hipi
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
hipi
MemberKuna teema algataja rääkis nritega rahul olemisest siis see oli näiteks. Ühegi nriga ei saa rahul olla, kui nr eesmärgiks panna
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Isiklikult seda ei pooldaks, pigem tuleks sealt tervise lõhkumine enamus inimeste puhul…
Aga miks sa surud talle peale oma visioone? Miks sa ei suuda aksepteerida tema valikuid, tema ju sulle ei anna nõu millegi tagaajamiseks.
hipi
Member“Jogurtid võid asendada hoopis kodujuustuga” – hipi. Tuli ka isu igas pulmas peig olla? No miks ei. Aga püüa natuke paremini, eks.
See, millest jutt 183 cm & 75 kg ei ole mingi suhe, mis oleks kuidagigi “kulturismimaailmaga” seotud. Jutt on tavalisest kaalu-pikkuse suhtest. Milles, jah, loomulikult, võib olla kõikumisi, anomaaliaid. Aga antud suhe on kõike muud, kui dieedile suunamise aluseks.
Pigem sa ise vist 99% teemades midagi kipud arvama, aga kas sellest kellelegi üldse midagi kasu on…?
Kui sa ei suuda isegi laiemalt näha mida tähendab sõna dieet, siis pole sul ju teemaalgatajale mingit nõu anda. Dieet on juba see kui inimene hakkab korrapäraselt sööma.
Ta võib vabalt olla ka alakaloraazis ja see teeb ka paksuks. Aga sul on savi ju, sa ei küsigi talt midagi. Teemaalgataja tegi teema, mingit kasu ei saanudki ja on pettunud.
hipi
MemberKui teemaalgataja tahab kõhupekist lahti saada, siis peabki dieeti pidama. Kui palju ta hetkel oma pikkuse suhtes kaalub ei oma ju üldse tähtsust, sest kas kõik inimesed peavad olema kulturistid? Ei pea, aga kui inimene tunnetab üleliigset rasva oma kehas, siis ta soovib sellest loobuda. Ehk siis jäägem teema juurde ja ärgem hakakem teisele peale suruma oma eelistusi.
Teemalgatajal ongi kolm võimalust, kas minna jõusaali või hakata jooksma või siis süüa natuke vähem kui praegu. Kui tahad toituda samas vaimus kui praegu, siis peaksid füüsilist aktiivsust tõstma.
hipi
MemberTa võib ju ühel päeval süüa kodujuustu ja teisel päeval jogurit. Iga dieet on nagunii kehale võõras asi, aga see tuleb läbi teha ja edasi saab elada jälle normaalselt. Nagunii väga suur osa inimesi, kes ei pea dieeti, söövad äärmiselt ühekülgselt. Paljudele dieet ongi see mis paneb neid maailma avastama. Koguaeg ühte tarbida muutub igavaks, aga kui kaloraaz on piiratud, siis see paneb mõtte tööle ja arendab leidlikku kombineerimisoskust.
Ma ei poolda asjadega lolliks minemist;)
hipi
MemberKerge treeninguga 1-3 korda nädalas peaks ta sööma 1506 kcal päevas, keskmise treeninguga 3-5 korda nädalas 1762 kcal päevas. 1900 kcal tema jaoks on ju kaalutõus.
Teemaalgataja loe oma kalorid kokku mis sa päevas sööd, võta esialgu siis 1762 kcal ja vaata kas kaal hakkab langema järgmise nädala või pooleteisega. Kui ei hakka, siis langeta 100 kcal.
Leibadest ja värkidest (singid, juustud, leivamäärded) loobu, sest neis on kaloreid palju ja kõht on kohe tühi. Ehita oma toidukava üles külmutatud aedviljadele, natuke lisa sinna õli juurde (5g). Kui ostad jogurtid, siis loe pakipealt kui palju on 100g kaloreid, eelista neid milles on kaloreid kõige vähem. Jogurtid võid asendada hoopis kodujuustuga.
hipi
MemberMul endal jäi kaal seisma, alguses läks ludinal ja siis 3 nädalat suht sama number. Katsetasin trennimahtu tõsta, aga see ei muutnud midagi. Nüüd sai kopp ette ja lasin 100kcal just rasvade arvelt alla ja kohe tuli muutus. Kahe päevaga kukkus kilo ja nüüd seisab selle kukkunud numbri juures. Aga sellest eelmise kilo numbrist sain kilo võrra alla ja eks see ongi ajaliselt pikk värk kui oled juba enam vähem ideaalkaalus (aga mitte visuaalselt). Eks kõike tuleb proovida jah, aga vist mitte koos. Kui suurendad trennimahtu ja vähendad kaloraazi, siis võib liiga raskeks minna vaimselt, võib tulla õgimishoog vms.
