IVARK
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
jaanuar 6, 2012 at 8:05 e.l. in reply to: Ott Kiivikas Fast Team – Tere tulemast Veteranide Spordiliitu”, uued “Oti” tootesarja tooted ja Team Kiivikas laieneb! #260525
IVARK
MemberTänast trenni võin lugeda enda jaosk ajalooliseks, sest aeroobse treeningu käigus läbisin esmakordselt joostes poolmaratoni 21,1km ajaga 1.55.20!
Loen seda suureks kordaminekuks, sest veel pool aastat tagasi oli jooks minu jaoks utoopiline tegevus ja 10 min oli tõeline piin. Tegelikult ei olnud plaanis niipalju joosta, kuid alustasin ja tegin esimesed 10km 56min ja 40 sek. seega esimese tunniga 10,6km keskmine kiirus, siis tõstsin tempot ja järgmised 10km läbisin juba 53.20 – ga mis on ka 10 km mark mul. Seejuures viimased 6,5km läbisin 33min ja vee lviimased 3 km keskmise kiirusega 12,0km/h.Pulss oli lõpus 165 l/min – mis ei ole väga utoopiline, st et hingetuks ei jooksnud, midagi jäi veel sisse, usun ,et alla 1.50 olen hetkel suuteline poolmaratoni ära jooksma. Mõtlesin ,et teen 15 km, peale seda vaatasin ,et teeks 18km ja siis juba, et mine sa tea kunas jälle selline tuhin peale tuleb ja jooksin poolmaratoni ära. Ütleme nii ,et kulturisti kohta offseasonil ei ole paha tulemus…
Kulturistidel ju võhma ja jõudu ei ole… 
Peale seda väike saun ja nüüd naudin kodus külma õlut – mõtlesin et premeerin end jõulu porteriga – šokolaadi maitseline, päris hea…

Homme teen vahelduseks ühe taastava päeva päris hulluks ei saa ka minna, selle nädala esimese nelja päevaga olen läbinud maratoni…..
ja nädalalõpp on veel ees…Igal juhul mehed minge jooksma – see on mõnus!
Ma olen tavajooksult läinud üle jooksule tõusul, st. jooksen mingi distantsi või aja ja lisan jälle kraadi kuni lõpuks on nt. 7 kraadi tõusu. 20 min niimoodi on juba päris karm. Selle positiivne effekt on, et ei saab koormuse kiiremini kätte ja annab jalgadele parema koormuse. Eriti säärtele, mis Sulle muidugi teemaks ei ole:-)
Aga eks selle jooksmisega on ka nii nagu sõudeergomeetrigagi, et teatud aja peale ammendab ennast ära. Sõudeergomeetriga jõudsin ise distantsini 12 km ja järgmine kord tundsin, et ei taha enam selle riistapuu peale istuda. Vahendeid peab muutma, muidu muutub igavaks aga selles mõttes on huvitav, et selliselt treenimine lisab emotsionaalsust, eriti veel selle müüdi tõttu, et kulturistidel pole võhma.
IVARK
MemberKõiki neid vigu ei jõua siia ära kirjutada, sest enne läheb päike looja aga üks suurimatest vigadest oli aeroobse koormuse vältimine. See hakkas lõpuks ka tervisele. Põhjus – ma kartsin lihasmassi kadumist ja seega tegin ainult soojendust 5 min, mis jooksulindi puudumisel tähendas väntamist kerges tempos veloergomeetril, see oligi kõik. Kõhulihaseid treenisin ka iga trenn ja olin meeleheitel, sest paranemismärke ei olnud. Otseloomulikult oli mul ka ettekujutus, et olen peagi nagu Lee Priest, tuleb lihtsalt palju, palju, palju, palju treenida ja süüa. Vaadake ükskõik millist filmi pro kulturistist ja tema tegemistest ja saate pildi, mismoodi vägisi omale toitu sisse pressitakse. Eks ma siis pressisin omale valku sisse ka vastu tahtmist. Kükke ma vahele ei jätnud kuid lisasin liiga kiirest raskusi, mistõttu, mul on selg tiba kõver ja disk sopistus välja. Kuna suur raskus võrdus suur lihasmass, siis tegin hantlitega lendamisi nii, et käsi paindus raskuse all välja ja jälle vigastus. Rebendid on ka mitmes kohas. Õnneks olen tänaseks taastunud kõigist vigadest va. õlaliiges. Eks inimene areneb kannatades nagu Rückenberg on öelnud.
