Janar Rückenberg
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Janar Rückenberg
Member„Minu arvates on “full-body” tüüpi kavad inimesele, kelle huvi on jõutreening vormi saamiseks või jõutreening lisana muule spordialale hoopis kasulikumad. „
Nõustun sellega täielikult, ent see on ka kõik. Kui väljendada oma mõtteid, siis tõepoolest see nn. full – body tüüpi kava sobib ehk inimesele, kes üritab mõne teise ala kõrvalt jõusaalis toonust hoidmas käia. Aga ausalt öeldes see on ka kõik. Nagu alguses juba ütlesin tegemist on minu arvamusega ja sellekohaselt on need full – body rutiinid bullshit. Ma ei tea kuidas on teiste alade esindajatega, kuid KULTURISTIDE JAOKS KÜLL. Miks?
Esiteks full – body rutiini korral on minu arust training to failure suhteliselt välistatud. Nii, et kes usub treenimisse suutlikkuseni, see ei saa kohe kuidagi full – body kummardaja olla. Ma tahaks näha meest, kes treenib sessioonil läbi terve keha ja suudab teha seejuures iga lihase tööseeriad suutlikkuseni – isegi kui neid tööseeriaid võib-olla iga lihase kohta on kaks seeriat. Ja kui keegi väidab, et ta suudab nii teha, siis ta valetab. Kujutage ette, et te teete kaks seeriat kükki ja suutlikkuseni. Esimese seeria üritate teha 12 kordust, teise seeria 9 – 10 kordust, kusjuures tõeliselt raskeks ja talumatuks muutub esimene seeria ütleme seal 6 – 7 korduse pealt, teisel seerial 5 – 6 korduse pealt. Talumatult raskeks – see tähendab, et igat järgnevat kordust sooritades kaob teil eluisu, te seisaks justkui surmaga silmitsi. Nii, ja kuidagi läbi suurte raskuste täitsite te oma eesmärgi – täitsite oma unistatud korduste arvu mõlema seeria korral ja nüüd mõelge, et teil tuleb veel teha jõutõmmet, seljalailihast, rinda, õlga, trapetsit, biitsepsit ja triitsepsit – need lihased vaid nö. laias laastus. Kui soovitakse teha veel eraldi kõhtu, säärt ja reie tagaosa – nendest ma ei räägigi.
Ma ütleksin, et see on Mission Impossible. Esiteks, keegi ei ole võimeline sellist koormust korraga taluma ja IGA LIHASENI JÕUDES ENDAST VIIMAST ANDMA, teiseks ma ei kujutagi ette mis tuleb sellise full – body rutiini summaarne aeg??? Arvestage, et kui teil on 2 – 3 sellist eelnevalt kirjeldatud kükiseeriat ees, siis hakkavad teie seeriatevahelised pausid justkui iseenesest pikemaks venima.
See ei ole veel sugugi kõik. On veel üks vitaalne aspekt – nimelt rääkides treenimisest suurte raskustega, treenimisest suutlikkuseni ja endast maksimaalse andmisest, siis mina ei kujuta ette, et ma üleüldse olen treeningul võimeline korraga üle 2 lihase – maksimaalselt kahe lihase, treenima. See ei ole nii, et lähete saali ja teete oma 2 tööseeriat kükki, annate endast viimase ja korras. Oletame, et plaanite kükkida 150 kg – ga 10 x ja see 10 kordust ongi see suutlikkuse piir. Siis, on suur vahe, kas te lähete saali, püramiidite vaikselt raskustega üles, kohandate seeläbi oma närvisüsteemi kasvavate koormustega ja siis jõudes 150 kg – ni teete oma 10 kükki või te lähete saali, teete tühja kangiga 10 – 15 kordust panete kohe seejärel 150 kg peale ja hakkate oma suutlikkuseni seeriat tegema. Ma arvan, et kui me räägime tõsisest trennist ja pingutamisest, siis enamikel juhtududel enamus meist selle teise stsenaariumi korral põruksime oma seeriat tehes ja me lihtsalt ei suuda pingutada oma 10 kordust täis. Siin ongi minu arust oluline point. Närvisüsteem, lihased, kogu organism tuleb järk-järgult „üles soojendada“. Ja mida kõrgemal tasemel ollakse, mida suuremad on raskused, seda tähtsam see on. Nüüd aga mõelge, et iga lihase korral tuleb meil hakata niimoodi „üles soojenema“ ehk siis enne iga lihase tööseeriateni jõudmist tuleb korralikult üles püramiidida. Ja suurte raskuste korral see nii on. Ok te väidate, et lihased nende funktsioonid kattuvad jne. Tõepoolest, nii see on, kuid kui me treenime tervet keha siis tekib meil ikkagi hulk lihaseid, mille funktsioonid ei kattu. Teiseks, kui paljud, kes treenivad rinda ja õlga koos, hakkavad kohe pärast rinda suruma istudes kaela tagant oma max. raskusega? Kümnest üheksa venda teevad alati ikkagi ka siis, olgugi, et õlg sai rinnaga koormust, 2 – 3 püramiidseeriat (kohanemisseeriat) ette. Nii, et taaskord mõttepaus – kõik lihased korraga treeningul – mina ei suudaks ELUSEESKI nii kiiresti ÜHELT LIHASELT TEISELE ümberlülituda. Ja kokkuvõttes jällegi – mis tuleks summaarne treeningu aeg??? Ma teen enamasti 2 lihast trennis ja tunnistan ausalt, et päris tihti andes esimese lihase puhul endast viimane, kujuneb selle teise lihase tegemine LIHTSALT ÄRA TEGEMISEKS.
