Janar Rückenberg
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Janar Rückenberg
MemberPanen viimase nädala, aga eks need kaloraažid varieeruvad, sõltudes väga paljudest asjaoludest:
Esmaspäev – 3. märts 2014: 3218
Teisipäev – 4. märts 2014: 3624
Kolmapäev – 5. märts 2014: 2300
Neljapäev – 6. märts 2014: 3128
Reede – 7. märts 2014: 2870
Laupäev – 8. märts 2014: 2542
Pühapäev – 9. märts 2014: praeguseks hetkeks on koos 2132
Kuue päeva keskmine tuleb 2947 kcal päevas, kuid kui ma saaks vaid öelda, et enesetunne on sellega hea
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. Janar Rückenberg
MemberPühapäev – 9. märts 2014…
Kuna loen, et on siiski neid, kes minu bloqi huviga jälgivad/loevad ning minu tegemistele kaasa elavad, siis tuleb ennast ilmutada. Tagasiside sellest, et sinu tegemised korda lähevad on suurim tänu pingutustele, sunnib edasi rühkima ja endast aeg – ajalt ka märku andma.
Mis on toimumas??? Eks on ilmselt juba siit-sealt „sähvatanud“, et olen taas valmistumas. Vastab tõele. Valmistumine on kulgenud tavapäraselt – RASKELT
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. Ei hakkagi teid pikemate “ägamiste juttudega” kurnama, kuid see on 100% kindel – ilma sita enesetundeta pole minul vormi loota!!! Olen proovinud igatpidi seda asja ajada. Mingil ajaperioodil andsin rohkem süsivesikutele voli, tuginesin Oti filosoofiale, et „enesetunne ei pea dieedi ajal kehva olema“, kuid tulemuseks on see, et kaal käib rõõmsalt 96.5 – 97.5 kg vahel ja kõik. Tee aga „süsikatepaagid“ tühjaks, olemine „uduseks“, aeglaseks ja vaevaliseks ning triipe, sooni ja kaalulangust ei pea „kaua“ ootama. Ja ma ei räägi ainult sellest, et süsivesikutevaene dieet ongi vett vabastav.Aga reaalsus on see, et tulemuse tarvis ei peagi kerge olema, ei saagi kerge olla. llmselt on tegemist ka mingis mõttes maailmavaatelise küsimusega. Mina kuulun nende ridadesse, kes on veendunud, et ARENG EI SAA OLLA KUNAGI MUGAV JA MEELDIV. Ükskõik, millest me räägime. Ebameeldivus, mis on ARENEMISE eelduseks võib olla maskeeritud, vähem või rohkem tuntav/väljenduv, kuid MITTE KUNAGI OLEMATU. Kusjuures, minu arvates on seaduspärasus selline, et mida madalam on lähtetase (mis iganes kontekstist lähtuvalt), seda vähemtuntavam arengu valulikkus on.
Veel mugavusest, arengust ja ebameeldivusest – olete kunagi mõelnud, et kõige õnnetumad inimesed on tegelikult need inimesed, kellel on koguaeg hea olla ja kunagi millestki (justkui) puudust ei ole. Mõtisklen tihti selliste asjade peale ja ükskõik kuidas ma teemale ka ei läheneks, see on nõnda – kõige õnnetumad inimesed on need, kellel on koguaeg hea. Mida tähendab HEA OLEMA??? See võib tähendada mida iganes – midagi ei pea tegema; palju raha; palju võimalusi; kõik on olemas; mugavused igal tasandil – ei pea muretsema, puuduvad erilised kohustused; ei pea pingutama, seda ei vaimses ega füüsilises mõttes. Lihtsalt valitseb üks üleüldine heaolu. Minu arvates alaline heaolu IGAS MÕTTES, IGAS OLUKORRAS JA IGAL TASANDIL on parim viis igasuguse evolutsiooni ning eesmärkide poole püüdlemise „tapmiseks“. Samas, võtame näiteks kasvõi koolid ja haridussüsteemi, siis võime koguaeg kuulda, kuidas lastel peab olema hea, turvaline, lõbus/mõnus õpikeskkond. „STRESSI OLLA EI TOHI“!!! Aga ma väidan seda, et SUUR HEAOLU ongi väga paljudel juhtudel probleemide allikas. Inimene on loodud millegi poole püüdlema, sellest annab kinnitust ka tunnustusvajadus, mis on meile sisse programmeeritud. Inimene tahab tunda kiitust/tunnustust/rahulolu, mis tekib MILLEGI TAVALISEST ERINEVA SAAVUTAMISEL/TEGEMISEL. Aga, kui koguaeg ongi hea, kas keegi üritabki midagi saavutada??? Kui kõik on olemas, kui millegi poole ei püüelda, ühtki raskust trotsida ei tule, siis ei jõuta ka seisundini, kus tuntakse, et midagi erilist/tunnustust väärivat ollakse ära tehtud. Samas, vajadus „pai“ saada istub meis kõigis, paljude jaoks isegi eneseteadmata, sees. Ja kui “pai” jääb saamata muutub inimene (laps), rahutuks ja närviliseks ning hakatakse lollustega tegelema.
