JACKO
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
JACKO
MemberT2nud k6igile, keegi mingit kahe osalist treeningkava oskab soovitada v6i peaksin vaatama avalehel olevaid treeninkavasi?Algajate treeningkava ja ka edasijõudnute treeeningkava on olemas Indrek Otsuse õpikus Kulturism ja Fitness, mis peaks ka Finess-i lehel olema digitaalselt. Sealt saad valida omale sobiva ning vajadusel ka mõned harjutused välja vahetada.
JACKO
MemberEt keegi teab, mis kava teha, kui saan käia nädalas 2 korda jõukas. Vanust siis niipalju, et täitus 14 aasta alles.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ja peamine tegur oleks see, et saaks rohkem lihaseid, sest suvi ju tulekul!Jah, on olemas kava, mille järgi saab teha 2xnädalas, aga et tulemusi oleks, tuleks treeningupäevade arvu ja mahtu tõsta nii umbes kuu pärast, kui on keha treeninguga ära harjunud ja lihase kasvatuseks oleks juba kolme päevast kava rakendada, seejärel juba nelja päevast, siis juba tsüklite kaupa treening jne. Et jah, lihase kasvatuseks pead leidma rohkem aega, kui 2xnädalas. Kuid treening moodustab 25% kõigest, mis eeldab lihaste kasvu, 50% on toitumine vähemalt ning ülejäänud 25% magamine ja kindlasti stressivaba suhtumine treeningusse!
JACKO
MemberTere,kurdaks siis oma muret ja loodan et keegi oskab ka aidata!
Olen trenni teinud u 1a. 8 kuud. Söön 10.00kerge , 11.30lõuna , 14.15 kerge , 17.30 jõusaali, 19.30 valgu sheik, 20.30paar muna või midagi muud. Magama u.23.30 ja ülesse 7.00
Trenni teen vastavalt kavale kas 4 või 5 korda nädalas. Kava vahetan iga 1,5 kuu tagant.
Nii murest siis, Esimene aasta kasvas nt. käe ümber mõõt 33,5 -36,7 ja siis jäin haigeks! Olin praktiliselt kolm kuud haige, viirused, gripid jne. täielik organismi puhastus. See oli selle aasta algul! Peale haigust käe ü. oli 35,5 ja kuidagi sain 36 peale kuuga ja nüüd siiani sellise mõõduga! Areng lihtsalt seisab, midaga ka ei teeks käsi ei lähe enam suuremaks ja ka muidugi ülejäänud keha. Varsti saab 9 kuud täis aga pole isegi mm juurde tulnud. Ainult peale trenni läheb käsi 37mm peale.
Mõtlesin siis et olein kogu aeg teinud trenni kordustega 4×10. Nüüd viimase kuu teinud super seeriaid mis oleks pidanud aitama aga ka ei midagi!
Trenni algul kaalusin 73,5. Enne haigust kaalusin 84kg ja nüüd siis kogu aeg 78kg(peale haigust). Ma ise ei usu et asi on haigusega seotud kuna enam pole ammu midagi.Mulle õeldi kui haigeks jäin et ära muretse saad kuuga tagasi selle mis oli aga tuhkagi.
Mis peaksin tegema või äkki proovima midagi mis ärataks ellu midagi? Hakkab juba närvidele(stress) kui teed kogu aeg trenni tühja!
Töötan akna firmas ja seal 8 tundi jutti püsti betoonil ja enam vähem füüsiline töö. Samas mul sõber ka töötab seal kellega trennis käime ja ta sööb u.2-3 korda päevas ja arenem vudinal.
Loodan et oskate aidata ja suured tänud kõigile kes aitavad mind üle saada sellest mis hetkel toimub!!
Esimen söök peaks ja võik olla sul kell 07.00, jrg 11.30, jrg 16.00, jrg 19.30, jrg 21.30 Selline vahemik eeldab muidugi toidulaua korras olekut. Tõsta rasvade osakaalu ja valgu kogust! Peale trenni peab süsivesikuid sööma korralikult, et taastada treeningu ajal kulutatud glükogeeni varud, kuna terve trenn on lihast lõhutud!