Kuigi tõepoolest on palju räägitud, et kõik on individuaalne, tuleb rutiinidega jne. varieerida, arvan ma, et full – body on teatud tasemeni jõudes 100% VÄLISTATUD. Kõige rohkem, millega nõustuda saaksin, on ÜLAKEHA JA ALAKEHA, aga kindlasti mitte rohkem.
Aga jah, nagu siin eelnevadki sõnavõtjad arvasid – tõepoolest see sobib teiste alade esindajatele, kes pisut toonust tahavad tõsta. Samuti sobib full – body ideaalselt rasvapõletuseks, kui seda teha ütleme veel ringtreeningu meetodil.
Ma ei soovitaks full – bodyt isegi täiesti algajale. Olen ka treeningkavasid koostanud ja ei ole kunagi seda kellegile soovitanud ja arvan, et isegi algaja ei pea full – bodyga alustama. Kui eesmärk on ikkagi kõiki lihaseid koormata ja tahe treenida, siis ma ei näe MITTE MINGIT VASTUARGUMENTI, MIKS EI VÕIKS KOHE ALUSTADA 3 VÕI 4 PÄEVA SPLITTINGUGA???
Paljudele võib ehk tunduda, et see full – body meetod on kiirem tee suurtemate lihasteni (teen ainult 2 trenni nädalas näiteks esmaspäeval ja neljapäeval kogu keha) et saan siis igat lihast 2 x nädalas teha ja ongi olemas, ent nii lihtne see siiski ei ole!!!
Aga see on kõigest minu isiklik argumenteeritud arvamus!!!
Janar Rückenberg
Member“Proovige üks kuu süüa KOLM KORDA PÄEVAS 100 gr kaerahelbeid (kuivainena) ja 50 gr munavalgepulbrid.
töötab nii mis mühiseb ja ei mingeid kreatiine ja glutamiine pole vaja.”
Vabandage rumalust, aga loen seda teemat juba mitmendat korda ja ei suuda mitte välja raalida, mille suhtes antud lähenemine töötab???
Räägime me massikogumisest, rasvapõletusest, lihtsalt treeningjärgsest toitumisest???
Janar Rückenberg
MemberJa veel – kui keegi räägib, et teeb reljeefitreeningut, et hoiab oma kordused 10 – 15, siis tegelikult on see jama. Veelgi enam kui dieedis ka muudatusi ei ole, defitsiiti ei teki ja süüakse täiega vastavalt massiperioodile.
Tõepoolest – see ei ole vale, et aeg ajalt mingiks perioodiks oma kordused kõrgemale tõsta, kasvõi seesama 10 – 15 aga see iseenesest ei tähenda reljeefitreeningut. See on kõigest üks võimalus varieerida oma treeninguid läbi kõrgema korduste arvu ja keha ehmatada!!!
Janar Rückenberg
MemberMis tähendab reljeefne? Kui õigekeelsus sõnaraamat lahti lüüa, siis leiame: RELJEEFNE – PINNAST KÕRGEMALE ULATUV/TÕUSEV, SELGE, ILMEKAS. Keha puhul tähendabki see seda, et see ei ole ühtlaselt sile. Lihased tulevad hästi esile, on separeerunud ja defineeritud – hästi on näha, kus lõppeb triitseps ja kust algab biitseps, kus lõppeb romblihas ja kust algab trapets. Keha on “muhklik” ja kühmikesi täis.