„Tee tööd ja näe vaeva, siis tuleb ka armastus“, sellel vanasõnal on palju sügavam sisu, kui nii mõnigi mõista suudab. Kui seda hoolikamalt järgitaks oleks lahendatud paljud kasvatuslikud probleemid – lastel kujuneks distsipliin, kujuneksid väärtused, mis on tõepoolest väärtused, poleks sellises mahus hüperaktiivsust, inaktiivust ja viimasest omakorda tulenevat ülekaalulisust. Inimene on loodud nõnda, et ta peab ennast iga päev teatud määral füüsiliselt nö. kulutama või ära väsitama. Füüsilisest aktiivsusest tulenev rammestus või väsimus dikteerib juba omakorda ise edasi mitmete bioloogiliste protsesside normaalse kulgemise. Näiteks, normaalne ööuni, mis on omakorda uue päeva kvaliteedi aluseks.
Õpetus, et kõik peab olema lihtne, mõnus ja mugav, seda on suisa vastik kuulata ja lapsi ei tohiks selliste teadmistega kasvatada. Minu nägemus on see, et elu saabki olla inspireeriv, kõikepakkuv ja õnnetunnet tekkitav, kui me laseme oma elurütmil kulgeda laineliselt. Üles – alla, on raske, on kerge. On hea on halb. On töö on palk. Sellisel juhul on lõpptagajärjeks TASAKAAL, inimene on õnnelik, täisväärtuslik ja ennast teostanud. Selleks, et tunda üht äärmust – näiteks headust, ei pääse me kahjuks kurjusest. Nii samuti on õnne ja õnnetuks olemisega, tavalise ja tavapäratuga, seda vastandite jada võiks jätkata lõpmatuseni.
Koolisüsteem oma ülemäärase lapsekesksusega hoopis tapabki paljudel juhtudel, päris paljudes olukordades lapse arenguks vajaliku keskkonna. Kust pärineb seisukoht, et ARENEMINE PEAB OLEMA MUGAV??? Ma ei tea seda, kuid nii saavad väita vaid äärmiselt primitiivse mõtteviisiga inimesed. On selleks teoreemid matemaatikas, ajad inglise keeles, luuletus pähe kirjanduses, altsööt võrkpallis või aastaarvud ajaloos. Need on vaid üksikud lihtsustatud näited.
Sellised sügavad mõtted sel korral…
Aga, tagasi oma tegemiste juurde. Eile peale järjekordset Tartus käimist nägin õhtul kaalunumbreid 94.8 kg, millega olen rahul. Tegime kõva trenni, käisime „Auras“, saunas ja solaariumis, kus tegin endale esimesel korral võetud 10 minutiga vist pisut liiga
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. Jõunäitajad on üleval, eile surusin istudes hantlitega 45 kg – ga 5 x 7, viis seitsmest seeriat. Kitsalt surumine triitsepsile oli 8 x 4, kaheksa neljast 115 kg – ga.Olen kitsalt surumisega nüüd juba pikalt Smolov Jr. järgi tehtud progressiooniga tulnud – töötab hästi. Poseerisin samuti ja olen sellega päris rahul. Uus tuleb ka vabakava, kuigi jah, vot vabakavade kokkupanek on küll minu jaoks selline piin, et…
Kell 9.00 tegin täna oma hommikuse esimese söögi:
Kohupiim (lahja): 200 g
Hapukoor (20%): 10 g
Kreekapähklid: 15 g
Kaal täna oli 95.4 kg, eks eilsest saunast tühjendatud vee reserve sai õhtul juba taastatud. Täna iseenesest on puhkepäev, kuid ei välista, et alustan homme algavat trenninädalat juba täna jalatrenniga. Üleeelmises jalatrennis kükkisin:
100 kg – 6x
115 kg – 6x130 kg – 6x
145 kg – 6x
160 kg – 6x
175 kg – 6x
… ja olen sellega päris rahul. Olen jalatrenne sättinud nüüd nii, et igas jalatrennis ei küki, kuna tunnen, et vanusest ja staažist tulenevalt nõuab närvisüsteem ühest raskest baasharjutusest pisut rohkem puhkust. See on seesama Westside’i filosoofia. Olen kükki vahetanud tavalise kangiga „Hack’i“ kükiga. Kükis rakendan endiselt lainelist progressiooni, sest see on minu arvates suurepäraseim võimalus ka dieedi ajal treeningraskuste säilitamiseks ja isegi edasiminekuks.
