Janar Rückenberg
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Janar Rückenberg
MemberMuide raamat on üleval täies “elusuuruses” EOK koduleheküljel – printige ainult välja, vahet ju pole on see A4 – l või A3 – l:
Janar Rückenberg
MemberOma 300 kg tõmbasin sellise jaotuse järgi:
1. päev – Jõutõmme, trapets, õla tagaosa.
2. päev – Biitseps, triitseps, küünarvarred.
3. päev – Puhkus
4. päev – Reie esikülg, tagakülg, säär
5. päev – Seljalailihas (biits – kerge ja tunde järgi, vahest tegin, vahest mitte)
6. päev – Rind, õlg, (triits – kerge ja tunde järgi, vahest tegin, vahest mitte)
7. päev – Puhkus
8. päev – Puhkus
Minu selline jaotus tulenes muidugi sellest, et kõige tähtsam oli jõutõmme, kuid kindlasti tahtsin teha ka lailihast eraldi, õigupoolest seda olen alati soovitanud kõigile – kui teed tõmmet 10 – 12 seeiat ära, siis katsu veel tõmbeid ettekallutades teha sellise raskusega, mis lailihast tõsiselt ka mõjutaks – eriti ei tee küll. Rinnaga selles jaotuses on nii, et tegin seda üle 2 nädala ja siis ka ainult 6 seeriat. Põhiraskus oli svungil.
Võimalusi on palju ja sõltub kuidas ära taastud. Mõnele on 2 päeva tõmbe ja küki vahel terve igavik, teine ei taastu eluseeski ära. Samas – minul see jaotus töötas. Teisel päeval, kus biitseps ja triitseps peale õlga ja selga, tegin kätt tõesti kuidas tunne oli – vahel tegin vahel mitte. Vahel ei teinud isegi mitu nädalat järjest. Ja kui siis ka kergelt 5 seeriaga.
Hetkel vaevlen tegelikult ka ise selle käes, millist jaotust võtta, kui mu ületreening taanduma peaks ehk hakkama.
Üks variant, mis võiks samuti sobida:
1. päev – Kükk + teised jalaharjutused
2. päev – Lailihas
3. päev – Surumine + teised, rinnharjutused + triitseps
4. päev – puhkus
5. päev – Jõutõmme, trapets
6. päev – Svung, biitseps
7. päev – puhkus
ja otsast peale…
Hästi töötas mul ka see jaotus:
1. päev – Jõutõmme, trapets, õla tagaosa.
2. päev – Puhkus
3. päev – Õlg, biitseps, triitseps.
4. päev – Puhkus
5. päev – Reie esikülg, tagakülg.
6. päev – Seljalailihas.
7. päev – Puhkus
Et küsimus muidugi ongi, et kuidas kellegil miski ära taastub. Mõni vaatab peale ja ütleb kohe, et lailihase ja tõmbe vahel vaid 48 tundi. Kuidas kellegil – minul taastus ära. Rinda sel perioodil ei teinud üldse!!!
Mingil ajal jälle, kui samuti tahtsin jalalihastele ja seljale rohkem koormust anda töötas selline jaotus:
1. PÄEV – Reie esikülg, säär
2. PÄEV – Seljalailihas (biitseps – kerge ja mitte alati), kõht
3. PÄEV – Puhkus
4. PÄEV – Rind, õlg, kõht
5. PÄEV – Jõutõmme, reie tagakülg, trapets
6. PÄEV – Puhkus
7. PÄEV – Kükk, SELJALAILIHAS (KERGE)
8. PÄEV – Triitseps, biitseps, küünarvarred
9. PÄEV – Puhkus
Et kogu selle pika jutu peale võingi öelda, et kokkuvõttes pead ikka selle õige variandi ise leidma. Mina võin vaid hea nõuga suunata, aga lõpliku otsuse ja valiku teed ise!!!
