IVARK
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
IVARK
MemberNii ta on. Ega ei pääse võhma arendamisel üle ega ümber ajafaktorist. Õige on, et trennid venivad siis pikaks ja algajatele tundub kogu trenn ainult aeroobsele pühenduda kuidagi jama aga tühja koha pealt midagi ei tule. Selle suure ajakulu vastu aitab treeningute jaotamine, 5 korda nädalas käid jõusaalis, kolmel korral teed aeroobset.
IVARK
MemberPoiss on kasvanud vahepeal
Paras kukkel on ikka:-)
jaanuar 19, 2012 at 7:34 p.l. in reply to: Ott Kiivikas Fast Team – Tere tulemast Veteranide Spordiliitu”, uued “Oti” tootesarja tooted ja Team Kiivikas laieneb! #246881IVARK
MemberMa läksin eelmine aasta ka heategemisega hoogu, üks vigastatud langevarjur sai natuke tuge ja veel paar toredat noort inimest aga siis hakkasin mõtlema, et mul omal sugulane aeg ajalt hädas ja ta ei kõssagi sellest, et oleks vaja lapseriideid vm. ja tegin talle väikse jõuluboonuse, riideid niikuinii pealekauba. Nii et vahel pole vaja kaugelt otsidagi abivajajat.
Eile sai üle pika aja Viljandis bussiga tuldud ja oli naljahammas pardal, kellel polnud piletiraha. Eks siis mõni lahkem inimene andis ja teine veel ja nii koguneski talle piletiraha kokku, terve tee mees pajatas oma maailmavallutuse plaane. Loodan, et ta Defragi liige polnud, sest üldiselt oli päris lõbus sell ja selliste lugude eest on nii mõnigi valmis talle pileti välja tegema. Ta teekond sai küll alguse Jämejalast aga kes teab, mis seal tegi.
Aga moraal on see, et maailm polegi nii hull koht kui oskad teise pilguga vaadata.
IVARK
MemberRahvussport
Autoga ei maksa saltot teha, võib viinapudel topsihoidjast pähe kukkuda.
IVARK
MemberMul oli siin mingi väike idee taga küll, aga pean tunnistama et eks ta on vägagi vaieldav ja kõikvõimalikel juhtudel ei pea paika. Küki teemas ei ole mõtet selle üle arutleda.
Tegelt ära sa märgi midagi, ma olen näiteks kükke teinud nii, et pärast on käsivars valus, nii kõvasti pigistasin kangi seda õlgadel hoides. Kaugel see triitsepski sealt enam on. Imeasju võib teha kui tahad ainult…
IVARK
MemberMa ei saa ka sellest keha ära rikkumise jutust aru, wtf? Jõid sheiki ja seetõttu omandasid mingid lihased? Või jõid niipalju sheiki et neerud ütlesid üles?
Jah, mind huvitaks ka, et milles keha ärarikkumine seisneb.
IVARK
MemberMa arvan ,et treeningute kestus peaks tõusma ikka koos treenitusega ja kindlasti ei saa olla ainult aeg määrav faktor treeningute edukuse määramisel või mõõtmisel. Mind ei ole mõtet selles mõttes esile tuua, et nii nagu ma ise ei soovita ma teistel järgmia hakata – mõtlen kohe praegu, mitte et ma ei sooviks inimesi suunata mahukama treeningmetoodika juurde. Kuid ülilühikestest treeningutest ,eriti juhul kui viljeletakse istuvat eluviisi ma tõesti aru ei saa, kardetakse, et toimub mingi hirmus katabolism ja et lihased lakkavad kasvamast. Praktika vähemalt sellist kinnitust ei anna. Miinum tund ideaalis -1,5 tundi on minuarust optimaalne algajatele, sisaldab ka teatud osa aeroobsest tööst ja edasi saab vaadata ,kas soovite tihedamini treenida ja väiksema mahuga treeningu kohta või siis natuke harvemini kuid suuremamahulisemalt. Eks niipalju kui eri inimesi ka eri arvamusi – nii et ka antud postitus ei pretendeeri absoluutsele tõele.
Kui aeroobne otsa siis tõesti venib trenn pikemaks aga algaja tavaliselt aeroobset ei tee (it’s for pussies), seega biits ja kummis rind, selle teeb tunnikesega ära küll.
Kuigi algajatel kipub rohkem see probleem olema, et valgutakse laiali ümbritseva tõttu, naised jne.
See oleks minu arust näiteks hea teema järgmiseks Risto artikliks – kuidas keskenduda saalis, et treening korralikult läbi viia.
IVARK
MemberIvar, tänud, et andsid mulle suurepärase “aha!” momendi! Kui sa oled fitness valdkonnas tükk aega tegutsenud, siis unustad ära, et see mis on sulle tavaarusaam, ei pruugi seda teistele olla. Ma pakun, et nii mõnigi inimene võib seda pealkirja “Kuidas kasvatada lihasmassi?” lugedes mõista hoopis “Kuidas saada kulturistiks?” Aga see ei olnud mu eesmärk. Seega ma tõenäoliselt ebaõnnestusin enda postitusega märkimisväärselt.
Justnimelt, seda minagi.
jaanuar 17, 2012 at 10:10 e.l. in reply to: Ott Kiivikas Fast Team – Tere tulemast Veteranide Spordiliitu”, uued “Oti” tootesarja tooted ja Team Kiivikas laieneb! #249368IVARK
Member60 võtta maast on naljaasi, olen ka 75 kilosed ise võtnud ja maha tagasi pannud….