Korralik elamus on uus Metsatöllu plaat „Karjajuht“. Soovitan kõikidele – on mille taustal trennides möllutada. Ausalt – plaat tervikuna, kõik lood on väga head. Eriti meeldib mulle avateos „Külmking“ ja „Terasest taotud tee“.
Hetkel on kell 17.37, kaloraaž 2000 peal, süsikaid 130 grammi peal praeguseks, lõuna paiku tegingi ühe plaanivälise kükkimise, 140 kg – ga 6 x 6, tunne pärast eilset oli isegi tugev.
Aga, ok, mis ma ikka enam keerutan…
Lõpetuseks üks pilt ka, võrdluses kolmel aastal Henry Küla poolt võistlustel lava taga tehtud seljad:
Janar Rückenberg
MemberTarbin seda pähklivõid pooleldi nagu lisandina ja olen selle najal alati oma parimaid vorme teinud. Sõltuvalt päevast läheb seda mul keskmiselt 25 – 75 grammi.
Janar Rückenberg
MemberEsialgu EKV – d kulturismis ja fitnessis 2014.
Janar Rückenberg
MemberJanar Rückenberg
MemberKatkend õlatreeningust…
Janar Rückenberg
MemberTaas on möödas üks tõsine nädalavahetus. Laupäeval treenisin koos Silvariga, teemaks oli õlg, trapest ja kõht. Pühapäeval triitseps ja mahu mõttes kerge selg. Lisan vähehaaval videolõigukesi tehtust.
Janar Rückenberg
MemberNoorhärradel siin videos on vägagi muljetavaldavad seljad. Ei midagi suurt ega ülemäära massiivset ja tavaolekus suhteliselt tagasihoidlik, kuid kui pingutavad või teevad seeriat, siis – milline töötlus:
veebruar 24, 2014 at 5:19 p.l. in reply to: Ott Kiivikas Fast Team – Tere tulemast Veteranide Spordiliitu”, uued “Oti” tootesarja tooted ja Team Kiivikas laieneb! #360442Janar Rückenberg
MemberIlus puhas sooritus oli tõepoolest.
Janar Rückenberg
MemberLaupäev – 22. veebruar 2014. aasta…
Ei ole minugi jalad täna väga lihtsas seisus, kuna eile tegin Tartus koos Silvariga taas ühe jalatrenni. Tõesti on valusad, hommikul tegin 15 minutit aeroobset ja päeval ka kõndisin lisaks 6 km ja nüüd on „asi“ väga kangeks jäänud.
Enne trenni oli olemine iseenesest väga tühi ja trennituju ning pingutamise tuju väga ei olnud. Aga, kuna plaanid ühistreeningu osas olid varasemalt paigas, siis tuli ennast kokku võtta. Raskuste suhtes ei midagi ulmelist, aga, olen alati öelnud ja arvanud, et raskused on arengu tagamiseks olulised, kuid hüpertroofiat taotledes sõltub palju ka sellest KUIDAS treenida.
Eilne kokkusaamine:
1. Säärte sirutamised istudes kahe jalaga (sisseelav funktsioon)
3 pl – 20x; 4 pl – 15x; 5 pl – 15x; 6 pl – 12x;
2. „Hack’i“ kükk trenažööril
35 kg – 8x;
50 kg – 8x;
65 kg – 8x;
80 kg – 8x;
100 kg – 8x;
115 kg – 8x;
See „Hack’i“ trenažöör väga kerge ei tundu olevat.
3. Kükk kang turjal (3/6/9/12/15)
120 kg – 3x; 6x; 9x; 12x; 15x;
4. Jalapress + „Hack’i“ kükk trenažööril (superseeria)
100 kg + 30 kg – 10x + 10x;
150 kg + 30 kg – 10x + 10x;
200 kg + 30 kg – 10x + 10x;
5. Langev seeria „Hack’i“ trenazööril
50 kg + 40 kg + 30 kg + 20 kg + 10 kg + tühi kelk – 8x + 8x + 8x + 8x + 8x + 8x;
6. Säärte painutamine kõhuli lamades
3 pl – 20x; 3 pl – 20x; 4 pl – 15x; 5 pl – 12x;
7. Harjutus reie lähendajatele istudes trenazööril
13 pl – 25x; 25x; 15x; 10 pl – 40x;
Trenn kestis 1 tund ja 40 minutit!!! Oli väga korralik andmine ja kuidagi ebanormaalselt läbi võttis, nii läbi, et sõin eile õhtul isegi 100 grammi tumedat sokolaadi ja täna just hetk tagasi lõpetasin 265 grammi maasikajäätisega.
