janarL
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
janarL
MemberSöö rohkem, kui oled terve elu olnud kõhnapoole on jah võimalik et Sul on kiire ainevahetus, lihtsalt tõsta koguseid ja vaata mis kaalunumber ütleb, muud ime ei ole.
Õige jutt PlaaTable, peale toitumiskava ostmist hakkasin sööma ikka enda kohta päris palju,võrreldes, mis enne sõin
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ennem sõi pere sama koguse toitu, mis ma nüüd üksinda söön
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Toidule hakkab rohkem raha ka minema
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Söö 5 korda päevas. Saa sõbraks kohupiima, kodujuustu, kala, kana, munaga
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> jneKaalusin enne kava saamist 57kg, nüüd 63 hetkel ja plaan umbes 10 kg juurde võtta ja 3 korda nädalas jõusaali külastada
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Tasapisi tuleb kaalu juurde
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>janarL
MemberNoniii.. Toitumist olen muutma hakanud, joon ainult vett, saiast ja sarnastest hoidun, peale 19.00 ei söö kui siis aint Õun vms. Taldriku suurus on väiksem ja taldrikul pool on salat ja veerand liha vms. Kuna need kartulid, riisid ja tatrad üldse ei kutsu.. Ja trenni mõttes käib jutt enamuses käib ka jooksulintidest ja muudest sellistest trenakatest. Esialgu…. Hetkel näeb minu jõusaali nn. Rutiin välja selline: 30min kiirkõndi lindil, u 5-10min sõudmist ja siis kas käsi ja jalgu ka natukene.. Ma lihtsalt ei oska muud välja mõelda mis võiks veel kasulik olla.. Rühmatreeningute peale olen ka vaikselt juba mõtlema hakanud…
Miks sa peale 19.00 ei söö?? Sööma peab
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>See on jama, et ei tohi peale peale 18.00 süüa, alla saab õigesti söömisel ka
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>janarL
MemberTee ise süüa, ära osta valmis toitu
MemberVirumaa Teatajas lisa uudisele.
Teismelistel Virumaa spordipoistel tervisekahjustusega lõppenud musklijoogipulbrite kasutamise uurimisel selgus, et üks kolmest tarvitatud segust on koguni ravim.
“Võib öelda, et ravimite hulka kuulub ainult Ultralife Performance Nox Pump, mistõttu seda ei tohi ilma ravimi müügiloata väljaspool apteeki müüa. Teised tooted ei ole ravimid,” märkis ravimiameti ohutusjärelevalve büroo juhataja Maia Uusküla.
Toodete määratlemine ravimiks või mitte, see tähendab toidulisandiks, sõltub nende koostisest ja ainete kogusest tootes. Maia Uusküla rääkis, et kui näiteks vitamiinide kogus päevaannuses ületab rahvusvaheliselt kokkulepitud raviannuse, siis määratletakse toode ravimiks. Kui mingil teisel ainel on teadaolevalt raviomadused, siis määratletakse toode ravimiks.
“Kui inimene võtab mitut toidulisandit, siis ta võib lõppkokkuvõttes aineid saada raviannuses, isegi toksilises annuses. Näiteks B12-vitamiini liigse manustamise kõrvalnähtudeks võivad olla allergilised reaktsioonid, nagu nõgeslööve ja muud,” selgitas Uusküla.
Võistlustel võis poisil tema hinnangul halb hakata ka muudel põhjustel – vale toitumine, vedelikupuudus, ülekoormus vms –, ühekordne ajaline seos toidulisandiga ei ole reaktsiooni ja toote vahelise seose hindamiseks piisav. Arvestada tuleb sellegagi, et vitamiinide võtmine tühja kõhuga võib samuti põhjustada halba enesetunnet.
