IVARK
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
IVARK
MemberHuvitav teema väga huvitavate faktidega. Kirp on siin paljud küsimused väga korralikult lahti seletanud, aga eks iga mees teeb oma otsused ise. Noortele meestele teadmiseks, et 90-datel oli Eesti jõusaalides tänapäeva mõistes ikka päris suuri monstrumeid, kelledest osad kahjuks ka suurtest keemiakogustest surid ning väga paljudel on terviseprobleeme tänase päevani, aga kahjuks keegi ei tule siin foorumis kirjutama, et talle on nooruses tehtud lolluste pärast saba kasvanud, naise rinnad või nad ei saa kunagi lapsi…
Ma mäletan, et Revalis oli üks selline punkarisoenguga jämedik, hirmus mees oli, huvitav, huvitav kas on ka surnud. Rein Matt oli ka paras jämedik, nüüd nagu silguniisk. Aga nagu keegi tark mees ütles, “hetkel oleme me lihtsalt need surnud, kes on veel elus. Ükskord sureme kõik ja veedame surnuna paraku enamuse oma ajast. Tõenäoliselt igavesti.”
Mis puudutab zyzzi, siis tundub, et oli ilus noormees ja sellega kogu tema panus lõppeski.
IVARK
MemberVeronika.
IVARK
MemberKeegi pole väitnudki, et segatoidulised pole samuti elurõõmsad ja intelligentsed.

Minul isiklikult oli küll varem näiteks täiesti valuarusaam veganitest, ma kujutasin ette neid kleenukestena, kahvatutena, nõrgukestena, depressiivsetena. Tegelikkuses aga, olles nii mõnegagi lähemalt tutvunud, olen näinud vastupidist.

Kuid ma ei nõustu Archangeliga, et veganitel on enesehinnanguprobleem vms. Oma toidulauavalik tehakse eelkõige ikkagi enda tervise ja heaolu järgi.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>See on õige, et on veganeid, kes on elurõõmsad, näevad head välja jm. Ilmselt ajavad õiget asja, kõik on paigas aga enamusele paraku siiski ei sobi, mul on näiteid nii sõprade kui sugulaste seast, kõik naisterahvad. Ilmselt tuleb kõigepealt oma organismi tundma õppida ja siis alles otsused vastu võtta, mitte kuulata, mida arvamusliidrid või sõbrannad räägivad….
IVARK
MemberMa pigem ütleks, et suur osa Veganeid on lihtsalt võltsid.
Kui nad paistavad välja elurõõmsad ja intelligentsed siis seda pigem selle tõttu, et nad tõsimeeli usuvad, et nende “elustiil” on kuidagi moraalselt kõrgemast klassist ning kuidagi loodust/loomi kaitsev ja üldist “hoolivust ja sümpaatsust” propageeriv. Ning läbi selle on võimendatud kogu nende persona. Ma ütleks, et see on lihtsalt võlts. Mitte alati, aga piisavalt tihti IMO.
Kui neid piisavalt pinnida siis tuleb üldiselt nende tõeline olemus välja. Mis on tihtipeale madala enesehinnanguga, häbelik ja nõrk maailmas eksinud olekuga isiksus.
Veganism on tihti lihtsalt kaitsev fassaad mida aktiivse kilbina kasutatakse, et ennast unikaalsemaks teha. Leida kaaslasi ning tõsta enese-hinnangut. Võimendada oma eksistentsi väärtust ning läbi selle end nähtavaks tehes pürgida edasi teistes eluvaldondades.
Kusjuures nii paraku tõesti on. Ainult üksikutel tuleb see sisemisest soovist ja ehedalt, pigem on veganism osadele inimestele stiiliküsimus nagu disainerrõivad, teatud värvitoonide eelistamine ja teatud “tasemel” inimestega lävimine. Paraku lõpeb paljudel ka sellega, et satuvad haiglasse, sest nad ei saa oma B vitamiine kusagilt kätte ja ei taha sellest ikka aru saada, et see elustiil ei sobi põhjamaadesse, Indias miks mitte.
IVARK
MemberNt. pankreasevähki on palju seostatud just alkoholi tarbimisega, samuti maksavähki aga võta sa nüüd näpust, pigem on natuke kergemeelne teha järeldust, et nüüd piimatooted põhjustavad vähki. Vähki tekitab ikkagi mitmete faktorite koosmõju, me unustame ära ka selle kui palju on radioaktiivsust keskkonnas, milliseid katseid tehti Külma sõja ajal Venemaal, kus lõhati muuhulgas kõigi aegade suurim tuumapomm. Jah 30 on poolestusaeg aag siis tuli Tšernobõl, looduses on radoonitase üpris kõrge mõnes piirkonnas. Tänapäeva keskkond, toitlustuskeemia, üldine stressitase, kõik mõjutavad.
IVARK
MemberKas see lõppkokkuvõttes rannet ei nõrgesta?
Nõrgestab, sellepärast ei maksagi kogu aeg nendega teha. Usun, et neid kasutataksegi ainult nö. suurima vastupanuga trennides, muudel päevadel kui maht on väiksem võiks ilma teha. Mul omad kogemused õpetasid:-)
IVARK
MemberJah, mul on see raamat olemas. Väga huvitav on, soovitan lugeda. Jah, raamat on kirjutatud yhe doktori poolt, aga kas mitte kõik raamatud pole kirjutatud ühe inimese poolt? Projekti endasse aga oli haaratud palju kohalikke arste.