Ja nii ongi – reljeefitreening, rasvapõletamine enne võistlusi, vormi tegemine (üldistatult) – need on kõik sisuliselt sünonüümid.
Kui soovitte ikkagi jääda termini – reljeefitreening – juurde, siis see tähendabki primaarselt rasvapõletamist. Jõutreeningule lisatakse aeroobne treening või suurendatakse selle sagedust. Kogu protsessi ilmestab veel kalorite defitsiit ehk siis DIEET. Ja kui küsida, et kas reljeefitreening on kerge või et kas seda ka ilma dieedita kuidagi edukalt teostada, siis vastus on resoluutne ja ühene – ILMA DIEEDITA EI OLE VORMI TEGEMINE KINDLASTI VÕIMALIK!
Janar Rückenberg
MemberNo kindlasti julgeks ka mina selle väite paikapidavuses pisut kahelda. Pigem on propageeritud ikka ja alati süsivesikute koostarbimist. Küll aga on selles väites selles mõttes tõetera sees, et kui silmas pidada lahuse (antud juhul siis treeningjärgne sheik) kontsentratsiooni, siis kindlasti on asjal iva sees. Üks põhjus miks treeningjärgne sheik tegelikkuses nii suure koguse veega soovitatakse teha ongi see, et kui me lisame sinna vastavad ratsioonid süsikaid ja valku, siis on kindlaks tehtud, et just selle 1.5 – 2 l veega (vist oli selline kogus ideaalne) oleks see sheik imendumiseks kõige efektiivsema kontsentreeritusega. Loomulikult, kui me võtame mingit “megagigaultrahüdrolüüsitud vadaku isolaati” paneme seda mingi 50 g seda isolaati, maltot 50 g, dekstroosi ka mingi 20 – 30 g ja teeme selle “mögina” mingi 300 – 400 ml veega, siis on ilmselge ja arvata võib, et selle sheigi imendumine kannatab, kõikide selle komponentide imendumine. See on teatud mõttes sõela efekt. Kallake läbi sõela 400 ml vett ja vaadake kui kiiresti see sealt läbi niriseb. Võtke aga pange samad ratsioonid toitaineid samale kogusele veele (400 ml) ja kallake siis läbi sõela, näete, et see nõriseb märksa aeglasemalt sealt läbi. Seedesüsteemist imendumisega ma kujutan ette toimub täpselt samasugune fenomen!!!
Janar Rückenberg
MemberÕige jutt Norman!
Janar Rückenberg
MemberNõustun siin eelpool kõnelejaga, tõepoolest oli Vähk õhku täis mõningates eelnevates postitustes, mis nüüd ära on kustutatud…?
Janar Rückenberg
MemberÕige, Marekiga 100% nõus, võistlus oli ära, punktid paigas ja lõpptulemust ei muuda enam peale dopingukontrolli miski!
Ent arvan siiski, et üldsust kindlasti huvitaks mitmel korral ja millised kohtunikud on pannud Vähki esimeseks ja Otti teiseks, samamoodi – millised kohtunikud ja mitmel korral on pannud Fjodorovi teiseks ja Vähki kolmandaks. Ja kas ehk keegi Fjodorovi esimesekski pannud???
See ei ole ju ometi salastatud info!!!
Janar Rückenberg
MemberKas selline teema ei tuleks siin amazonis kõne alla, et võiks ka nüüd ja edaspidi peale võistlusi üles tulla ka kohtunike hinnanguleht – näeks kes, kui palju ja mida andis!!!???
Seda mitte ainult antud diskussiooni kontekstis, vaid ka üleüldse!
Janar Rückenberg
MemberJa veel, see millele sa Imre vihjad (dopinguteema) – selles ma ei kahtlegi, aga ma arvan, et see on ka jama, kui suhtumine on selline, et aah, mees on küll parem, aga paneme ta juba eos kohe allapoole ära, sest on selge, et mees on ilmselgelt keemiat pannud!!!
Janar Rückenberg
Member“Ausalt öeldes on mul sügavalt savi, mida vend Rückenberg ja CO siin targutab.” – Kui sul nii savi on, siis miks sa sellele üldse reageerisid???
Teiseks – kuidas ise Fjodorovi eilset esitust kommenteerid??? Oli ta sust siis halvem???