“Teisel poisil tekkinud nahareaktsioon võib olla ravimi/tootega seotud allergiline või toksiline nahareaktsioon. Poisile tuleks kindlasti öelda seda, et järgmisel korral võib reaktsioon olla veelgi tõsisem, seega – kui ta üldse soovib nende toodete võtmist jätkata, siis jätkaku väga ettevaatlikult, üks toode korraga, et selgitada välja, milline neist võis põhjustada selle reaktsiooni, ja seda siis edaspidi vältida,” soovitas Uusküla. Lisaks tuleks üle vaadata mitme toote koostarbimisel saadavad üksikainete summaarsed kogused.
“Toidulisandite müüki alaealistele ei ole reguleeritud ning seda teemat ei ole veterinaar- ja toiduamet ravimiametiga arutanud,” ütles veterinaar- ja toiduameti toiduosakonna peaspetsialist Airika Salumets. “Sportlastele ettenähtud toitudele ei ole erinõudeid kehtestatud, kuna selles küsimuses ei ole jõutud õnnestunud lahenduseni, sest liikmesriikidel ja sidusrühmadel on väga erinevad seisukohad. Kuid Euroopa Komisjon esitab hiljemalt 20. juuliks 2015 pärast toiduohutusametiga (EFSA) konsulteerimist Euroopa Parlamendile ja Euroopa Nõukogule aruande erinõuete vajaduse kohta.”
Küll on vabariigi valitsuse määrusega kehtestatud erinõuded toidulisandite koostisele ja märgistusele.
Toidulisandite ja eritoitude, sealhulgas sportlastele ette nähtud toitude turuleviimisel Eestis tuleb Airika Salumetsa sõnul veterinaar- ja toiduametit teavitada. Teavitada tuleb ainult siis, kui toodet turustatakse esimest korda, ja seda tuleb teha hiljemalt turuleviimise päeval.
Järelevalvet toidulisandite ja eritoitude üle tehakse üldise järelevalve käigus jaekaubanduses ja ladudes ning vihjete ja kaebuste alusel.
janarL
MemberHuvitav!
Aga millest ma võiksin alustada?
Kodus treenides sellist tulemust vast ei saa?
Alusta kõigepealt toitumisest
MemberEi erine kahjuks Rakvere jõusaalid teistest jõusaalidest. Klassika, varbavahe plätud ja nutikaga facebookis. On ka erandeid, kes tulevad ikka treenima, mitte facebooki trennis lugema
??:”>Endal on küll telefon kaasas aga muusika kuulamiseks. Eraldatud muust maailmast
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Rakveres kipub suht enamus olema see 2014, mitte 1974
MemberVabandan, et loll küsimus, ei ole bioloogias piisavalt tähele pannud. Aga miks valk? Miks mitte näitesk süsivesikud või rasvad?. Pakuksin välja, et valke me kulutama ja omandame ehk kiiremini? Mis tähendab, et pean sööma rohkem, kui kulutan?
Kõike peab tarbima, valke, süsivesikuid ja rasvu.
Igalpool kirjas toitumisest, valku tarbima 1,5-2g. ja rasvu 1g keha kilo kohta.
Kui sa kulutad rohkem energiat, kui sisse sööd siis ei saagi juurde võtta. Tean omast käest rääkida seda
MemberNagu siin igalpool korrutatud ja mulle korrutatud, ei pea kohe valgujooki jooma hakkama. Piisab ka, kui hakkad sööma kohupiima, kodujuustu, kana jne.
Kõik saab toidust kätte, kui süüa õigesti
MemberNatuke kohmetu tunne kirjutada võõrale ja ennast trennisõbraks peale suruda… Seega ma eeldan, et ühistrennist huvitatud isik kirjutab otse ise siia teemasse sõna sekka
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ära häbene, julge hundi rind on rasvane
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>janarL
Memberhttp://www.youtube.com
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> vali youtube’st video välja pane aadress…… http://www.flvto.com/ sinna valgesse lahtrisse
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ja pane convert ning pane laadima
MemberTellisin ka Sargelt toitumiskava, ei ole ise ka eriline kokkaja aga sellega saan kenasti hakkama
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Esialgu tundub utoopia nii palju sisse süüa aga eks tasapisi harjutan. Täna proovisin hommikusöögiks 8 muna
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> 7 muna suutsin ära süüa siis oli magu täis ja rohkem ei läinud alla
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Lõunasöögiga polnud miskipärast probleeme, 200g kanafileed läks kenasti alla + muud lisad toidu kõrval
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tänud Sarge
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Sry et offtopic jälle aga ei saa mitte vaiki olla.