Fakt on see, et need elanikud olid ja on sadu kordi tugevama tervisega kui nt. eestlased. Ja toitumine on peamine põhjus. Geenidel on siin vaid umbes 10% roll. Nt. on uuritud Okinawa rahvast, kes elavad väga kōrge elueani, aga niipea kui mõni neist kolib Euroopasse või Ameerikasse ja kohaliku toidulaua omastab, siis nende eluiga on viiendiku võrra väiksem kui Okinawa elanikel, missest, et tugevate geenidega alustatud elu.
Huvitav on, et enamus inimesi yldse ei seosta toitumise ja tervise tugevuse suhet. Jah, see kas teed sporti, kas suitsetad, stress jne. ka mõjutavad, aga see, mida suhu pannakse, sellel on kõige otsesem seos tervisega. Kõik, mis sisse syyakse, mõjutab tervist. Ei ole meil kurgust pärakuni raudtoru, millest kõik lihtsalt läbi läheb.
Kui sa paned autosse bensiini asemel cocat, mis siis juhtub? Missest, et teised faktorid ka autot lagundavad nagu ilmaolud ja teede konditsioon.
Ka nende China Study uurimisaluste elu ei ole ideaalne, paljud suitsetavad, ei tee trenni, on stress jne. nagu kylainimesed ikka, aga miks pole siis nt. Eesti kylainimesed nii tugeva tervisega? Toitumine on peamine erinevus.
Sellele ei vaidle üldse vastu, et kütus on tähtis – kuna piimatooted, liha jm. on kahtlemata raske seedida ja jätab jääkaineid, siis oma mõjud on. Samas, milles see nende tugevam tervis kajastub. Kui ma tahan teha 1,5 tundi rasket jõutrenni, sest see lihtsalt meeldib mulle, siis mu tervis on juba ainuüksi sealtsaadavast positiivsest energiast tugev. Võibolla jah, 70-selt kukun seetõttu kokku. Gunnar Aarma, eestlaste oma vaimne isa on öelnud, et õige mõtlemine on kõige alus.
IVARK
MemberKuidas ei ole andmeid taimetoitluse kohta nn. iidsetest regioonidest? The China Study on väga suur uurimustöö, kus uuriti sadade tuhandete inimeste söömisharjumusi ja tõesti leitigi, et need regioonid, kus elanikud olid taimetoitlased (pigem veganid siiski), seal praktiliselt puudusid vähk, südame- ja veresoonkonnahaigused, diabeet, artriit jt. nn. moodsa aja haigused.
Ma arvan, et enne kui ma ei OSTA jälle sealt lehelt midagi, ei saa ma muhvigi lugeda. Oletame, et tal on tõesti õigus, siis põhimõtteliselt tegi tema töö ammustel aegadel ära selline mees nagu Aristoteles, kes pooldas kuldse kesktee printsiipi. Tarbige mõõdukalt, sööge kvaliteetset toitu ja te olete terved. Hiinas on head toidud küll aga seal on teised ja mõneti ebameeldivamad tõved nagu kõikvõimalikud parasiidid – soolenugilised nagu paelussid, laiussid jne. sest neil on hügieeniga pahad lood.
IVARK
MemberÕnne tütre sünnipuhul !
Palju Õnne!
IVARK
MemberMinu teada on seda piima ja vähi seost jahutud umbes sama kaua kui lihasöömise ja kasvajate seost. St. tulemus on kõigil üks, õige ja hea on ainult taimetoitlus. Paraku pole meil kuigi palju andmeid nende piirkondande kohta, kus inimesed tõesti peaaegu ainult või suuremas osas taimetoitu söövad. Seega on siiamaani kõik ainult oletuste tasemel. Tähtis on tunda oma keha ja selle reaktsioone erinevatele toiduainetele, kuna enamus seda ei oska, siis saavadki igasugu arvamusliidri oma “eksperthinnaguid” pähe määrida, tihti pakkudes alternatiividena mingeid tooteid, mille müügist nad ise kasu saavad.
IVARK
MemberSellest ma saan aru, et pilt võib tasku minna aga sellest ei saa aru, miks need püksid peavad allpool ahtrit olema.
neid müüakse koos alukatega, mis kinnituvad pükste külge. Aga see stiil näitab nö. cool olemist, hip-hop gangsta jne. Suhteliselt ajuvaba ja põhimõttetu stiil arvestades, et mingi papamamma pojake ei tea tegelikust gangsta elust midagi.
november 8, 2012 at 10:22 e.l. in reply to: Ott Kiivikas Fast Team – Tere tulemast Veteranide Spordiliitu”, uued “Oti” tootesarja tooted ja Team Kiivikas laieneb! #329325IVARK
MemberMuidugi seda pekki oleks patt mitte süüa, mul on neid külmas 4 tk, kuuma leiva peale koos küüslauguga, viib keele alla. Ainult riisi ja kanaga läheb elu natuke nutuseks.
IVARK
MemberTähtis on tehnika
Ja õige joogatehnika ka:
IVARK
MemberPiitsa läbimõõt 1 cm, oleneb kust mõõdad, pikkus 1 m.
IVARK
MemberIseenesest hea film, aga Ramboga võrreldes ei ole selles piisavalt vägivalda ja meeleheidet
-
AutorPostitused