Ja kui tahad jõutõstjate rada minna, siis väga levinud skeem mida nad kasutavad on:
Esmaspäev – Kükk…
Teisipäev – vaba
Kolmapäev – Surumine…
Neljapäev – vaba
Reede – Jõutõmme…
Laupäev – vaba
Pühapäev – vaba
Triitsepsi, biitsepsi, õlad, lailihase ja muud lihased, mida teha tahad, pead siis ise ära jaotama. Paljudel juhtudel sobiksidki käed – biitseps ja triitseps veel laupäeva peale, ülejäänud jaotatakse aga põhitõstete päevadele ära ja ei tehta väga suure seeriate arvuga, kuna jõutõstjad keskenduvad valdavalt ainult oma kolme põhitõste ümber ja nende treeningule. Üldiselt on nii, et selle viimase jaotuse korral võikski 3 päeva nädalas vabaks jääda. Jõutõstjad puhkavad tunduvalt rohkem kui kulturistid ja arenguks on see ka vajalik.
Minu “viga” on tegelikult siiani see, et treenin jõutõstjate korduste järgi, kuid kulturisti aju hoiab kinni kulturismi treeningjaotusest ja seeriate arvust. Üks näide kasvõi see, et ma lailihase treeningust kuidagi loobuda ei taha ja teda ikka oma kavadesse tahan sisse ajada. Jõutõstjad küll natukene teevad lailihast, aga ega nad eriliselt palju sellega oma pead ei vaeva!!!
Mitut jumalat korraga teenida ei saa…
Edu!!!
Janar Rückenberg
MemberJõutõmbe “hulludele” midagi vaatamiseks ka:
Janar Rückenberg
MemberPealegi, see on ammu maha öeldud, et see full body töötab hästi algajate ja naiste peal, kelle tööseeria treeningraskus tõepoolest ei olegi midagi märkimisväärset. Kui mees võib – olla kükib 100 kg – ga siis tõepoolest ehk piisab kui teeb ette ühe 60 kg – ga ja veel ühe 80 kg – ga, kuid kui ma alustan tõepoolest sealt 180 – 200 kg pealt, siis on päris palju soojendust ette vaja. Pealegi, üks asi on puhtalt soojendus, teine asi on see, et läbi eelnevate ülespüramiiditud seeriate tõstetakse närvisüsteemi võimekust ja erutuvust ning valmistatakse järk – järgult tööks ette. Minul endal toimib see praktikas nii, et ok – ma ohverdan ja riskin põlvedega lähen panen 200 kg peale ja teen seeria suutlikkuseni ja ei tule sealt rohkem kui 7 – 8 korda. Samas, tehes soojendusseeriad või püramiiditud seeriad järk – järguliselt suurenenud raskustega ette, olen ma võimeline 11 – 12 kükiks – uskuge või mitte, see on nii. Ilma piisava püramiidimiseta ei tõsta ma oma maksimaalseid raskusi ja seeriaid täis. See kehtib kõigi puhul.
Pealegi, lugege Yatesi intervjuu läbi – mees tunnistab ka, et päris full body töötas ainult siis kui oli algaja.
Ja tõmme ja kükk ühes trennis – bullshit. Kulturist ehk veel võib seda teha, kui jõunäitajad ei huvita mingi 100 – 120 kg 3 x 10, kuid kui eesmärgiks jõunäitajate kasvatamine, siis unustage see ära!!! Minu 300 kg – ne tõmme sai järjest reaalsemaks kui hakkasin trennis tegema 10 – 12 seeriat tõmmet.
Ja kükki ja tõmmet samastada ka ei saa – nagu siin keegi väitis!!!
Janar Rückenberg
MemberTank mina toetan sind – su jutus on iva sees, õigupoolest olen ka ise selle süsteemi kohta arvanud, et teoorias kõlab see kõik vahvalt, samas on ilmselge, et praktikas raske teostada!!!
Janar Rückenberg
MemberOle sa Andreaz meheks, hea töö!!!
Janar Rückenberg
Member“Ma tahan lihtsalt kommenteerida, et head postitused @MEE, hea teematõstatus @ Oskar, ent siiski nats mööda:)” – see on sinu arvamus
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>). Arvan endiselt nii nagu kirjutasin!!!Janar Rückenberg
MemberNo ok, analüüsivõime, kuid kas pole seegi omamoodi “oskus”, “tarkus”, intelligentsus või arukus? Pealegi – eksisteerib ka sportlaskonna seas üks selge grupp, keda ei tasuks võib – olla, et isegi siia diskussiooni segada – LIHTSALT ANDEKAD, FENOMENID – ükskõik mida nad ei tee, kuidas ka ei treeni, kui halvasti ei toitu – ikka on nad edukad, läbilöögivõimelised ja parimad. Ja seda kõike veel loomulikult siis, kui olemas ka suur töötahe. Tyson võiks ehk olla just üks sellistest!!!