IVARK
MemberÜhel päeval vestlesin ühe mehikesega ning tuli juttu doonoriks olemisest. Vana ajas silmad punni ja ütles, et tema küll doonoriks ei lähe- kardab kohutavalt verd ja minestab kohe. Siis läks jutt laste peale ning vennike oli 100% kindel, et läheb sünnitusmajja naisele toeks…

Ma arvan, et ta toetab seal pigem WC potti vm.
jaanuar 5, 2012 at 10:15 e.l. in reply to: Ott Kiivikas Fast Team – Tere tulemast Veteranide Spordiliitu”, uued “Oti” tootesarja tooted ja Team Kiivikas laieneb! #262497IVARK
MemberPaistab, et aeroobse trenni tähtsus ja nauditavus tõuseb treeniva isiku aastatega/treeningstaažiga, sest mäletan, et kulturismitreeningu algusaastatel tundus mingi jooks täieliku ajaraiskamisena, pärssiva faktorina. Tähtis oli suureks saada. Samamoodi mõtlevad kõik algajad ja paraku ka paljud edasijõudnud.
Minul on selline organism, et ilma aeroobse koormuseta muutub trenn ühekülgseks ja tihti ei teki meeldivat rammestust. Kunagi lõi ühekülgne trenn ka vererõhu lakke.
Samuti aitab erinev aeroobne tegevus kaasa nt. lemmitegevuse küki sooritamisele. On olemas inimesi, kes väiksegi koormusega kükkides hakkavad hingeldama ja silme eest läheb mustaks ja need ei ole teps mitte vanad mehed.
jaanuar 4, 2012 at 2:12 p.l. in reply to: Ott Kiivikas Fast Team – Tere tulemast Veteranide Spordiliitu”, uued “Oti” tootesarja tooted ja Team Kiivikas laieneb! #263878IVARK
MemberVõibolla mainisid juba kusagil aga millal sa aeroobset teed või soovitad teha? Olen viimasel ajal teinud ka 20-25 min enne jõutrenni kallale asumist ja iga kord tunnen, et see asi ei tööta, lihtsalt energiat pole. Peale jõutrenni on täiesti ok ja võin teha aeroobset kasvõi tunni, seega jõutrenn aeroobset ei mõjuta küll aga vastupidi. Mingis artiklis mäletan soovitati enne jõutrenni teha…
IVARK
MemberVõibolla Marcost ideaalsetes tingimustes ja teises riigis, nt. USA-s, parima agendi ja manageriga õnnestuks isegi midagi valmis treida, siis kahjuks Oksmaa parimad etteasted võiks jääda vanglate ja vanadekodude sööklasse. Mingigi viisipidamine peaks olema.
IVARK
MemberTuleb tunnistada, et alati ikka pole terves kehas terve vaim.
IVARK
MemberMina mõtlesin et Gaddafi võeti maha ja hukati, aga näe, tuleb välja, et on eesti keele ära õppinud ja tegeleb kehaehitamisega

Lihtsameelne oled, see oli kõik vandenõu. Gaddafi tuleb tagasi ja tugevamana kui kunagi varem.
IVARK
MemberMuidugi kaob ära sellise irvega, sellega peaks ta tõsiselt midagi ette võtma. Mõnel ilmselt lihtsalt on lavakarisma ja mõnel ei ole. Need on tegelikult üksikud nimed läbi ajaloo, kes kulturismis laval tõeliselt säranud on. Eks me teame neid kõik juba.