Öeldakse, et kui tugev oled siis ei tunne…. Tegelikult on asi tehnikas ja ka jõus, kuid paljud ei valda eelkõige tehnikat – kui näen kuidas nad üritavad näiteks 48 kiloseid võtta, siis tõmmatakse küll biitsepsite küll ma ei tea millega. Kõigepealt võtad maast, sirge seljaga pool kükk asendist nagu jõutõmme, siis toetad hantli otsad põlvedele ja istud, nii et hantli otsad toetavad põlvedele. Siis viskad pikali, tõstad põlvega kaasa aidates ühe käega hantli õla juurde ja tood teise põlvega tõugates teise hantli rinna peale järgi. Sama moodi kui seeria lõpetad, tood põlved vastu ja lased hantlid esmalt põlvedele ja siis tõused püsti ja paned maha. Nii lihtne see ongi… 
Ma pean siis vaatama tulema ja võibolla tunde võtma, et kuidas asi käib, olen proovinud samamoodi ja ei saa käppa kuidagi.
jaanuar 17, 2012 at 8:15 e.l. in reply to: Ott Kiivikas Fast Team – Tere tulemast Veteranide Spordiliitu”, uued “Oti” tootesarja tooted ja Team Kiivikas laieneb! #249599IVARK
Member60 kg lamades surumisi, kuidas sa need rinnale saad?
Ma teen kaldpinnal hantlitega ja füüsiliselt jõuaksin teha umbes 45 kg surumisi kuid ei saa neid rinnale, lihtsalt käed painduvad läbi või õlg hakkab selle rinnale viskamise protsessiga tulitama taas.
Seega olengi jäänud 40 kg juurde. Kui keegi aitab on muidugi teine asi, vigastuste pärast ma enam ei sikuta rinnale neid nagu varem.
IVARK
MemberSeda küll. 30-60 min on igati hea aeg, et mitte ära nüristuda. Algajale võib see 1,5-2 tundi psühholoogiliselt koormav olla. Parem käigu tihemini.
IVARK
MemberSiin
Huvitav oleks kuulda põhjendust selle kohta. Hea keskendumine ja tehnika on suhtelised ja nende üle võiks pikemalt arutleda. Ja minu oma kogemus ütleb, et tavainimesed ei taha enam pärast 1,5 tundi jõutreeningut veel trenni teha.
Ja tavainimese puhul mõtlesin inimest, kellel on treening prioriteetide nimekirjas pigem allpool ja kellel on palju muid huvisid ning stressiallikaid.
Mina ja paljud teised defineerivad intensiivsust niimoodi. Kui me paneme intensiivsusele mitu erinevat nimetust, siis on keeruline inimestel aru saada mis see on. Kuidas sina intensiivsust defineerid?
Siin tekib jälle filosoofilisemat laadi küsimus, et kas tavainimene ikka tahab lihasmassi kasvatada. Oletame siiski, et ta tahab aga siis paraku ta suurt lihasmassi juurdekasvu ei näe kui ta ei sea treeningut esikohale teiste tegevuste ees, selline dilemma tekib. Kui muud huvid on esikohal, siis ta ju ilmselgelt ei jälgi toitumist, jääb valgudefitsiiti ja satub trenni kuidas kunagi, need on minu arust tavainimesed.
Tavainimene, kellel on esikohal treening, toitumine ja siis alles muud asjad elus, võib ilmselt mingit edu lihasmassi kasvus märgata.
jaanuar 15, 2012 at 11:04 e.l. in reply to: Ott Kiivikas Fast Team – Tere tulemast Veteranide Spordiliitu”, uued “Oti” tootesarja tooted ja Team Kiivikas laieneb! #251400IVARK
MemberNeed on need noored: veri vemmeldab.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Meenutab viimast seika pataljoni jõusaalis: enne kui aeroobse tehtud sain, oli “kõvadel” trennimeestel juba jalatrenn tehtud.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Valgupulbrit ajavad kahe suupoolega sisse, aga jalatrenn koosnes 3 harjutusest.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Noored on tänapäeval lihtsal teadlikumad, ei lõhu ennast liigselt, ületreening kerge tulema ju.
IVARK
MemberKõige parem üldse mitte süüa! Jääb kõik alles!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Pagana hea mõte, toit jääb ju ka siis alles ja selletulemusena ka raha. Kuna alles jääb raha, siis jääb ka korter/maja/auto alles ja naine ei lähe ära jne.
jaanuar 13, 2012 at 6:52 p.l. in reply to: Nõuanded neile, kes tahavad jõusaalis käima hakata #252452IVARK
MemberTegelikult, omadest kogemustest võin küll rääkida, et kui ma uuesti trenni tegema hakkasin, siis tegingi 2 korda nädalas ja tulemused olid väga kiired tulema. Siin teemas ükesteisele ära pannes tõesti unustatakse ära, et tegemist oli algajatele suunatud nõuannetega. Mis saab veel parem olla kui inimene, kes on esimese sammu teinud treeningute suunas ja teeb seda esialgu kasvõi 1 kord nädalas. Peagi tekib tal soov veelgi parandada tulemusi ja nii see alguse saab. Sealt edasi võib hakata arutama, mis eesmärgid ja kuidas lavale jõuda vm.
-
AutorPostitused