Janar Rückenberg
MemberTäiendaksin siinkohal veel oma mõtet, et kui siin käidi välja idee, et sportlane võibki loll olla, siis artiklis peangi silmas ka ehk rohkem seda, et tõepoolest – korvpallis või jalgpallis, ütleks siis nii, et suurema osade alade puhul ongi tõesti eesotsas treenerid, kes treeninguid juhivad ja päris palju dikteerivad/ettekirjutavad, mida ja kuidas teha. Võib – olla see teadmiste puudumine ja selle olulisus jäävadki siis kuidagi tahaplaanile, sest treener teeb ju kõik mesotsüklid, aastaplaanid jne. Siis kulturismis on suures osas iga mees ise oma “õnne” sepp. On muidugi ka kulturismis treenerid, kuid mulle tundub, et see on alles viimase ajastu trend ja kui ka treener on olemas, siis on ta selline rohkem sõber/nõuandja – enamus tuleb ikkagi ise välja mõelda – mida teha, kuidas teha jne.
Ja, et sportlane võibki selline “tume” ja harimatu olla – sellega ei tahaks ikkagi kuidagi nõustuda. Ma ise mõtlen küll, et ma ei saaks küll ühegi treeneri peale nii kindel olla, et vot treener ütleb, see ongi õige, see absoluutne tõde ja mina peangi nii tegema. Tekivad ju ka enda mõtted, et miks nii tuleb ikka teha või kas see on see kõige õigem viis kuidas teha. Ja tahest tahtmata – kui on teadmine, teadmised, loetakse kirjandust, siis peaks need küsimused tekkima!!!
Janar Rückenberg
MemberTooksin omalt poolt ka sellise näite, et meil siin naaberasulas Koerus peetakse igal aastal juuli viimasel laupäeval Väinjärve veepidu, mille raames on alati kaks üritust olnud – rammumehe võistlus ja ümberjärve jooks. Tean seda hästi, kuna olen seda rammumehe üritust 5 või 6 aastat järjest võitnud. Ja iga kord pean kurbusega tõdema, et rammumehe võistlustel, mis toimub tegelikult lava ees ja on kõigile niiöelda peopesal, ei ole kunagi eriti palju vaatajaid. Samal ajal, kui algab ümberjärve jooks, kus pealtvaatajad näevad sisuliselt ainult jooksu algust ja lõppu, on vaatajaid nii, et tapab. Mis toimub – olen ka sellele palju mõelnud ja ei saa aru, miks nii on. Krt suured raskused, tugevad mehed – raskused on võib – olla sellised, et nii mõnigi mees ei tõsta kordagi, mis iganes alast me ei räägi. See peaks ju üht meest köitma, et krt, kivi on nii suur ja raske, et mina ei suuda liigutagi, aga kohapeal võistlvad mehed, kes viivad selle kiiresti ühe joone tagant teise taha. Midagi sellist näha oma silmaga, on see tõesti võimalik – ma ei tea – see peaks ju huvi pakkuma, liiatigi veel meesterahvale. Mis siis veel võiks köita, kui mitte suured raskused, nende liigutamine, jõud jne.
Ja eelmisel aastal kulmineerus asi sellega, et rammumehe üritus, mis ka minu teada selle peo selline väike traditsioon olnud, otsustati üldse ära jätta. Kuna ei pidavat olema erilist huvi kellegil võistelda ega köida see ka rahvast!!! Samal ajal “ülipõnev” ja “meeletult vaatemänguline” ümberjärve jooks jätkab oma toimumist
Janar Rückenberg
Member“Valetasin” ennist – hoopis 2.5 – 10 mg, kesmiselt siis 5 mg päevas!!!