Aga see kõik on hea vaimutee, teed läbi ära, siis enam paks olla ei taha
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 8, 2014 at 9:43 p.l. in reply to: Ott Kiivikas Fast Team – Tere tulemast Veteranide Spordiliitu”, uued “Oti” tootesarja tooted ja Team Kiivikas laieneb! #361625hipi
MemberArvutite ostmine sama teema. Ma vahest siiani mõtlen, et kuidas inimesed ostavad poodidest lihtsalt valmis arvutikaste, ja tihti välimuse järgi, kui ise juppidest kokku pannes säästaks sageli ulmelisi summasid ning saaksid just enda vajadustele õige aparaadi. Aga siis tuleb pähe, et paljude inimeste jaoks on arvuti siiani “maagiline imekarp”, mille tööpõhimõtetest ja sisust ei teata mitte midagi.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Päris nii see kindlasti ei ole, sest see maagiline karp teeb oma töö ja seni kuni sina oma soodsalt saadud kokkuhoiu arvutit pusid, on teine juba oma arvutiraha tagasi teeninud. Inimesed jagunevad nagu ikka, ühed teevad midagi hobi pärast ja teistele on see töövahendiks. Võta või autod, mõni peseb ja lakub iga päev oma autot, teine ajab autoga ainult tööasju ja siis müüb maha ja ostab veel parema. Mida kiirem on elu, sest vähem tahad midagi putitada ja korralikumad asjad kipuvad kallimad olema. Kindlasti kasvab putitamistest välja, tulevad uued huvid ja enam aega jagu, aga tööriista on vaja.
hipi
MemberAlkoholi häda on selles, et pärast joomist tekib meeletu söögiisu ja just alkoholi juues lähevadki kõik kavad nässu. Nii toitumiskavad kui trennikavad. Paljude jaoks ongi see komistuskiviks. Mõned joovad kohe mitu päeva järjest, siis on kõik totaalselt pekkis. Parem tõesti loobuda, kasu temast tegelikult ju pole midagi, isegi meeleolu ta ei paranda vaid tekitab rohkem stressi. Pitsike päevas sobib pigem pensionärile kui noorele inimesele.
hipi
MemberTegelikult läheb raha vähem, sest poe valmistoit nagu pihvid, singikesed, vorstikesed, pelmeenid jne jne maksavad tegelikult rämedalt palju kui vaadata kilo hinda. Näiteks Felixi või Salvesti supid, sees pole nagu midagi aga julgelt küsivad ca 3€ juba kui liha ka natuke sees on. Kana filee kilo maksab 5+ euro ringis, puhas veisehakkliha Stockmanis 5-7 euroni (vahest on soodukas), aga kilo pihve maksab julgelt samapalju ja puhast liha on seal kõvasti alla 50% ja see liha on tegelikuses solk. Mina näiteks varem sõin samamoodi palju lihatooteid, aga nüüd on liha päevas ca 250 grammi ja see maksab ca 1,5 €.
Eks see kõik ongi elumuutus, pead hakkama elama tervislikult ja vaata viimast kaalusaate paari, väga tipp-topp välimusega on nüüd see mees. Naine peaks veel 10kg mahavõtma. Kui sa selle ära teed, oledki nagu uus inimene. Kas see praegune vana elu on kinnihoidmist üldse väärt? Alustad vaikselt ja kui lähebki metsa, siis alustad uuesti. Kümme korda alustad, 11 korral saad rajale ja paned lõpuni välja. See tee on raske ja okkaline ja kõik teised on samamoodi ukerdanud.
hipi
MemberEsiteks on ta 21. aastane kus paljud nooremehed on pilpapriidud ja teiseks tegeleb ta poksiga kus on palju liikumist. Ju tal siis asjad on tegelikult normis, muidu oleks talle ammu kaalutõusu treeneri poolt soovitatud.
hipi
MemberMa jääks selle harjutamise juurde. Kindlasti tuleb kusagil lagi ette ja ehk siis oleks väike kaalutõus murde murdmiseks abiks, aga 188 cm ja 74 kg ju tegelikult hea kaal, vähemalt pole rasvumist. Lihaste arvelt 10kg juurde tõstmiseks kulub tal kõvasti aega.
