Lauri Ööpik, Fitlife, treener: Imre Vähi
Pildil Imre Uibokand (vasakul) ja Lauri Ööpik (paremal)
märts 27, 2014 at 9:52 e.l. in reply to: LELKV 2014: absoluutne võitja on Rückenberg! Videokokkuvõte! #362909Janika Aavamägi
MemberKõige väärtuslikumad asjad võetakse lavale kaasa
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 26, 2014 at 12:25 p.l. in reply to: 30. EKV kulturismis ja fitnessis! ABS võitjad: Janar RÜCKENBERG & Reet REIMETS #362859Janika Aavamägi
26. aprill 2014
Salme Kultuurikeskuses
Avatud on nüüdsest meesjuunioride -75kg kulturismi kategooria.
Kulturism juuniorid -75kg
Mikk Jürisson, Reval-Sport, treener: Siim Kelner
märts 26, 2014 at 12:02 p.l. in reply to: Ott Kiivikas Fast Team – Tere tulemast Veteranide Spordiliitu”, uued “Oti” tootesarja tooted ja Team Kiivikas laieneb! #362854Janika Aavamägi
Membermärts 25, 2014 at 9:58 e.l. in reply to: 30. EKV kulturismis ja fitnessis! ABS võitjad: Janar RÜCKENBERG & Reet REIMETS #362791Janika Aavamägi
26. aprill 2014
Salme Kultuurikeskuses
Võistlema tulevad:
Bodyfitness naised +168cm
Anastasija Žerdetskaja, Reval-Sport, treener: Natalia Nazarenko-Kiivikas
Bikiini fitness naised -163cm
Kristina Aleksejeva, Reval-Sport, treener: Natalia Nazarenko-Kiivikas
Meeste physique +178cm
Boris Blinov, Fitlife, treener: Imre Vähi
Janika Aavamägi
Memberteemaalgataja, ma ei ole mingi spets ega proff ning oskan vaid enda aastatepikkusi kogemusi jagada, mis saadud suhteliselt suure koguse materjali läbitöötamise tulemusena aastate jooksul.
minu lugu oli lühidalt umbes selline: olin tavapärane suhkru- e süsivesikusõltlane. see väljendus selles, et kui kiiret süsivesikut ei saanud, siis oli “kumm tühi” ja tuju kippus ka nadiks ja tigedaks.
kogu toitumise temaatikaga hakkasin tegelema mitte ülekaalulisuse (seda olen ma ka, aga see mind ei häirinud), vaid terviseprobleemide tõttu. just erinevate terviseprobleemide tõttu loobusin mitu aastat tagasi teraviljast ja piimatoodetest ning paljud terviseprobleemid lahenesid imeväel. meeldiva kaasnähuna avastasin, et ka tühja kummi tunne, nõrkus ja tujukõikumine kadusid
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>.põhimõtteliselt tähendas see minu jaoks kokkuvõtlikult seda, et kui ma alustasin päeva süsivesikutega, siis töötaski keha süsivesikupõletuse rezhiimil ning niipea, kui veresuhkru tase langes, langes drastiliselt ka energiatase. kui ma aga alustasin päeva valgu- ja rasvapõhise toiduga ja suutsin päeva jooksul enda jaoks normaalset rezhiimi pidada (mis tähendas mitte ainult kiire süsivesiku jälgimist, vaid ka iga söögikorraga valgu söömist), selliseid ärakukkumisi ja suuri energiakõikumisi ette ei tulnud. ja see on tänaseni nii, kuigi ma olen seda juba mitu aastat harrastanud.
s.t. mul oli vaja asendada hommikune puder/võileib hoopis paari prae- või keedumunaga, mille juurde söön erinevaid puu- ja köögivilju (ntx 2-3 muna + paar tomatit, veidi salatit, kurki, kiivit, granaatõuna, sõstraid, sibulat jne). niipea, kui ma söön hommikul putru v võileiba, on päev sisuliselt metsas ja ma “näljendan” ja “kõigun” päev otsa.
tavaliselt söön 2 lõunat, mitte väga suured – ntx 1. mingi liha + köögivilja v puuvilja või 2. 200 g ricottat* v kitsejuustu* + puu- või köögivilja. vahel panen natuke moosi, aga siis peab vaatama, et liiale ei lähe, muidu on mõne aja pärast jälle “kumm tühi”. õhtul siis jälle kas mingit liha v kala v muna + tatar v kartul + köögivili. hilisõhtul tavaliselt paar tatraleiba + võid + kitsejuustu + kurk v tomat vmt.
