Invention
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Invention
MemberSöön väga palju aga ei tule massi juurde lihtsalt, ikka selline kont
See on julgelt kõige levinum lause siin foorumis. Pane kirja oma päevane menüü kogustega.
Massilisaja ei ole võlurohi. Tavalised toitained, mida saad toidust.
Invention
MemberUnusta massilisajad. Söö korralikult. Sellise kaalu juures ei ole just väga palju vaja süüa, et kaalu kasvatada.
Invention
MemberKusjuures mida olen enda puhul tähele pannud on see, et kihelus sõltub sellest, kas olen enne söönud või mitte. Kui enne söön, siis on see kihelus selline mõistlik ja täitsa lahe. Aga üks hommik võtsin BA enne sööki ja oi põrgu, see oli ebameeldiv. Kange soov oli end vastu liivapaberit hõõruda või midagi. Ei olnud selline pidev kihelus, vaid mingite intervallide järgi käis läbi metsik kuumus veel metsikuma torkimisega.
Invention
MemberMetsikult väike summa tegelikult
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Mul läheb umbes kahekordselt ja ei taha mõeldagi, mis see number elukutselistel olla võib.Invention
MemberMa võtan 6g 30 min. enne trenni umbes…
Invention
MemberLihaskasv on väga aeglane toiming. Kuu ajaga ei juhtu sul nüüd küll mitte midagi. Käi 11 kuud veel ja kui siis ka tulemusi pole, siis hakka edasi mõtlema
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ja nagu Kang08 juba ütles, on kõige alus üldse toitumine. Seega võid teha väga karmi trenni, aga kui toitud valesti, siis kasvu asemel sul lihas hoopis põleb…Invention
MemberJa kui on toitumine korras, siis rasv kaob ikka igalt poolt, mitte ainult kindlast piirkonnast
Invention
MemberKüll aeg lendab alles kiiresti. Alles ootasin, millal saan massikavaga alustada ja kohe-kohe saab pool sellest läbi. Kaalu tõus on tiba aeglustunud, eile näitas kaal 84,4kg. Eelmine nädal tegin trennis biitsepsile natuke haiget. Otsustasin, et homme ja ülehomme teen puhkepäevad ja annan aega taastumiseks. Kuigi ei käinud mingit metsikut valu läbi, ei olnud tunne ikkagi meeldiv. Eile oli trenni lõpus isegi valus joogipudelit suu juurde tõsta, kuigi otseselt biits koormust ei saanud.
Järgmise nädala lõpust saan uue treeningkava, mis pidi tulema päris karm (9 trenni nädalas), aga samas teen seda ainult 4 korda läbi (süsteemis (6+1+6+5)x2). Eks ole näha, kas jään ellu
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Lisasin eelmisel nädalal menüüsse ka BA. Väga naljakalt ajab sügelema küll, minu puhul eriti näo. Ja pean tunnistama, et BA andis mulle rohkem jõudu juurde kui kreatiin ja eriti suurematele lihasgruppidele. Kui üle-eelmisel nädalal oli maksimaalne kükiseeria 6x80kg, siis viimased kaks trenni on tulnud 6x85kg. Niiet vist toimib ja mitte ainult platseebona.
Olen hakanud natuke mõtlema ka eelseisva dieedi peale (uuest aastast) ja on tekkinud küsimusi just treeningu osas. Eelmine aasta oli dieeti pidada üsna kerge, kuna polnud mingit erilist lihasmassi, mida säilitada. Nüüdseks on midagi juba tekkinud ja tahaks võimalikult palju sellest alles hoida. Seega järgnevad küsimused:
1. Milline trenn säilitab lihast paremini, kas jõule või vastupidavusele orienteeritud (lühikesed/rasked seeriad või pikad/kerged seeriad)? Ning kas pigem tihemini (3-4 korda nädalas ühele lihasgrupile) või harvemini (1-2 korda)
2. Aeroobse kohta olen lugenud väga eriarvamusi (kas eelistada HIIT’i või rahulikul pulsil pikemat trenni). Tahakski nõu inimese käest, kes on ise neid proovinud – kumbaga on tulemused paremad? Või kasutada mõlemat – näiteks 1x HIIT’i nädalas ja 2-3x rahulikku?
Invention
MemberSa võid raskused ka välja tuua, siis parem jälgida, kuidas areng toimub?
Võid näiteks kirjutada “ploki surumine 3x kaal”, kas sa trennis käies kirjutad raskused ka üles?
Teoorias oleks hea, kui ikka seeriate pikkused ka oleksid märgitud. Nt. seeria x kordused (raskus) või kordus x rasku/kordus x raskus jnejne… Sinu blogi puhul jääbki tihti arusaamatuks, kui pikad sul need seeriad on. On küll kirjas 6x20kg, aga kas 5 kordust või 20 kordust seerias?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Invention
MemberBlogi tasub ikka pidada. Aga pane blogile nimi ka ette, siis on teada, kelle oma see on
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Või lase mõnel model panna…Invention
MemberPeale jalapäeva mul samuti lihased valutavad 4 päeva… Teiste lihastega seda asja pole.
Invention
Membertähendab selles 280g valgus on siis ka 108g valku
280 grammis valgus 108 grammi valku?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Invention
MemberKeegi ju ei tea, kuidas sa seda liha valmistad… Äkki lased õrnalt soojaks ja suur osa vett jääb sisse või üldse keedad vms. Näiteks võta kasvõi pudrumaterjal – teed kaerahelbeputru, keegi ju ei tea, kui kaua sa seda keedad ja palju sa sinna vett/piima paned ning mis lõpuks tema kaal jääb. Loeb ikka sisaldus kuivainena/toorena.
Invention
MemberKere liiga ees pole ja käed liiga taga? Küünarnukid peaksid ju ikka suunaga pigem alla olema
Invention
MemberJa nädal jälle möödas, isegi tiba peale. Täitus esimene kuu minu massiperioodist. Eesmärgiks oli kaal saada 82 kg peale, 01.10 näitas ta koguni 83,1kg. Aga iga kell pigem rohkem kui vähem
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Seega võin rahule jääda. Lisaks täitus 01.10 täpselt 1 aasta sellest, kui hakkasin korralikult toitumise/jõusaaliga tegelema. Ühe aastaga jõuab ikka uskumatult palju muutuda kui vähegi vaeva näha.Numbritest:
20.08->05.10
Biitseps: 30,5cm->35,5cm (pingutatult)
Rind: 100cm->? (sentimeetririhm jääb lühikseks, aga päris palju üle 100cm igatahes.)
Jalg: 53cm->59,5cm
Neljapäevast homseni teen väga kerged trennid, kuna eelmine ring näitas keha juba väsimuse märke. Selle-eest järgmisest nädalast tahaks jälle mõned isiklikud rekordid teha.
-
AutorPostitused