Janar Rückenberg
MemberAndku Jumal mulle jälle andeks, aga ma ei saa aru, mis VALEMIGA sai Vähk olla Absoluudi teine, ÜSNA SELGELT oleks pidanud olema 2. koht Oleg Fjodorov. Kõik, kes käisid võistlust ise kohapeal oma silmaga vaatamas, said olla tunnistajateks Fjodorovi erakordsele kuivusele. See oli erakordne! Ka on Oleg lihasmassi arvestades Imrest pisut kobedab. Ning kolmandaks – Fjodorov ei ole ka mitte halb poseerija, rahvale esitas ta suurepärase vabakava – ma ütleks, et see oli õhtu parim!
Aga jah – kõike eelnevat arvesse võttes, eriti arvestades tema kuivust, ei saa ma aru miks platseerus mees 3. kohal???
Te võite öelda, et kohtunike otsus jne. bla bla bla, kuid ütlen veelkord, kes käisid kohapeal, pidid tunnistama Fjodorovi paremust!
Janar Rückenberg
MemberVanuse järgi ei ole mõtet vaadata, pigem kehaliste eelduste järgi.Nõustun sinuga 100%!
Janar Rückenberg
MemberPs! Kui me räägime iseseisvusest jõusaalis, siis mõni mees on 25 – 30 ja ei oska seal ka midagi ära teha!
Janar Rückenberg
MemberDoes Weight Lifting Stunt Growth in Height?
I get this question all the time: “I’m in my teens and I want
to start weight lifting. But someone recently told me that
weightlifting can stunt my growth. Is this true?”
It’s seems this myth will never die. But I will try again to
kill it.
The whole notion of growth being stunted by weight lifting is
a myth. It didn’t stunt the growth of Shaquille O’Neal, David
Robinson, Karl Malone, Michael Vick, etc. They all started
lifting in their early teens, and all have gone on to be well
over 6′ tall and star in professional sports.
Dave Draper and Arnold Schwarzenegger started lifting very
young and both are 6’1″ or taller. Lou Ferrigno started
working out at 14 years old at the height of 5′ 9″ and grew to
6′ 5″ – taller then anyone in his family!
So the answer is no, weightlifting does not stunt height growth, or
any other kind of growth, for that matter. There is no scientific
evidence to support such ideas and, in fact, books such as the
Russian, School of Height, suggest that weight training may
stimulate growth. The latest weight training studies done on
teens showed only positive effects.
I’d also point out that activities such as running and jumping
create forces on the body that are six to eight times one’s body
weight. The compression forces on his legs and spine are far
greater in running and jumping than they will ever be in
squatting or pressing over head.
Not only will proper weight training not stunt growth, it allows
teens to grow up with stronger muscles and bones, along with a
healthy lifestyle. It certainly benefits any other sport they
engage in.
Even though proper weight training protocols will not inhibit
growth, the risk for such occurrences and injuries are just like
anything else. If you have proper instruction and a
well-organized program,,your chances are very low.
It is important to learn the basics of weight training and get
medical clearance from your doctor before you begin.
Careful attention should be paid to correct weightlifting form, and
not using too much weight or too much stress placed on the
joints. This is still true, of course for everyone, regardless
of age, and no one should ever try to do more weight than they
can reasonably lift, otherwise injury can occur.
Correct technique will reduce any risk of injury and develop your
strength more effectively than not training with proper technique.
The greatest benefits and smallest risks occur when 8 to 15
repetitions can be performed with a given weight before adding
weight in small increments.
Remember if you are going to exercise regularly always do a
warm up followed by some stretching. After your workout take
5-10 minutes to cool down and do some more gentle stretching.
Studies have shown that people who warm up and cool down
adequately have far fewer injuries.
“In general, if children are ready for organized sports they are ready for strength training,” says Dr. Faigenbaum. If they can understand and follow instructions, they’re ready. “Children as young as age six have participated in youth strength training, and many eight-year-old boys and girls have benefited from regular participation in a supervised strength training program.”
I believe it’s best to wait until the child shows an interest in lifting. Pushing a kid to lift before he or she is ready is one of worst things a parent or coach can do. Lifting should be the kid’s idea, not the parent’s. Encourage, but don’t push; that’s the key.
What age should they start?
This is more of an ethical question. A child can start training with weights at any age, but the real question is: should they? Providing they have a well-designed program and constant supervision by a qualified trainer they will achieve benefits from weight training. But before you do start your child with weights consider what they are trying to achieve.
·If it is to improve their sport, then you will find that concentrating more on the skills of the sport, rather than strength will usually provide faster improvements.
·If you are looking to build muscle and strength, then it’s no good starting them with weights until they start producing testosterone. This is usually between 14-17 years.
-
AutorPostitused