Janar Rückenberg
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Janar Rückenberg
MemberVeel…aeglaselt kordusi tehes pumpad sa küll mõnusalt sarkoplasma mahtu (saad massi), kuid vähe saab mõjustatud närvisüsteem, mis jõu ja kiiruse arendamise seisukohast ülioluline.
Janar Rückenberg
MemberTõsi, selles on suur tõetera sees. Korduse kiire, kiiruslik, isegi kergelt plahvatuslik sooritus on üks võimalustest, kuidas kiireid II B tüüpi kiudusid unest äratada ja lihastöösse kaasata. II B tüüpi kiud on aga tõepoolest suurima jõupotentsiaaliga. Ent korduse kiiruslik sooritus ei ole jõu arendamisel ainus oluline komponent. Oluline on ka adekvaatse raskuse kasutamine. Pikad seeriad, samuti aeglased kordused annavad kiiruses, plahvatuses ja maksimaaljõus, nende taseme vähenemises tegelikult päris tublisti tunda, just negatiivses mõttes. Kiirus ja jõud on tulenevad lihaskiudude tasandil samadest karakteristikutest. Kõnekas on kasvõi see fakt, et kui tegin lühikese seeriaid ja suure raskusega kükke, kükkisin kastilt, panin võrkpalliga igal ajal pealt, korvpalliga headel päevadel. Nüüd, kui selg suurt raskust selga võtta ei luba, jalgade massi olen hoidnud ja edasi viinud pika ajalise seeria pealt (pidev pinge ja kontrollitud aeglased kordused) ei ole pealtpanekut mõtet proovidagi. Mass on küll, kuid jõud oluliselt vähenenud. Ka maksimaaljõud kükis on väga oluliselt kukkunud, kuna lühikest seeriat, mis loomult niikuinii kiire, pole kaua teinud.
Janar Rückenberg
Member“Kulturism – kunst: maksimaalsete tulemuste saavutamine, minimaalsete raskustega” V.I.Dubinin
Siis, mõistsin tsitaati tõepoolest mina valesti, kuid kui võtta arvesse Venemaa kulturismi tausta ja et tsitaadi autoriks on Venemaa Kulturismi ja fitnessi liidu president, siis ei anna kahjuks “minimaalseid raskusi või minimaalset vaeva” kuidagi teisiti tõlgendada. Arvestades konteksti saan mina tõmmata küll selles lauses minimaalse vaeva ja minimaalse raskuse vahele võrdusmärgi. Tsitaadis ei räägita ju ometi otseselt kangiga tõstetavatest raskustest, või räägitakse??? Kui räägitakse, siis tuleks see tsitaat artiklist maha võtta, sest see oleks ju LAUSLOLLUS, mis on välja öeldud.
Iga teise tõlgenduse korral (kui aineid ja otseselt treeningraskusi silmas ei peeta, vaid mõeldakse “vaeva” üldises tähenduses) oleks mehel mõnes mõttes isegi õigus, iseasi, miks peaks keegi just arvet pidama ja mis tähtsust see üldse omab, et kui väikese vaevaga ma ennast ikka täiuslikuks olen suutnud treenida!!!
Vot nii on lood!!!
Janar Rückenberg
MemberNo inimesed tehke ometi silmad lahti, ma olen siia fitness.ee – sse vähemalt oma 10 – 12 lihasmassi kava koostanud, üks on parem kui teine. Mida imet te veel otsite???
Janar Rückenberg
MemberVaatan neid pilte ja üldiselt olen oma 7. kohaga rahul, olen tänulik selle eest, kuid…kui vaatan nüüd esimest korda ka ise pilte ja nr. 52 sai minu ees finaali…no ma ei tea…
Janar Rückenberg
MemberNii ongi, kui treeningu eesmärgiks on funktsionaalsus ja selle arendamine/täiustamine/parandamine, siis loomulikult ei räägigi keegi üksiku lihase tunnetamisest. See minu artikkel, millele sa viitad…loomulikult, kui sellisena seal lailihase kohta selline punkt on välja toodud, siis ilmselgelt ei peeta silmas funktsionaalset treeningut, kuivõrd ikka kulturismi suunitlusega treeningut. Lihase tunnetus kulturismi treeningu korral on oluline, sellest on palju räägitud ja siin ei olegi midagi debateerida. Selle oleks pidanud ise ära tabama. Juba eelnevalt nimetatud mind muscle connection on vana teema, see on kulturismitreeningus oluline ja vajalik. Mina nendingi, et lailihase töö ja tegevuse tunnetuse leidmine on raskeim ja võtab kõige kauem aega.
Janar Rückenberg
Member“Loomulikult on see oluline. Tunneta vahet ja proovi kui teed lihtsalt kiirelt seeria ära ja kui teed nii, et iga seeria pühendud täielikult igale kordusele ning veel ise nö squeeze´d kaasa. Hoopis teine tunne on. See ongi see kuulus väljend – Put your mind in the muscle.”