JACKO
Memberkoostis oli kana, muna ja soja. valku 18, rasva vist 11 oli.parem soovitaks selle singi asemel delikatessrulaadi või kanarulaadi. Vähem igast jama sees ja rasva ja valgu suhe optimaalne. Lisaks võiks muidugi oliiviõli lisada 1spl täis toidukorrale.
JACKO
MemberMillest see raamat täpsemalt räägib ? Ei saa hästi aru, et mis / kus / kuidas.metoodilised juhised treeneritele ja sportlastele. Võistluseelne ettevalmistus, kiiruslike võimete, aeroobsete võimete, psüühiliste võimete arendamine, sporditreeningu periodiseerimine, tsükliteks jaotamine, taktikaline ettevalimistus, jõutreening nii meestele kui ka naistele, juhi üldvõimed ja nende arendamine.
JACKO
MemberTere,kurdaks siis oma muret ja loodan et keegi oskab ka aidata!
Olen trenni teinud u 1a. 8 kuud. Söön 10.00kerge , 11.30lõuna , 14.15 kerge , 17.30 jõusaali, 19.30 valgu sheik, 20.30paar muna või midagi muud. Magama u.23.30 ja ülesse 7.00
Trenni teen vastavalt kavale kas 4 või 5 korda nädalas. Kava vahetan iga 1,5 kuu tagant.
Nii murest siis, Esimene aasta kasvas nt. käe ümber mõõt 33,5 -36,7 ja siis jäin haigeks! Olin praktiliselt kolm kuud haige, viirused, gripid jne. täielik organismi puhastus. See oli selle aasta algul! Peale haigust käe ü. oli 35,5 ja kuidagi sain 36 peale kuuga ja nüüd siiani sellise mõõduga! Areng lihtsalt seisab, midaga ka ei teeks käsi ei lähe enam suuremaks ja ka muidugi ülejäänud keha. Varsti saab 9 kuud täis aga pole isegi mm juurde tulnud. Ainult peale trenni läheb käsi 37mm peale.
Mõtlesin siis et olein kogu aeg teinud trenni kordustega 4×10. Nüüd viimase kuu teinud super seeriaid mis oleks pidanud aitama aga ka ei midagi!
Trenni algul kaalusin 73,5. Enne haigust kaalusin 84kg ja nüüd siis kogu aeg 78kg(peale haigust). Ma ise ei usu et asi on haigusega seotud kuna enam pole ammu midagi.Mulle õeldi kui haigeks jäin et ära muretse saad kuuga tagasi selle mis oli aga tuhkagi.
Mis peaksin tegema või äkki proovima midagi mis ärataks ellu midagi? Hakkab juba närvidele(stress) kui teed kogu aeg trenni tühja!
Töötan akna firmas ja seal 8 tundi jutti püsti betoonil ja enam vähem füüsiline töö. Samas mul sõber ka töötab seal kellega trennis käime ja ta sööb u.2-3 korda päevas ja arenem vudinal.
Loodan et oskate aidata ja suured tänud kõigile kes aitavad mind üle saada sellest mis hetkel toimub!!
Jah, pead rohkem sööma!
Et kõige rohkem selle toitumise juures häirib mind see, et toiduaeg enne trenni on 14.15 ja trenn 17.00 natuke suur vahe kas pole. Enne trenni oleks optimaalne vahe 1-1,5 tundi. Soovitan proovida tund enne trenni vlgusheiki. Kui tunned, et sellest jääb kõht tühjaks võiks hoopis kasutada kohupiima 2,5% Tere oma või hoopis kodujuustu.
Hommikul soovitaks süüa näiteks putru, rosinad, pähklid peale, nati joguriti kah, lisaks omlett 4 muna.
Või siis proovida surendada hoopis rasvade tarbimist. Näiteks omlett 4muna, 50g hapukoort, toorsalat, 1 spl oliiviõli. Selliselt püsib kõht kauem täis ning ei ole vajadust süüa kolme tunni pärast vaid pigem 4,5 tunni pärast.
JACKO
Membertere teadjad mehed. selline küsimus,et kas selga ja biitsepsit teha samal ühel ja päeval või mitte? kuidas on parem ja õigem?ette tänades…
Pigem soovitaks seljaga ühel päeval teha näiteks rinda, kuna tegu on vastandlihasega, siis võib selline kombinatsioon mõjuda hästi! Selja päeval võiks ka treenida trapetsit. Biitsepsit aga soovitaks treenida näiteks õlaga samal päeval või siis üldse käed eraldi päeval.