s.t. võid katsetada, minul töötas selline variant (jah, kirjanduse põhjal, ise poleks ma selle peale tulnud). sul ei pruugi töötada, kuid sa ei saa teada, kui ei katseta. arvestada tuleb ka sellega, et üleminek ja keha ümberhäälestumine võtab ca 2 ndl aega, sel perioodil võivad suhkru ärajäämanähud kohati päris karmid olla.
/*nagu näha, olen ma piimatoodetest osa oma menüüsse tagasi toonud – kuid mulle on sobilikud ainult paar kindlat ricottasorti ning ka piiratud koguses kitsejuust sobib. niipea, kui ma söön aga juustu, kodujuustu, jogurtit – s.t. midagi, mis sisaldab kaseiini, on mu enesetunne kehv ja väsimus paar päeva garanteeritud. lisaks muud jamad, millel ma siin ei peatu. ka tekib mulle sama kaloraazhi juures kaseiinitooteid süües alati kõhupekki juurde (mis on arvestades kaseiinimolekuli toimet pankreasele tegelikult üliloogiline. ka ntx tõstab mul kodujuustu söömine veresuhkru järgmiseks hommikuks sinna, kus see olema ei peaks.
tegelikult ei sobi paljudele inimestele teravilja- ja piimatooted, kuid nad on kas nii noored või nende tervis on nii korras, et keha tuleb sellega toime. kui aga lisandub vanust või tervis muidu hapravõitu, on kogemus näidanud, et nende ärajätmine võib mõne inimese puhul isegi suisa imesid korda saata /
muidugi võib nüüd hakata rääkima, et oh-jah, ei ole vaja midagi ära jätta ja see kõik on müüt ja kalor on kalor jne
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. ei ole, lihtsalt inimesed on erinevad ja minu puhul töötas see ntx väga märgatavalt. Ma soovitaks mõnel juhul sama. Piirata on minul ka raske. Kui söön natukene süsikaid, tahan veel. Kui ei söö üldse süsikaid, ei taha kah
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. PS! Väga oleneb inimese füüsilisest koormusest ja kõigest muust ka
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> (jutt kiiretest süsivesikutest). Ja teemaalgataja, köögiviljad võivad mõni päev olla maitsetud, teine päev käivad kah. Aga üks on kindel, kui ma söön köögivilju, on mul palju kergem oma toitumisest kinni pidada
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Janika Aavamägi
MemberAlati, kui väldin nisujahutooteid ning toitun teadlikult võimalikult tervislikult ( palju värkseid salateid, köögiviju, kodujuustu, kanafilee jms. ) ja jätan vahele ka suhkru ( kommid, poe magusad jogurtid…) on mul pidev näljatunne ja nõrkus, kuigi portsud on suured tegelikult. Aga kui söön ära näiteks 3 küpsist või tükikese omatehtud õunakooki tassi piimaga, on kõht mitmeks tunniks nii täis ja energiat palju nagu oleks terve hobuse ära söönud.
Kas see on minu organismi eripära või miks see nii on?
Mul on teemaalgatajale paar küsimust:
Esiteks, miks Sa jahu ja suhkru menüüst välja jätad?
Teiseks, kui kaua Sa oled nõnda toiminud?
märts 23, 2014 at 6:28 p.l. in reply to: LELKV 2014: absoluutne võitja on Rückenberg! Videokokkuvõte! #362659Janika Aavamägi
MemberRegistreerin võistlustele:
Kaspar TõnissonKlassikaline kulturism: mehed +180cm, algajad
Treener: Ott Kiivikas
Klubi: Sparta Spordiklubi
märts 23, 2014 at 11:28 e.l. in reply to: LELKV 2014: absoluutne võitja on Rückenberg! Videokokkuvõte! #362599Janika Aavamägi
MemberRegistreerin võistlustele:
Aleksandra Laer
Bikiini fitness edasijõudnud
pikkus 173cm
Treener: Natalia Nazarenko-Kiivikas
Klubi: MyFitness
-
AutorPostitused