Täpselt nii, just seda tahan minagi väita!!!
Janar Rückenberg
MemberTeate mehed ärge ajage jama, või et lihase tunnetus on teisejärguline ja ei ole oluline…
Janar Rückenberg
MemberLeidsin selle siit uuesti üles: http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=789404
Janar Rückenberg
MemberTäpselt sama mõte oli ka minul, kuna paljude kategooriate võitjad on tegelikkuses üsna kindlalt teada (mitte päris kõik, kuid nii mõnigi kategooria), mis seal nii väga ennustada. Maiuspala ja põnevus oleks ka minu arvates just klassikline kulturism + kulturism, nende kahe seltskonna absoluutne pingerida.
Janar Rückenberg
MemberSiit saad kindlasti abi:
Janar Rückenberg
MemberVormi suurt seekord kahjuks veel ei olnud…
Janar Rückenberg
MemberSelline kava on olemas, on tõlgitud ja saab peagi ka üles!!!
Janar Rückenberg
MemberOn võimalusi mitmeid. Üks võimalus on teha igas trennis mõlemaid ning kuturistid seda teed väga paljud ka käivad ja see ei ole vale. Teine võimalus on kasutada periodiseerimist. Aga periodiseerimise korral on siiski ka nii, kui teie eesmärk on ikkagi ka maksimaaljõutaset hoida, kuid olete hüpertroofia tsüklis, siis esiteks ei ole mõtet seda ühe hüpertroofiatüübi arendamisele suunatud tsükli pikkust liiga pikaks venitada ja teiseks mingis mahus tööd on mõttekas kaasata ka ikkagi ka müofibrillaarse hüpertroofia hoidmiseks.. Ehk siis, kui te teete kaks kuud ainult ajalisi seeriaid, kestusega näiteks 60 – 90 sekundit seeria, siis on kindel, et jõunäitajad on pärast seda kahte kuud kukkunud. Kui kaasata juba väikseski mahus suure intensiivsusega tööd (mõned lühikesed seeriad ka suure raskusega), on see kukkumine võib – olla olematu või oluliselt väiksem.
Janar Rückenberg
MemberAlaselja harjutusi ära tee enam peale mitte mingil juhul. Lordoosi korral on jõutõmme ja ülesirutused viimased, mida teha, kõhtu tee julgelt edasi, kuid pead tegema harjutusi, mis tõesti isoleerivad kõhu ära. Lordoos on tegelikult terve rea probleemide tulemus. Paljudel juhtudel on suurimaks probleemiks niude – nimmelihase lühenemine, mida treenid tõepoolest ka siis, kui teed kõhtu, kuid teed seda valesti ja tõmbad puusapainutajatega (niude – nimmelihas). Lordoosi ehk nõguselgsuse leevendamiseks:
1) niude-nimmelihaste venitusharjutused
2) seljalihaste venitusharjutused (nimme piirkond)
3) kõhusirglihaste jõuharjutused
4) põlvepainutajate venitus- ja jõuharjutused (reie – tagakülg)
5) tuharalihaste jõuharjutused
Lordoosi põhjustajateks süvendajateks on nõrgad kõhulihased ja nõrgad tuharalihased ja ületoonuses selgroo sirgestajad (ALASELG), lühenenud ja ületoonuses niude – nimmelihas (sprinterilihas) ja toonuses reie- tagakülg.
Loe see peatükk “LIHASTE DÜSBALANSS JA TERVISERISKIGA KEHALISED HARJUTUSED”, siit läbi:
treener.eok.ee/dokument_open.php?dokument_id=100
Siin on paar väga head pilti, saad selge ettekujutuse probleemist, mis sind vaevab. Kusjuures, endal on sama probleem ja maadlen sellega päris tõsiselt. See palliga pilt ongi harjutus tegelikult tuharalihasele, mitte alaseljale. Ja nõrk tuhar on lordoosi tekitavast komplektist üks paljudest põhjustest. Lingist, mille panin, saad ka paar venitusharjutust. Aga endale toob alaseljale leevendust see niude – nimmelihase venitus:
See vajab ainult tunnetust ja õppimist.
Aga soovitan, loe kindlasti see EOK treenerikoolituse õpik (peatükk) lordoosi kohta läbi, saad asjast hea ülevaate.
Muide, iliopsoas ehk niude – nimmelihas lüheneb ka alalisest istumisest, seega ka istumine tekitab lordoosi. Youtubest saad sprinterilihase venituse kohta harjutusi, kui otsid paned otsingusse PSOAS STRETCHING.
Jõutõmbest hoia heaga hoopis eemale…
-
AutorPostitused