Et soovitav oleks samal päeval treenida lihasgruppe, mis töötavad või osalevad eelneva lihasgrupi töös ehk isoleeritud harjutused. Näiteks rind, triitseps; selg, trapets; jala esi ja tagaosa, säär; õlg, biitseps
Ei ole olemas ainult õiget varianti, proovi järgi erinevaid võimalusi ning küll ajapikku juba saad aru, milline just sulle kõige paremini mõjub!
JACKO
Memberkas need on tekkinud toidulisandi tarbimisest? Või ongi organismil mingi toiduaine vastu allergia?
Kui ei ole veel teinud, siis soovitan anda vereproov ja siis välja selgitada, mille vastu võib organismil toitainetest olla alleriga, sest kui tegemist ei ole aknega, siis võib olla see tingitud toitumisest!
JACKO
MemberJah, oleneb, kuidas on süsiveskud päeva peale ära jaotatud. Kui sööd hommikul neid ohtralt ja ka ülejäänud päeva, siis on tulemuseks kindlasti kaalu kasv rasva arvelt. Kui aga süüa näiteks hommikul, et taastada öised varud, siis järgmine surem süsika kogus võiks olla peale trenni koos valguga ning koju jõudes1,5-2 tunni pärast samuti korralik lihatükk koos keedetud kartuli ja köögiviljadega.
Ise söön hetkel hommiku 4-5 muna toorsalatiga, 50g koort peale, 1spl oliiviõli, 2viilu seemneleiba koos juustuga.
JACKO
MemberKallid fitness.ee kasutajad, mul oleks teile üks väga asjakohane küsimus. Nimelt ma sooviksin teada, milliste tervisehädade korral armeeteenistusse ei võeta? Endal on mul lampkalad,kas nendega võetakse?Ette tänades
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Jah, paraku ta nii on, et algul võetakse, olenemata astest, lihtsalt osasid asju ei saa seal kaasa teha ning saabaste sisse tellitakse arstilt spets tallad, kuid kui oskad arstlikul ülevaatusel end osavalt ära rääkida, siis pääsed teenistusest. Antud hetkel ei propageeri siin kõrvale hiilimist, kuid nii see on!
JACKO
MemberBeeta alaniini on puhtal kujul saada Eiselti toidulisandite valikus. Ise kasutan seda puhtal kujul koos kreatiinetüülestriga. Väga hästi mõjub. Soovitan järgi proovida!
JACKO
MemberNo on alles vennike! Et meil on kuhu poole areneda…. nalja mõttes:)))
JACKO
MemberTere Fred!
Küsimus oleks jällegi toitumisvallast.
Peale võistlust nüüd taastamisperiood ja ei tea täpselt mida süüa oleks mõistlik, kui süsivesiku rikas peaks toit olema ning ei tahaks ka üle pingutada.
Eelmine aasta peale võistlust võtsin mühinal juurde ning kaalusin lõpuks 90 kg.
See aasta olen võtnud tagaihoidlikumalt ning ei ole söömisega liiale läinud ning kaal praeguseks 79,5-80kg.
Kas tuleks jätkata hommiksöögiga, mis rava ja valgu rikas jne.
JACKO
MemberJoo parem keefiri v pettimina tarbin kodujuustu ja tuunikala segamini enne magama minekut,seal normaalne kogus rasva ja küllaltki vähe süsivesikuid ning ka ju kaseiini kodujuustus
JACKO
MemberJah,loomulikult!Küsimus:
aga kuidas on dieedi ajal loomaloha filee söömisega, kas see tuleks täisesti välja jätta või võib ka seda süüa peale kana ja kala
Vastus: mida kauem võtab seedimine aega ja mida rasvasem on toit,seda lihtsam on dieeti pidadal! Seega on kanafilee,munavalgete ja rasvata kohupiimaga dieedipidamine tunduvalt vaevarikkam.
Tänud Fred, jätkan edukalt dieeti ja üritan ikka võistlema tulla, kõik ettevalmistused ja pingutused selles suunas käivad
-
AutorPostitused