Janar Rückenberg
MemberSeda juba sirvisin ja sealt vaid kaks pilti leidsingi.
Janar Rückenberg
MemberHommik!!! Pöördun kulturismihuvilise foorumikülastaja/kasutaja poole sellise palvega, et kas keegi äkki jäädvustas oma kaameraga neid hetki, kui 2011. aastal Tallinnas toimunud klassikalise kulturismi MM -l olid eelvoorus laval kõik koos minu kategooria (+180 cm) mehed, nagu sellel pildil:
Fitness.ee oma galeriis on vaid kaks pilti, ehk kellegil on miskit veel???
Oleksin tänulik!!!
Janar Rückenberg
Member“Süsteemid, süsteemid, süsteemid”…
Just selline on järgmise minu poolt ilmuva artikli, mille just ära saatsin, pealkiri.
…
“Minu eesmärk antud pika mõtiskluse näol on anda huvilisele põhjalik ja kokkuvõtlik ülevaade sellest, millised süsteemid/programmid kõik kasutusel on. Usun, et väga paljud nooremad harjutajad ei teagi, millised süsteemid on olemas ning kuidas on võimalik trenni teha, tulemuslikult progresseeruda ja areneda. Samuti oleks tore, kui minu kommentaar/mõtisklus käivitaks foorumis teema, kus kõik teadjamehed hakkavad minu poolt nenditut/kommenteeritut oma teadmistega täiendama…”
Janar Rückenberg
MemberJanar Rückenberg
MemberLaupäev – 8. veebruar 2014 (jalatreening Tartus)…
1. Veerandkükk kang turjal (pink orientiiriks all)…
120 kg – 6x; 140 kg – 6x; 160 kg – 6x; 180 kg – 6x; 200 kg – 6x;
200 kg ei ole juba ei tea mitu aastat turjale võtnud. Kusjuures veerandküki tegemine on täiesti taotluslik, pean ennast täiskükiga tagasi hoidma. Armastan täiskükki väga, kuid rõhutatud koormuse reie – nelipealihasele suunamise ja tagumiku kasvu pidurdamise huvides olen sunnitud päris täiskükist (ehk siis sellisest kükist nagu ma tavapäraselt teen) mõneks ajaks loobuma või selle osakaalu oma trennides vähendama.
2. Jalapress…
150 kg – 8x; 200 kg – 8x; 250 kg – 8x; 300 kg – 8x;
Ehkki press libiseb iseenesest väga hästi tundub mulle, et just surumise nurga tõttu on tegemist suhteliselt raske variandiga.
3. Hack’i kükk trenažööril…
50 kg – 4x; 8x; 12x; 16x; 20x;
Sellised seeriad on tõelised kannatamised ja “Jalakiller’id”. Konstantne raskus nelja korduse kaupa pikeneva seeriaga. Proovige!!!
4. Kükk Smith’il (langevad seeriad)…
95 kg + 75 kg + 45 kg – 6x + 6x + 6x;
95 kg + 75 kg + 45 kg – 8x + 8x + 8x;
Tühja kangi arvestasin 5 kg, tõenäoliselt oli kogukaal kokku mõnevõrra rohkemgi, kui arvestasin.
5. Väljaasted liikudes…
30 kg – 4 kükki + 12 sammu;
30 kg – 8 kükki + 12 sammu;
30 kg – 6 kükki + 6 sammu + 6 kükki + 6 sammu + 6 kükki;
Lihtsalt tore kombinatsioon!!!
6. Harjutus istudes trenažööril reie lähendajatele…
11 plaati – 20x;
12 plaati – 20x;
13 plaati – 20x;
14 plaati – 20x;
6 plaati – 30x;
Hea harjutus jalatrenni lõpetamiseks, kahjuks saan seda harjutust teha vaid siis, kui linna satun.
Trenn kestis täpselt 1 tund ja 30 minutit, oli väga intensiivne. Treenisime kolmekesi, mina, Allan ja Silvar. HINNE: 5 +!!!
Pärast trenni 15 minutit saunas ja siis Hr. Kristjan Orase “käe alla”, kes pani kõik oskused mängu ja näitas, mida kõike ta mu seljaga võimeline tegema on
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>…Suur tänu sulle Kristjan!!!
-
AutorPostitused