IVARK
MemberPintsakutega on ainult nii, et käed peavad kogu aeg rippuma, nt. peielauas küünarnukke lauale toetades hakatakse küsima, et miks turvamees lauda on lastud. Baltmanist olen saanud ikka kõik omale. Rohkem kasvada ka plaanis pole, seega teenib see mind veel kaua. Kõhuosa on lihtne ju parajaks kasvatada, veidi õlut ja veidi vorste…
IVARK
Memberdetsember 21, 2011 at 8:08 p.l. in reply to: Maailma lõpp peaks käes olema, aga elame veel:-D #273082IVARK
MemberSellepärast tulebki oma hinge eest hoolt kanda. Nn. hingekulturismi harrastada ka veidike lisaks kehakulturismile:-)
IVARK
MemberSonga uuesti teke on täiesti reaalne võimalus.. ja kust pärineb su info, et rectumi väljasopistumine on tõenäolisem? … natuke raske uskuda. See pigem sünnitavate naiste mure.
Sul on kahtlemata selles osas paremad teadmised, minu info pärineb pigem kuuldustel ja vaatlustel meedia vahendusel. Ilmselt ei tõsta enamus tavaharrastajaid niikuinii selliseid raskusi, mis tõstjatel soole väljasopistumist põhjustaks.
IVARK
MemberMul tekkis song 5 aastaselt kui ühte kohvrit üles sikutada üritasin. Valus polnud aga ebameeldiv küll. Juba siis meeldis raskusi tõsta. Seni pole tunda andnud ja raskused on ka oluliselt suuremad. Kõhulihaseid spetsiaalselt pole ka treeninud pärast seda, seega asjatu mure – treeni rahulikult. Küll aga on tõenäolisem nt. rectumi väljasopistumine suure punnitamisega ja mitte ainult tõstjatel…seega ohtusid on ka…kuid tellis võib ka pähe kukkuda ja olen näinud nt. seda, et plokiseadmel tõmmatakse rihm puruks ja kang vastu pead 80 kg raskuse juures.
detsember 12, 2011 at 1:16 p.l. in reply to: IFBB Pro World Masters Championships 2011 – the return of the legends #281677IVARK
MemberJah, esimese ja tagumise otsa mehed olid nendel võistlustel nagu erinevatelt planeetidelt. Spekuleerin, et nende võistluste esimesed 5-6 on ka hetkel ilmselt maailma absoluutne tipp kui arvestada, et enamus Mr Olympia meestest on praegu arvatavasti vägagi võistlusvälises vormis ja puhkavad.
Mis asjaoludel viimased vanamehed lavale tulid? Ma eriti ei usu, et kõik mehed on nii fanaatikud, et tormasid kohe muumiavormiga võistlema kui oli teada, et esimese otsa mehed on megahead. Kahjuks kipun arvama, et vanameistritel on pappi niivõrd vähe ning enamus neist nõustus osalema just raha pärast. Ilmselt tehti neid pakkumisi küll kõikidele viimase 40 aasta kulturismistaaridele, aga enamus loobusid. Teada on, millised staarid olid tippatleedid legendaarse Arnoldi aegadel. Tänaseks päevaks ei ole sellest hiilgusest kahjuks midagi järele jäänud. Suvalised kesktasemel rallimehed, pokkerimängijad, jalgpallurid-korvpallurid teenivad ka kordades rohkem. Parandage mind kui ma eksin.
Ega ei paranda midagi siinkohal aga lisan, et kulturism on ja paraku ka jääb nišialaks. Ei teeninud need legendid ju ka hiilgeaegadel mingeid hiigelsummasid. Jalgpall, pokker, rallist rääkimata on alad, mis tõmbavad ligi masse, panevad massidel vere kihama ja ilmselt on massidel ka lihtsam samastuda nende alade figurantidega. Karjaefekt on tugev jõud!
-
AutorPostitused