Ja pika keha või pikkade käte taha toetumine võib tegelikult olla väga tugeva demoraliseeriva mõjuga. Süveneb teadmine enda kehalise suutmatuse suhtes ja tekib käega löömise tunne. Nii ei tohiks mõelda. Keha saab negatiivse alateadvusliku signaali ja tekibki jõuetus.
hipi
MemberSeal on pikki ka, aga tõesti jah seal esinevad rahvused, kes ongi lühemat kasvu. Mu mõte oli selles, et jõu kasv ei ole kindlasti seotud kaalutõusuga. Näiteks kui surusid 70 kg rinnalt ja nüüd suudad suruda 100 kg, siis kehakaal võib täiesti sama olla. Kehakaal ei pea tõusma 5 kg vms. Vähemalt endapealt ma näen kuidas ka 7 kg kergemana pole rinnalt surumise raskus muutunud. Raskus läheb siis alla kui ma pole harjutanud pikemat aega. Siis ei jõua tõesti, aga nädala või kahega jõuan ikkagi seda raskust liigutada.
hipi
MemberTahad suruda, siis pead harjutama. Tahad palju lõuga tõmmata, pead harjutama. Kätekõverdustega sama. Kehakaal on kindlasti abiks, aga vaata tõstmise võistluseid. Seal 60+kg mehed suruvad 180 kg seistes ülesse. Kaalu neil nagu polegi, aga välimuselt on nad kõik väga tugevad.
hipi
MemberVaatasin, et olen kaks miinust lausa saanud
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mõtlesin siis põhjendada miks mina valiksin toidukava tellimise.
Mul endal läks kaks aastat nässu selle ise tegemisega. Lugesin samuti foorumeid, aga igaüks soovitaks mulle kõike oma mätta otsast ja lõpuks oli mul kõik puder ja kapsas.
Samamoodi mul kõik punnitused feilisid kuna ma kord keerasin kas midagi väga kinni või siis lõin eelmisele kavale käega kuna sain mõnest foorumist jälle uut infot peale. Nüüd 3. aastal ma sain ise omale toitumiskava koostamisega ise hakkama, sest ma süüvisin sellesse seekord hästi põhjalikult ja see töötab. Trenni ma muidugi tegin need 2. aastat tublilt, aga pekk kehalt ei vähenenud. Eks süü oligi suvalistes toidukogustes kus ma kord sõin palju liha, sest valku pidi ju olema palju, alkoholis ja järjepidamatuses (ühel päeval sõin tugevalt ja teisel päeval hakkasin endas kahtlema ja sõin hästi vähe) ja ausalt, ükskõik kui palju ma ka ei uurinud, ikka tegin tänasega võrreldes kõike valesti.
Kui tellida kava, siis see pannakse sulle paika ja sa näed asja olemust. Teemaalgajatast on ju hästi näha kuidas ta sööb sinki jne, aga tundmata huvi kui palju on singis kaloreid, sinkides on vahe. Kui on soov kaalust alla võtta, siis tuleb millegist loobuda ja teha valikuid mis hoiavad kõhu täis. Jälle võib keegi öelda nagu singis pole häda, aga tema võib-olla ei pea dieeti (singid kipuvad olema liialt rasvased ja lahtiste sinkide puhul polegi võimalik teada tema kalorlust).
Milleks raisata aastaid oma elust ise pusimisele kui võiks kasutada targema inimese oskuseid? 50 € pole ju tegelikult suur raha ja saab kohe asjaga pihta hakata.
Ma ei promo mitte ühtegi kava koostajat.
p.s. trenni soovitaks võimalusel just palju teha, sest siis saad rohkem süüa. Väga raske on leppida väga väikeste toidukogustega.
hipi
MemberTelli toitumiskava, kajuks sa ise pole võimeline endale toitumiskava koostama. Kuluta 50€ (keskmiselt vist maksavad kavad) ja saad juba homme alustada uue eluga.
-
AutorPostitused