Ma ei taha ka midagi kellegi suunas halvasti öelda…lihtsalt lühike kommentaar oma kogemuse kohta.
Aasta algul sai tellitud fitshopist Oti koostatud kombo (toidu/trennikava + toidulisandid) ja nüüd paar-kolm nädalat tagasi Sarge toidu/trennikava.
Tõsi…Oti kava töötas küll…4 kuuga sai ca 12-13 kg alla võetud, kuid minu jaoks oli seal kokkuvõttes ikkagi liiga palju toidulisandeid, mis läksid päris kalliks maksma ja tavatoidu variante eri söögikordadeks oli suht vähe. Kuna ma kokkamises ise eriti loominguline ei ole, siis asi kiskus ikka maru üksluiseks ära ja viskas kopa ette.
Nüüd, kui tellisin Sarge kava, meeldib mulle selles just päris korralik retseptiraamat paljude erinevate variantidega kõigiks söögikordadeks ja toidulisandite osakaal selles on ainult trennijärgne valgusheik, mille oleks võinud ka põhimõtteliselt välja jätta aga mida ma ise mugavusest ikkagi sisse soovisin panna. Lisaks on suureks plussiks Sarge poolne kiire tagasiside mu küsimustele. Praeguseks Sarge kava järgi treenitud/toitutud 15 päeva ja asi töötab.
Ja kui tulla tagasi teemasse, siis mina soovitaks teemaalgatajal küll tellida endale toitumis-ja treeningkava, kui endal ikkagi sellealaseid teadmisi napib.
janarL
MemberLiha, ärme unusta liha. Lihas, näiteks kala ja sealiha, on üpris palju kasulikku rasva lisaks väga heale valgule. Menüüs võiks/peaks ka liha olla omal kohal.
Eelmainitutest olen söönud küll.. Pudru, kohupiim, liha ja kala.
Pähklite söömisega pean natuke harjutama.. ei ole neid nagu ültse nosinud. Tavalisi ilma soolata pähkleid? pistaatsia pähklid vist liiga soolatud?
janarL
MemberTee siis kohupiimakook juba – segad kohupiima ja munad, vormi ning ahju. Põhja pole isegi vaja teha, võid niisama moosiga süüa.
Üritan teha siis
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga igalpool kirjutab, et ei tohi rasvasid unustada? Seda vaja tarvitada. Mis toitained selle all mõeldud? Juust? kodujuust? kohe ei tulegi rohkem pähe..
janarL
Memberei ei ei. Muna söö ikka niisama, mitte ära topi teda kohupiima sisse.
Kohupiimas juba piisavalt valku ja kohupiima osta maitse järgi ikka. Kui meeldib söö aga rohkem kohupiima
Kohupiima vastu ei ole midagi, söön meeleldi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Muna olen poolteist kuud kohupiimaga toorelt söönud (3x nädalas) ja praemuna ka nii üle päeva. Eks üritan mitte hoogu sattuda toore munaga. Tihti saan kodumune, neid võib vast vähe kindlamalt toorelt süüa.
janarL
MemberKui sa juurde tahad võtta miks sa siis lahjat ostad
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mina soovitaks muna ikka keeta/praadida/jumalteabmidatemagateha, tuleb maitsvam
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Siiamaani olen ostnud 0.1 % kohupiima.
kohupiima sisse keedetud või praetud muna? ok, peab proovima.
-
AutorPostitused