Janar Rückenberg
MemberÜks “keerutava” sisuga artikkel siin:
http://www.criticalbench.com/normal-testosterone-levels.htm
Ise olen lugenud, et normaalsel mehel testo produktsioon keskmiselt 5 – 10 mg päevas, seega saab siit ülihästi tuletada, millises, teatud mõttes shokis on organism ja hormonaalne tasakaal, kui steroidide näol süstitakse 500 ja enamgi mg – mmi nädalas. Et pole ime, et oma “naturaalsed kraanid” sulguvad, kuna väliselt manustatav kogus sedavõrd suur ning see on organismile selge signaal, et omal ei ole selle tootmisega enam vaja tegeleda!!!
Janar Rückenberg
MemberSee on “Ronniesündroom”
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>))). Aga on väiksem jh, olen selle ise ka avastanud. Aga arvan, et tegu ei olegi niivõrd selles, et vasak pool lihtsalt nõrgem oleks vaid aastaid 6 – 7 tagasi, ülikooliaastatel, oli mul paar aastat järjest päris karm õlavigastus, mis halvas kogu selle vasakupoole tegemisi, isegi lailihase harjutuste korral. Paar aastat selles mõttes, et algul oli kerge vigastus, puhkust ei andnud, treenisin niiöelda vigasena koguaeg edasi ja asi kulmineeruski sellega, et lõpuks ei saanud enam särke ise selga ega seljast ära. Siis lõpuks andsin treeningutes tõsiselt järgi, kuna puhtfüüsiliselt ei saanud selle vigastuse tõttu enam jätkata. Tegelikult annab see tunda siiani!!!Janar Rückenberg
MemberEga need teised näitajad teab, mis hirmsad ei ole. No näiteks biitsepsit tegin viimane trenn kangiga seistes teise harjutusena ning seeriad tulid järgmised 40 kg – 6 x; 50 kg – 6 x; 60 kg – 6 x; 70 kg – 6 x; Muidugi tunnistan, et 70 kg – ga hakkas kolmel viimasel kordusel keha ka korralikult käima. Samas see oligi selline taotluslik, et biitsepsile ka aeg – ajalt sellist suuremat raskust “tutvustada”. Veel – biitsepsi ja käe jõud on tulnud viimasel ajal puhtalt valdavalt baasharjutuste kasutamise pealt, õigupoolest viimane pool aastat, arendades forsseeritult jõutõmmet, oli biitseps eraldi üldse päris unarusse jäänud, samas jõunäitajad korduste näol on kasvanud. Nii, et ikka peab paika see: tehke tõmmet ja kükki ning hakkab käsi ka kasvama!!!
Siit ka veel üks klipike, luban fitnessirahvale, et see jääb nüüd tükiks ajaks viimaseks
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>)))))Selline igav üksluine poseerimine, kuid kerge ülevaade hetke “vormist”. Eks söödud ole omajagu ja vormist tõepoolest ei ole midagi rääkida, kuid on sulaselge fakt, et kui ma poleks palju söönud, siis ei oleks ka seda 300 kg tõmbes ja teisi häid jõunäitajaid!!! Et õigupoolest eksponeeriksingi ennast hetkel rohkem kui jõutõstjat, mitte kui kulturisti
)!!!Janar Rückenberg
MemberEt selles suhtes, et ei mõista, mis selles üksi surumises nii jubedat on – staaziga kogenud trennimees – ega isegi kui juhtub, et ei jõua, siis langetad lihtsalt aeglaselt ja sujuvalt selle kangi rinnale ja siis filmimees tuleb ja saab koos ilusti tagasi tõsta. Ega see jõud ei kao ju kellelgi nii ära, et ohh, ei jõudnud enam ja siis kukub kang alla ja plärts rinnakorv sees. On ütlematagi selge, et see jõud nii hetkega ära ei kao ja seda kangi pauguga ju alla ei lase. Loomulikult – päris üksi on teine asi – see on riskantne, kuid isegi, kui teed suure raskusega trenni ja keegi juba saalis on, palud, et “ole hea mees, et ma hakkan suruma, et hoia mul silm peal”, siis ei tohiks ju see mingi probleem olla. Omal ajal 160 – 170 kg alt üksinda pidevalt välja tuldud.
AutorPostitused